• 9.378.093 stemmen

The Matrix Revolutions (2003)

Actie / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lana Wachowski en Lilly Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Hugo Weaving en Carrie-Anne Moss

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 5 november 2003

Plot The Matrix Revolutions

"Everything that has a beginning has an end."

Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

De minste van de drie.

Deel 1, 4*

Deel 2, 4.5*

Deel 3, 3*

avatar van timburton

timburton

Het punt wat de Matrix juist altijd probeerde aftezijken: cossumptie maatschapij (en de technologie natuurlijk ook) is wat zij nu zelf ook doen. Een flut deel 2 & 3 maken, alleen voor 3 redenen:

Cash, Money & Geld.

avatar van darkjaap

darkjaap

ik snapte er helemaal niks van

1 *

avatar van notsub

notsub

Wel genoten van de film, maar ten op zichte van de andere delen toch de minste van allemaal. Ik vond de actie overdone en de aspecten die de andere delen zo gaaf maakte waren te weinig aanwezig. 3.0

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Deel 1 was zeer goed, deel 2 was stukken afgetakeld, maar deel 3 is weer beter. Niet heel voorspelbaar, en prachtige effecten. Maar de Matrix sfeer is weg na deel 1. Gelukkig nog wel de goede muziek. 3.5*

avatar van avdj

avdj

Reloaded had geweldige actiescenes maar dit afluitende deel is echt een enorme tegenvaller. Gigantisch over-the-top. 2,5* voor de special effects.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

darkjaap schreef:

ik snapte er helemaal niks van

1 *

dan ben je echt niet bepaald slim

avatar van nikita_6

nikita_6

Slecht hoor. Ontzettend saai en veel te vermoeiend.

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Heerlijke film dit!

avatar van Ambru

Ambru

waar de eerste filkm nog verassend was, waren de twee latere delen te langdradig en vervelend. mischien als ze van de matrix reloaded en matrix revolutions één film hadden gemaakt, dat het een waardige opvolger was.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

de film was gewoon langdradig en op sommige plekken moeilijk te volgen. de actie is mooi in beeld gebracht. @ Ambru, ik ben het met je eens dat als ze deel 2 en 3 samen hadden gemaakt het een goede afsluiter was geweest.

avatar van Theunissen

Laatste deel in de trilogie van de Matrix maar zeker niet het beste. Deze film is stukken minder dan het eerste deel (dat was echt super) maar wel iets beter dan het laatste deel. Het verhaal was best goed (het einde was daarentegen wel matig) en met de actie zat het ook dik in orde. Helaas is deze film net zoals het 2e deel niet echt spannend of boeiend. Had er meer van verwacht.

avatar van The Oceanic Six

Het slot van een trilogie waar ik nooit fan van was en zal worden. Je moet er van houden...

Deel 3 staat mij bij als een aardige film, vooral door de grote invasie halverwege de film. Dat zag er wel heel gaaf uit.

Verder heb ik weinig tot niks met dit verhaal.

avatar van niethie

niethie

Het slot van de niet al te bijzondere matrix trology is wat mij betreft de minste van de drie, de film duurt veels te lang, kibbelt op een geveven moment veels te lang door en is niet de afluiter die je zou verwachten, toch valt er nog genoeg te beleven, opnieuw een paar erg mooie actiescenes en een redelijk interessant plotje.

2,5 sterren

avatar van RedLine

RedLine

Word in deze film nou alles duidelijk of is het verhaal nu nog niet compleet???

avatar van ronengel

ronengel

RedLine schreef:

Word in deze film nou alles duidelijk of is het verhaal nu nog niet compleet???

Het wordt vooral duidelijk dat deel 1 stukken beter is en totaal op zichzelf staat in vergelijking met de laatste twee delen. Deel 1 vond ik redelijk gesloten, waarna ze deel 2 weer een volledig open einde gaven. In deel 3 heeft de olifant met zijn lange snuit wel weer redelijk zijn best gedaan.

avatar van An']['oN

An']['oN

timburton schreef:

Cash, Money & Geld.

het spijt me dat ik je uit je droom moet helpen maar al die films zijn voor het geld gemaakt, of denk je soms dat ze dachten van hm even kijken of we iets creatiefs kunnen doen. nee, ze wilden ervoor zorgen dattie zoveel mogelijk opbracht.

maar over de film. ik vond revolutions minder dan 1 en 2, naar mijn idee zitten ze te weinig in the matrix en ik vond het eindgevecht een heel stuk minder dan een paar gevechten in de eerste twee films.

toch 3 sterren

avatar van RedLine

RedLine

Een 3,5 door het gevecht op het eind anders was het een 3.

avatar van otherfool

otherfool

Een knallende afsluiting van de trilogie, maar niet positief bedoeld. Zonde dat de Matrix is verpest door de matige vervolgen. 2,5*.

Resh

mwuah wel een leuke spannende film om naar te kijken maar deel 1 bleef gewoon veel beter en leuker

Resh

bah ik begreep er echt niks meer van Neon kwam zelfs bijna niet meer in voor en het einde dat was beetje raar en heeeel erg onwaarscheinlijk wel tegenvaller

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Beter dan deel 2, minderdan deel 1. Ligt onegveer in het midden. En aangezien ik deel 1 3* gaf en deel 2 1*, wordt dit 2*.

Verhaal liep in deze film iets beter dan in deel 2. Van het einde snapte ik echter niks.

Neo gaat naar Machine Land toe... daar zweven al die robotjes met die lange armen... waarom vallen zij Neo niet aan?

Voorts komt Neo een gigantisch, boosaardig en zwevend machine-gezicht tegen... dat 'ding' wil Neo doden, maar doet dat niet omdat Neo blijkbaar de enige is die Smith kan doden...
Je ziet het gevecht... ze slaan elkaar helemaal de hersens in en op een gegeven moment verandert Smith Neo in een kopie van Smith... en dan knallen alle Smiths uit elkaar... waarom? hoe?

En hierna verlaten alle machines het binnengedrongen Zion... waarom? Alleen maar omdat Neo zogenaamd Smith heeft gedood?

avatar van Quaest

Quaest

GinolaEHV...

Ik heb precies hetzelfde mening als jou.

Vond het einde beetje vaag..

GinolaEHV schreef:

2*.

precies zulke vragen had ik ook en daarom vind ik alles een beetje vaag worden het was opeens zo een ander film geworden dan deel 1 wat natuurlijk erg zonde is

avatar van briek

briek

Deze film heb ik volledig uitgekeken in tegentelling tot deel 1, maar deze kon mij niet boeien, ik weet eigelijk nog niet wat deel 2 of deel 3 is. Totaal niet mijn genre film, wel goede special-effects.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

zoals de tweede haalt ook deze het niveau niet van de 1ste, maar hij is wel knap

avatar van joeythebest

joeythebest

Zoals het tweede deel is dit ook een prachtig staaltje film met coole special effects. Het laatste gevecht is de kers op de taart.

avatar van bennyboy

bennyboy

vond het de beste van alle drie ik.wel jammer dat er geen 4 meer kan komen

avatar van Katharina

Katharina

GinolaEHV schreef:

2*.

Dat was de deal met dat grote robothoofd. Als hij Smith zou verslaan, dan wilde Neo als dank vrede.

Ik vond deze film absoluut de minste van de drie, maar niet super slecht. Het einde vond ik een beetje tegenvallen.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Absoluut het minste deel uit de reeks, in dit deel draait het eigenlijk alleen nog maar om het spektakel, een redelijk verhaal is allang geen sprake meer van.

Dit is echt zo'n verplichte film om de reeks een einde te geven, en dat is overduidelijk te merken.

De actiescenes zijn uiteraard wel weer vermakelijk, maar ook een beetje over the top, waar het in reloaded veel beter gedoseerd was.

Vanwege de actie nog een krappe 2,5*.