Genre: Familie / Muziek
Geregisseerd door: Kenny Ortega
Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale
Plot High School Musical
Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.
Troy Bolton
Ms. Darbus
Zeke Baylor
Kelsi Nielsen
Check dit! Soooo Neppe Film!
Je vond de film ok toen je dit nog niet wist; nu je het weet is ie opeens slecht. Beetje vreemd, niet?
xMartine.
Check dit! Soooo Neppe Film!
Dat kwam omdat Zac sommige stukjes gewoon niet haalde met z'n stem. *diepe zucht* Logisch nadenken misschien...?
thekid
waarom kan de film high school musical ni in de bioscoop komen?
grietjes ls
woutjemeeltjes
De film is alleen voor DisneyChannel op tv gemaakt. Deel 1 en 2 komen dus niet in de bioscoop.
Dissection
Superfilm, vind hem echt leuk.
Heb hem zondag besteld en vandaag binnen gekregen, ik heb hem gelijk bekeken en in het Engels vond ik hem een heel stuk leuker dan dat ik hem in Nederlandse versie (Op jetix) heb gezien.
Ik vind het echt een super film. Kan me er goed in inleven. Heerlijk gewoon.
Knisper
Kunnen ze dan niet beter iemand anders de rol geven die wel kan zingen?
veron35
Kunnen ze dan niet beter iemand anders de rol geven die wel kan zingen?
Ze hadden beter helemaal niemand een rol moeten geven.
lowhusky
ik had het eigenlijk in het begin al in de gaten...die mond ging niet met de zang mee, uiteraard.
mamungroop
dat heeft er helemaal niks mee te maken. Dat heet gewoon slecht playbacken. Iedereen playbackte natuurlijk.
BlueSword
zat te zappen en zag het einde zo een beetje...wat een vreselijke film!
waarom heeft deze film in hemelsnaam zo vaak een 5* gekregen
Omdat sommige onbegrijpelijke mensen deze muziek zo leuk vinden denk ik. Nogmaals een waarschuwing voor iedereen die deze nog wil zien. NIET DOEN!
SweetyCool
HeewJ '
als jullie dit allemaal zo een slechte film vinden,, waarom reageer je er dan op?
Turkeyloverz
Je mag je mening over een film niet geven als je hem slecht vindt?
daviddoelen
Iemand die Epic Movie en 2001: A Space Travesty, twee van de slechtste films ooit, beoordeelt met 4 en 5 sterren gaat mensen die deze film goed vinden, bestempelen als "onbegrijpelijk"? Dat is pas onbegrijpelijk.
High School Musical is een leuke film voor de jongere, voornamelijk vrouwelijke film- en televisiekijkers tot ±13 jaar. Het is geen film die je als 14-jarig jochie moet gaan zien om dan vervolgens tientallen berichten te plaatsen over hoe slecht ie wel niet is. Tip: één fatsoenlijk bericht is voldoende.
Voor de oudere filmkijkers is de film té zoet en té idealistisch, maar zoals ik hierboven al schreef; het is prima vermaak voor de doelgroep. Ik heb hem mijn nichtjes kado gedaan en hun dvd-speler draait overuren.
Dissection
Bwah, leeftijdsgrens mag wel wat hoger
. Ik zelf van 15 en vind de film echt leuk. Ken er nog meerdere van mijn leeftijd.
Daar heb je een punt
Jolienepien
Bwah, leeftijdsgrens mag wel wat hoger
Me
Ik ben ook 15 en ik vind hem ook leuk. Het is niet een heel goede film maar ik vind het gewoon een lekkere feelgoodmovie. En ik vind de liedjes trouwens wel heel erg leuk.
Je hebt het gevoel dat de acteurs er als een stel amateurs rondlopen met het script in de handen om zeker die 'moeilijk' teksten niet van buiten te leren.
Gestuz
zo amerikaans ik vond die film zo slecht de acteurs haalde het bloed onder mijn nagels vandaan dat veronica het met kert ''GREASE 3'' noemde gewoon te erg een dikke 0,5!!!!!!!!!!!!
Minority_Check
hoeveelste keer is dit wel niet dat die op tv komt
dit begint echt irritant te worden
ik vind de film erg slecht (vooral de nederlandse versie) alles is gewoon nep
triest dat ze dit grease 3 noemden
De filmmakers hebben NOOIT gezegd dat deze film Grease 3 is.
wwelover
Check dit! Soooo Neppe Film!
Ach kom op. Dit gebeurd altijd in dit soort films. Bijna nooit is de stem echt als er gezongen wordt. Denk maar aan Cry Baby met Johny Depp.
tovenaar
Wat ontzettend belachelijk dat de 'vriendengroep' van Troy (Afro voorop) het hem kwalijk neemt dat hij gaat zingen om vervolgens nog geen halve minuut later met dezelfde 10 man in zingen uit te barsten, ook nog gecombineerd met een flinke dosis aan kinderachtige danspasjes. Hilarisch slechte film.
CellieY
net op bbc2 gezien en hij is toch een stuk leuker in het engels, op jetix is het altijd nederlands gesynchroniseerd, en dat ziet er zo niet uit..
leuke feelgoodmovie en typysch amerikaans..ik hou er wel van..ook dankzij mooie nummers
Mug
Het moment dat ik ook spontaan een scheet liet, en wat voor een. Perfecte jongetjes en meisjes (oh nee, wacht, het verplichte dikke meisje moet er natuurlijk ook in voor komen) die playbackend (niet dat de zangstemmen nu van uitzonderlijke kwaliteit waren...) de vreemdste en gekste en onzinnigste dingen doen. Compleet over de top. Toch weten de makers hier en daar nog wat goede choreografien uit de hoed te goochelen. En daar wint de film het toch wel op om een verwachte 0,5* om te toveren in een 1,5*. Rotzooi dat ik m'n kinderen [als ik ze zou hebben] niet eens durf voor te schotelen.
illogical
Ik snap echt niet dat zoveel mensen deze film leuk vinden?
Die eerste scène al.
Ze willen absoluut niet zingen want ze kunnen niet zingen, maar eenmaal op het podium zingen ze de sterren van de hemel.
Echt te dom voor woorden.
0,5* en ik vond het nog knap van mezelf dat ik de film af had gezien.
(R)filmmaker007
Slecht ge acteerd
Sharpay kon teminste acteren.
voor jonge kinderen kan dit wel een leuke film zijn maar ik kies toch liever iets anders :s

Sharpay's Fabulous Adventure
2011