• 9.374.811 stemmen

High School Musical (2006)

Familie / Muziek | 98 minuten

Genre: Familie / Muziek

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale

Plot High School Musical

Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.

Troy Bolton

Ms. Darbus

Zeke Baylor

Kelsi Nielsen

mikey schreef:

100-en cliches, afschuwelijke liedjes a la backstreet boys en zoetsappige puberromantiek/ethiek. Lelijk gefilmd bovendien. Je kan net zo goed een Olson Twin film huren. 1.5

wat bedoel je met 'lelijk gefilmd'?

avatar van jella

jella

ik vind het echt dom dat zo'n stom kinder programma als jetix deze film in het nederlands laat zien dat is echt dom .

bovendien is het lelijk tekst in het nederlands en liedjes in het engesl. laat hem gewoon in het engels zien dan leren de kinderen die er naar kijken ook nog wat engels is goed voor ze. deze film is het best in het engels.. weg met stomme vertalingen naar het nederlands

avatar van jella

jella

Ashwin1 schreef:

Ik vind het nergens op slaan. Het is een gewoon op zichzelf staande serie. Owkeej het lijkt wel op Grease. Maar om het dan Grease 3 te noemen...

sorry hoor maar hij lijkt helemaal niet op grease.

als je dit er al op vindt lijken kan je alle films die in amerika op een high school afspelen wel grease noemen en dat vind ik grote onzin

het speeld in een andere tijd en weet ik veel wat je er nogmeer voor een verschillen ik kan ontdekken het lijkt gewoon niet

avatar van Marly

Marly

jella schreef:

Als jij niet kon lezen en je hebt iedereen horen praten dat dat een leuke film is dan zou jij hem ook willen zien. het is misschien niet echt de stemmen maar ik vind niet dat je zo moet reageren voor kinderen is het leuk om die film te kijken net zo goed als het voor jou en jetix is een kinderprogramma. hij komt 21 maart op dvd!!

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Iets te zoetsappige film, al is dat natuurlijk wel kenmerkend van een film voor het wat jongeren publiek. Liedjes zijn niet echt sterk en een beetje 13 in een dozijn. Toch wel goed vermaakt met deze film en die Hudgens is leuk om naar te kijken. 3*

avatar van xbestx

xbestx

Ga naar http://www.disneychannel.com/highschoolmusical

en maak je clip en maak kans om in de making off high school musical 2 te komen !!

avatar van mikey

mikey

mamungroop schreef:

wat bedoel je met 'lelijk gefilmd'?

Lelijke kleurtjes en zo plet als een dubbeltje (alsof je een stripje leest). Tevens waren de decors ook erg nep.

avatar van Ashwin1

Ashwin1

Wat zijn we allemaal weer negatief hier. Mensen het is een kinderfilm, je moet relativeren. Als je dat doet dan ga je er anders tegen aan kijken.

avatar van mikey

mikey

Ashwin1 schreef:

Dat kan ik niet bij kinderfilms. Maar bij europese arthouse denk ik vaak wel: ooow het is maar een europese arthouse film.... effeh een andere bril op en een puntje erbij. Oftewel het is onzin om films anders te beschouwen omdat ze tot een bepaalde genre behoren.

Ps zo negatief is een gemiddelde van 3.7 toch niet? Echt een absurd hoge score trouwens.

avatar van Daaf

Daaf

Ik heb hier laatst volgens mij een stukje van gezien tijdens het zappen.

Deze film is vertaald toch?

Als dat deze is heb ik me helemaal kapot gelachen, en dat was niet omdat de film zo leuk was.

mikey schreef:

zo plat als een dubbeltje, wat bedoel je daar nou mee?

misschien wel interressant om te weten dat erbij deze film (bijna) geen decorstukken gebruikt zijn en vooral op echte locaties gefilmd werd (echte scholen, kantines, aulas, gymlokalen)

xbestx schreef:

Ga naar http://www.disneychannel.com/highschoolmusical

met je high shcool musical filmpje kun je helemaal niks winnen. er staat dat je stukje misschien op disney channel wordt vertoont.

mamungroop schreef:

helemaal gelijk dat wou ik straks ook al zeggen maar ik was bang dat ik het verkeerd vertaald had en weer uit werd gelachen.

Trouwens iedereen weer kijken 18 maart op jetix ookal is het dan wel weer zo raar in gesproken. Ikkan hllaas niet kijken ik hoop jullie wel ik ben naar FEYENOORD.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

hele toffe film.

het doet je volledig ontspannen en laat je volledig meeslepen.

deze film heeft ook prachtige songs dat perfect bij de film past.

een dikke 4

Noudje92

mijn tante is naar hsm the concert geweest en heeft gefilmd en foto's gemaakt.

Noudje92 schreef:

mijn tante is naar hsm the concert geweest en heeft gefilmd en foto's gemaakt.

cool!!!

heeft ze het hele concert opgenomen?

Noudje92

nee maar wel veel liedjes

avatar van pinkbee

pinkbee

goede film op zich alleen je moet hem dus nooit op jetix gaan kijken. kijk dan gewoon hellemaal ondertiteld of zet de liedjes in het nederlans/ondertitel ze niej. dan is het echt een betere film. orgineel zonder ondertitel 4x gezien en die jetixversie 2x of zo en die is echt slecht als je de andere al eens eerder hebt gezien

jochurt

Ik vind het echt een super film!!

maar je moet hem niet op jetix kijken want dat is echt saai . Gabriella en troy kunnen echt goed zingen.

Ik heb hem een stuk of 5 keer gezien in het echt en op jetix 2 keer. en ik heb de cd, krijg de dvd. Zo leuk vind ik het!!!!!! P.s. als je hem nog niet hebt gezien moet je echt gaan kijken (als je van muziek houdt). .

cool!!!

heeft ze het hele concert opgenomen?

Stoer,, heeft ze leuke foto's

Daaf schreef:

Ik heb hier laatst volgens mij een stukje van gezien tijdens het zappen.

Deze film is vertaald toch?

Als je het op jetix hebt gezien kan het wel maar in het echt is hij veel leuker.

avatar van misS_mii

misS_mii

Hee iedereen

ik wil deze film ook zien,

maar waarom is die dan zo slecht op jetix??

want daar wil ik hem eigelijk op zien,

volgens mij die ook al in de videotheek,

maar dat weet ik niet zekr.

ik heb al wel wat liedjes van de film gehoord:

stoer!!! het lijkt mij egt niet een "zoetsappige puberfilm "

en echt wel beter dan olsen twins films,

maar goed dt is mijn mening...

avatar van keyser sose

keyser sose

echt een film voor kinderen van 10 to 14 jaar ofzo. Het is een standaard film met een behoorlijk saaie verhaallijn erin (voor zover er een verhaallijn in zit dan). De acteerprestaties zijn in mijn ogen bagger en die twee hoofdrolspelers kunnen niet eens goed zingen (en het klinkt ook alsof het van een bandje afgespeeld wordt, terwijl dat toch niet de bedoeling moet zijn) 1*

avatar van Justice4All

Justice4All

Volgens mij is Jetix van plan om deze film iedere maand uit te zenden

avatar van woutjemeeltjes

woutjemeeltjes

misS_mii schreef:

Hee iedereen

ik wil deze film ook zien,

maar waarom is die dan zo slecht op jetix??

want daar wil ik hem eigelijk op zien,

volgens mij die ook al in de videotheek,

maar dat weet ik niet zekr.

ik heb al wel wat liedjes van de film gehoord:

stoer!!! het lijkt mij egt niet een "zoetsappige puberfilm "

en echt wel beter dan olsen twins films,

maar goed dt is mijn mening...

De film op zender Jetix is zo slecht, omdat de stemmen van de acteurs zijn nagesingroniseerd (in het nederlands gesproken). De engelse stemmen versie is veel beter en geloofwaardiger. Daarom zou ik eerst als het kan bij jouw de DVD halen vij de Video-DVD-Theek

avatar van queenie

queenie

Leuke film mt goede muziek. Dat hij van Disney is is ook te zien aan het verhaal, maar juist daarom is hij niet te zoet, maar gewoon met een moraal erin verwerkt. Kijkt lekker weg. 4*

avatar van joppie

joppie

Zing zac Efron eigenlijk wel zelf want op

imdb staat dat de zingende stem van troy

Andrew Seeley is klopt dat.

avatar van woutjemeeltjes

woutjemeeltjes

joppie schreef:

Zing zac Efron eigenlijk wel zelf want op

imdb staat dat de zingende stem van troy

Andrew Seeley is klopt dat.

Zoals je misschien op de vorige pagina's kan lezen staat er geschreven dat Zac Efron, Troy, alleen de eerste en laatste zin van elk liedje heeft gezongen. Dat deed hij, omdat zijn zanghoogte niet overeenkwam met de andere. Het was te hoog. Daarom zingt Andrew Seeley het middenstuk van de song.

morgen iedereen kijken hé

avatar van P8rb