• 9.381.101 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van incubus

incubus

Maar, als nu bekend is dat het dus twee verschillende films gaan worden in Nederland en België...

Moet deze filmtoevoeging onder 1 titel dan in de toekomst dan niet verdwijnen en vervangen worden door respectievelijk Death Proof en Planet Terror?

*zucht*

Nee, de film is als 1 geheel bedoeld. Dat 'ie in twee delen vertoond wordt, is op zich niet relevant voor onze site.

Aan de mensen zelf het fatsoen om pas te stemmen als ze beide gezien hebben.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Belachelijk dat ie in 2en wordt vertoond, dat de regisseurs dat toelaten. Zo wordt de titel Grindhouse overbodig en hadden ze net zo goed ieder hun eigen film los kunnen uitbrengen, met een eigen notering op Moviemeter, dat dan weer wel

kappeuter schreef:

Was met Kill Bill ook ooit de bedoeling, is nu toch in 2en gedeeld op de site. wellicht even afwachten wat de toekomst beidt voordat die beslissing wordt genomen.

feanaro surion

Maar die is uiteindelijk door de regisseur in twee-en gehakt. Hier gebeurt dat dan slechts voor de distributie in bepaade delen van de wereld.

avatar van as

as

feanaro surion schreef:

En dat is ook het schandalige idd.

feanaro surion

Heb ook gemaild inmiddels. Dit is echt belachelijk. Wie helpt mee hem te downloaden, te branden, en op een grote meet als geheel te bekijken ?

En wat vinden Tarantino en Rodriguez hier nu zelf van ? Is toch geen klein grut in het filmwereldje, en vooral Tarantino staat toch erg te boek als filmliefhebber. Laten die twee hun concept zomaar onder het hakmes gaan ?

avatar van Artifact

Artifact

Dat vraag ik me dus ook al een tijdje af. Vreemd dat ze niks van zich laten horen ...

feanaro surion

Vind het ook verbazingwekkend.. Laat ik eens naar Dimension films proberen te mailen...

Onderhond schreef:

Ben idd benieuwd of zij commerciele blaat gaan uitslaan of met een goede verklaring/statement gaan komen....

avatar van cornelis

cornelis

Laten die twee hun concept zomaar onder het hakmes gaan ?

Of cour$e.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Nogal veel ophef op 2 films die uiteindelijk gewoon oppervlakkige cool - uitdrukkingen zijn van zowel Rodriquez ( die ik meer waardeer dan Tarantino ) en Tarantino zoals de trailer laat vermoeden , maar gewoon in een jasje van "grindhouse" gestoken. Kunnen perfect als 2 afzonderlijke films vertoond worden denk ik.

avatar van Prudh

Prudh

Je zou zeggen dat beide heren genoeg pecunia hebben om zich niet schuldig te maken aan schaamteloze zakkenvullerij... Als de geestesvaders van dit project stilzwijgend aan de kantlijn blijven staan doen ze het bij mij in ieder geval zwaar af.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Niet te naïef, jongens. Ik denk dat de studio Tarantino/Rodriquez ten zeerste zal aanmoedigen (als ze het al niet contractueel verplicht hebben) om ernstig stelling te nemen tegen de gemaakte beslissing en te zeggen dat ze zich enorm slecht behandeld voelen. Komt de publiciteit en hype ten goede en dat is voor beide partijen goed. De enige reden voor T en R om dat niet te doen is omdat ze zouden kunnen vermoeden dat het publiek daar meteen doorheen zal prikken en dat is niet goed voor ze. Wat een dilemma he? Niet echt, het publiek is doorgaans veel te dom om ergens doorheen te prikken.

avatar van Reinbo

Tja, zo wordt hun media verklaring een nog grotere hype dan de film. Die Weinsteins zijn echt de allergrootste als het om publiciteit gaat. Respect.

avatar van Hannibal

Hannibal

Nederlandse fans boos over opdelen 'Grindhouse'

Nederlandse filmliefhebbers zijn boos over het besluit van distributeur A-Film om de nieuwe film Grindhouse van regisseurs Quentin Tarantino en Robert Rodriguez in twee delen in de bioscoop uit te brengen.

Op filmsites als www.filmfocus.nl en www.moviemeter.nl roepen fans massaal op om een petitie te tekenen en A-Film te mailen met het verzoek de film niet op te delen.

Grindhouse is een eerbetoon van Pulp Fiction-regisseur Tarantino en Sin City-regisseur Rodriguez aan de gelijknamige Amerikaanse theaters, waar in de jaren zestig en zeventig obscure sciencefiction-, kungfu- en horrorfilms werden vertoond. Bezoekers konden een kaartje kopen voor twee filmproducties, die werden omlijst met trailers van producties die binnenkort gingen draaien.

Het bijna drie uur durende Grindhouse van Tarantino en Rodriguez bestaat uit twee aparte verhalen: de zombiefilm Planet Terror en de thriller Death Proof. Distributeur A-Film brengt deze zes weken na elkaar uit als aparte titels.'Het opdelen van Grindhouse is hetzelfde als het uitbrengen van Titanic in twee delen'', vindt scenarist Steven Friedman. 'Eentje met alle gebeurtenissen voor de ijsberg, en een aparte tweede film over het zinken van het schip.' Filmjournalist Edgar Schaake is het met hem eens. 'In alle landen waar Grindhouse in tweeën wordt gesplitst, ontpoppen zich dit soort initiatieven.'

Distributeur A-Film 'heeft inderdaad gemerkt dat Grindhouse erg leeft,' maar beroept zich op de regels die het bedrijf vanuit Amerika worden opgelegd. 'Wij krijgen de film simpelweg in twee delen aangeleverd',' legt directeur P. Hermeling uit. 'Wij kunnen daar als Nederlandse distributeur niet veel tegen inbrengen.'

In Amerika gaat Grindhouse begin april draaien. De Nederlandse premiere van Death Proof staat op 7 juni gepland. Het tweede deel, Planet Terror, is vanaf 19 juli in de Nederlandse bioscopen te zien. (Bron: ANP)

feanaro surion

Wat nou regels vanuit Amerika. Dan moeten ze daar gewoon tegeningaan. Stelletje geldruikende sukkels.

avatar van Artifact

Artifact

Geloof er geen donder van. Hoe kan het nu zijn dat A-Film de film in twee delen krijgt aangeleverd, terwijl in Amerika Grindhouse wel als één geheel te zien valt? Ach het is gewoon gemakzucht en het komt ze vanuit commercieel oogpunt nog goed uit ook. Regels op gelegt door een Amerikaans bedrijf? I don't think so. Ze dwingen mij gewoon tot het pindakazen van Grindhouse. Eigen schuld.

Jullie denken dat distributiemaatschappijen hier kunnen doen wat ze willen?

avatar van mister blonde

mister blonde

Ook maar eens mijn onvrede uiten, aangezien zelfs in persberichten MM wordt genoemd en de onvrede dus toch niet onopgemerkt blijft. Het slapste excuus ooit en volgens mij ook gewoon niet waar. Bovendien kunnen ze een film gewoon vast houden tot ze die andere aangeleverd krijgen. Zo gaat het hele Grindhouse principe verloren (laat ze daar eens op reageren, het is te belachelijk voor woorden). Wat een slappe zakken van A-film, normaal een goede studio. Heb nog nooit gedownload, maar ga dat nu (uit principe) toch doen. Geef tientallen euro's per week uit aan bioscoopkaartjes en originele dvd's, ga me niet door een stelletje geldwolven laten naaien. Want de film(s) wil ik wel gewoon zien.

avatar van mister blonde

mister blonde

kos schreef:

Jullie denken dat distributiemaatschappijen hier kunnen doen wat ze willen?

Jij denkt echt dat A Film gedwongen is de film in tweeen uit te brengen, alleen omdat ze hem in tweeen aangeleverd krijgen? Geloof er geen klap van.

Dat denk ik ja.

feanaro surion

Ze zouden inderdaad Mr. Blondes suggestie kunnen volgen en de ene film vasthouden tot ze ook de andere krijgen.

mister blonde schreef:

Weet wel zeker dat het zo werkt A-Film is gewoon een distributiekanaal dat moet uitvoeren wat Dimension wil. Albert Hein mag de Coca Cola toch ook niet in een andere fles doen. (Wel het eigen merk, maar dat is ook geen coca cola)

Waarom kan het in Amerika dan wel op de normale manier?

avatar van starbright boy

Het zou me trouwens niks verbazen als enkele weken na de premiere van het tweede stuk zal worden aangekondigd dat de hele film òòk nog gaat draaien ("op veler verzoek").

feanaro surion

Ja maar eerst los uitbrengen natuurlijk... :S

kappeuter schreef:

Waarom kan het in Amerika dan wel op de normale manier?

Onderschatting van de buitenlandse markt misschien ? Vermoeden dat wij Europeanen er niet mee kunnen lachen, of het concept ons te vreemd is ?

Herinner me vanuit het gamewereldje nog dat vroeger Japanse games wel eens makkelijker gemaakt werden voor de Westerse markt. Iets dergelijks ?

avatar van starbright boy

Denk dat het veel meer met geld te maken heeft. Niet zozeer angst dat het concept vreemd is, maar eerder "ze snappen het toch niet dus kunnen we net zo goed dubbel cashen". Of dat zo uit gaat komen is de vraag.