• 9.378.811 stemmen

Geregisseerd door: John Gray

Met onder meer: Steven Seagal, Keenen Ivory Wayans en Brian Cox

Releasedatum: 30 januari 1997

Plot The Glimmer Man

"Two good cops. One bad situation."

Jack Cole is een agent met een zeer mysterieus verleden, die van New York naar Los Angeles wordt overgeplaatst. Hier moet hij samenwerken met agent Jim Campbell. Het tweetal moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar te pakken krijgen. Als Cole dan op een gegeven moment zelf een verdachte wordt, besluit het duo alle regels aan de laars te lappen en op eigen wijze op zoek te gaan naar de identiteit van de seriemoordenaar.

Lt. Jack Cole

Capt. Harris

Detective Roden

avatar van martijnk

martijnk

Eén van seagals toppers! hij zet hier een oscarwaardige rol neer! top! 5 sterren.

Absoluut meesterwerk! één van de beste ooit gemaakt.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

wuahahauha.

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Eén van de betere 'Steven Seagal' - films.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Leuk verhaal. Keenan Ivory Wayans kan goed acteren. Alleen kan ik me niet voorstellen dat hij zo sterk is als Steven Seagal. Want als ze die Russen in mekaar gaan timmeren verslaat hij ze allemaal net als Seagal. Maar niemand is toch zo sterk als Seagal?.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De o zo standaard 'twee totaal verschillende agenten moeten samenwerken om een vreemde zaak op te lossen' formule wordt weer eens uit de kast gehaald. The Glimmer Man weet zich echter wel te onderscheiden van al deze soortgelijke films. Het script is namelijk drie keer zo belachelijk en het hoofdpersonage drie keer zo irritant. Seagal's karakter blijft maar doorzeuren met z'n monotone stem en gezichtsuitdrukkingen van een leverworst. Zelfs Cox en Gunton kunnen de film niet redden. En dan heb je nog het einde met dat rubberen hekwerk.

1 ster.

avatar van Zinema

Belachelijk filmpje waarin geen enkel cliché geschuwd wordt. De combi van de twee hoofdrolspelers lijkt leuker op papier dan in werkelijkheid. Ook het acteerwerk is beneden de maat.

Jammer.

avatar van Slack

Slack

Echt een van mijn favorite Seagal. Echt geniaal vooral dat stukje met die creditcard dat gevecht is

avatar van film88888

film88888

Weer een erg leuke geslaagde Seagal film !

Wayans, en Seagal vond ik op zich wel een leuk duo, en de actie was weer in orde, en de mooie vechtscenes boeide me helemaal, maar wat me enorm op viel (Toch voor een film als deze) Vond ik dat het camerawerk toch heel knap was, en op sommige scenes vond ik het eigenlijk briljant gefilmt.

Cliché op en top, maar dat verwacht ik wel meestal bij films als deze, en het stoorde me eigenlijk niet zo hard.

3,5 sterren.

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Ik hou van dit soort Films, gisterenavond om 12u heb ik hem nog eens bekeken en dit soort films amuseert gewoon, zoals de eerste films van Seagal begin jaren '90 zeker allemaal doen.

Niet de beste Seagal film maar wel beter dan deze die volgden na The Glimmer Man in 1996

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Eén van de betere Seagalfilms die ik gezien heb.

Op tijd een stond een leuke vechtscène en zowaar een verhaaltje dat niet helemaal belachelijk is.

Topper in zijn soort!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Redelijke Seagal film. Het is allemaal wel eens beter verfilmd maar kijkt lekker makkeljik weg.

avatar van charmed one

charmed one

dit is een van steven seagal zijn beste films. een goeie actie zat er in.hij bleef ook spannend tot het eind. ik heb me dus geen moment verveeld.

avatar van erik1677

erik1677

Net zoals in het begin van zn carriere, weer een uitstekende botte actiefilm.

Ook al is de film in de jaren 90 gemaakt,doet hij me heel erg jaren 80 aan.

Vindt deze film af en toe wel eens vergelijkbaar met beverly hills cop en soms lethal weapon, alleen zijn die natuurlijk wel iets beter.

maar deze glimmer man is absoluut de moeite waard.

avatar van IronHide

IronHide

Inderdaad een echte Seagal klassieker. Zoals ik ze graag heb.

avatar van joerve

joerve

wanneer krijgt die man nou eens een oscar?

avatar van boemboem27

boemboem27

inderdaad een van de betere Seagal films.

goede actie,standaard vehaaltje,maar Seagal zoals die hoort te zijn.

avatar van 606

Een stukje blijft me bij

hallo met sento's

nee dat gaat niet lukken, ik denk zo te zien dat de verbouwing nog minstens....... 2 maanden gaat duren

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Beetje lage score. Ik vond dit 1 van Seagal's betere. Leuke one-liners en Steven acteert hierin best goed. Try the powdered deer penis!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Redelijk, maar hoort wat mij betreft niet in het rijtje beste Seagal films. Er is veel gejat van onder andere Se7en, en Wayans weet mij niet te overtuigen. Ik vind de humor in deze film dan ook niet heel geslaagd, al zat er af en toe wel een leuke grap tussen, maar het was vooral erg flauw allemaal. Verhaal was natuurlijk ook weer vreselijk standaard, maar ach, dat weet je bij Seagal. De actie is wel dik in orde, en Seagal zelf doet het ook redelijk.

avatar van DeCol

DeCol

Ik blijf het toch vermakelijk vinden, die Steven Seagal-films. Ook The Glimmer Man was soms echt genieten. Naast de aardige actiescenes heb ik ook een aantal keer goed moeten lachen. Mooie one-liners, vernederende momenten of op het laatst een rubber hekwerk, zo slecht dat het grappig werd. Steven Seagal krijgt hier zelfs een flinke stomp op zijn neus. Gewoon leuk.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

vergeleken met zijn werk in de laatste jaren een hele goede film.

gewoon kijken en genieten.

avatar van pumpking

pumpking

If that's all you got, i'm just gonna have to kill you

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Gewoon vermakelijk. Wel één van de betere films van Seagal en op sommige momenten erg grappig.

Leuke film voor als je een drukke dag hebt gehad en in de avond wil ontspannen. Niet te veel bij nadenken, gewoon kijken.

avatar van pumpking

pumpking

Erg donkere, vol met leuke actie en een paar toffe one-liners, soms zelfs lichtjes spannend.

3 en een halve ster.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

hele goeie police actie , wat heeft de zichzelf serieus noemende filmcriticaster toch tegen Steven Seagal ?

hij acteert hier prima.

avatar van mnrk

mnrk

Take little Whoopy Goldberg with you...

Dit blijft een prima Steven Seagal film en dan met een prima aanvulling van Keenen Ivory Wayans voor de komische noot.

Het verhaal is niet zo heel denderend maar de actie maakt veel goed....niemand kan zo vechten als Steven Seagal

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ben niet echt een fan van Steven Seagal, maar ik vond dit toch best een leuke film. Hij kijkt in ieder geval erg prettig weg.

Acteerwerk is zeker niet slecht. Verhaal ook nog wel te verteren. Natuurlijk wordt het vrij clichématig uitgewerkt, maar de combinatie van actie en humor werkt prima.

3,5*.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

1 van Seagals beste toch wel.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heerlijk!

De jaren 90 Steven blijft toch meestal mijn favoriet. Ook deze Glimmer Man is weer een goed voorbeeld waarom Steven voor sommige een held is, wat een funny motherfucker Ivory Wayans is prima als medespeler, niet flawless.

Scenes zoals die in het Chinese winkeltje of het verbouwen van het restaurant zijn echt briljant. Film zit weer vol met grappige one-liners en stevige gevechten, ook hier blinkt de scene in het restaurant in uit. Maar ook de scene waar Steven wordt meegenomen in de auto mag er zeker wezen, lekker agressief en flitsend.

Al met al voegt Glimmer Man zich in het rijtje van geweldige Seagal flicks.

avatar van 1907

1907

Volgens mij is dit Seagals eerste DTV film, alles is gewoon fout aan deze film, de dialogen, het plot, de personages, alles lijkt gejat uit andere films, het is niet originaal te noemen.

Het grootste minpunt is toch wel het matige eindgevecht waar we wel een stuk of 7 keer op dezelfde beelden getrakteerd worden, de badguy had een stunt double dat zag je duidelijk, het montagewerk was dus vrij triest, het zorgt ervoor dat Seagal door veel mensen niet meer serieus genomen wordt terwijl hij echt veel aanzien heeft in de Aikido wereld.