• 9.376.808 stemmen

Ne Le Dis à Personne (2006)

Drama / Thriller | 131 minuten

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titel: Tell No One

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Guillaume Canet

Met onder meer: François Cluzet, Marie-Josée Croze en André Dussollier

Gesproken taal: Frans

Plot Ne Le Dis à Personne

"Eight years ago Alex's wife was murdered. Today she emailed him."

De vrouw van Alex wordt vermoord door een seriemoordenaar waarna hij verward achterblijft. Acht jaar later ontvangt Alex raadselachtige e-mails in zijn mailbox van een onbekende afzender. Tegelijk blijkt dat de politie het onderzoek naar de dood van zijn vrouw heeft hervat. Wat volgt is een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Docteur Alexandre Arnaud Beck

avatar van pindakaas2

pindakaas2

4,0

hele goede spannende thriller

heeft iemand nog aanraders in dit franse thrillergenre?

avatar van wendyvortex

wendyvortex

pindakaas2 schreef:

4,0

hele goede spannende thriller

heeft iemand nog aanraders in dit franse thrillergenre?

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een man een vreemde e-mail krijgt, 8 jaar na de moord op zijn vrouw. Een boeiend en tevens ingewikkeld plot dat wel goed in elkaar zit. Onderhoudend over de gehele lengte en de personages zijn geloofwaardig neergezet. Verder ziet de film er gewoon goed uit en bevat ook een spannende achtervolgingsscene.

avatar van flaphead

flaphead

intelligente mystery-thriller met een vleug drama. de film heeft vanaf het begin een gezonde spanningsboog die de hele tijd -in meer of mindere mate- aanwezig blijft. met stapjes wordt het mysterieuze eraan toegevoegd, terwijl er altijd goede houvast is. het verhaal steekt goed in elkaar en kent een paar aardige twists. het is zeker opletten geblazen en de puzzelstukjes bijhouden. de editing is erg goed in orde en ook het acteerwerk is prima (hoewel de commendant soms een beetje suffig aanvoelde).
een emotioneel drama ligt op de loer, maar er wordt goed gekozen om -hoewel de liefde voor zijn vrouw feitelijk leidend is in het verhaal- de thrillerkant de nadruk te laten geven. een plus vind ik. daardoor wellicht is het eindshot ook gewoon erg sterk en overtuigend (of eigenlijk het één-na-eindshot, want de kids erachteraan had van mij helemaal niet gehoeven en voegt niks toe).
wel heb ik de hele film lang het idee gehad naar een Dustin Hoffman stand-in gekeken te hebben, dat leidde me soms een beetje af

avatar van ipman-99

ipman-99

"8 Years Ago, Alex's Wife Was Murdered. Today ... She - E-Mailed Him." ... " !!!

Fantastische Franse Thriller !!! Meesterlijke spannende Franse Thriller die een heerlijk

mysterieus verhaal kent met heerlijke wendingen !

De aspecten drama en thriller werden mooi en spannend in elkaar geweven !

Heerlijke spannende verfilming gebaseerd op het boek !

De muziek in deze film was opvallend net zoals de puike acteer prestaties !

Franse spannende Thriller .... !

avatar van Breur

Breur

wendyvortex schreef:

Simon Werner A Disparu…

Van dit rijtje had ik enkel un prophète op mijn "to do" lijst staan. Thanks voor de uitbreiding daarvan!

avatar van Smugmarty

Smugmarty

wendyvortex schreef:

Simon Werner A Disparu…

In dit genre? Lijkt me vooral Frans, niet persee zelfde genre toch?

Un Prophet is een topper maar anders/ niet vergelijkbaar met deze thriller

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Tell no One:

Sterke drama/ thriller die het niet zozeer van de aktie of spanning moet hebben maar vooral van de sfeer en sterk acteerwerk. Verhaal ontwikkelt zich gelijkmatig en steeds intrigerend, de sterke plot draagt de film voor een belangrijk deel.

Spanning had intenser gekund, sommige actiescenes realistischer maar de film beoogd vooral een sfeer en verhaal neer te zetten.

3,5

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Redelijke film, duurde mij allemaal wat te lang.

Het eind waarbij het hele verhaal duidelijk wordt gemaakt had toch echt een stuk korter mogen zijn, hielp me bijna in slaap zo saai.

Het was allemaal net niet.

avatar van Montorsi

Montorsi

Redelijk maar had beter gemoeten. Als zo langzamerhand de puzzelstukjes in elkaar vallen is het wat mij betreft een beetje een teleurstellend geheel geworden. Tamelijk vergezocht plan waar ik me eigenlijk niet zo goed bij kan voorstellen dat mensen deze keuzes maken.
Cluzet is wel een vrij aardige acteur, wat wel helpt, en opzich is het mysterie lang nog wel aardig om te volgen, maar tegen het einde kon het me allemaal een stuk minder boeien. 2.5*

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Qua stijl en sfeer wel een aardige film, waarin tout acterend Frankrijk lijkt langs te komen, maar inhoudelijk kon ik er maar moeilijk in meegaan en is het in het tweede uur nogal potsierlijk. Cluzet houdt de film nog net overeind.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ik heb van kennissen begrepen dat in deze film niets is wat het lijkt, net zo iets als "The game" met Michaël Douglas. We zijn benieuwd........!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

En inderdaad zet de film je regelmatig op het verkeerde been, een geweldig goed geproportioneerde film die ik een ieder wil aanbevelen als de persoon van thrillers houdt!

De film brengt een spannend verhaal wat van het begin tot het einde jou wakker houdt.

Goed geacteerd en......een ontroerend einde.

avatar van Insignificance

Insignificance

Boekverfilming. Dat schiet dan te binnen bij het zien van de ietwat stoffige, doch sluwe inspecteur met zijn trekjes. In de film hangt het er een beetje bij, fans van Coben zullen het wel herkennen, gok ik. Het maakt verder niet uit, het scenario doet wat het moet doen. De kijker hier en daar wat (des)informatie voeren en, samen met de hoofdrol, achter de feiten aan laten hollen.

Cluzet staat zo ongeveer symbool voor de film. Solide zonder franje, adequaat en doelmatig, maar geen bijzondere uitstraling en niet iets dat zal bijblijven. Soms ook een tikkeltje té. Het is allang duidelijk hoe sterk de relatie tussen de twee was, daar heb je geen brandende oven voor nodig. Zelfs Lilac Wine kan dat niet pareren. Op het eind zit nog zo'n scène, die mij iets te gortig is.

De ontknoping zelf pakt ook een beetje knullig uit. Een vertelbeurt met flashbacks die nog een addertje onder het gras herbergt. En die ruis was al zo flauw. Dat werkt niet echt op film en ook wel vergezocht, maar soit. Opvallendste onderdeel is die vrouwelijke killer, ook hoe ze de film verlaat. Canet houdt z'n moordpuzzeltje grotendeels aan de praat en dat is al met al afdoende.

avatar van nadrin

nadrin

Knappe onderhoudende film. Boeide van begin tot het einde. Krachtige verhaallijnen, schitterend geacteerd.

avatar van prometida

prometida

Sterke film!! Het verhaal sprak me aan dus ik begon te kijken..

Het verhaal werd goed opgebouwd en je moet er ook een beetje je eigen hersenen bij gebruiken.

Het is niet dat álles voor je wordt voorgekauwd.

Persoonlijk vind ik Cluzet een fijne acteur, ik vind ook in deze film weer dat hij zijn rol sterk en geloofwaardig neerzet, dus heel plezierig om naar te kijken.

Naar het einde toe zwakte de film ietwat af, mede doordat er toen wel heel wat voorgekauwd werd en ik vond zelf dat er hier en daar wat gaatjes zaten in het verhaal. Dit neemt niet weg dat er een goede spanning en een goed verhaal is neergezet.

avatar van bloepie

bloepie

een hele goede film,van het begin tot het eind...

avatar van ILDIB

ILDIB

gewoon een heel goede film. klein rommelig stukje in het begin maar daarna een pakkend en spannend verhaal. ontknoping is goed maar helaas al te snel te voorzien.

avatar van 93.9

93.9

Aardige Franse Hollywoodproductie. Gelukkig is er een goede wikipedia pagina die alles nog ff op een rijtje zet in de film

Uitstekende film, Hitchock achtig verhaal.

Cluzet lijkt in de achtervolgingscene(s) wel te oefenen voor een nieuwe Bourne film of zo..:-)

avatar van adso

adso

Tja en dat voor een 50 jarige dokter die de ene na de andere sigaret opsteekt

avatar van frolunda

frolunda

Toch maar verhoogd naar 4,5,beviel me de tweede keer zelfs nog beter.Het scenario (zonder gaten),het acteerwerk(vooral Cluzet levert een topprestatie maar ook de rest van de cast is zonder uitzondering indrukwekkend),de regie en de muziek,het is allemaal van een erg hoog niveau.Erg sfeervolle en ingenieuze thriller/drama die je ruim twee uur op het puntje van je stoel houdt.

avatar van missl

missl

Spannend en interessant verhaal waarbij ik me af bleef vragen hoe of wat er aan de hand was. Engels gezongen muziek vond ik hier helemaal niet bij passen, vooral toen de hoofdpersoon een ingeving kreeg toen een liedje afgespeeld werd. Maar goed dat neemt niet weg dat er voldoende spanning is.

avatar van Leno

Leno

Bijzonder vermakelijke film met een glad verhaal dat soms met een korrel zout moet worden genomen, maar de spanning er wel goed in houdt. Richting het einde vliegt het verhaal wat uit de bocht, maar dat mag de pret niet drukken. Sterke hoofdrol van Cluzet, goede actiescènes en setting, al vond ik de muziek minder geslaagd. Iets te geforceerd hip.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Wat een geweldige film! Soms raakte ik de draad een beetje kwijt met al die Franse namen, dus ga hem zeker nogmaals kijken. Hele sterke cast met "mooie" koppen, scherpe dialogen, prachtige en realistische aktie, bijzonder mooi camerawerk. Ik was onder de indruk....Heerlijk, zo'n Europese film. Dat is tenminste kwaliteit ten opzichte van de Hollywood-meuk waarin alles plastic aanvoelt.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Zeer sterke en bijzondere thriller. Het enige nadeel is dat het einde net wat teveel wordt uitgelegd, hier hadden van mijn part nog wel wat vraagtekens over mogen bestaan. Cluzet was overigens fenomenaal, net als in Intouchables.

avatar van leatherhead

leatherhead

Weinig verheffend. Hoewel de hele film uiteraard vrij braaf is, was het eerste uur nog best oké. Behaaglijk tempo, een sterke cast met redelijk wat bekende kopjes, en een bij tijd en wijle aardig sfeertje. In het tweede uur doet zoals wel vaker bij dit soort films de potsierlijkheid intrede, en overtreffen de plotwendingen elkaar beurtelings in ongeloofwaardigheid. Tegen het einde aan was ik er goed klaar mee. Kleine 2*.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Traag, heel vervelend traag op momenten.Daarnaast werkt de soundtrack soms in het geheel niet, terwijl het op andere momenten weer super sterk was.

Maar het verhaal was meer dan uitstekend te noemen, je blijft sterk geboeid kijken waar het verhaal je nu heen brengt. Dat is dan ook wel het sterkste punt van de film. Eerlijk gezegd was ik eerder al aan de prent begonnen maar was na een half uur gestopt. Dit keer ben achterover gaan leunen en dat werkt, vond het geen film om het puntje van mijn stoel te gaan zoeken.

Het acteerwerk was prima, beeld en geluid netjes het script prima.

Maar echt achterover geblazen ben ik niet, een prima prent maar ken ze beter uit Frankrijk. Vooral de keuze voor bepaalde muzieknummers deed mij fronzen.

Bien, deze deductie had best een half uurtje aftrek kunnen hebben. Daarom 3**, neigt naar 3.5**.

avatar van tbouwh

tbouwh

Frans misdaaddrama dat veelbelovend aanvangt, maar op den duur toch gaat slepen. Het verhaal is oerdegelijk doch wat (te) conventioneel. Hetzelfde geldt voor de overmatig brave uitwerking van het scenario. Bovendien raakte ik hier en daar afgeleid door de nodeloze zijpaadjes die ingeslagen werden. Liever had ik dan een wat vlottere film van anderhalf uur gezien. Tijdens het laatste halfuur maakt Canet met een dozijn achtereenvolgende flashbacks duidelijk hoe de vork in de steel zit, maar wie goed oplet, ziet de uitgebeelde verwikkelingen al wel aankomen. Het werd me daarnaast allemaal met teveel drama gebracht. In dit geval werkte dat voor mij niet zo, omdat de nodige feeling met het reilen en zeilen van de meeste characters volledig ontbrak. Enkel Francois Cluzet toonde zich een capabele hoofdrolspeler (het voelde trouwens wat surrealistisch aan 'em als een gek te zien rondrennen).

Lichtpuntjes lieten zich vinden in een select aantal scènes. De achtervolging vond ik bijvoorbeeld best aardig, en het nachtelijke schouwspel aan het begin (ik moest aan R.E.M.'s Nightswimming denken) wordt door de film heen niet meer geëvenaard. Aan het einde had ik het wel gehad met dit werkje, maar de belichting en cinematografie in de slotscène deden me toch met een positieve noot afsluiten.

avatar van Boenga

Boenga

Bijna twee uur lang een hele sterke film - drama/thriller/actie/ misdaad/romantiek en zelfs (een beetje) humor.

Cluzet en Berléand acteren bijzonder sterk, en vooral Cluzet slaagt er in om nergens over the top te gaan, waardoor het verhaal nooit al te ongeloofwaardig wordt.

De achtervolging: heerlijk !

Maar waarom de vijf * die ik heel even in gedachten had er toch niet komen: de namen en gebeurtenissen worden verwarrend en soms complex gepresenteerd. De laatste tien minuten, waarin alles op een rijtje wordt gezet, waren enerzijds nodig, maar anderzijds zakken de spanning en het tempo op dat moment als een pudding in elkaar. Waar de eerste twee uren er van mij vier mochten zijn, had ik in die laatste minuten bijna de neiging om de dvd-speler af te zetten.

Met de epiloog doorheen het verhaal verwerkt, was dit voor mij misschien wel de beste film die ik dit jaar zag. Nu blijft het bij als 'gewoon een hele goeie thriller'.