• 9.416.634 stemmen

The Matrix Revolutions (2003)

Actie / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lana Wachowski en Lilly Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Hugo Weaving en Carrie-Anne Moss

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 5 november 2003

Plot The Matrix Revolutions

"Everything that has a beginning has an end."

Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.

tovenaar

Nog een half jaartje ofzo en dan zijn alle grote hypes weer tot bedaren gebracht (Matrix, LOTR).... grote kans dat er dan geen lay-out-verpesters meer zijn .

avatar van Ericinho

Ericinho

voor mensen als Neo hoop ik echt dat ie niet tegenvalt.

avatar van Ericinho

Ericinho

en met mensen zoals Neo bedoel ik dus Matrix uber-fans

Ericinho schreef:

voor mensen als Neo hoop ik echt dat ie niet tegenvalt.

Voor mensen als Neo valt deze film ook niet tegen, die 5 sterren komen er echt wel, wees maar niet bang.

avatar van titan

titan

tovenaar schreef:

Naast de dood is dat zo'n beetje de enige zekerheid in het leven

avatar van empirekees

empirekees

And he's running!

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ga hem vanavond lekker in de bios zien! Ben erg benieuwd....

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

wat een gepraat toch altijd over the matrix ongeloofelijk

avatar van speedy23

speedy23

tovenaar schreef:

Dan zal men er opnieuw wel iets op vinden om de lay-out te verpesten. Wees er maar zeker van...

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De Underworld-trilogie, bijvoorbeeld. Of anders de twee sequels van Pirates of the Carribbean. En ga zo maar door...

Money talks, bullshit walks!

tovenaar

Gelukkig zijn die hypes die je opnoemt láááng niet zo groot als The Matrix en de LOTR-hypes dat zijn. Wat jij opnoemt zijn gewoon films met toevallig een vervolg, die halen het lang niet bij de hypes van de bovengenoemde 2 (gelukkig!).

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Da's waar, al vrees ik wel dat ze die twee POTC-sequels enorm hard gaan pluggen.

Ik denk trouwens ook dat het grote publiek tegen de tijd wel genoeg heeft van dit soort projecten. We moeten immers ook nog het tweede deel van Kill Bill, Return of the King én de nieuwe Harry Potter krijgen, en ik denk dat de "trilogie-moeheid" wel eens zou kunnen toeslaan. Misschien wordt het weer eens tijd voor nieuwe ideeën.

avatar van AHWA

AHWA

Ik heb em net gezien. Vond em beter dan het tweede deel, maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik er niet veel van verwachtte.

Ik was nieuwsgierig naar hoe het zou eindigen en dat heeft mijn stem iets omhooggedrukt. verder vond ik het wederom veel te vaag, er werden dingen gedaan waarvoor geen verklaring werd gegeven, en de acteerprestaties waren op hugo weaving na, onder de maat.

3,5 ster.

Errug lache dit derde deel! Er zaten een aantal hele coole special fx stukken in, vooral als neo Smith in slomo slaat (je weet wel welke scene als je de film hebt gezien).

Jammergenoeg was het plot niet erg sterk. De vragen die je hebt aan het einde van deel 2 worden naar mijn smaak onbevredigend beantwoord, maarja blijkbaar wilden de makers een soort spiritueele touch geven aan de film. Ik denk dat de film echt enorm veel potentie had voor een ingewikkeld plot met nog hier en daar een plot twist, maar het mocht niet zo zijn.

Verder is de film echt toppie en krijgt ie van mij 4,5 sterren. Als alle plot-holes nou wat beter waren opgelost i.p.v. de simple oplossing van spirtueele superpowers, dan waren het er 5 geweest.

Verhaal was slechter dan deel 2, slechter dan deel 1 en de fx/actie was beter dan alletwee de delen.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

verhaal nog slechter dan in deel2, dat deel is al verhaalloos, dat belooft veel.

Ik ga nu helemaal zonder verwachtingen naar de bios, kan het dus echt niet meer tegenvallen.

avatar van landrover

landrover

Net gezien, maar k vond dit deel samen met deel 1 een trilogy, als k nu aan deel 2 denk vind ik het niet in de trilogy passen....verder vond ik de scene van het treinstation niet in t 3e deel passen.

Het fx stuk bij het gevecht tussen smith en neo, is egt verbluffend...ook wel grappig op zich.

Deze film vond ik beter dan 2 en minder dan 1...

avatar van Shyamalan

Shyamalan

ik heb het ook net gezien, hij is wel iets beter dan de tweede, maar dan kijk ik voornamelijk naar de actie

einde heb ik niet goed kunnen begrijpen, maar ja, toch geef ik het 3.75 sterren

avatar van Brooklyn

Brooklyn

kan dat ook al tegenwoordig?

ps. die poster is wel heel simpel...

morpheus

Het derde deel is beter dan deel 2, maar weet op emotioneel vlak de film na het 2e deel niet meer geheel op te trekken waardoor de emotionele boodschap verloren is gegaan en de wat langzamere stukken (zeker de ontroerende bedoelde scenes) weinig boeien. Ook al vond ik het acteerwerk van de leads beter als in 2. Hoewel er in het eerste halfuur weinig gebeurde (net zoals in deel 2) was het deze keer niet saai er gebeurde veel interessants. En de weinig boeiende emotionele lading slaat dan ook vooral op het einde van de film. Qua Actie betreft is deze film de overtreffende trap over elke film die we tot noch toe hebben gezien en zijn werkelijk erg spectaculair. (scenes op het plafon in de raveclub en battle over zion) Het einde is heel erg open maar ook heel erg gesloten (het is maar hoe je kijkt) en was niet geheel wat ik ervan had verwacht. Over het algemeen een goede afsluiter.

oja smith was heerlijk sadistisch

****

neo

I don't believe it!!!!!!!!!!!!! Wat een afsluiter van een spektakel. Ongetwijfeld de beste trilogie die de mensheid ooit zal zien!!!!!! Revo is gewoon perfecr

Tja waar zal ik beginnen
De film pakt gelijk de draad weer op na de ongelooflijk mooie intro waarin deze keer gebouwen van the matrix zijn verwerkt. Het idee van de Wachoswki's om Neo ook in een wereld te proppen tussen de machine world en de Matrix in was enorm verassend. Let ook op de Powerade advertentie bij het metro station
Dan Club Hell whoa!! Het spektakel stuk waarin de mensen van Zion merken dat de oorlog nu echt is begonnen is werkelijk adembenemend!!!!!!! En dan het gevecht tussen Neo en Smith !!!!!!!!!!!!
De twee ubergoden in een gigantisch gevecht. Enorm mooi en stijlvol in de regen gefilmd. De nieuwe techniek die zowel VC Als bullettime zou bevatten is ook van een niveau dat je zegt u!!!!!!!!!
Smith was weer werkelijk sadistisch cool : in de scene waarin hij van de Oracle een kloon maakt en dan die ultieme gemene lach
Het einde is erg bevredigend, alhoewel bij mij wel de vraag reist: Zal the Architect zich aan zijn woord houden, nou iedereen er zelf voor mag kiezen of je in de Matrix wil leven? Ik ben er ook blij om dat veel nog aan suggestie wordt overgelaten!!!! Muziek is op een nummer van Pale 3 totaal instrumentaal en ik moet zeggen Davis overtreft zichzelf maar weer eens !!!!!! Ook zijn samenwerking met Juno reactor verloopt vloeiend (let ook op de magistrale aftiteling). Ik ben nog helemaal overdonderd van dit meesterwerk!!!!!!!!!!! 5 sterren (uiteraard )

avatar van AHWA

AHWA

Hadden er mensen ook op het laatst het gevoel naar Dragon Ball Z te kijken? Ik wel.

AHWA schreef:

een beetje maar het was spectaculair.. zeker die punch in het gezicht van smith.....

AHWA schreef:

Wat was er dan vaag en moet dan alles zo uitgekauwd worden?

neo

Tja dan kan elke film waarin mensen in de lucht vechten wel op Dragon Ball Z lijken....

morpheus

oja hoe heet dat nummer onder de aftiteling nou precies.... die was echt geweldig....... (zeker met die beat erachter) Neo?.... I believe in you

Navras heet dat nummer.

neo

En nog even wat over de openbaringen: Mum zegt Smith als the Oracle in hem zich laat horen. Dit bevestigd dat ze echt de moeder is en the Architecr de vader (maar dat was al bekend En als ik mij niet vergis is het dezelfde zwarte kat als in deel 1 die je op het einde ziet
En zoals ik al had voorspeld
gaat Trinity dood en zo ook Neo
Geloof het of niet maar ik kreeg zo'n beetje tranen in mijn ogen.

neo

En nog even over nieuwe karakters in Revo:

Sati, Rama-Kandra en haar moeder zijn het eerste bewijs dat machines ook gevoelens kunnen hebben.Zij begrijpen perfect dat ze deel uitmaken van de Machines en kunnen hierdoor liefde begrijpen en bevatten als het ware

Charra vond ik trouwens ook geweldig als het Ripley-achtige type stoere vrouw.

avatar van T®inity

T®inity

Revolutions, was meer als perfect, alles past precies woorden schoten tekort, ook nooit zo emotioneel geraakt bij een film. Dit is voor mij een trilogie waar het eerste deel gewoon heel mysterieus is.. wat is de matrix? Deel twee gaat weer een stap verder en een stap hoger maar met de opvolger Revolutions gaat het een stuk stappen hoger... een revolutie dus... gewoon meer als perfect gewoon, al die tijd heb ik gefilosofeerd over wat Smith's aandeel was in de film, dat is nu naar voren gekomen, ze haat voor the matrix was al bekend.. maar dit maakte het wel compleet voor mij. Heel emotioneel derde deel ook, al zie ik het als een gehele film, het is een "geloof" voor mij. Het is ook heel aanvullend geweest voor mijn filosofische zelf... maar wat de overeenkomsten zijn tussen "The Matrix" en de realiteit heb ik al duidelijk gemaakt voorheen. De Wachowski Brothers beloofden ons het duurste, mooiste en ingewikkeldste special effects schot ooit en dat is zeker gebeurd, ze overtroffen mijn verwachtingen. Nog wel bedroefd dat het nu echt over is.... of toch niet?

neo

Nou begin ik net als bij een paar momenten in de film weer bijna te huilen Over Smith's aandeel het was al zo klaar als een klontje dat hij Neo's nemesis was en dat de twee de boel in evenwicht hielden.