• 9.373.211 stemmen

American Gangster (2007)

Biografie / Misdaad | 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)

Genre: Biografie / Misdaad

Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor

Releasedatum: 15 november 2007

Plot American Gangster

"There are two sides to the American dream"

Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.

Richie Roberts

Detective Trupo

Lou Toback

Dominic Cattano

Javier J. Rivera

Freddie Spearman

Moses Jones

JohnStacks

Toch wel denk ik dat deze gangsterfilm het hele gangster in amerika afsluit, na sicilianen en puerto ricanen word het toch eens tijd voor het onderdrukende afro amerikaanse ras, ben zeer benieuwd Denzel voor de tweede keer als bad guy, heel jaren 50 ziet het eruit en heel stoer ook de trailer volgens IMDB gaat het op 15 November uitkomen in nederland ipv pas in 2008

Nog altijd een mindere volk voor hollywood

avatar van Bartjuht

Bartjuht

Release Date:

15 November 2007 (Netherlands) more

Staat op IMDb, waarom staat hier "Vanaf 17 januari 2008 in de bioscoop" ?

JohnStacks

Je kan het ook niet corrigeren best vaag allemaal..

Als fan hoop je natuurlijk dat hij toch 15 November uitkomt, en vanaf 17 Januari hem kunt kopen/huren

iedere misdaad film fan wilt dit dus echt niet missen !!

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

Ben benieuwd naar deze film! In ieder geval een goed verhaal met een topcast.

avatar van The Last

The Last

Hier kijk ik naar uit.

Trailer ziet er in elk geval goed uit.

avatar van bananensap

bananensap

Hij is zelf Zwart dus begrijpt hij het cultuur ook beter maja.

Crowe en Brolin zijn natuurlijk niet blank

Dat zijn acteurs

avatar van Prudh

Prudh

Nog altijd een mindere volk voor hollywood

Dus Antoine Fugua begrijpt de cultuur van misdaad en drugssmokkel beter omdat hij zwart is?

avatar van bananensap

bananensap

Dat zijn acteurs

ik bedoelde dat het verhaal niet alleen over de "zwarte cultuur" gaat maar ook over de blanke

Prudh schreef:

Frank Lucas was een zwarte man die volksheld werd van de black community begrijp je het nu??

Finally !!!!!!! en hij heeft ook Training Day gemaakt dat bewijst dus genoeg

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Deze film gaat het zeker worden voor dit jaar.

Ik wacht in spanning op deze film.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Training Day, Training Day..... nu weten we het wel.

Deze film lijkt me wel wat. Trailer zag er goed uit.

FrankieTeflon

Hoe langer je wacht hoe beter het word zegt men weleens..

Ik ga helemaal niet naar de bioscoop ervoor, ik bekijk op youtube de trailer wel 5 keer per dag en wacht af tot hij te Koop is en ik koop hem gelijk.. dit word de spetter !!! ik weet het gewoon, ik voel het gewoon !!

FrankieTeflon

De 2 trailers weer eens gezien.. en wat een discussie zag ik toch op IMDB zeg over dat hele gedoe of Frank Lucas nou groter was dan de maffia..ik vermoedt van wel daarom is het juist interessant om het te zien..

avatar van The Last

The Last

Trailer bevat erg mooie muziek.

FrankieTeflon

They Tried To Kill MY WIFE !!

BobdH

Net gezien in de persvoorstelling. Een solide film, met goede prestaties van iedereen erbij betrokken, maar ook niet meer dan dat. Denzel kan uiteraard een dergelijke rol perfect spelen en ook Russell hebben we al ontdekt.

American Gangster voelt echter het sterkst aan als 'Ridley Scott goes Martin Scorsese', wat wel een leuke combinatie van stijlen geeft (prachtige sfeer, mooie cinematografie), maar tegelijkertijd softer en minder origineel aandoet.

Uiteindelijk heeft Ridley dan ook niets substantieels aan het genre toe te voegen (aan beide kanten van de wet heerst corruptie en loyaliteit? Been there, done that), hoewel hij zijn film, met name de laatste akte, gewoontegetrouw intelligent neerzet. 3.5*

FrankieTeflon

Deze film kan mij gewoon niet teleurstellen, het mag gewoon niet na de twee trailers te hebben gezien.

Frank Lucas verhaal is het, de man die drugs van de maffia vandaan hield en ik moet zeggen dat ik denk dat ik deze film beter ga vinden dan de meeste hoog genoteerde gangsterfilms bijv, Scarfac en Carlitos Way. tenminste zeg ik nog niets erover.

we zullen zien, we zien de jaren 70 in zwarte ghettowijken wat dus nooit is gebeurt(fuck scarface en carlitos way over DRUGS) in deze flick zie je d eopkomst van coke in de states en de drooglegging ervan wat betekende het voor de criminelen??

en Magnolia-fan hoezo been there done that deze film is toch een ander cultuur ofniet soms. Maja we zien wel

Kan niet wachten.

Scorsese heeft een ander stijl, maar tegelijkertijd heb ik wel een lijst met 50 namen die deze film had moeten regiseren maja we zien wel

FrankieTeflon schreef:

Ik heb het idee dat jij je mening al klaar hebt, voordat je iets van de film zelf hebt gezien...

FrankieTeflon schreef:

Ik zou ten eerste zeggen: kijk die film nu maar, voor je de mening van anderen gaat bekritiseren. Lees mijn bericht nauwkeuriger: 'been there, done that' sloeg op de boodschap van de film, welke voorheen al in Heat, The Departed en wat al niet meer naar voren is gebracht. Tuurlijk, Scott voegt een aantal nieuwe elementen toe aan de film (het blijft een intelligente regisseur), maar niets wereldschokkends of substantieel nieuws, of werkt deze elementen niet bevredigend genoeg uit om je het gevoel te geven dat je iets 'anders' kijkt.

FrankieTeflon schreef:

En aan de trailer te zien !! is het onmogelijk dat Ridley Scott goes M. Scorcese. Scorsese heeft een ander stijl

*zucht* Ga die film eerst zien! Here's a revelation: een trailer van 2 minuten toont niet accuraat hoe de volledige 157 minuten zijn! Bovendien zeg ik ook in mijn bericht al dat American Gangster daardoor een combinatie van stijlen is, wat al aangeeft dat je zowel de stijl van Ridley als van Scorsese ziet: ik erken de andere stijl van Ridley dus.

avatar van TonyMontana

TonyMontana

@ FrankieTeflon (of is het JohnStacks??): sorry, maar doe eens ff normaal man... als ik jouw berichten zo eens doorlees krijg ik het gevoel dat volgens jou deze film beter wordt dan elke andere misdaadfilm die ooit gemaakt is en dat allemaal omdat je elke dag een 5tal keren de trailer ziet op youtube...??? bekijk de film eerst in zijn geheel (liefst in de bioscoop) en vorm dan een goed gegronde mening...

gewoon uit nieuwsgierigheid: welke regisseur(s) had(den) volgens jou deze film moeten regisseren??

btw, ik moet je op bepaalde uitspraken toch een beetje verbeteren:

- Carlito's Way gaat niet over drugs/drugshandel

- "we zien de jaren 70 in zwarte ghettowijken wat dus nooit is gebeurt" ... ???

wat bedoel je hier nu mee?? dat er zich nog nooit een film heeft afgespeeld in de jaren 70 in de zwarte ghettowijken??

sjonge jonge toch, nog nooit van blaxploitation films gehoord??? (vb. Foxy Brown, Superfly, Across 110th Street, Coffy,...) of misschien Dead Presidents (geen blax-ploitation maar wel jaren 70, zwarte vietnam-veteranen, ghetto...)...??

@ magnolia-fan: waar heb je hem gezien??

(ps: kan iemand me zeggen hoe ik een bericht meerdere keren kan quoten??(zoals Manolia-fan hierboven) alvast bedankt)

TonyMontana schreef:

@ magnolia-fan: waar heb je hem gezien??

Zie mijn eerdere post: in een persvoorstelling

avatar van TonyMontana

TonyMontana

Magnolia-fan schreef:

Zie mijn eerdere post: in een persvoorstelling

ah oké, sorry... overheen gelezen...

avatar van dumble

dumble

Denzel Washington vind ik op het moment toch wel één van de beste acteurs die er is, dus kan niet wachten tot deze film uitkomt!!

En Russell Crowe is natuurlijk ook uitverkoren voor deze film en rol!

avatar van fanaat

fanaat

Ridley scott: geweldige regisseur.

Russel Crowe: geweldige acteur.

conclusie: deze film kan niet slecht zijn.

Jammer alleen dat Hans Zimmer de soundtrack niet componeert.

Ridley Scott en Hans Zimmer zijn altijd een perfecte combinatie geweest.

avatar van viewtiful

viewtiful

Weet iemand hoe lang deze film duurd? Ik kan het echt nergens vinden.

avatar van gotti

157 minuten, volgens imdb.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

deze komt in de imdb top 100

avatar van tn2543

tn2543

Ik kijk er echt naar uit om deze film te zien.....

Is dit een beetje zoiets als Scarface ..???

avatar van check.nl

check.nl