• 9.376.236 stemmen

Ne Le Dis à Personne (2006)

Drama / Thriller | 131 minuten

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titel: Tell No One

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Guillaume Canet

Met onder meer: François Cluzet, Marie-Josée Croze en André Dussollier

Gesproken taal: Frans

Plot Ne Le Dis à Personne

"Eight years ago Alex's wife was murdered. Today she emailed him."

De vrouw van Alex wordt vermoord door een seriemoordenaar waarna hij verward achterblijft. Acht jaar later ontvangt Alex raadselachtige e-mails in zijn mailbox van een onbekende afzender. Tegelijk blijkt dat de politie het onderzoek naar de dood van zijn vrouw heeft hervat. Wat volgt is een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Docteur Alexandre Arnaud Beck

Bernard Valenti

Charlotte Bertaud

avatar van donroberto

donroberto

Eén van de beste films die ik de laatste tijd heb gezien. Goed acteerwerk, prachtige muziek op het juiste moment, en een schitterend

en verrassend slot.. Aktie en romantiek in het mooie Frankrijk, echte te moeite waard.

Niet voor niets 7 awards gekregen.

avatar van Armin

Armin

Helemaat eens met Donroberto. Absolute aanrader !!

De omschrijving hierboven klopt echter niet helemaal.

De camerabeelden die Alex via e-mail ontvangt tonen niet de moordenaar.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Is deze al ergens verkrijgbaar? En niet bij bol.com want daar is hij nog wat te prijzig!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

wat een goeie film zeg!!! van begin tot 't einde. ga deze zien... allemaal!!!! 4.5

avatar van Funky Junky

Funky Junky

brucecampbell schreef:

Films zijn altijd ergens verkrijgbaar....nog gratis ook

Ik ga deze ook ff kijken nu

avatar van gmx

gmx

Heb erg genoten van deze film. Leuk rechttoe, rechtaan verhaal wat tot het eind blijft boeien, maar het is wat mij betreft vooral de (ietwat surrealistische) cinematografie en muziek die deze film zo sterk maken.

4 *

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Degelijke film, maar echt spannend wordt het nooit, tot de laatste 15 minuten waarin alles nogal vlug wordt afgehaspeld zodat het geheel teveel op een tv-crimi lijkt.

Deze film heeft wel een mooie cinematografie en zeer goede acteerprestaties.

Al bij al stem ik 3,5, met een optie op 4.

avatar van Under007

Under007

Dit is een film die mijn waardering krijgt!

ik heb zeker genoten, van een goed verhaal, spannend, romantiek, actie er zat van alles in....

Frans is mijn tweede taal dat is ook een onderdeel dat ik heel belangrijk vond...

Kortom deze film krijgt 4 van mij

avatar van voomzap

voomzap

Intelligente thriller, bij de les blijven dus tijdens het kijken. Werden er maar veel meer zo gemaakt. 4,5 omdat ik er eigenlijk niets op aan te merken heb en helemaal in het verhaal zat tot op de laatste seconde.

avatar van voomzap

voomzap

Omschrijving aangepast en is geaccepteerd. Zo klopt het

avatar van Wannes84

Wannes84

brucecampbell schreef:

Heb hem gisteren in de Makro zien liggen voor nog geen 10 euro. Maar aangezien ik nog zelden 'blind' films koop, wilde ik hem eerst checken op MM. Heb ik nu spijt dat ik hem niet heb aangeschaft...

Vanmorgen uiteraard meteen terug naar de winkel, en je raadt het al: weg was ie!

Heb gechekt op azur.be; niet te vinden. Bij FRS hebben ze hem nog nooit binnengekregen. En dat voor een film van 2006 die 7 awards heeft gekregen... Bizar.

Iemand tips? Wil deze absoluut in m'n collectie!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een film die het niet moet hebben van ' puntje van mijn stoel niveau '. Meer een film die soms weet te verrassen, dankzij enkele plotwendingen. Sterk begin, waarna het allemaal even verslapt. Gelukkig leunt de film niet alleen maar op enkele plotwendingen maar voelt de rest van de inhoud dynamisch genoeg aan dankzij wat achtervolgingen en de inbreng van personages die zich maar moeilijk aan wat gangbaar is in de maatschappij aan kunnen passen. Dit alles gaat nogal eens gepaard met fraai camerawerk waarin de hoofdpersoon zich soms letterlijk behoorlijk klein voelt tussen die imposante bomen. De film straalt een wat liefdelijk sfeertje uit dat af en toe een beetje onderbroken wordt door wat actie die nooit echt gruwelijk oogt maar zeer vermakelijk is. Verder lekkere muziek van onder meer U2 - With or Without You.

Extra mooi gestileerd zijn de scenes waarin wij inzicht krijgen over hoe de jeugd van de hoofdpersoon er ongeveer uitzag op het romantische vlak. Deze bevatten een warme zomergloed die goed valt te onderscheiden van het heden. 4*

avatar van Brol

Brol

Ik vond echt niks aan deze film. Een erg clichématig verhaal (voor Belgen toch): corrupte bourgeoisie die overheidsdiensten manipuleert, dat alles overgoten met een scheut kindermisbruik. Misschien dat dat in Frankrijk nog verrast, maar Belg zijnde heb ik het wel gehad met dat soort verhalen. Nu, de plot wordt pas aan het einde prijs gegeven, dus dat voldoet niet om de film te buizen.
Het was gewoon een erg rommelig verhaal:
Er worden 2 lijken gevonden en Alex is plots weer hoofdverdachte in deze moordzaak. Akoord, wat daar gebeurt is aan die vijver is niet pluis en de vondst van die 2 lijken is reden genoeg om het onderzoek te heropenen, maar de veronderstelling die die flikken maken.... Alex zou zijn vrouw hebben laten afmaken om haar levensverzkering op te strijken. Bon, waarom zou hij dat laten doen door derden, dan mag hij die ook nog eens laten verdwijnen. Die oudste onderzoeker zegt zelf ook wel dat het maar om een absurde veronderstelling gaat maar dat is om die schoonvader niet te bruuskeren. Je kan ook de bedenking maken dat een deel van die flikken naar Neuville zijn pijpen danst, wat verklaart waarom ze hem per se willen pakken, maar dat weet je ook pas aan het eind van de film. Op het moment zelf leek het me dat die flikken oprecht idioten waren en dat deed geen goed aan mijn kijkervaring.
Later is Alex op de luchthaven te vinden waar hij een vlucht wil boarden waar zijn vrouw naast hem zal zitten. Wanneer is dat afgesproken. Ik heb dat niet gezien, moet wel toegeven dat mijn aandacht tegen dan reeds danig verslapt was.
Een pistool wordt gevonden aan de achterzijde van Alex's bureau. In de volgende scène wordt vermeld dat het pistool uit de kluis komt en gebruikt werd bij de moord op Neuville's vader. Maar dat is een ander geweer, een jachtgeweer. Doordat de scènes elkaar zo opvolgen en misschien door de vertaling leek het me in beide scènes om hetzelfde wapen te gaan, wat het verhaal onnavolgbaar maakt.

Kortom, IK vond het echt rommel en zou dus niet aanraden deze film te bekijken. Maar ik sta blijkbaar behoorlijk alleen met deze mening...

avatar van Woutrr

Woutrr

is dit misschien een verfilming van het boek: ''Niemand Vertellen (geschreven door Harlan Coben)''

heb dat boek gelezen en dat vond ik al spannend

wil deze film zeker nog zien!

avatar van Spa

Spa

Woutrr schreef:

heb dat boek gelezen en dat vond ik al spannend

wil deze film zeker nog zien!

Ja deze film is gebaseerd op Tell no one van Harlan Coben. Helaas is deze film verfranst en zullen we nooit weten of de verfilming van Tyrone, Wu en vele andere personages lijken op de personages die in je fantasie zijn gecrëerd. Ook speelt het verhaal zich nu niet af in Manhattan en heet David Beck opeens Alexandre Beck.

Ik moet de film nog zien maar na het lezen van het, engelstalige, boek kan ik het mij niet voorstellen dat een Franse verfilming mij kan bekoren.

Ik sluit me toch aan bij de meeste bovenstaande meningen. Fijne thriller, mooi opgezet verhaal met idd wat te snelle oplossingen aan het einde maar oke.
Acteurs zijn stuk voor stuk erg prettig en muziek en sfeer zijn allemaal prima.
Vond het erg grappig toen hij in de hood onderdook, inclusief fout trainingspak , al was het wel een beetje overdreven hoe ver die Bruno en z'n maten gingen om hem te helpen, ondanks dat ie zijn zootnje had geholpen.

En wat is Crozee een mooie vrouw. . Altijd leuk om haar in een film te zien.
Ik houd het op een dikke 3,5

avatar van Sjieve

Sjieve

Waar hebben jullie deze film gezien of vandaan? Ik ben een echte Harlan Coben fan en wil deze film uiteraard graag zien.

avatar van dray

dray

Sjieve schreef:

Via amazon.co.uk voor nog geen tientje (omgerekend). Het is dan wel Franstalig met Engelse ondertiteling, maar dat stoort (mij) niet.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Geen onaardige thriller.Eerste uur is erg spannend en afgewogen. In de tweede helft krijgen we “hoe het zit” via lange monologen uitgelegd. Dat is altijd een beetje jammer.

avatar van Siorgi

Siorgi

Deze vond ik echt heel erg sterk. Verhaal, muziek, acteerprestaties, het zit allemaal prima in elkaar. Wat ik wel een beetje eigenaardig vind is dat Margot het verhaaltje slikt dat Alex zou zijn omgekomen zonder enig bewijs te hebben. Wie gelooft er zoiets nu blindelings? Anderzijds is het me niet helemaal duidelijk van wie hij de mails begint te krijgen en wat daartoe de aanleiding zou zijn. Kan zijn dat ik dat gemist heb, ga hem binnekort zeker nog eens kijken.

Conclusie: steengoede film, geen meesterwerk maar wel 4* waard.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Eerst lijkt het een saai complot-thrillertje te worden, maar deze gedachte mocht al snel het veld ruimen.

De muziekkeuze is erg goed, de film is sfeervol en de regie is, net als het acteerwerk, van een zeer hoog niveau. Sterke en mooie film, waarin de 'confession' waarschijnlijk het minste deel van de film is. Vooral wanneer Alex op de vlucht is een aantal geweldige scènes gezien. Van fraai camerawerk tot erg mooie, bijna dromerige slowmotion walks/shots.

Erg indrukwekkend ondanks het enigszins standaard verhaal en de soms wat vage keuzes van de personages, voorlopig toch een 4.5*

avatar van lykathea

lykathea

Ontzettend sfeervolle thriller met een interessant en bij vlagen goed uitgewerkt verhaal, sterke acteerprestaties en mooi camerawerk. Dit alles wordt verpakt met een prachtige soundtrack.

Heerlijk hoe op het begin gespeeld wordt met de muziek, soms wordt een scene goed ondersteund door een gevoelig nummer en een andere keer wordt een emotioneel beladen scene op een 21 Grams-achtige manier benaderd, door een simpel maar oh zo doeltreffend gitaar stukje, waarmee er een perfecte sfeer gecreëerd wordt.

Het verhaal ging gelukkig niet uit als een nachtkaars, zoals wel vaker gebeurd bij veelbelovende thrillers, maar het tegenovergestelde gebeurde juist. Er werd in één keer teveel informatie gegeven, waardoor de sfeer totaal verdween en het geheel aanvoelde als "verplicht" in plaats van dat de puzzelstukjes op een gepaste manier bij elkaar vielen.

Het definitieve eindshot daarentegen was wel weer volkomen in stijl.

avatar van Baggerman

Baggerman

Komt wat langzaam op gang, maar mondt uiteindelijk uit in een 'Fugitive'-achtige thriller die best te pruimen is.

De film bleef ook lang ook lang boeien en meestal begin ik dan te vrezen voor een anticlimax als ontknoping. Hier schampt het verhaal af en toe wel de curvestones (inderdaad: Bruno gaat wel èrrug ver om Beck te helpen; zelfs moord pleegt hij nog voor hem? Tsst!), maar blijft uiteindelijk toch telkens nèt nog binnen de bochten. Het acteren is prima, maar wat wil je als acteurs als Jean Rochefort, Nathalie Baye en Kristin Scott Thomas zich niet te groot voelen voor bijrolletjes!

Best de moeite waard en vooral spannend!

p.s. de hierboven beschreven auter, Harlan Coben, maakt ook een cameo in deze film!

avatar van Woutrr

Woutrr

Heb eindelijk de film bekeken (vermits ik het boek al heb gelezen).

Het blijft natuurlijk een aangename film, maar ik het boek komt het verhaal "vlotter" en spannender op gang en kun je niet wachten om het einde te achterhalen. (dat gevoel had ik hier niet, MAAR dat was waarschijnlijk omdat ik het verhaal nog gedeeltelijk kende)

De film op zich was dan weer wel mooi uitgewerkt naar het boek zonder onnodige rommel erbij te verzinnen, goede muziek en nog best wel spannend.

avatar van Jopa

Jopa

goede film met helaas wel een paar minpunten en vergezochte/ overdreven scènes,

maar die zie ik door de vingers omdat het een wel een onderhoudende spannende film is, met een eigen sfeertje creërend.

Al was de muziek af en toe iets te geforceerd ( een iets te veel passend nummer bij een passende situatie, komt vrij krampachtig over, bv tijdens het nummer van Groove Armada)

vindt iemand ook de hoofdrolspeler François Cluzet, ook lijken op Dustin Hoffman?

4,25 *

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Dat niet alleen, iedere keer dat ik mevrouw Croze over het beeld zie schuifelen, meen ik Naomi Watts te zien.

Prima film verder, kende het boek van Coben verder niet, waarschijnlijk omdat ik deze keer wel op tijd boeken besteld heb bij de boekenclub.

avatar van Jopa

Jopa

hmmm zal de volgende keer eens op letten, want het is geen straf om Naomi Watts en/of dubbelgangers van haar te mogen aanschouwen.

avatar van Blokland

Blokland

Deze film wist me van begin tot einde te boeien.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Schitterende film, met een uitstekend scenario (globaal doet het verhaal wat denken aan een Franse 'Zaak Alzheimer', maar dit is iets héél anders), echt prachtige beelden, er wordt ook uitstekend geacteerd, de muziek past echt bij de scènes, de spanning is ook in orde (niet té veel suspense, maar ook niet spanningsloos, het ideale gemiddelde), de vluchtscène is schitterend gemaakt (eigenlijk alle scènes zijn schitterend), ... Kortom, dit is echt een super film. Niet te vergelijken met die goedkope tv-whodunits die je elke avond op je scherm krijgt voorgeschoteld (Witse, Flikkers, Baantjer, ...). In deze film zijn de personages échte mensen en heb je aan het begin nog geen flauw idee wat er zal gebeuren en wie het zal gedaan hebben (wat ik bij voorgenoemde tv-series wél altijd had). Ook veel beter dan die Amerikaanse 'thrillers' van tegenwoordig. Guy, ik heb geen moment spijt gehad van de aankoop!

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Geweldige film, die veel indruk maakte op me, wist niet dat deze film zoveel awards had gekregen en helemaal terecht.

Sterk geacteerd mede door de franse Dustin Hoffman...Prachtig