• 9.381.823 stemmen

High School Musical (2006)

Familie / Muziek | 98 minuten

Genre: Familie / Muziek

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale

Plot High School Musical

Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.

Troy Bolton

Zeke Baylor

Kelsi Nielsen

avatar van Ymke

Ymke

Deze Film vind ik echt zo grappig voor al die broer en zus

margonda schreef:

en er zijn sing-a-longs ofzoiets bijgekomen,, en ik wil de musical zien. en ik mag..

laat maar

ja, die sing-a-long is echt gaaf je moet echt even gaan kijken

mamungroop

High School Musical heeft nu een eigen officiele DVD en CD site!!

highschoolmusical-movie.nl

Ashwin1

Op www.highschoolmusical.nl wordt nu ook gezegt dat het om 16.00 is. Maar bijvoorbeeld in de TV-gids van RTL en Jetix zelf staat 13.30. Ik weet het nu echt niet weer.

hij begint om 16.00 want hij is net niet om 13.30 begonnen

Ashwin1

Ja het slaat nergens op. Ik heb gespijbeld, door stromende regen gefietst en dan kom je thuis en dan begint het niet ! Ik ben zo boos.

avatar van jasha

jasha

Zal je leren om te spijbelen

avatar van ThatsTheWay

ThatsTheWay

heb ik weer het begin gemist

maar hij is nu bezig

avatar van gotti

In het Nederlands, hoorde ik in een promo'tje...

Ashwin1

Ow geweldig ik heb hem gezien !!!

Hoii mensen,

Weten jullie misschien of er een CD met alle liedjes van de High School Musical is, of ooit uitkomt???

Ik vind het echt een super goede film en ik ga m zeker kopen als die op dvd komt!!!

avatar van film_kaza

film_kaza

De film heb ik herzien vandaag.

Nu was hij minder. Somige liedjes waren beter, de vrolijken waren dat. Maar andere liedjes vond ik minder of zelfs vervelend. Het leuke hieraan vond ik een paar liedjes, het feit dat tieners (goed) erin spelen, de maffe nederlandse stemmen en dat hij gewoon lekker als vermaak diende. Ik voelde me vandaag erg vrolijk en de vorige keer niet namelijk.

Het liedje aan het einde was nu ook niets meer dan een "lekker liedje" geworden. Was er eerst zo enorm positief over. Vond hem niet eens de beste meer.

Ok het is knap dat deze mij zover heeft gekregen dat ik hem herkeek, maar O ik snap niet hoe deze film aan zo'n hoog gemiddelde komt. Maar blijft wel de beste gespeelde muziek-musical film die ik ooit zag. Muziek is niet echt mijn genre, en deze vond ik wel aardig. Lijkt mij meer iets voor mensen onder de 12.

Met 0,5 verlaagt naar 3.

avatar van woutjemeeltjes

woutjemeeltjes

willemijn123 schreef:

Hoii mensen,

De CD met liedjes is inmiddels al een tijdje uit.

Je kunt de CD al overal verkrijgen.

De DVD komt 21 maart uit.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Haha

ik heb een stukje gezien en het was erg grappig.

Dat "laten we met zn alles eens fijn vrolijk zijn"-gevoel dat ze willen verspreiden met van die engelse liedjes met K3/en andere standaard Fox Kids-teksten, dat was erg grappig. En dan al die figuren die allemaal zo ontzettend nep overdreven vrolijk doen.

avatar van svennieboy

svennieboy

weet iemand mischien waneer het 2 deel uitkomt of waneer het 1e deel in de winkel ligt alvast bedankt

Ashwin1

Wel opletten he. 21 Maart komt de DVD uit. Staat als zeker 20x in dit topic. En deel 2 is in de maak. Deel 3 trouwens ook.

avatar van Vintage

Vintage

in het engels is deze film al niet uit te houden, echt voor kinderen van 12, maar... in het Nederlands nagesynchroniseerd dat is helemaal erg. Het is een wonder dat de zang nog engels is.

2* (voor de engelse versie)

Ashwin1

Nu ik de film nog eens heb gezien vind ik de film ook minder. Ik heb veel kritischer naar de film gekeken als de eerste keer. Vooral de acteerkwaliteit had beter gemogen. Maar ach het is en blijft een leuke film ! Hopen dat in deel 2 de acteerkwaliteit beter zal zijn. En natuurlijk ook dat de film minder kinderachtig is. En ook minder voorspelbaar.

avatar van svennieboy

svennieboy

sorry maar toch bedankt.

avatar van Romanny

Romanny

Ik heb een vraagj,,

Jullie zeggen allemaal 21 Maart komt ie op dvd maar

in welk jaar? was ie al uit in 06 of in 07?

Romanny schreef:

Ik heb een vraagj,,

Jullie zeggen allemaal 21 Maart komt ie op dvd maar

in welk jaar? was ie al uit in 06 of in 07?

de vraag is iedere keer wanneer KOMT de dvd uit, dus lijkt het me logisch dat het 2007 is.

jasha schreef:

Zal je leren om te spijbelen

ja of je kunt kon ook gewoon naar jetix kijken en daar in de tvspot zien dat het 4 uur was

op Jetixteletekst stond dat ook

op tvgids.nl ook

op de High School Musical jetix site stond dat ook...

Neej hoor. Zowel op Jetix als op RTL stond 13.30

avatar van Romanny

Romanny

Noudje92 schreef:

Lijkt je logisch ja maar ik kijk hier sinds gisteren op deze site Dus daarom weet ik toch ook niet wanneer deze berichten zijn geplaatst

avatar van Prudh

Prudh

Romanny schreef:

Behalve dat er boven elk bericht een tijd en datum staat. Zucht...

Prudh schreef:

Behalve dat er boven elk bericht een tijd en datum staat. Zucht...

bedankt

Ashwin1

Je kan natuurlijk ook terug bladeren...

Neej hoor. Zowel op Jetix als op RTL stond 13.30

op de HSM site van jetix stond 100% zeker weten 16.00 en daar kon je ook de tvcommercial bekijken waar het ook in voor kwam. bij de RTLtekst zijn alleen de programmas van de rtl zenders up-to-date de rest niet..

Ashwin1

Ik bedoel niet de HSM site van Jetix, maar de dagelijkse TV-gids van de jetix site. En daar stond dat HSM om 13.30 zou beginnen.

Ashwin1 schreef:

ja, maar waarom kijk je daar en niet op de hsm site van jetix zelf??