• 9.377.684 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van starbright boy

Lijkt me wel. De losse versies zijn langer en daardoor anders dan de versies in deze film. Dus als je de twee losse films hebt gezien is dat gewoon niet hetzelfde,

avatar van Knisper

Knisper

Het is inderdaad alleen de bedoeling om hier te stemmen als Grindhouse hebt gezien, dus de hele rit achter elkaar.

avatar van spinoraptorrex

spinoraptorrex

Kan niet wachten voor Machete!

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Nomak schreef:

Nu vraag ik me toch af waar iedereen deze film heeft gezien. Dit is hier toch niet in de bioscoop geweest en is hier nooit op dvd verschenen.

En toch 500 stemmen.

Het kan toch niet zo zijn dat iedereen de Japanse dvd release heeft aangeschaft. Of stemt iedereen gewoon omdat ze de twee films gezien hebben?

Want Iron Maiden al aangeeft zou dat eigenlijk wel mogen.

Bij ons lag deze destijds gewoon in de videotheek. Heb volgens mij alleen Planet Terror gezien.

avatar van Devoo

Devoo

Hoe kan het eigelijk dat deze film 191 minuten duurt? En de afzonderlijke films samen meer den 191? Dus als ik het goed heb zijn bij Grindhouse niet de volledige versies van de films te zien?

avatar van Metalfist

Metalfist

Oorspronkelijk was Grindhouse bedoelt als één geheel maar toen bleek dat de films overal apart werden uitgebracht hebben Tarantino en Rodriguez een verzoening naar het publiek gedaan door langere versies te maken.

avatar van Rosicky

Rosicky

Als twee van mijn grootste helden samen een film maken moet dat gegarandeerd een succes worden. Toch vond ik vooral Death Proof maar een mager beestje, Planet Terror is wel erg leuk. Die neptrailers deden me niet heel veel en ook het continue aanwezig geruis en de effecten om de film ouder te doen lijken vind ik niet nodig. Al met al wel genoten. Guilty Pleasure ten top.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

die noize en 'effecten' om de film ouder te lijken is toch juist essentieel om die grindhouse feel te krijgen?

avatar van Reinbo

Komt 5 oktober op BR in de States.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Gister ge pre-ordered .

avatar van puckb96

puckb96

Ik vind de trailers zo leuk.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

De originele Grindhouse is op nr. 25 in de Horror Top 25 van de jaren '00 van moviesense gekomen.

Moviesense telt deze maand af naar de nummer 1 Horrorfilm van het vorige decennium en brengt daarbij iedere avond een video online waarin ik de volgende titel uit de toplijst bespreek.

De link naar de video: Halloween Horror Top 25: nummer 25 | MovieSense - Online filmmagazine

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Death proof + Planet terror = Grindhouse?

avatar van starwars321

starwars321

ik snap het niet worden de 2 films gewoon in deze film achter elkaar afgespeeld

avatar van XfofaXX

XfofaXX

De twee films worden in een licht verkochte versie na elkaar gespeeld. Tussen de twee films zijn er ook een aantal fake trailers van films die niet bestaan.

Opvallend hoe de film als tweeluik hoger scoort dan de aparte twee films. Tarantino's deel staat maar op 3,2 zag ik net. Het zal blijkbaar toch een andere ervaring zijn.

avatar van namingway24

namingway24

Een geweldige ervaring. Ik ga zeker genieten van de Blu-Ray, deze week binnen gekregen met nieuwe extra's zoals verlengde fake trailers, compleet met commentaar en making of...

avatar van casperspook

casperspook

namingway24 schreef:

Joepie!!!

avatar van namingway24

namingway24

Ja, daar word ik nou gewoon blij van

avatar van Nick Cave

Nick Cave

Waar kan ik de originele lange versie halen???

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Jammer, kom hem wel eens tegen, maar dan zitten de 2 films er gewoon apart in...

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Als ik planet terror gezien heb hoef ik maar de helft te bekijken begrijp ik? Vreemd hoor.

avatar van some_solucti

some_solucti

Nee, het is een helemaal andere ervaring. In Amerika (en Canada) heb je zoiets als drive-in's, waar altijd meerdere films op een avond worden gespeeld. Een zogenaamde double bill. Deze film slaat terug op de grindhouse en exploitation films die in de 80's in die drive in's speelde. De hele film moet die ervaring naar boven brengen die andere films 30 jaar geleden ook hadden, inclusief slechte projectie en kapotte filmrollen.

Je moet gewoon Grindhouse zien te vinden en als geheel kijken, het liefst met een paar vrienden met bier (dat hoort ook bij het drive-in gebeuren, men ging met groepen in de auto) gewoon de volle 3 uur kijken inclusief de fake trailers. Dan haal je het meeste uit deze film. Ik heb ook eerst Planet Terror gezien en daarna pas Grindhouse en dat laatste is gewoon een betere ervaring. Het gaat er niet om dat je elke minuut van een film hebt gezien, maar dat je hem in context hebt bekeken.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Dank je!

avatar van DragQueen

DragQueen

Te gekke filmervaring. Al vind ik persoonlijk Planet Terror wat interessanter dan Death Proof. De neppe filmtrailers zijn verder een vermakelijke toevoeging. 4 Sterren.

avatar van Number23

Number23

Knisper schreef:

Dan ga ik nu mijn stem verwijderen, want ik heb de 2 films apart gezien. Maar wel de neppe trailer van Machete. Wat denken jullie?? Verwijderen of niet??

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Zal vast wel vaker gevraagd zijn maar is dit nu gewoon Death Proof en Planet Terror bij elkaar als een film gepresenteerd, of is dit iets anders? Ik heb namelijk beide gezien, zaten in 1 box, maar ik begin nu te twijfelen... Hoe zit dit

avatar van wu-tang

wu-tang

heel makkelijk je hebt 2 stemmen je telt ze bij elkaar op en je deelt ze door 2

deathproof 1,5 planet terror 4 = 5.5 / 2 = 2 .75 ofterwijl 3 -

planet terror is wel echt een pareltje alleen einde is beetje gaotisch , en bij machete hebben ze dat nog ff dunnetjes overgedaan !!

avatar van killer13

killer13

geweldig!! vooral die fake trailers vind ik te gek. van machete en hobo with a shotgun hebben ze ondertussen al echte films gemaakt. als je het mij vraagt mogen ze net hetzelfde doen voor de trailers van don't, werewolf women of the SS en thanksgiving

avatar van jipt

jipt

Jessen0wnt schreef:

Beide films zijn ingekort tot een double feature met fake trailers (trailers die ook niet in de losstaande films te zien zijn). Film kan je beter ook afhankelijk van DP en PT beoordelen aangezien het natuurlijk om de hele ervaring gaat.

avatar van louisvf

louisvf

Waarom staat deze onder Eli Roth?