• 9.374.511 stemmen

High School Musical (2006)

Familie / Muziek | 98 minuten

Genre: Familie / Muziek

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale

Plot High School Musical

Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.

Troy Bolton

Ms. Darbus

Zeke Baylor

Kelsi Nielsen

Ashwin1

Omdat hier op deze site werd gezegt dat het daar niet klopte.

avatar van Mug

Mug

Omdat in het tv-overzicht op de jetix site 13.30 uur stond.

Kan de discussie vanaf nu gewoon weer over de film gaan? Alvast bedankt.

mamungroop

Jij hebt trouwens ook je steentje bijgedragen aan de verwarring, Mug.

Maargoed we houden erover op.

avatar van Romanny

Romanny

Prudh schreef:

Behalve dat er boven elk bericht een tijd en datum staat. Zucht...

Ik zei toen dat ik het pas sinds gisteren naar keek dus heb ik de tijd en datum niet gezien

avatar van veron35

veron35

Wat is er nou zo goed aan deze film. Ik heb hem gezien en ik vond er niks aan. Deze stond destijds trouwens in onze gids als Grease 3 vermeld.

avatar van hilarynick

hilarynick

ik heb em gezien en ik vind het een mooi film sommige vinden het flauw maar ik vind het mooi

avatar van Sugakiss

Sugakiss

Ik vind deze film hartstikke leuk. Niks op aan te merken, erg leuk opvolgertje van Grease.

Sugakiss schreef:

Ik vind dat "opvolgertje van grease" een beledeging voor de film

avatar van jasha

jasha

Ik vind dat "opvolgertje van grease" een beledeging voor de film

Helaas is het wel zo; deze films zijn musicals dus krijgen liedjes een belangrijke plaats wat betreft de quotering en daar maakt Grease dan het verschil.

Ashwin1

Ik vind het nergens op slaan. Het is een gewoon op zichzelf staande serie. Owkeej het lijkt wel op Grease. Maar om het dan Grease 3 te noemen...

avatar van starbright boy

Ashwin1 schreef:

Dat hebben de makers zelf gedaan. De werktitel was zelfs Grease 3, pas op een later moment is besloten de titel te veranderen.

hoe weetv je dat ???

hoe weetv je dat ???

dat staat op de grootste film site die er bestaat www.imdb.com

starbright boy schreef:

je spreekt jezelf een beetje tegen, dat hebben de makers dus NIET gedaan, want ze hebben de titel verandert

Ashwin1

Aha, weet leuk om dat te weten.

avatar van starbright boy

mamungroop schreef:

Niemand had de film ooit Grease 3 genoemd als dat de werktitel niet was geweest.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Erg leuk, maar het mist toch diepgang, veel te zoet, onrealistisch, misschien omdat de film zelf ook een musical is.

starbright boy schreef:

dat weet je niet, de meeste mensen noemen de film grease 3 omdat veronica de film zo noemde. misschien zou veronica nog steeds de film grease 3 noemen, ook al was het de werktitel niet

Ik vind dit de beste film die er tot nu toe is gemaakt er zit basketbal in (waar ik heeeeeeeeel veeel van hou) en goede muziek daarom vind ik deze film het beste!!!!!!!!!!!!

high school musical

hoi ik vind high school musical echt vet cool

avatar van veron35

veron35

Neeeeeeeeeeeeeeee, op IMDb staat dat er een vervolg komt, High School Musical 2: Sing It All or Nothing!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Er werd zelfs gesproken over een 3e deel, dat wel in de bioscoop zal verschijnen.

Ashwin1

Waarom vind je het erg dat er een vervolg komt ?

Turkeyloverz schreef:

Waarschijnlijk komt hij niet in de bioscoop, maar dat ga ik niet uitleggen staat pas 150x in dit topic

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Noudje92 schreef:

Aha, ik had beter moeten weten, ik volg dit topic elk minuut namelijk.

Ashwin1

Wat zijn we weer lekker sarcastisch.

Turkeyloverz schreef:

Aha, ik had beter moeten weten, ik volg dit topic elk minuut namelijk.

deel 2 komt op tv, deel 3 komt WEL in de bios

daarover heeft disney 2 weken geleden nog een uitgebreide persconferentie over gehouden...

mamungroop schreef:

deel 2 komt op tv, deel 3 komt WEL in de bios

sorry ik schaam me echt

avatar van mikey

mikey

100-en cliches, afschuwelijke liedjes a la backstreet boys en zoetsappige puberromantiek/ethiek. Lelijk gefilmd bovendien. Je kan net zo goed een Olson Twin film huren. 1.5

avatar van MovieMeterGirl

MovieMeterGirl