• 9.377.091 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Hi-Tek schreef:

edit: wie is die Freddy Rodriquez eigenlijk ?

Een zeer ondergewaardeerde acteur, bekend uit Six Feet Under en nog wat andere gastrolletjes in Scrubs. Binnenkort naast Christian Bale te zien in Harsh Times, waarin die eindelijk een grotere rol heeft dan alleen maar als figurant in de achtergrond die snel het loodje legt (zie Poseidon )

avatar van sju

sju

Hi-Tek schreef:

Edit: wie is die Freddy Rodriquez eigenlijk ?

Ik ken hem vooralsnog alleen van een rol(letje) in Poseidon. Deed hij wel aardig...

avatar van Reinbo

Een exploitation film met Kurt Russell van Quentin Tarantino. Wordt lastig om hier geen 5* aan te gaan geven... Hopelijk komt Roderiguez ook weer eens met iets goeds.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Het zag er goed uit toch

avatar van IcU

IcU

Ik zag net de trailer van Planet Terror en kan nog maar 1 ding zeggen: Wow.

ik kan niet wachten.

matthijs_013

Rose McGowan als stripper? Gôh, die is dus ook niet hard bezig met haar sterotype die ze altijd speelt van zich af te werken, zeg. Wel cool met haar schoen in de trailer. Ik ga de film voor haar kijken, maar heel dat gebeuren met Danny Trejo interesseert me niet.

avatar van (matthijs)

(matthijs)

De trailer verveelde me al zo erg dat ik het einde niet gehaald heb. Dit soort spul is niet aan mij besteed, ik hoop van harte dat Tarantino ooit nog eens iets interessanters maakt.

avatar van Reinbo

Geweldige trailer, helemaal mijn ding. Hoop dat ze van Machetti ooit nog een echte film maken.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

De trailer spreekt mij absoluut niet aan.

Ik had een horrorfilm verwacht in de puurste zin van het woord. Echter geen actie en / of gore flick.

Ziet er allemaal erg 'over the top' en low-budget uit.

Hoewel het vast geen low-budget project zal zijn, is dit echter niet aan mij besteed.

Begrijp me trouwens niet verkeerd, ik ben een grote horrorfilm, ik ken de klassiekers en heb een zwak voor low-budget / b-films, maar dit had naar mijn mening vele malen beter gekund!

avatar van Reinbo

Wat is het verschil tussen een echte horror en een goreflic? En waarom mag er geen actiescene in een horrorfilm zitten?

Vrees dat je het concept niet helemaal snapt. Het gros van de beelden uit de trailer zijn beelden van trailers die tussen de twee korte horrorfilms vertoond worden. Het ziet er allemaal net zo uit kwa kleurgebruik en belichting als de low budget horrors uit de jaren 70 en vroege 80 waar de film een ode aan is. (Zie Shivers, Scanners, Dawn of the Dead, Rabid, I Spit on your Grave, Last House on the Left etc)

avatar van Charles Manson

Charles Manson

de trailer is HELEMAAL mijn ding!

Hier kijk ik echt naar uit.

zijn de scene's met Danny Trejo nu stukjes nep-trailer of speelt hij wel een grote rol in de film zelf?

avatar van as

as

Volgens mij is het een Nep-Trailer. Dat was de bedoeling althans.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Reinbo schreef:

Met actie bedoel ik de 'overdreven' actie scènes zoals ze bekend zijn in de vele actiefilms. Natuurlijk zit er vaak actie in een horrorfilm, maar je kunt het ook overdrijven of uitbuiten.

Het verschil tussen een horrorfilm en een goreflick is als volgt: een horror is een griezelfilm die eng of angstaanjagend probeert te zijn. Een goreflick is een film die vooral ranzig probeert te zijn, maar waar de essentie van 'griezelig' niet meer telt. Veel gore dus.

Je hebt uiteraard ook combinaties van goreflicks en horrorfilms, maar op elk gebied van films heb je (de meest rare) combinaties. Zo heb je dus ook komische horrorfilms die weer niet griezelig trachten te zijn.

avatar van D-ark

D-ark

briljante trailer kan niet wachten

Prudh

Waar vinden jullie de trailer? Heb hem alleen gevonden op youtube, waar je eerst een account moet maken alvorens je mag kijken. Laat daar nou net mijn nick al bezet zijn ( !!!), en een nieuwe uitkiezen is geen optie..

avatar van jackie

jackie

Prudh schreef:

Mijn dank is groot

Zeer toffe trailer....

Titel op IMDb heet nu Grindhouse

Prudh

Op Google werd mijn zoekopdracht ook al aangepast aan Grindhouse, ipv Grind House. Niet dat het echt belangrijk is ofzo...

avatar van Mug

Mug

Titel aangepast. De volgende keer graag een correctie insturen ipv berichten plaatsen in het forum... [tabbladen, corrigeren]

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Lijkt me echt geweldig

Niet bepaald een subtiele trailer, but I like it!

avatar van BlueSword

BlueSword

vette trailer net op tv gezien, ziet er erg hard uit!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Waar was hij op tv?

Bij Jonathan Ross bijvoorbeeld.

avatar van nummervlinder

nummervlinder

In de trailer kwam best wel wat bloed voor, maar ik zou buiten horror toch ook wel actie zeggen, hoor! Toch aan de trailer te zien, denk ik... . Maar, ik denk dat ik hem ga zien, want ik zie enkele acteurs/actrices die erin spelen, wel graag spelen, dus. Alleen ik vind het toch maar wat gek Cherry (Rose McGowan) met dat geweer als been zoals in de trailer en op een poster.

matthijs_013

Trailer maakt het verhaal niet duidelijk maar is wel echt ontzettend gaaf.

avatar van guulbert

guulbert

@ Daggiejpower

Waar heb je deze dan gezien (als je hem tenminste hebt gezien)??

Trailer ziet er anders interresant uit

avatar van Mug

Mug

Nergens natuurlijk....stem is verwijderd.

avatar van Bram v. L.

Bram v. L.

Weet iemand het nummer dat gebruikt wordt in de trailer? It's catchy

avatar van Bram v. L.

Bram v. L.

Eerste ''Grindhouse'' stills op http://http://www.ew.com/ew... !!