- Home
- American Gangster
- Filtered
American Gangster (2007)
Genre: Biografie / Misdaad
Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor
Releasedatum: 15 november 2007
Bekijk via Videoland
Plot American Gangster
"There are two sides to the American dream"
Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.
Richie Roberts
Javier J. Rivera
Freddie Spearman
Moses Jones
Jordy
Zeker geen slechte film. Helaas hebben we het allemaal al is gezien en is de film dus niet vernieuwend. Prima vermaak, niet meer niet minder. 3,5 ster
Eens... er is niets op de film aan te merken, sterke cast en regie, en vooral het sfeertje van de tijd is erg goed neergezet. Maar op een gegeven moment heb je dit toch wel gezien, het voegt inderdaad vrij weinig toe aan wat we al tientallen keren gezien hebben.
Lord Flashheart
Mijn nieuwe baan in de filmwereld werpt al na drie dagen z'n vruchten af: kaartjes voor de voorpremiere in Leiden. Kom ik ook eens in een bioscoop.
Wat betreft de film: uiteraard weer zwaar overrated door het BrEaZAh publiek op moviemeter dat nog opgewonden raakt van thugs die met hun pipa op de scotoe schieten. Ik heb het allemaal al zo vaak voorbij zien komen.
Hoewel het verhaal waargebeurd is, vertelt de film niets nieuws en brengt het ook niets vernieuwends. Geen originele editing, geen spetterende soundtrack, visuele eenheidsworst, kortom: waar Scott zich nog had kúnnen onderscheiden, gebeurt dat ook niet.
Zeker geen weggegooide avond gehad, daaraan was vooral de ambiance in Leiden debet. Maar de film op zich stelde weinig voor en duurde ook nog eens achterlijk lang. Geen slechte film, maar een must see? Mensen die dat beweren moeten nodig eens wat andere gangsterfilms bekijken. 3***
Inderdaad een aardige gangsterfilm, maar Scott is natuurlijk geen Scorsese dus wordt het ook nooit meer dan dat, afgezien van het kopieren van enkele van diens stijlkenmerken.
Voor sfeer hoef je deze film niet te zien, iemand als Spike Lee had hier ook meer mee gekund denk ik.
Denzel is wel de grote meerwaarde hier, blijft toch een uitstekend acteur.
En leuk om P.E. op de aftiteling te horen.
Ik vond het echt een hele boeiende film, die alleen wel wat traag begon. Maar vooral Denzel Washington steelt de show als Frank Lucas. Wat speelt ie een kille gangster die tevens ook veel om zijn familie geeft..
Er zaten enkele heftige scene's in maar het draaide vooral om Lucas die uiteindelijk te ver ging en ook zijn familie tegen hem zag keren. Een film met een goed verhaal (liefst 2,5 uur, ik vond het best lang) en waar je het einde van wilt weten.
Vinokourov
Hij is opvallend goed met een wellicht ietwat standaard voorspelbaar verhaal, maar wel erg goed uitgevoerd door Crowe en Washington. Prachtige productie ook
. 4,5*
killerfreak
goed filmpje die ietwat traag op gang komt, maar naarmate het verhaal vordert je helemaal 'into' de spanning komt. Goed acteerwerk van vooral Denzel en in mindere mate Russell.
Vond hem wel niet opkunnen tegen vb Scarface, maar het is zeker een van de betere misdaadfilms van de laatste jaren.
Co Jackso
- 21924 berichten
In American Gangster wordt het standaard vakwerk afgeleverd. Deels is dat jammer, en deels niet. In potentie had deze film de mogelijkheid om een klassieker te worden, maar toch is dat niet gelukt. Dit kwam vooral omdat de film emotie, sterke bijrollen, en bovenalles echte spanning mist. Daarnaast is de film op geen enkele manier echt origineel of vernieuwend. Uiteindelijk is het een goede film geworden, die ik vrij snel zal vergeten.
mister blonde
Moet eerlijk zeggen dat ik verwachtte dat dit weer eens zo'n vervelend gehypte film zou zijn (met belachelijk hoog gemiddelde dat daar dan bij hoort, zowel hier als op imdb). Was niet zo; gewoon een goede film.
Veel sterke scenes in een erg strak geregiseerde film. Scott die al jaren geen goede film heeft gemaakt (als je Gladiator weg laat, die trouwens ook overschat wordt, blijft er helemaal niets over de laatste 16 jaar) maakt er een mooi schouwspel van.
De vraag is trouwens wel of het storend is dat het behoorlijk onorigineel is (beetje van Scarface, popliedje uit een Tarantinofilm tussendoor en Crowe die als soort Serpico fungeert) of dat alles op dit gebied gewoon al eens gedaan is en het daardoor onmogelijk wordt cliches te vermijden? Belangrijker is nog de vraag, of het antwoord op de voorgaande vraag belangrijk is voor de uitkomst van het resultaat. Eigenlijk niet.
Vermakelijk, maar weinig diepgang. Strak geregisseerd, maar weinig origineel. Goed tempo, maar er zijn wel wat plotdingentjes die niet helemaal lekker zitten.
Maar de 'maartjes' zijn echt van ondergeschikt belang .En dus 4 sterren.
[edit] Wordt trouwens niet vrolijk van de meeste bijdragen hier. Is dat bij alle nieuwe films tegenwoordig zo? [/edit]
Madecineman (moderator films)
Volgens mij wordt het American Gangster door de "serieuze" filmliefhebber vooral aangerekend dat deze niet ontzettend origineel is of dat het de nodige clichés kent. Wat voor een gedeelte natuurlijk waar is. Maar wat volgens mij ook waar is dat de meeste "op ware feiten gebeurde"- gangster verhalen gewoon ook een rise and fall gebeuren zijn. Het verhaal van Frank Lucas is daarop geen uitzondering...
Ieder jaar verschijnen er in dit genre wel een aantal nieuwe exemplaren in filmland, wat ik echter belangrijker vind bij dit soort films is de uitvoering ervan. En die vind ik in American Gangster toch wel erg prettig. Het is een strak ogende, mooie film. Goede muziek, veel oog voor detail en strak acteerwerk van de hoofdpersonages. Dat de film daarbij inspiratie put uit 2 van mijn favoriete seventies gangster/cops flicks (Serpico maar vooral The French Connection) vind ik in dit geval alleen maar een voordeel. Ik heb erg genoten van deze jaren '00 kijk op het vuige maar oh zo coole NYC uit de jaren '70. Daarnaast maakt de film ook nog wat exotische uitstapjes die ik wel kon waarderen.
Het verhaal wordt vrij rechtlijnig verteld en is daardoor prima te volgen, de film kent een goede spanningboog met een strakke climax. Maar naast de uitstekende cinematografie zijn het vooral Washington en Crowe die de film maken. Washington zit lekker in zijn rol van een soort meedogenloze gentleman gangster en Crowe biedt prima tegenwicht als wat vatzige "copper" met rechte rug maar turbulent privéleven. Gelukkig blijft de film ook weer niet al te veel hangen bij de privé sores van beidde heren. Nee, American Gangster blijkt een prima gedoseerde film wat de spanning zeker ten goede komt.
Ik vind deze film iig een prima genrefilm waarvan ik weer eens lekker ouderwets heb kunnen genieten. 4* al was het alleen maar omdat dit soort films tegenwoordig steeds zeldzamer lijken te worden.
maxcomthrilla
Eindelijk weer eens een goede genrefilm luidt het commentaar hier. Maar dan op zijn minst wel een onoriginele genrefilm die nergens buiten de lijntjes kleurt en daardoor af en toe behoorlijk weet te vervelen. Vooral een typische blockbuster dit....
Politierechercheur Russel Crowe gaat achter de boeven aan. Maar niet zonder dat de kijker wordt overgooid met irrelevante subplotjes, waarin hij in een rechtszaak verwikkeld raakt met zijn vrouw over de zorg van zijn kinderen. Karakteruitdieping zoals in elke andere film waarin een vader in een rechtszaak beland. Het niveau van lik mijn vestje, verder niet entertainend en dus onfunctioneel. Tel daarbij nog eens de ongeloofwaardige rol van Crowe die temidden van een corrupte bende, bonafide tracht te blijven.
Maar alvorens er een rechercheur in iemands nekvel gaat hijgen. Moet natuurlijk eerst de legende zich openbaren. Frank Lucas vangt de film aan als een broekie, die zich snel omhoog werkt. We zien hem in het begin afreizen naar de jungle van Vietnam om zelf zijn eigen drugsboontjes te kunnen doppen. Dit vergt natuurlijk behoorlijk wat organisatie, maar niet voor Lucas. Nee, voor hem is een eitje bakken nog moeilijker. Kritiekpunt bij deze is dus de vluchtige manier waarop Lucas zijn eigen imperium schept. Het gaat te gemakkelijk. In een land dat bol staat van de chaos kun je wat makkelijker handelen. Echter de gevaren van de jungle ( verdwalen/Vietcong/wilde dieren ) wegen nog geen eens op tegen de knulligheid in de vorm van de bereidwillendheid van bepaalde mensen om gelijk mee te werken met Lucas. De film wil geen belevenis zijn, maar een wat lege mythe rondom een persoon scheppen.
Verder veel onnatuurlijke acties in deze film die mij stoorde. Zo zie je Crowe zich op een nachtelijk uur naar een plaats begeven waar een collega iemand heeft doodgeschoten. Buiten staat een woedende mensenmassa, waar Crowe zich tussendoor wringt om over een hekje te klimmen zodat hij zijn collega kan bereiken. Van binnen horen we de mensen schreeuwen: wij willen naar binnen! Vreemd.....Natuurlijk mochten ook de onverwachte, ik zet mijn auto aan de kant - momenten niet ontbreken. Gecompleteerd met het getoeter op de achtergrond.
Bovenstaande minpunten willen nog niet zeggen dat de film niet vermakelijk is. Het is alleen een herhalingsoefening van vele andere films waarin geen memorabele momenten zijn terug te vinden. Gelukkig gaat Scott wel goed om met het weergeven van enkele scenes. Soms wat chaotisch en de sfeer ademt een jaren `70 gevoel uit. Wat zich vooral terug laat zien in het kleurengebruik. Vooral tijdens de kerst merkte je dit. Geen schreeuwende winkelpuien en etalages, maar sfeervolle rustige decoratie die mooi afstak tegen de in de nacht vertoevende hoofdrolspelers. Qua editing is het wat standaard, alhoewel de actiescenes er wat beter uit zien, maar het cokegebruik van de jetset wordt wel erg saaiig belicht. Ik prefereer dan toch liever Tony Scott `s gestructureerde chaos waarin camerawerk en muziekstijlen samen komen.
Het verhaal werd nooit echt boeiend, maar wist ook niet te vervelen. Richting het einde werd het allemaal wat beter. Vooral doordat de film ergens naartoe werkt en er dan pas echt iets te beleven valt. Verder duurt het allemaal wat lang en slaagt Scott er alleen in om de sleur te breken dankzij enkele fraaie nachtelijke scenes. Vooral degelijk, maar als geheel teleurstellend. Nipt 3*
otherfool
Langdradig, voorspelbaar en klassiekers herkauwend, American Gangster weet in haar te lange spelduur te weinig te brengen, en dat met 2 hoofdrolspelers om U tegen te zeggen.
Washington mag ik altijd graag zien, al beginnen zijn karakters wat op elkaar te lijken en is dit zeker niet zijn sterkste rol. Frank Lucas overtuigt niet als keiharde gangster, ook niet als intelligente spin in het web, ook niet als sympathieke jongen die dit leventje is binnengerold. Beter geschreven en geacteerd is de rol van Crowe, al is (en het is hier al eerder aangehaald) het hele verhaal rond zijn ex niet echt noodzakelijk. De bijrollen komen er bekaaid van af; de familie van Lucas en de groep rond Roberts zijn beide te groot en blijven te veel op de achtergrond om een actieve rol te spelen. Enige uitzonderingen zijn het liefje van Lucas en detective Trupo, een mooie rol voor Brolin.
Grootste probleem is dat American Gangster nooit echt van de grond komt. Het thema rond corrupte, de war on drugs, de eindeloze geweldsspiraal en het afvoerputje Harlem is niet nieuw maar in de dop wel interessant, en zou dus meer moeten opbrengen dan Scott er uiteindelijk van weet te maken. American Gangster is vooral erg doorsnee, en dat is met deze namen niets minder dan een teleurstelling.
2,5*.
1/3 van het publiek liep trouwens weg tijdens de voorstelling...
Montorsi
wel aardig, maar veel verder dan een krappe 3.5* kom ik niet. Een vrij standaard verhaal, allemaal al wel min of meer gezien in andere misdaad-films. Iemand met macht krijgt mooie vrouw, good cop-bad cop component, rise and fall component.
Verder toch wel aardig uitgewerkt, maar niet zo bijzonder. Film van het jaar is het al helemaal niet wat mij betreft.
Pieter Montana
De hoge verwachtingen, het is tenslotte van de regisseur van Blade Runner, gingen hier ook niet op. Sterke rollen van Washington en de altijd goede Crowe maar verder blijft het allemaal wat voorspelbaar en is het eigenlijk maar een doorsnee kat en muisspelletje dat misschien wat hoger wordt gewaardeerd door zijn verrassend en doordacht einde.
Leland Palmer
Ridley Scott flikt het toch maar weer! American Gangster lijkt een film te zijn met alles erop en eraan. Ten eerste bevat de film toch wel een goed verhaal. Op een gegeven moment wordt het een beetje standaard. Het opbouwen en neervallen van het imperium komt in elke film in dit soortgelijke genre aan bod. Toch bouwt Ridley Scott er iets ''extra's'' omheen lijkt het wel.
Denzel Washington is super voor de rol van Frank Lucas, hij zet werkelijk een fenomenale rol neer. Van zijn oppermachtige houding tot zijn versalgen blik, helemaal geweldig. Russel Crowe is ook goed, maar blijft een beetje ingetogen lijkt het wel. Josh Brolin is typish een vent die je voor zo'n rol moet casten. Als je aan iemand makkelijk een rothekel kan krijgen is hij het wel.
De muziek is goed verzorgt in de film, net zoals het goede camerawerk. We krijgen als kijker een paar prachtige beelden te zien. De sfeer die Scott creërt is precies goed om de film te bekronen als een geslaagde gangsterfilm die zeker (niet veel) onderdoet voor classics als Scarface. Overigens niet te vergelijken natuurlijk. Het lijkt me in ieder geval niet het soort film wat ''wannabe'' typetjes creërt.
De film krijgt van mij een dikke voldoende, met misschien in de toekomst nog kans op verhoging. Ridley Scott bewijst maar weer eens een topregisseur te zijn en ik kijk nu al uit naar zijn volgende productie: Body of Lies.
* * * *
Vandaag de rest van de film uitgekeken en ik moet zeggen dat ik het niet meer dan een middelmatige film vond. De film duurt gewoon veel te lang en echt boeiend of spannend vond ik het niet. Denzel Washington presteert best aardig maar Russell Crowe heb ik toch wel eens veel beter zien presteren. De film is zeker niet slecht maar echt goed vond ik hem ook niet.
Na een matig en rommelig eerste uur, kwam ik er steeds meer in.
Geweldige rol van Russell Crowe. Ik ben niet iemand die alles goed vindt wat hij doet, maar in American Gangster overtuigt hij.
Josh Brolin is aan een geweldige serie films bezig. Hij heeft maar beperkt screentime, maar maakt daarin veel indruk.
Het bruine filter dat over de film hangt vind ik geforceerd jaren '70. Erg goedkoop.
Knisper
Kijkt inderdaad vrij goed weg en weet aardig zijn sfeer vast te houden. Crowe en Washington krijgen een ruime voldoende, maar in zijn totaliteit werd ik er niet echt enthousiast van.
kArIzMa_Movie
De film is niet slecht, maar wel overschat. Het (waargebeurde) verhaal was op zich wel boeiend, maar soms ook weer niet. Zeker geen dichtsoort van de The Godfather-trilogie (en andere classics). Wat ik daarmee wil zeggen is dat de film weinig toevoegt aan het genre. 'n 3,5*.
Vermakelijke misdaadfilm die ietwat overgewaardeerd wordt maar absoluut onderhoudend is. Met name Crowe steelt de show in deze variant op de bekende maffiafilms. Goed.
sinterklaas
Weer een nieuw hoogdepunt in de top-gangsterdilms reeks en van de nieuwerwetse klassiekers, "American Gangster" is een film om U tegen te zeggen.
Opnieuw maakt Ridley Scott er weer iets subliems van. Ridley Scott heeft altijd wel gevarieerde onderwerpen voor in films als je naar de titels en het plot kijkt. Maar dit was ook zeker een hoogdepunt van hem. Een zeer sfeervolle en uitgebreide gangsterverhaal met twee prachtrollen van Denzel Washington en Russel Crowe. Met ook een schitterend plot en zoals gezegt: meeslepende realistische sfeer. En dit keer ook geen mafiaverhaal over Italiaanse (afkomstige) gangsters maar over zwarte menen in de arme wijk Harlem in New York. Washington vertolkt op sublieme wijze de rol van Frank Lucas. Toch ongetwijvelt een nieuwe filmheld in de geschiedenis. Washington zie ik trouwens zowieso graag spelen met zijn perfecte uitstraling. Daarnaast nog een fijne rol van Crowe als corrupte politieagent, die ook lekker cynisch en bot overkwam. Film deed trouwens ook een beetje aan Dead Presidents denken.
Zoals hierboven gezegt is het verhaal en sfeer gewoon fantastisch. De sfeer van het rauwe armoedige leven in het geweldadige Harlem vol coruptie en misdaad is buitengewoon meeslepend maar ook vond ik die Thailand/Vietnam ertussen ook erg sfeervol en mooi gekozen. Met name dat vanaf daar drugs naar Amerika word gesmokkeld. Ook zo'n vals beeld is dat de politie de drugsdealers oppakken en opsluiten, de drugs in beslag nemen en het zelf verkopen om extra poen te verdienen. Weer zo'n mooi voorbeeldje daarvan.
Naast het prachtige sfeer mogen sommige heerlijke mafia-shootouts ook niet ontbreken die er ook mooi en realistisch uitzagen.
Gewoon weer een pareltje van Ridley Scott. Ben (opnieuw) trots op hem.
Ik heb dan misschien alleen nog maar jaren 80 films van hem gezien maar het is nu ook gebleken dat hij het nog steeds kan. Ultiem kijkvoer voor liefhebbers van mafiafilms maar dan zonder spagetthievreters.
En trouwens wat is nou eigenlijk het verschil tussen het 150 minuten durende versie en die 176 minuten versie? (heb de 176 minuten versie gezien)
Dit word zeker weten een toekomstige top 250 film op Moviemeter.
DVD-T
Een herziening van American Gangster is mij niet echt goed bevallen.En daarom mijn stem ook met een hele ster verlaagd.
Het verhaal is ergens nog wel interessant om te volgen, toch bleef het mij over de gehele speelduur niet echt boeien.Ik vond sommige momenten dan ook echt saai.
Het personage van Russel Crowe vond ik in tegenstelling tot Denzel als Frank Lucas het meest boeiende karakter in de film.Als ik Denzel Washington zie acteren vind ik dat hij steeds weer het zelfde kunstje herhaalt wat hij altijd doet.In films vind ik hem er nooit echt uitspringen, zelfs niet in bijv. Training Day waasrvoor hij een Oscar in ontvangst mocht nemen.Ik vind dat hij qua kunnnen een beetje dezelfde lijn blijft volgen(het steeds zacht praten, dan weer een uitspatting, dat lachje en zelfs hoe hij de Po-lice uitspreekt).Bij Russel Crowe vind ik dat niet.Hij overtuigde mij in deze film wat meer, en heb ook het idee dat hij steeds iemand anders is in zijn films.
De drama die in de film verwerkt is komt nimmer goed uit de verf, en lijkt heel geforceerd over te komen.Het onderzoek van Crowe en de drugs-smokkel die Lucas op poten zet vond ik iets interessanter, maar ook nergens echt hoogstaand.Maar zoals ik al zei blijft de film op sommige mementen nog wel boeien, het einde vond ik ook goed.
Scott weet met zijn American Gangster geen hoogstaande film af te lever en blijft de laatste jaren wat in de middelmaat hangen.Erg jammer.....
®Tc
Eindelijk nog eens een gangsterfilm die er bovenuit weet te steken en dat is geen overbodige luxe na al die crap van de voorbije jaren.
Z'n film zijn over het algemeen standaard (Logisch want elke gangster eindigd vermoord of in de gevangenis) maar toch heb je het gevoel dat je het op den duur allemaal wel gezien hebt dus is het een kunst om het goed weer te geven en daarin slaagt Scott met onderscheiding. De camerastandpunten verwisselen goed als er wat actie of spanning is en gaan hand in hand met de soundtrack.
Washington en Crowe doen het uitstekend, jammer dat er voor één van beide geen oscarnominatie inzat. Maar bij de bijrollen had ik toch ietsje meer problemen die vaak te zwak neergezet werden.
****
Movsin
Eigenlijk de beste film in dit genre die ik ooit zag.
Bevat ontstellend veel waarheden of ze nu eerlijk en goed zijn of niet..
Verhaal is uitstekend en klaar opgebouwd.
Knap acteerwerk.
Chainsaw
Aardig en goed gemaakt, maar jammer genoeg nergens bovengemiddeld. Scott laat zien dat ie een onderhoudende en amusante misdaadthriller kan afleveren, maar het script is nu niet bepaald bijzonder. De film doet alles voornamelijk volgens het boekje, echt verrassende of uitzonderlijke momenten kent het niet. Ook qua acteerwerk is het allemaal niet meer dan in orde. Gelukkig weet de film, ondanks de flinke speelduur en aardig wat zinloze scènes, de vaart er aardig in te houden en blijft grotendeels interessant genoeg.
Voordeel van de twijfel, kleine 3,5 sterren.
Boeiende misdaadfilm van regisseur Ridley Scott met een zeer goede Denzel Washington, die een boeiende rol neerzet als drugskoning Frank Lucas. Washington steekt er in deze film met kop en schouders bovenuit en weet van Frank Lucas een intrigerend persoon te maken, voor wie je soms zelfs waardering op kan brengen. Russell Crowe is ook goed en ook de andere bijrolletjes zijn goed ingevuld. Ook het verhaal zit goed en degelijk in elkaar, hoewel het wel enigszins voorspelbaar is. Dat is ook de reden dat we hier niet te maken hebben met een echte topper, zoals bijvoorbeeld een Goodfellas wel is. De dialogen zijn sterk en de film komt vrij realistisch over met goed strak camerawerk, dat enkel mooie plaatjes oplevert. Ook de typische jaren zeventig sfeer is duidelijk te herkennen in deze film. Ik vond het alleen jammer dat Frank Lucas als een bepaald soort van held wordt afgeschilderd, terwijl het natuurlijk hartstikke fout is wat hij allemaal doet. In het genre is het echter een zeer goede film.
een kleine 4,0*
Filmkriebel
Dit waargebeurd verhaal over drugsbaron Frank Lucas neemt zijn tijd om de radertjes en wieltjes van de drugsorganisatie bloot te leggen, en het minutieuze werk van het drugsbureau te belichten. Wat vooral belangrijk is, is de corrupte sfeer waarin het verhaal gebeurt. De enige integere man in het verhaal is Roberts. Andere rechercheurs profiteren gezellig mee van Lucas' smeergeld.
Geen epische schietpartijen zoals in Scarface of Heat, en tegelijkertijd toch niet zo'n ontypische gangsterfilm als Gomorra. American Gangster zit ergens in het perfecte midden. Weinig diepgang in de meeste personages echter. Behalve Washington en Crowe zijn zowat alle andere personages oninteressant. Vooral Crowe, die zich vastberaden aan de beroepsethiek houdt en onomkoopbaar is, wekt veel eerbied op voor zijn aanpak. Lucas zelf kon een zeer succesvolle businessman geworden zijn indien hij al niet van jongsaf in het milieu zou gezeten hebben. De Puertoricaanse vlam van de gangster is een decoratiestuk, de corrupte flik is eenzijdig slecht en alle zwarten rond Washington leken zo op elkaar dat ik moeite had om ze uit elkaar te halen. Dus zeker niet het niveau van een Heat.
American Gangster is ver van slecht maar ook niet sterk genoeg geacteerd om een klassieker te worden. Ik heb de film in één adem uitgekeken maar zelden scènes gezien die met hals en kop boven de standaarden van het genre uitstaken.
Jawaddedadde
Samen met The Departed vind ik dit één van de beste maffiafilms van de afgelopen jaren.
Denzel Washington en Russell Crowe zetten beide sterke en overtuigende personages neer, Josh Brolin is meer dan verdienstelijk in zijn "bijrol".
Ik hou wel van zulke traag opgebouwde films waarin de karakters goed worden uitgewerkt. Traag is overigens niet negatief bedoeld, de film wordt in mijn ogen nooit saai en kent geen zwakke momenten. Deed me soms een beetje denken aan die andere grote maffiafilm Goodfellas, en in mijn geval is dat alleen maar een compliment.
Een dikke 4!
imoto mik
Heeft iedereen dat schot nog gezien na de aftiteling?
Is dit dan een actie voor de gevangenisperiode of pakt hij toch de draad weer op als hij uit de gevangenis komt?
Drinken Denzel en Russel nog samen een caffe latte of staat Denzel alleen bij de gevangenispoort?
Met uitleg van de scriptschrijver en de regiseur weet je iets meer over de personen en de omstandigheden in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw in Harlem. Wat ik gezien heb is 5 sterren waard.Boem ik steek je in de fik en boem ik schiet je dood.
Prachtig spelen van alle rollen,ik kon geen moment twijfelen aan een scene,wat ik net nog niet wist werd mij snel daarna duidelijk gemaakt. De film was langzaam, prettig en rustig voor mij in elkaar gezet. American Ganster is Denzel Washington. De andere spelers hebben er geen sterretje af kunnen halen,integendeel ze laten deze 5 sterren helder glinsteren.
Brooklyn
100% te danken aan Crowe, Washington en Scott dat dit standaard rise and fall-verhaaltje nog kwaliteit haalt. Topprestaties van de drie die de clichés een beetje verbloemen. Verder ook niet verveeld, maar echt raken doet het me niet
3,5
Near_Dark
Yep, dit is een typische gangsterfilm zoals er al zovele zijn gemaakt. Denk maar aan "The Godfather (1972)", "Goodfellas (1990)", "The Usual Suspects (1995)"....
Van al die films heeft regisseur Ridley Scott iets afgekeken en in zijn eigen mix verwerkt, al vindt ik diegene waarop hij zich baseerde toch iets beter dan deze.
Hij kijkt erg vlot weg en heeft me de volle 157 minuten weten te boeien, da's op zich al een hele prestatie !
7,5/10.
Een degelijke misdaadfilm voor de liefhebbers van het genre.
Vergeet niet van de aftiteling volledig uit te zitten,
of Frank komt je persoonlijk afknallen
Filmsite : http://www.americangangster...

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe verdwijnt 1 januari van Netflix

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' van Ridley Scott vanavond op televisie

De tien best beoordeelde films van de vandaag jarige Chiwetel Ejiofor (46)

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Scarface

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
underdogblack peopledrugshandelghettogangsterdrug smugglingmaatschappijambitionrise and fallagentdrug dealingcorruptie bij de politiepolitie-detectivefamilielaw enforcement post-credits scenedishonestycriminal heroes