American Gangster (2007)
Genre: Biografie / Misdaad
Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor
Releasedatum: 15 november 2007
Bekijk via Videoland
Plot American Gangster
"There are two sides to the American dream"
Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.
Richie Roberts
Javier J. Rivera
Freddie Spearman
Moses Jones
K. V.
Eens bekeken en hij is me ook goed bevallen. Wel een wat lange film (2uur en half), maar verveelde niet. Indrukwekkende cast en was eigenlijk verrast dat de film geregisseerd was door Ridley Scott.
Het bekijken waard
jumpstylemovie
Verdomme, toch een tegenvaller! Had echt hoge verwachtingen voor American Gangster en opzich is het ook een prima film maar ik vond het niet uitstekend. Ik had meer iets als Scarface verwacht en er zijn zeker overeenkomsten maar dit is minder sfeervol en had absoluut een minder goed einde. Natuurlijk kan je daar ook niet mee gaan kloten omdat het op een waargebeurd verhaal gebaseerd is. De film is behoorlijk traag en soms niet zo boeiend.
Aan de andere kant heeft deze film wel alle ingredienten voor een geweldige Rise And Fall film zoals het ongelovelijk grote huis waar hij zijn familie naar toe brengt (van te voren kan je al raden dat zijn moeder hem gaat haten vanwege zijn werk en dat soort dingen). Uiteindelijk maakt Lucas een fout die hem zijn gehele imperium kost. Hij gaat niet ten onder met bazooka's en tanks op de achtergrond maar beland in de bajes. Ik had daar meer van verwacht.
Maar genoeg negativiteit! Denzel Washington is geweldig als Frank Lucas, de film is niet saai al had er waat meer tempo en actie in gemogen, er zitten een aantal behoorlijke hoogtepuntjes in zoals Frank die een man neerschiet op straat terwijl hij luncht met zijn broeders en er is aandacht besteed aan de 70's sfeer. Mooie maatpakken ook.
24-7moviestar
(van te voren kan je al raden dat zijn moeder hem gaat haten vanwege zijn werk en dat soort dingen.
Dit viel wel mee toch, al helemaal als je het vergelijkt met scarface, waarin die moeder nog geen 100 dollar (uit mijn hoofd) accepteerd van haar zoon, waarbij voor haar nog niet eens duidelijk is hoe slecht haar zoon was...Pas helemaal op het einde in deze film kon ze het niet langer negeren, barste ze los over zijn smerige zaakjes.
Ik vond deze film juist wel een meesterwerk. De muziek, de sfeer en het acteerwerk! Ook geweldig hoe die jaren 70 sfeer bijna bijna 40 jaar later, nog steeds heel mooi kan worden weergegeven. Bovendien had ik helemaal geen moeite met de lengte van de film, maar goed, dat is voor iedereen zijn eigen mening natuurlijk!
jumpstylemovie
Bij Scarface is het meteen duidelijk dat Tony's moeder er niets van wil weten inderdaad. Je kan bij American Gangster wel zien dat Lucas zijn moeder een net type is en niet houd van zaken als drugs dealen. Dus als zij dan in zo'n achterlijk groot huis terecht komt kan je al raden dat ze binnenkort nieuwschierig word waar het geld vandaan komt, of het haar nou uit maakt of niet. En dan heb je ook nog die zoons die net als Lucas willen worden. Ik vind het trouwens geen minpunt maar het begint typisch te worden bij rise and fall films.
Ik vond ook dat de 70's setting prachtig was, niets over te klagen. En verder vind ik wel dat de film te lang duurt omdat er soms echt te weinig gebeurt en er geen mooie finale is om naar uit te kijken, iets wat bij Scarface dan weer wel het geval is.
BBarbie
Regisseur Scott neemt ruim de tijd om de opkomst en teloorgang van Frank Lucas uit de doeken te doen. Te ruim naar mijn mening, want in de bijna drie uur dat film duurt zit vaak meer van hetzelfde, waardoor het verhaal bij tijd en wijle een beetje inzakt.
Niettemin een degelijke film met goed acteerwerk, in het bijzonder van Russell Crowe en de aloude Ruby Dee (goed haar weer eens te zien).
sofripa
Zeker geen thrillert
De aard van deze film is geheel anders dan de al gememoreerde Scarface en klonen daarvan. Feitelijk kijk je naar een 'soort van' documentaire. Dat schept qua intensiteit en meeleven niet echt een band. Toch weet deze film mij te boeien en te overtuigen.
Hierin hebben toppers Washington en Crowe een zeer belangrijk aandeel. Beiden spelen zij hun rol vol overtuiging. De rol van Brolin was prima, temeer hij zich als ploertige agent lekker kon uitleven. Wat ook super is, is de herleving van het jaren zeventig tijdsbeeld. De film ademt dat alles professioneel uit. Goed gedaan van Scott.
Ondanks de lange zit eindigt deze film voor mij dik boven 'par'. Verwacht echter geen shoot outs ala Scarface of Heat. 4 sterren
Dogla79
Tja wat kan ik erover zeggen.Een dikke 5!!!
What more do i have to say...
20 percent?
Komt trouwens 12 april weer op TV! We gaan hem gewoon weer kijken.
YukoAper
1 van de beste films die ik ooit gezien heb! Goed geacteerd, verhaal zit goed in elkaar en de sfeer van de film is perfect! Alles lijkt te kloppen aan deze film, het begin, het einde, alles.
Denzel is echt een held! Wat een acteerwerk, hij speelt zn karakter zo goed dat je zo zou geloven dat hij echt Frank Lucas is (geweest)!
Een aanrader is wel om je tijdens de film te bedenken dat deze film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, dat alleen al maakt de film heel interessant.
5 sterren zijn eigenlijk te weinig voor deze film...
Boneka
Vandaag opnieuw herbekeken op blu ray. Vond hem deze x toch een stuk beter. De vorige verwachtte ik ook teveel, maar het is niet allemaal Scarface. Het is eigenlijk best wel een timide film om door te gaan voor een gangsterfilm. Misschien is de titel niet goed gegeven. The blue black magic man was misschien een betere optie. Het gaat ook vooral om zijn handel en hoe succesvol hij daarin was. De film heeft veel sfeer en ziet er goed uit. Helaas op blu ray wat te donker en dat voor een film van 2007. De twee verhaallijnen zijn uitstekend en goed te volgen. Vond Denzel wel wat beter, dan Russel met zijn zware stem en Australisch accent. Moest ook lachen om de term ain't hoochie. Nog nooit een spleet gezien? Volgens mij niet de juiste vertaling. Anyway de vorige keer gaf ik deze film drie sterren, maar hij stijgt met stip naar 4 sterren. Knappe film, goed in elkaar gezet. Dat hij wat traag was vond ik niet erg.
Di Maria
Prima film wat heb ik toch genoten van Denzel Washington en het verhaal was ook zeer indrukwekkend.
Omdat het verhaal meer op Godfather lijkt kan ik me toch niet tegenhouden van vergelijken.
Nou het film is over het algemeen wel een perfecte maffiafilm maar toch net geen Goodfellas of een Godfather.
En daarvan dit 4 maar toch vind ik deze film een absolute topper.
CrazyDavid
Geweldige film, deze week voor de derde keer bekeken en hij bleef me weer twee en half uur boeien. Ik vind het vreemd dat deze maar 2 oscarnominaties heeft gekregen. Deze film lijkt me toch net iets sterker dan Juno of Michael Clayton?
Alonzo
is inderdaad ook zo, maar naar 16 keer kom je ook nog wel dingen tegen. het blijft een vette film.
Hahah klopt inmiddels ook al 20 keer gezien, en alle soundtracks ook al gedownload geweldig!!
SENGOK
Indrukwekkende misdaad-film met boeiende verhaal, mooie tijdsbeeld en sublieme acteerwerk.
towari
Na een tip van een vriend deze film eens gekeken. Vreemd dat deze film me altijd is ontgaan.
Moet zeggen, verrassend goed! En net weer een andere kijk op een gangster film dan het ge-ijkte Italiaanse mafia. Onlangs trouwens 'kill the Irishman' gezien en dat geeft ook weer een andere kijk op de mafia.
American Gangster blijft mij zeker bij. Al met al geef ik de film 4,5 sterren voor de jaren '70 sfeer en het zeer goede acteerwerk.
Lange film inderdaad maar blijft boeien tot het einde. Ergens vind ik het altijd jammer om te zien dat de gangster baas op het eind onderuit gaan, hoe slecht zo'n persoon ook is.
Lewis-06
een imperium die ten onder gaat door een jas...
notsub
Ik had er meer van verwacht. Het verbaast me niet dat de naam van Toni Montana hier geregeld opduikt. De verhalen zijn zeker vergelijkbaar, maar Denzel Washington zet zijn rol duidelijk anders neer. Zo wordt het na een wat warrig eerste stuk in één keer duidelijk hoe de rollen verdeeld zijn en hoe het gaat aflopen. Russel Crowe doet het prima, maar Denzel Wastington eist toch de meeste aandacht op. Uiteindelijk voldoet de film wel, maar toch komen er teveel clichees voorbij.
tattoobob
Het meeste is hier al gezegt!
Gewoon een knaller van een film,met een top einde
pop
Frank Lucas word wat mij betreft ietswat te netjes neer gezet. Maar dat gebeurd wel vaker in hollywood films. Voor de rest een prima film met een uitstekende cast
Motato
Goede film. Vooral het acteerwerk was sterk. Mooie shots, waardoor het jaren 70 gevoel goed over kwam. Ik vond dat er veel aandacht aan de shots besteed was, erg mooi gemaakt. Het einde vond ik iets minder, maar dat was nu eenmaal de waarheid. Toch denk ik dat het wat boeiender in beeld gebracht had kunnen worden.
Filmfan74
Prachtige film waarin de handel en wandel van twee personen die helemaal niets met elkaar gemeen hebben los van elkaar worden gefilmd. Uiteindelijk komen beide personages samen, schuiven een koffiebekertje naar elkaar over (subtiel en briljant!) om uiteindelijk tot een mooi einde te komen.
Boeiend, zeer goed geacteerd, erg goed en meeslepend verhaal. Aanrader!
_Casper_
Ik had persoonlijk niet zulke hoge verwachtingen voor dat ik de film ging kijken, en was bang dat het weer zon langdradige film met veel gepraat enzo zou zijn maar alles behalfe dat!
De film heeft een heel sterk en spannend verhaal en word zeer goed verteld, ook zit er naast veel diepgang ook een lekkere vaart in de film waardoor je vanaf het begin tot het eind geboeid blijft.
Het acteerwerk is ook uitstekend, en ook het jaren 70 sfeertje zit lekker in de film
Echt een topper!!
een hele dikke 4*
rayman
Topfilm, verveelt geen moment ondanks de bijna 3 uur durende speelduur.
goed verhaal, goede actie, gaat nergens echt over de top en mooie begin jaren '70 beelden en dito muziek.
FILM!BOY!
Deze film hoort niet thuis in de Top 250, maar in de Flop 250. Een van de alle slechtste films die ik ooit heb gezien. Ik heb me rotverveeld. 0,5
Angelo2
Heerlijke film met zoals we Denzel en Russel gewend zijn, uitstekend acteerwerk. Ondanks zijn lange speelduur geen seconde verveeld. Vooral dat jaren 70 sfeertje is erg goed gedaan. Een dikke 8
Parisa
Nummer 167 in DE LIJST m* f*: American Gangsta. Met zo’n titel kan het al niet meer mis gaan.
157 Minuten is te lang voor deze film. Het begin is nog wel te doen. De introductie van de karakters dus ook. Maar het middenstuk is veel te lang uitgesponnen. Er gebeurt veel van hetzelfde, waarbij niet echt is te onderscheiden of je het al eerder hebt gezien, stel dat je even van de film weggeweest zou zijn. Schieten, kroegje in en uit, dames. Gaap, op een gegeven moment had ik het wel gezien.
Pas net voor het laatste uur begint het weer meer te lopen. Hoewel hier weinig echt spannends of verrassends gebeurt, kijkt dit gedeelte wel lekker weg.
De hoofdrolspelers praten te monotoon. Dat zorgt ervoor dat dit verhaal wat me toch al niet echt interesseert nog iets moeilijker te verteren is. Ze moeten het hier vat mij betreft meer hebben van het non verbale gedeelte. Hoewel dat er ook niet zo bovenuit springt dat het vat mij betreft in DE LIJST thuishoort. Een van de laatste dialogen in het verhoor was wel redelijk genieten. Ook hier weer niet echt iets bijzonders, maar een aardig popcornmoment.
De bijrollen krijgen door de manier van acteren van de hoofdrolspelers meer kans om op gelijke hoogte met hen te komen. Toch aardig van ze. De spelers van de bijrollen doen het prima. En komen dus ook op gelijke hoogte.
nadrin
Schitterend acteerwerk van de gehele cast met een pluim extra voor de rol van de moeder als zij haar zoon de les leest. Heel tof en vaak origineel verhaal.

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe verdwijnt 1 januari van Netflix

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' van Ridley Scott vanavond op televisie

De tien best beoordeelde films van de vandaag jarige Chiwetel Ejiofor (46)

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Scarface

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
underdogblack peopledrugshandelghettogangsterdrug smugglingmaatschappijambitionrise and fallagentdrug dealingcorruptie bij de politiepolitie-detectivefamilielaw enforcement post-credits scenedishonestycriminal heroes