American Gangster (2007)
Genre: Biografie / Misdaad
Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor
Releasedatum: 15 november 2007
Bekijk via Videoland
Plot American Gangster
"There are two sides to the American dream"
Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.
Richie Roberts
Freddie Spearman
Moses Jones
us_raider
- 2034 berichten
Cast belooft goeds, verhaal klinkt niet heel interessant.
Zou trouwens in eerste instantie geregisseerd worden door Oliver Stone, vervolgens door Antoine Fugua, maar Scott is het dus uiteindelijk geworden.
Prudh
Oei .. Ben zeker fan van Ridley, die man weet wel wat hij doet. Russel mag ik ook graag zien spelen. Maar Denzel, die altijd een zelfde soort rol speelt (hoewel nu eens de bad guy, gelukkig), en het 13 in een dozijn verhaaltje kunnen wel eens roet in een anders zo smakelijk maaltje gooien.. Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken
pascal83
Denzel als badguy was toch wel meer dan goed te pruimen in 'Training Day'. Dit lijkt me wel wat.
Doom
Hoewel ik Ridley Scott hoog heb zitten lijkt het verhaal wel precies op die van Bad Boys II.
Doom
had bad boys 2 een verhaal?
Ja, dat heeft Bad Boys II wel degelijk. Niet hoogstaand, maar het bevat wel een verhaal(tje).
DirtyMind
De schrijver van het verhaal is een topper, de cast is dat zeker ook. Ridley Scott is niet de beste regisseur, maar hij weet wel hoe hij een verhaal moet filmen. Deze film heeft veel potentieel.
Purmerend
Moet wel een goeie film zijn met een gemiddelde van 5 sterren.
jaspertje3
Ben ook benieuwd, alleen pas in 2008 in de bios! Maar we hebben geduld
Materny
. die altijd een zelfde soort rol speelt (hoewel nu eens de bad guy, gelukkig),
Training day een keer kijken misschien?
die poster heeft iets weg van de PC spel Hitman
iemand die het ook ziet
movieking
Lijkt me een vette film. Denzel Washington als badguy. SUPER!!! In Training Day speelde hij ook als badguy de pannen van het dak.
2de keer trouwens dat Denzel Washington en Russel Crowe samen te zien zijn in een film. Laatste keer was in de film Virtuosity.
Ben benieuwd.
sju
Trailer staat nu op Movies.yahoo.com!!
Zeker niet onaardig, maar het springt er voor mij nog niet helemaal uit. Past misschien in het rijtje van Goodfellas, Scarface of Once Upon a Time in America: opkomst van een maffiosi.
't is wel weer eens wachten geblazen
mafiabaas
Zoo deze film lijk me wel wat hor
Denzel & Russell samen
ben wel benieuwd hoe T.I. het in deze film doet. Ik wil en ga hem zeker wel zien
MARCOS72
VS60*
Mijn aandacht heeft deze film zeker gekregen na het zien van de veelbelovende trailer.
Russell Crowe en Denzel Washington, zowiezo al een reden om deze film te gaan zien. Met name Crowe.
Na het zien van Matchstick men, hoop ik wederom op een goede film van Ridley.
tukkerstein
Ik heb hier echt geen zin in. Ridley Scott ging na het tegenvallende Gladiator (naar mijn mening) wel weer de goede kant op met matchstick men, maar dit is typisch zo'n film die waarschijnlijk gemaakt wordt puur voor het binnenhalen voor wat Oscartjes en andere prijsjes.
Maar het wordt natuurlijk afwachten
ghostman
Heb je niet gezien hoe deze film eruit ziet? Mooier dan Blade Runner! Ik geloof dat Ridley Scott met deze film zijn hoogtepunt zal bereiken.
Gangsterfilm met authentieke beelden in New York! Een droom die voor mij uitkomt!
ace leader
coole titel, coole regisseur...moet ik zien

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe verdwijnt 1 januari van Netflix

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' van Ridley Scott vanavond op televisie

De tien best beoordeelde films van de vandaag jarige Chiwetel Ejiofor (46)

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Scarface

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
underdogblack peopledrugshandelghettogangsterdrug smugglingmaatschappijambitionrise and fallagentdrug dealingcorruptie bij de politiepolitie-detectivefamilielaw enforcement post-credits scenedishonestycriminal heroes