• 9.376.792 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van matthijs_013

matthijs_013

hebben die faketrailers tussen de films nog een link met death proof of planet terror?

feanaro surion

Noppes. Planet Terror daarentegen is wel een film binnen Death Proof als het ware. Ze worden wel achter elkaar vertoond maar binnen de wereld van Death Proof komen actrices uit Planet Terror voor en hangen der (geloof ik) posters enzo.

avatar van pascal83

pascal83

Zitten er ook geen trailers tussen van echte films die in productie zijn, van o.a. Rodriguez en Tarantino?

Zoiets dacht ik ooit ergens gelezen te hebben.

avatar van TimD

TimD

Werwolf schreef:

Ben erg benieuwd! 2 klasse regisseurs. Hopelijk voor Tarantino dat deze film wel weer te pruimen is, want na Reservoir Dogs en Pulp heeft hij wat mij betreft alleen nog maar bagger geproduceerd.. Rodriguez daarentegen in 2005 nog het erg sterke Sin City. Verder vind ik Kurt Russell een klasse acteur. Verwachtingen hoog gespannen!

Kill Bill 1 en 2 was geen bagger, RD was eerder slecht.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Je kunt dat hier natuurlijk nu wel posten, maar het heeft totaal geen zin als je er geen argumenten bij zet. Zonder argumenten is het gewoon een kwestie van smaak, en, ja, over smaken valt nou eenmaal niet te twisten. Sowieso is het trouwens beter om over RD en Kill Bill te discussieren in de topics bij die films.

Zo, nu weer on-topic.

pascal83 schreef:

Ik heb gehoord dat ze sommige van de trailers zelf zo cool vonden dat ze er misschien een echte film van wouden gaan maken.

avatar van Flipman

Flipman

matthijs_013 schreef:

ze zeiden 2 x 75 minuten... maar dat zeiden ze al voor het filmen dus dat verandert waarschijnlijk wel

Dat is best en normale speelduur voor Tarantino-begrippen, maar laat 'm alsjeblieft, ALSJEBLIEFT LANGER ZIJN!!!

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

waarschijnlijk 16+ dus kan ik niet naar QT en RR in de bios!

moet ik helemaal wachten tot hij op dvd is...

dat duurt nog veel te lang...

feanaro surion

Weet wel zeker dat hij 16+ is en gelukkig maar. Erg lullig voor de niet 16 jarigen(heb met erg veel moeite kill Bill 2 in de bios moeten zien) maar een ode aan Grind House horror's moet natuurlijk wel wat Gore bevatten

avatar van sju

sju

hmmm grappig:

Michael Parks speelde in Kill Bill 1 Earl McGraw en in Kill Bill 2 Esteban Vihaio (heerlijk), en speelt in Grind House weer Earl McGraw

Verder nog rollen voor Eli Roth en mister QT himself...

feanaro surion

QT speelt geloof ik een barman die in een scriptreview werd beschreven als het coolste personage na Stuntman Mike. Benieuwd wat hij er van maakt...

avatar van D-ark

D-ark

feanaro surion schreef:

Ik ben 14 en kon makkelijk bij saw en slither binnen dus dit zal geen geen probleem worden

avatar van Charles Manson

Charles Manson

ze moesten er een drieluik van maken, samen met Rob Zombie!!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

AddictedToMovies schreef:

waarschijnlijk 16+ dus kan ik niet naar QT en RR in de bios!

moet ik helemaal wachten tot hij op dvd is...

dat duurt nog veel te lang...

Irritante kijkcijfers, fuck die kijkcijfers. Waar bemoeien ze zich mee??

avatar van D-ark

D-ark

sinterklaas schreef:

Irritante kijkcijfers, fuck die kijkcijfers. Waar bemoeien ze zich mee??

Met bezorgde ouders die hun kroost niet bloed of geweld of sex willen laten zien.

O ja: laat de kijkcijfer verbannen naar hell

Trailer

Olé!

avatar van AHWA

AHWA

Vette trailer. Heerlijk over the top. Vooral de jas van The Machete

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Kijkwijzers, niet kijkcijfers.

Maar trailer ziet er veelbelovend uit. Hoop alleen niet dat het een rehash van From Dusk Til Dawn wordt maar eerder een film in de stijl van de 70's exploitations met de nodige gore .

Vind het allesbehalve boeiend, veel te flauw overdreven.

avatar van Art

Art

Wat een geweldige trailer!

kos schreef:

Vind het allesbehalve boeiend, veel te flauw overdreven.

Jij ziet een film over een moordende auto, een geschifte psychopatische stuntman, zombies en een martialarts-specialist liever anders uitgewerkt?

avatar van thunderball

thunderball

Ziet er goed uit, lekker overdreven stoer, cool en mooie babes! Kortom: echt een film om met je liefie heen te gaan!

feanaro surion

OW UBERCOOL! Wou hem ook net posten. Earl McGraw als Zombie!!!! Dat shot met het been als geweer en de auto. De übercoole stijl, Machete met zijn badass motor. Zo veel zin in deze film! En.. "The Crazy Babysitter Twins"! En dan te bedenken dat Tarantino's deel nog cooler wordt

avatar van FisherKing

FisherKing

Die trailer is echt een aanmoediging om dit geval nooit te bekijken.

Goodfella schreef:

Ik heb niet over de uitwerking, maar precies dat soort uitgemolken ingrediënten.

Goodfella

Nou ja, ik kan me voorstellen dat je het bij een minder 'overdreven' aanpak leuker had gevonden, maar dergelijke kolder is gewoon niet aan je besteedt. Dat kan natuurlijk.

Het was allemaal ooit wel grappig, maar ze beginnen een beetje karikaturen van zichzelf te worden. Vooral met die Rodriguez heb ik het nu wel gehad, laat hem eens met iets nieuws komen.

Tarantino zal waarschijnlijk wel weer met de nodige geinige dialogen komen, maar die hele b-film fetish met overdreven reclame-achtige shots en opsmuk heb ik van hem nu ook wel gezien.

avatar van jackie

jackie

Geweldige Trailer !!!!!!!!!!

avatar van donnie B.

donnie B.

Weer een vette rol van Danny Trejo!!!!!

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

kos schreef:

De trailer gaf mij ook een beetje een dubieus gevoel. Het zag er allemaal flitsend uit met een hoge coolheids factor, maar ik vraag me af of door deze b-film fetisch Tarantino op een gegeven moment nog wel serieus te nemen is. Hoop gewoon niet dat hij en Rodriquez in herhaling vallen. Maar goed als dit concept dan toch moet worden gefilmd dan zijn Tarantino en Rodriquez hier wel de geschikte personen voor

edit: wie is die Freddy Rodriquez eigenlijk ?