• 9.378.558 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van stan

stan

Vond de trailer helemaal niet boeiend ofzo

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

In de trailer zie je haast de hele From Dusk Till Dawn cast langskomen...

Klinkt goed

avatar van Art

Art

Ik zie geen Clooney, Keitel, Hayek of Lewis in de trailer Of doel je soms meer op de acteurs uit de vervolgen?

Bram v. L.

Nou ja, in ieder geval wel Michael Parks, Tom Savini, Danny Trejo en natuurlijk Quentin (en volgens mij Tito Larriva ook - in die faketrailer met Trejo).

COOWL

Bram v. L.

Immens gave, nieuwe trailer van ''Grindhouse''

(Windows mediaplayer/Quicktime)

avatar van Goodfella

Goodfella

5 sterren voor die trailer!

Nee serieus, want een grenzeloos briljant entertainment belooft dit te worden

avatar van BS

BS

holy shit !

net de trailer gezien en jaaaa, ik kan nu eigenlijk al niet wachten !

feanaro surion

En damn wat een ubercoole trailer.

De heren lijken met de film slechter te worden. Weer een hoop wannabe onzin.

Onderhond schreef:

Weer een hoop wannabe onzin.

Heerlijk idd. Ideale ode aan de Grindhouse films van welleer. Iets om naar uit te kijken. Cooler kan het niet worden.

Als ze nu eens probeerden een stapje verder te gaan dan de onzin van weleer. Zou al veel geven vermoed ik.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Hier heb ik ook wel erg veel zin in Goed teken trouwens dat OH het nu al weer niets vindt

Onderhond schreef:

Ik denk dat ze al een stapje verder gaan de onzin van weleer overduidelijk te plunderen, het op te poetsen en in een nieuw jasje te gieten. Ziet er geweldig overtrokken uit. Lijkt mij erg cool.

Gelijke tred houden met de rest van de filmwereld noem ik dat. Alleen kiezen ze dan net iets "gewaagdere" pulp genres.

Onderhond schreef:

Gelijke tred houden met de rest van de filmwereld noem ik dat.

Ik kan anders weinig anderen opnoemen die het zo overduidelijk doen. Een gelijke tred met de rest van de filmwereld ? vind ik wel erg zwart-wit.

avatar van Goodfella

Goodfella

Het lijkt er juist erg op dat ze nu écht verder gaan waar films als Kill Bill ophouden. Vuistdikke ironie in categorie-Miike over-the-top jasje, eindelijk.

avatar van AHWA

AHWA

Ik vind het stiekem toch wel een gave trailer, maar wacht nog even af met te veel lovende woorden.

Goodfella schreef:

Vuistdikke ironie in categorie-Miike over-the-top jasje.

Mount Everest vs een molshoopje wat mij betreft. De enige zogenaamde over-the-top zaken die ik gezien heb zijn bekend terrein.

avatar van bier

bier

Lijkt me een geweldige film.

Ik vond Kill Bill 1 en 2 super (in tegenstelling tot veel andere hier) en die film was een ode aan spaghettiwesterns en kungfu films.

Grindhouse een ode aan oude horrorfilms, ik heb echt zin om deze film te zien.

Leuk hoe ze de filmposters hebben gemaakt, en de trailer beloofd ook veel goeds voor mij.

feanaro surion

Ben trouwens benieuwd hoe deze campagne het gaat doen bij het wat meer Main-Stream publiek. De fans van Rodriguez en Tarantino zullen er zeker opaf komen, evenals horrorfans maar komt ook het gemiddelde publiek?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Horror? Als ik de trailer zo bekijk lijkt me dit gewoon een typische Rodriquez/Tarantino misdaadfilm met laden actie.

avatar van Macmanus

Macmanus

Word wel een succes denk ik surion, de fans van Rodriquez en Tarantino zijn het mainstream publiek

Ziet er verder wel geinig uit, vast een leuk avondje vermaak. Hoop dat de poster de waarheid verteld.

avatar van olivier

olivier

Mag ik even zeggen dat afgaande op de trailer ik geen enkele verwachting koester? Dit lijkt toch werkelijk nérgens op? Dit lijkt wel érger dan 'from dusk till dawn'? Waarom laat Tarantino zich ook altijd in met complete non-talenten en afstotelijke B-films terwijl de man zovéél genie en talent in zich heeft? Wat een tijdsverpilling...

avatar van Prudh

Prudh

olivier schreef:

Het is ook erger dan FDTD. Dat is ook de bedoeling, de film heet niet voor niks Grindhouse. Wat je met afstotelijke non-talenten bedoelt is mij niet geheel duidelijk. Als je de acteurs bedoelt.. dan nog steeds niet En waarom hij dit soort films maakt? Omdat hij dat leuk vindt natuurlijk. En groot gelijk heeft hij.

En wat mijn verwachting betreft: lekker over de top onzin. Prima toch?

avatar van Charles Manson

Charles Manson

olivier schreef:

jij mist nu PRECIES ieder punt dat de film juist vermoedelijk geweldig gaat maken.

Jij hebt gewoon niets met cult/horror/camp-crap.

Dit wordt juist een ode aan de B-film.

Maar overduidelijk niet aan jou besteedt denk ik.

Ga je gang.

Dit lijkt toch werkelijk nérgens op?

Jawel hoor...

Dit lijkt wel érger dan 'from dusk till dawn'?

Inderdaad, nog meer over-the-top, nog cooler, nog beter!

Omdat hij het leuk vind: "I don't have to work again if I don't want to, so I only make the movies I want to make, when it is fun. Because if you're not going to have fun... Why do it?"

Wat een tijdsverpilling..

Ach, dan kijk je toch niet...

avatar van dje-em

dje-em

wellicht is deze dan beter? http://www.imdb.com/title/tt0361748/

Michael Madsen en Tim Roth!!!