• 9.378.158 stemmen

The Matrix Revolutions (2003)

Actie / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lana Wachowski en Lilly Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Hugo Weaving en Carrie-Anne Moss

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 5 november 2003

Plot The Matrix Revolutions

"Everything that has a beginning has an end."

Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.

avatar van ssjindo

Drazenko

ssjindo schreef:

goeie film 4 sterren!!

vind dat laatste gevecht met Neo en agent smith beetje op DBZ lijken

Haha nu je het zegt, klopt wel ja!

avatar van ChielB

ChielB

Minder diepgang dan deel 2, maar nóg meer actie en sensatie. Het was gewoon een extreem knallend einde van de trilogie en verder bevatte ook dit deel weer wat interessante dialogen. Niet hoogstaand, maar toch een prima afsluiter. 4**

avatar van Octo

Octo

Waardeloze bagger. Knappe visuals maar een anti-verhaal, veel pretentieus gezever, tenenkrommende zogenaamde sentimentaliteiten en niet waard in de schaduw te staan van de schaduw van deel 1. Ordinair jatwerk van Highlander, Star Trek en games als Mech Warrior en Doom. Doet bijna afbreuk aan deel 1 als zijnde de climax, ware het niet dat deel 2 en 3 niet veel meer waren dan overduidelijke, exorbitante geldinningen. Slim natuurlijk maar filmisch gezien tragisch.

avatar van knots

knots

een en al special effects, en jammer dat zo'n mooi verhaal als 1 verpest moet worden door een einde wat eindigt als elke blockbuster, een groot gevecht tussen goed en kwaad.

waarin de goeie op een verschrikkelijke amerikaanse wijze winnen.

De sfeer die 1 zo erg heeft is ook helemaal verdwenen, er blijft bijna niets meer van over en het is een totaal andere film.

toch nog een 2,5 voor het enorme spektakel.

avatar van don vincenzo

don vincenzo

Ik kan het niet beter verwoorden dan m'n 2 voorgangers, dus zal ik het ook maar laten:P

Maar wat pijnlijk is dit vergeleken bij deel 1 zeg.

avatar van Indalicio

Indalicio

Ben het wel met jullie eens. Het Matrix gehalte wat er in deel 1 nog bij zat is helemaal verdwenen. Geen slechte film maar het steekt idd heel erg pril af vergelijken bij deel 1.

avatar van ILDIB

ILDIB

Qua actie is deze zeker prima, de vechtscenes zijn weliswaar meer van hetzelfde maar toch. Totaal overbodig is het geneuzel met de trainman, hadden ze wat mij betreft weg kunnen laten. Zware domper op deze film is het oppergod gedrag van Neo in de echte wereld. Dat ie verheven is in de matrix zelf prima, maar laten we even 'realistisch' bezig blijven en hem geen superpowers geven tegen sentinels en andere machines..

avatar van ILDIB

ILDIB

DieLange78 schreef:

Haha, wat een FANTASTISCHE reactie!

Gelukkig is het ontwijken van kogels en zo wel heel realistisch!

Denk na man, dit hoort toch gewoon bij deze film(s).

Bij de film hoort dat ie de matrix kan 'lezen' niet de werkelijkheid..

Enige theorie die standhoudt is dat hij electrische activiteit kan 'zien' die wordt gegenereerd door PC's, programma's etc.. Maar ja hij kon ook mensen zien, dus wat dat betreft...

avatar van Martinator

Martinator

dat gevecht op einde ziet er trouwens zeer goed uit maar het had van mij nog wel iets langer mogen duren

avatar van wallie550

daviddoelen

wallie550 schreef:

dit is de beste film ooit gemaakt Briljant

5*****

Gezien je stemlijst vind je zowat elke film een meesterwerk... Zelfs Transformers, een film die over twee weken pas in de bioscoop te zien is...

avatar van Seifer

Seifer

Hmm ik vind het einde een beetje flauw. Vrede met machines? Kom op zeg.:P

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Ik vind de visie van de Wachsowski's nog steeds indrukwekkend, het is alleen jammer dat hun uitwerking te wensen over laat. Nou ben ik één van de weinige Matrix-fans die deel 2 prefereert boven deel 1, omdat het hele verhaal zo overtuigend werd uitgebreid, de filosofie achter verschillende situaties mij zo verschrikkelijk fascineerde en om maar even oppervlakkig te zijn: de actie was bomvet. Het is daarom zo jammer dat de Wachowski's zo de mist ingingen met dit derde deel. De opbouw van de eerste helft naar de verpletterende climax van de hele Matrix-serie, is behoorlijk langzaam en een beetje vaag. Het is interessant om Agent Smith's transformatie naar een meer menselijke emoties vertonende personage nu eens letterlijk te zien, maar veel nut of spanning levert het niet op. Ja, deze transformatie vond al plaats in Reloaded, maar daar had dit subplotje ook een echt doel, en dat was de aanval op de machines in de war schoppen. Hier levert het een kort, rauw(dat is wel leuk om te zien in een Matrix film) gevecht op, waarbij Neo blind wordt en we er zo achter komen dat hij zo speciaal is dat hij de Machines kan "voelen" en dus geen zicht nodig heeft. Lekkerrrrr boeiend. Nog daarvoor krijgt de kijker nog een heel gedoe voorgeschoteld over de redding van Neo door Trinity, Seraph en Morpheus. Het gevecht dat ze hierbij leveren lijkt eerder een vermoeide parodie op de beroemde lobby-scène uit het eerste deel dan een ode. Al deze nutteloze actie was bedoeld om uiteindelijk nog even voor de zoveelste keer te benadrukken dat Trinity echt zielsveel van Neo houdt en dat de Wachowski's teveel script hadden voor één film, maar veel te weinig voor twee films. In Reloaded voelde de actie nog functioneel, in de eerste helft van Revolutions wordt je er al gauw moe van.

Dan de tweede helft, die in zijn geheel gebruikt wordt voor de grote climax(en) van de hele Matrix-serie. De CGI is werkelijk verbluffend in deze films en kunnen vandaag de dag nog aardig meekomen, de oorlog tussen mens en machine is spectaculair in beeld gebracht en het klinkt overdonderend. Maar het is allemaal totaal niet geloofwaardig, en dit is eigenlijk niet wat je in een Matrix film wilt zien. De aanval op Zion is op zichzelf een prachtige scene, maar hoewel het er aan zat te komen, is dit niet wat je wilt zien in een Matrix film. Een aanval van de "Squiddies" moet spannend zijn, dit was een overkill.

Het gevecht waar de film mee eindigt is er eentje om in te lijsten. Neo en Smith nemen het tegen elkaar op in een ultiem gevecht, eentje waarvan iedereen al weet dat Neo het niet kán winnen. Des te meer respect krijg je voor hem dat ie het nog probeert, dat maakt het personage nog net interessant genoeg na zijn machine-achtige (gebrek aan) karakter in deel 2 en 3. Keanu Reeves, gefeliciteerd. Je hebt die ene sterfscene mooi verpest met dat neppe gejank van je, ik herinner me nog het schatergelach in de bioscoopzaal. Één van de meest emotionele scènes in de hele Matrix trilogie verpest door Keanu Reeves's gebrek aan acteertalent. Maar goed, het is niet anders.We gaan terug naar de Super Burly Brawl, een Dragonball Z-achtig gevecht tussen een super- Agent Smith en Neo, gadegeslagen door miljoenen Agent Smith's. Visueel een pareltje, het is het ideale concept voor een eindgevecht in de hele Matrix trilogie en het is verbluffend mooi uitgewerkt. De Super Burly Brawl maakt Revolutions toch nog een passend slot voor de trilogie. De afloop van dit gevecht mag door velen als cheesy en makkelijk worden gezien, ik vind dat het niet beter verzonnen had kunnen worden. Als je meer weet over de geschiedenis van The Matrix, kijk maar naar The Animatrix, dan is de afloop van de oorlog tussen mens en machine zo gek nog niet.

ik vind het jammer dat de afsluiter van de trilogie niet meer heeft kunnen zijn dan een saaie opbouw naar meerdere climaxen waarvan er uiteindelijk maar één echt relevant is voor het gehele verhaal. Maar die ene climax mag er wezen, en alles wat daarvoor komt is nog zeker vermakelijk om naar te kijken. Ik geef de film een 3. Iets hoger dan ik het waard vind, maar omdat het nog net een mooie afsluiter van het verhaal weet te geven, toch een 3.

avatar van etherman

etherman

felix89 schreef:

uuuuuuh,

a) meneer de betweter ben ik dat ? ik zeg helemaal niks verkeerd tegen die jongen, ik leid mijn mening gewoon af van zijn argumenten, een beetje kritiek moet wel kunnen denk ik,

en ja je moet inderdaad je moet naar een film kijken zowel op visueel als verhalend vlak, en dat is gewoon slecht, visueel is deze film gewoon over the top, slecht uitgevoerde special effects en het verhaal

woow, zit er in deze film een verhaal?

neen, er zit geen verhaal in, gewoon een uitgerokken hersenspinseltje van de regiseurs die film-geschiedenis wilden schrijven en met de eerste matrix is dat gelukt, met de 2de en de 3de heeft hij het gewoon verprutst.

om neo daar zien te vliegen en iedereen te kunnen verslaan, maar het klopt gewoon al geen kanten, in de 2de kon hij een heel leger agenten smiths aan en hier in de 3de is het finale gevecht met 1 agent smith, en daar heeft hij opeens moeilijkheden mee

jij vind de actie ''vet'' en ''gaaf''

ik vind het ''belachelijk'' en ''zinloos''

de vliegende smith heeft de super powers van the orakel, remember??????

avatar van etherman

etherman

neo schreef:

Is twee dagen geleden bekend gemaakt. Maar wederom weer niet officieel bevestigd door WB (alhoewel het er steeds wat realistischer begint uit te zien qua details). Niet meer van de verhalen van 1000e uren extra materiaal...

En of dit de laatste is? The Animatrix 2 staat op de planning, Art of the Matrix Reloaded & Revolutions, een eventuele nieuwe comicserie en 2 nieuwe spellen. Een nieuwe film kan mogelijk zijn; de rechten liggen nu niet meer bij Larry en Andy dus WB mag doen wat ze willen. Maar de broers zullen het dan niet gaan regisseren. Ze zijn ondertussen al weer bezig met wat scripts (Doc Frankenstein).

dan zal de film over het onstaan van de the matrix moeten gaan,net zoals bij starwars.

avatar van Stoopie

Stoopie

Superfilm. Special effects helemaal te gek. Hier en daar iets TE. Einde had ik anders gehoopt. Vond het einde echt jammer. Ook het vliegen in deel 2 en dit deel had van mij niet gehoven. Iets te. Begrijp me niet verkeerd. Ben wel een Matrix fan.:)

avatar van ssjindo

ssjindo

Egoistico schreef:

Hahaha goed gezegd

avatar van kleez

kleez

op Moviemeter hiero echt ONT-ZET-TEND lage score :S

In ieder geval, ik heb de film net weer gekeken, en.... elke scene

elk detail, criptische omschrijvingen, zinnen, passagé's; het klopt

allemaal! Niet te geloven wat een film, echt superieur!

Verhoog m na 5*, uitmuntend gewoon!

avatar van cohnuh69

cohnuh69

Ik vind deel 2 en 3 teleurstellend! Ze maken het verhaal slecht en teleurstellende animaties vooral in deel 2! deel 1: 4,5 *; deel 2 en deel 3: 2,5*

avatar van nielss

nielss

Ik vond deel 1 van de matrix echt een geweldig film, vooral vanwege het originele verhaal en de schitterende effecten.
Deel 2 vond ik ook nog wel leuk, maar daar ging het al niet meer om het verhaal ofzo, maar alleen om de gevechten.
Deel 3 was naar mijn mening echt slecht.
Ik heb hem laatst pas gezien, en ik had er nogal hoge verwachtingen van, maar die bleken totaal onterecht te zijn. Het verhaal werd afgeraffeld, de gevechten waren nou ook niet meer zo boeiend(Hetzelfde soort als deel 2), en ik vond veel dingen nogal vaag, zoals op het laatst, toen alle agent smith-clonen in een keer vernietigd werden
Ik vind het best goed als je nog even over een film na kan denken, maar niet als de rest van de film alleen maar hersenloze actie is.

avatar van thedudesons

thedudesons

deel 1 was de beste, deel 2 was ietsjes minder maar deel 3 vond ik ietsiepietsie meer minder dan de 2 voorgaande....maar toch nog een dikke 4,5 hoor

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Ook hierzo weer jammer dat ze dachten dat ze een vervolg moesten maken, het verhaal past niet helemaal op deel 1. er zijn wel hele goede acteer prestaties en geweldige vechtscenes maar het nivo komt niet in de buurt van deel 1 3*

avatar van swankel

swankel

Ik vond het begin van deze film beetje veel lijken op deel 2(slecht dus) ,maar de slaat na een klein tijdje een beetje om en dan vond ik hem toch wel erg leuk. Dat kwam vooral door dat apocalyptische sfeertje dat om de hoek kwam hollen. 3.5*

avatar van Shinobi

Shinobi

Wel een aardige film, alleen te veel over the top dingen zo kan Neo nu opeens vliegen. Special effects zijn daarentegen wel goed en gevechten uiteraard ook weer.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

ik vind wel 1 ding vreemd: hoe komt Neo int begin in da station te zitten???

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ook een redelijk gevolg. Alleen jammer dat Reeves dit keer niet zo'n grote rol speelt. Maargoed, voor de rest was het wel weer vermakelijk. Met actiescenes op de Matrix wijze en die ellenlange schietpartij tegen die octopussen. Ook waren die 1000den gekloonde mr Smithjes weer van de partij.

Hoe Neo in die station komt? Hij werd zoals gewoonlijk met de computer naar de werkelijkheid verzonden.

avatar van DragQueen

DragQueen

Het laatste deel alweer. na het onbreekbaar sterke eerste deel, werdt de magie toch een beetje afgedaan door de tweede, en al helemaal door de derde. deze film is opgezet zoals menig blockbuster. jammer, omdat het verhaal zo sterk bedacht is. daarbuiten is er wel veel actie, en grootse gevechten aanwezig. wat natuurlijk een hoop goed maakt. vooral het eindgevecht tussen neo en agent smith is waanzinnig. verder is er op de visuele stijl qua filmen, en de special effects weinig aan te merken. evenals de gehele cast, die hun karakters weer goed neerzetten. maar de film had in mijn ogen toch een betere uitwerking verdiend. 3,5 sterren.

avatar van alcapachino

alcapachino

dood en dood zonde

marja ze melken alles uit tegenwoordig

all bout the $ $ $

2 ster

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

waardige afluiter wan de matrix trilogy