• 9.374.492 stemmen

High School Musical (2006)

Familie / Muziek | 98 minuten

Genre: Familie / Muziek

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale

Plot High School Musical

Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.

Troy Bolton

Ms. Darbus

Zeke Baylor

Kelsi Nielsen

Ashwin1 schreef:

Waarom vind je het erg dat er een vervolg komt ?

Omdat zo'n film ( ) geen vervolg verdient.

lowhusky

alle meiden uit mijn klas (allemaal 14,15,16) vinden hem leuk dus ik denk dat ik hem morgen ga kijken...

ik vind het een goede film maar jammer dat jetix dit heel verpest door de acteur in het nederlands te laten praten

ik vind het ook jammer dat ze die film niet in belgie op tv laten komen (ik ben van belgie) ik wil heel graag kijken vannamiddag maar ik vind jetix niet op mijn tv dusjaa

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Deze film kan dus over twee jaar de top 250 in komen met deze score

avatar van martlybra

martlybra

Justice4All schreef:

Volgens mij is Jetix van plan om deze film iedere maand uit te zenden

Nog erger, elke week

avatar van kiriyama

kiriyama

Deze film heeft bijna meer 5 sterren stemmen dan de rest bij elkaar. Voor die reclamestukjes alleen al zou ik 0.5 geven en die duren dan nog kort.

Iketes schreef:

Deze film kan dus over twee jaar de top 250 in komen met deze score

4 maanden geleden het laagste punt in de top 250 nog 3,74 nu 3,75 omdat er nieuwe films bijkomen. Tegen te tijd dat deze erin mag staan zal de laagste scoore zo rond de 3,80 liggen denk ik.

avatar van P8rb

P8rb

helaas te laat thuis om hem te kijken

avatar van donnie darko

donnie darko

kiriyama schreef:

Die reclamestukjes zijn nog bij het beste van de film. Dit was echt de slechtste film die ik ooit heb gezien, en ik vind het schandalig dat het gemiddelde bij deze boven de 2.50* ligt.

Echt gruwelijk slecht.

avatar van kiriyama

kiriyama

En jawel 0.5 sterren voor deze gruwlijke film. Hoe ze de characters zou stereotype en irritant hebben gekregen is mij een raadsel. Verder zijn de liedjes en muziek (als je zowiezo al van muziek zou kunnen praten) slecht en heb je er 1 gehoord, heb je ze allemaal gehoord. Nee er is werkelijk niets leuks aan deze film en een flop 100 plaats zou naar mijn mening niet misstaan.

avatar van riivas

riivas

Dolkomisch . Gruwelijk slecht inderdaad, maar tegelijkertijd heerlijk over de top.

En té feelgood, maar we hebben het hier wel over een Disneyfilm. De stem van Vanessa Anne Hudgens (Gabriella) was goed

2,5*, want voor de doelgroep is hij geslaagd.

lowhusky

Voordat ik de film had gezien dacht ik al: wordt een zeikfilm. En dat was het dus ook. God, wat een lelijke tape heeft Jetix afgedraaid. Die Nederlandstalige verwerking kan echt niet. Vandaar ook dat Engels het "moeilijkste" vak van het jaar was (vond ik niet). Die muziek is echt slecht, de lyrics is bij elkaar gejat. Ik snap best wel waarom meisjes en andere tieners deze film zo leuk vinden. Raar dat die mensen die irritante Troy kunnen uitstaan. Deze film behoort in de flop 50. dikke 0.5 sterren.

avatar van Iketes

nr. 25 in de toplijst van 2006

Ernstig...

avatar van Marly

Marly

heerlijke film!! ga hem zekker op dvd kopen

avatar van Ashwin1

Ashwin1

Nou Nou wat een negativisme weer. Ik vind het een geweldige film. Zo feel good, geweldig.! De liedjes zijn super !

veron35

Mooi zo. Meer mensen die het met mij eens zijn.

avatar van BlueSword

BlueSword

ik zag een paar stukjes op jetix, stond op maar volgde er niks van, vreselijke liedjes!, en dat einde....nee niks voor mij! ik ga ook niet stemmen, snap ook niet waarom die cijfer zo hoog is hier, maarja, het is ook wel voor een bepaalde doelgroep.

P8rb schreef:

helaas te laat thuis om hem te kijken

Je hebt er niks aan gemist.

avatar van laula

laula

ik vond het een geweldige film!!

er zaten ook vet leuke liedjes in.

en ik wil hem op dvd!!!

egt een vet gave film

avatar van Riiann

Riiann

Echt zo'n leuke film is dit! Zac Efron is super!! En Vanessa kan natuurlijk ook prachtig zingen. Wisten jullie dat High School Musical 2 in augustus in premiere gaat?!

*5 sterren van mij!!

avatar van Riiann

Riiann

laula schreef:

ik vond het een geweldige film!!

er zaten ook vet leuke liedjes in.

en ik wil hem op dvd!!!

egt een vet gave film

Ik heb hem niet op de tv gezien, maar gewoon gedownload.. Is veel goedkoper!

avatar van P8rb

P8rb

veron35 schreef:

Je hebt er niks aan gemist.

was ie zo slecht?

avatar van Ashwin1

Ashwin1

Nee hij was echt goed ! En morgen ga ik hem gelijk kopen in de winkel. Hij kost maar 12,99 !!!

lowhusky

Ja. Belachelijk hoog gemiddelde. Ik wilde deze zo graag zien omdat ik een 0.5 wou geven . (grapje)

avatar van morpheus

morpheus

Mateloos populair in de grofweg 8 tot 14 doelgroep heb ik gisteren gemerkt aan het 10 jarige zusje en haar vriendinnen van mijn vriendin. Klopt precies met het verschrikkelijk hoge aantal 5 sterren stemmers in die doelgroep. Ik heb in iedergeval een verjaardagscadeau'tje voor haar aanstaande verjaardag, maar dat is nog net geen stem waard

P8rb schreef:

was ie zo slecht?

Ja. Als je niet van die muziek houd houd het al gouw op. Het acteeren is ook al niet alles en het is gewoon van Grease afgekeken maar dan alles 10 keer zo slecht en in deze tijd. Echt geen flikker aan.

Ashwin1 schreef:

MAAR . Ik vind 8 euro al veel te duur voor een goede film. Pas als deze film voor 20 cent te koop is is hij goedkoop.

Riiann schreef:

Ik heb hem niet op de tv gezien, maar gewoon gedownload.. Is veel goedkoper!

Het is allebij gratis.

avatar van morpheus

morpheus

veron35 schreef:

Oke

Als iedereen dat zou denken en naar zou handelen zouden er geen films meer gemaakt worden......

Was nou echt niemand eerder

morpheus schreef:

Oke

Was nou echt niemand eerder

Alleen zulke slechte films zijn 20 cent waart. Voor sommige films ben ik nog altijd maar dan 10 euro te betalen hoor. Alleen wat bedoel je met die 10 t/m 1?