• 9.384.631 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Timothy Dalton

Releasedatum: 5 april 2007

Plot Hot Fuzz

"Big cops. Small town. Moderate violence."

De Londense top-agent Nicholas Angel wordt door omstandigheden overgeplaatst naar het slaperige plaatsje Sandford. Er valt helemaal niets te beleven in tegenstelling tot de actie in Londen en Angel vindt het moeilijk zich aan te passen. Dan wordt hij ook nog gekoppeld aan de jonge en nogal onhandige agent Danny Butterman. Net als hij er de brui aan wil geven, zorgen een aantal mysterieuze voorvallen dat Angel opeens in actie moet komen en hij ontdekt al snel dat Sandford helemaal niet zo'n slaperig stadje is als hij dacht...

Nicholas Angel

PC Bob Walker

Simon Skinner

avatar van shrink

shrink

Ongelofelijke tegenvaller. Slecht verhaal en geen goede grappen. Had de film blindelings gekocht naar aanleiding van die Zombiefilm waarin de meeste acteurs ook mee doen. Deze is super (kom ff niet op de naam). Dit was een slap aftreksel.

avatar van shrink

shrink

Shaun of the Dead heet ie.

avatar van Q Jones

Q Jones

Nee joh ze zijn beide geniaal

avatar van Pete_033

Pete_033

Leuke film van de makers van Shaun of the Dead.

Geweldig om te zien hoe ze op het laatst bad boys 2, een van de slechtste actiefilms ooit, in de zeik nemen. Deze actie zag er veel beter uit.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ook een film waarvan ik eerst dacht dat het een flauwe komedie was (net zoals bij Shaun of the Dead) Maar nee hoor! Shaun of the Dead was al schitterend, maar nu komen we bij Wrights Hot Fuzz. Die werkelijk HE-LE-MAAL te gek is. Godogod, waar hij met Shaun of the Dead al een uitschieter maakte doet hij hetzelfte met Hot Fuzz, die ook gewoon bol staat van de heerlijke momenten, scherpe humor en prachtige onzin en natuurlijk zit het verhaaltje ook goed en geheimzinnig in elkaar. We krijgen hier te maken met Londense agent Angel (prachtig neergezet door Simon Pegg) die met tegenzin naar een een of andere Engels gat word gestuurd om daar orde op zaken te stellen. En ja, in het dorpje Stanford word nooit (?) een misdaad gepleegt en word alles door de vingers gezien. Brutale moorden worden maar als "een ongelukje beschouwt" en overtredingen worden door de vingers gezien (het is de jeugd maar) En Angel is maar een roekeloos agentje omdat hij zich aan de wet houd. En het volk is maar eigenwijs en lomp, en het dorpje is dan wel sfeervol...als een een of ander achterlijk gat . Dan krijgen we te maken met Danny Butterman (ook een prachtgast is dat) en uiteindelijk ook een serie gruwelijke moorden, die ook op zo'n prachtige manier zijn neergezet waarbij de onbekende massamoordenaar na de moord de moordlocatie zo maakt dat de mensen denken dat het een ongeluk was. Vooral die ene met dat Engelse ontbijt En de moordonderzoek is ook een aaneenschakeling aan heerlijke, lachverwekkende momenten. Lach ook helemaal dubbel bij die hele scene met die boer die ondervraagt word, maar een onverstaanbaar provinciaal taaltje spreekt en ondertussen een hele wapenvooraad in zijn schuur heeft.

En het is ook vooral leuk als we erachter komen wat de inwoners van Standford allemaal verborgen houden en dat elke inwoner wel een wapen heeft en eigenlijk dat gewoon alle inwoners van Stanford misdadigers zijn. En zo veranders Standford in een slagveld en krijgen we een lange, vette, stijlvolle actiescene voorgeschoteld waar de kogels je om de oren vliegen en de actie zowel spectaculair als grappig is. Ook de John Woo moves worden niet vergeten en de komische schietpartij in de supermarkt is ook geweldig. Ja, voor over de toppe actie ben je hier ook bij het goede adres.

Ook leuk dat de films Point Break en Bad Boys 2 hierin nog een beetje geparodieeerd worden.

Maar ik heb gewoon van begin tot eind genoten van Hot Fuzz. Wright heeft het na het schitterende Shaun of the Dead weer voormekaar. Eigenlijk gewoon een ultieme feel good-aanrader voor iedere filmliefhebber. Ik ben benieuwt naar Scott Pilgrim vs The World

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Knots gekke actie / komedie met een paar zeer grappige en spectaculaire momenten. Film leek eerst vooral om de komedie te gaan, maar dat was het tweede uurtje wel even anders. Behoorlijk pittige momentjes die je absoluut niet verwacht.

Nadeel was wel dat de film maar door leek te gaan. Film had al 3 keer kunnen eindigen, maar telkens moest er nog even wat gebeuren. Had niet echt gehoeven. Bijvoorbeeld dat Danny Butterman nog even werd neergeschoten.

Toch hele lekkere weg kijker!

Dit blijft toch 1 van mijn favoriete comedy's hoor. Net als Shaun of the Dead zit deze vol met zeer doordachte grappen en leuke personages.

Ik blijf ook altijd nieuwe dingen ontdekken bij het herbekijken van deze film.

Zeker een aanrader!! Ik zit te popelen voor een volgende samenwerking tussen Wright, Pegg en Frost!!

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Film duurde inderdaad iets te lang. Werd toch een beetje saai in het midden. Het tempo ging er uit. Tot het einde, dat gevecht. Waar een lekker tempo in zit.

avatar van peterjames777

peterjames777

Narp?

Wat een heerlijke film, om te smullen!

Lekker overvol met veel actie maar vooral heerlijke grappen! Heerlijke brits en daar ben ik wel van.

Ze nemen tal van clichés in het actie genré op de hak, en dat is lachen geblazen. Vooral als ze het op een Britse manier doen. Mooie combi van flauwe grappen, vette onliners en wat subtielere grappen.

Dit is tevens ook de eerste samenwerking van Pegg en Frost die ik zie, maar ze maken echt een goed duo en vullen elkaar goed aan.

Ik begin maar eens met 4*

avatar van joske7

joske7

deugt niet, it's crap

avatar van Muchacho

Muchacho

Ugh, in het eerste uur dacht ik: Het duurt nóg een uur. Dit trek ik niet langer. Gelukkig bleek dat het tweede uur vele malen boeiender was. Ook wel lachen dat ze nog wat 'referenties' maken naar Shaun Of The Dead (Cornetto). Al met al een best wel leuke film.

avatar van TMP

TMP

Leuke comedyfilm, maar hij duurt wel wat te lang. Het wordt er niet leuker op, dus ze hadden het na anderhalf uur wel mogen afronden. Desondanks aardig om een keertje gezien te hebben.

avatar van rambam3

rambam3

leuke Engelse humor.
Het verhaal slaat nergens op, maar de personages in de film zoals die onverstaanbare boer met zijn wapenverzameling zijn gewoon geniaal!
Ook de grappen waren zeer geslaagd.
Ik vond het verhaal origineel en onverwacht, kortom; 4 sterren!

Simon Pegg - Nick Frost: het meest komische duo sinds Bassie en Adriaan. Die twee lijken wel voor elkaar geschapen. Zet er Edgar Wright bij als regisseur en je hebt de komedie van het jaar, zoals is gebleken met Hot Fuzz en Shaun of the Dead.

De heerlijk droge humor die de films van dit trio kenmerkt is een garantie voor kaakkramp van het lachen. Kan niet wachten op een nieuwe komedie van deze gasten.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Simon Pegg - Nick Frost: het meest komische duo sinds Bassie en Adriaan.

Wellicht wat overdreven, Bassie en Adriaan (helden) hebben hun legendarische status al bereikt + uiteraard regelmatige items in Boulevard en Shownieuws ( ) Dat laatste voorzie ik niet voor het Britse duo. Verder kan jij vast ook niet wachten op Paul (2011). Dat wordt er weer één !!

Cinemaniak schreef:

Wie weet... En wat de jongens Pegg en Frost betreft, ze hebben de legendarische status nog niet bereikt, maar doorgaan op deze manier en dan zien we over 10 jaar wel waar ze staan. Weet trouwens niet of SciFi wel iets is voor hun, maar ben wel erg benieuwd. Kende die nog niet.

djelle

Wat gebeurt er als je een bloedserieuze stadsagent die elke komma uit het wetboek neukt en ijveriger is dan een gans wespennest op speed, overplaatst naar het meest tolerante boerenhol van Pluto?

Edgar Wright en Simon Pegg tonen zich nogmaals erg verdienstelijk bij het bedenken van briljante scripts en geweldige uitgangspunten. Hadden ze enkele jaren daarvoor met Shaun of the Dead nog een onmenselijk grappige komedie bedacht die het zombiegenre deels op de hak neemt, doen ze het met Hot Fuzz opnieuw maar dan met de actiefilm. En opnieuw met Simon Pegg zelf in de hoofdrol, en ook weer een heerlijke Nick Frost die stilaan een patent mag aanvragen op ietwat sullige niettemin sympathieke sidekicks welke hij als geen ander kan vertolken.

In Hot Fuzz mag hij alszijnde Danny Butterman de ludieke zoon van de commissaris spelen, en nog belangrijker de op de teen werkende partner van Nicholas Angel. Onze overgeplaatste workaholic dus, ofte het bewuste hoofdpersonage die Pegg trouwens ook met verve weet in te vullen.

Angel lijkt zo'n beetje op Judge Dredd (de wet is de wet) die terechtkomt in de wereld van Demolition Man (een omgeving die te perfect is om niet verdacht te zijn). De criminaliteit lijkt zich te beperken tot incidentele wildplassers en de dagelijkse zatlap die probeert te rijden, overtredingen die dan nog gretig met de mantel der liefde bedekt worden. De algemene oogluikende mentaliteit zorgt uiteraard voor ongeziene frustraties bij de principeman, en wanneer die zatlap ook nog eens zijn maffe collega Danny blijkt te zijn waar hij mee mag samenwerken wordt het al helemaal hilarisch. De chemie die ontstaat tussen deze botsende karakters is zowel grappig als ontroerend in al hun tegenstellingen, zoals de immer nuchtere Angel die al heel wat praktijkervaring heeft versus Danny die zich voor het 'boeiendere' politiewerk baseert op wilde actiefilms à la Point Break en Bad Boys 2.

De prent bulkt gewoon van de lachwekkende situaties, alleen al het idee dat een zichtbaar lijdende Angel zich nu moet bezighouden met verdwaalde ganzen terwijl hij ook nog eens potentiële moordcomplotten schijnt te zien is buitengewoon geestig. Hoe meer de plot zich ontwikkeld hoe komischer, met als hoogtepunt een spetterende finale die in al zijn stoerdoenerij, overdreven slowmotionscenes en tal van andere knipogen de ultieme persiflage brengt op de Hollywoodiaanse actiefilm. Kortom deze schitterende actiekomedie heeft gewoon alles met uitzondering van een overbodige sexscene of een koppel blote tieten.

Ik zou zeggen huur hem, koop hem en laat de winkel exploderen als ze hem niet hebben, en prent de namen Edgar Wright en Simon Pegg in uw hoofd want we gaan er nog van horen.

avatar van maerk

maerk

Heel mooi beschreven djelle, had het niet beter kunnen doen.

djelle

Dankjewel maerk. Ik doe mijn best.

avatar van Boenga

Boenga

Fantastische actiekomedie, waarbij de ultra-large portie Britse humor er voor zorgt dat de nadruk op de benaming 'komedie' ligt.

Sluit me helemaal aan bij djelle; diens commentaar is van hetzelfde niveau als de film.

Het enige wat ik er nog aan toe wil voegen, is dat ik af toe moest denken aan

True Lies (1994) - de Amerikaanse versie van actie-ondergeschikt-aan-humor. Maar Hot Fuzz is zonder meer beter, en wordt hier ondergewaardeerd.

Imdb rules...

avatar van Q Jones

Q Jones

joske7 schreef:

deugt niet, it's crap

Bedankt voor je uitgebreide reactie daar kunnen we ook zoveel mee

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Heerlijke over the top actie/komedie. Superagent is te goed voor een stad en wordt zelfs voor straf naar een andere stad gestuurd. Een suf stadje waarin nooit iets gebeurd, todat Simon Pegg arriveert en de inwoners onder vreemde omstandigheden om het leven komen. Wat volgt zijn grappige en zeer brute scene's.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Plot staat hierboven al dankjewel...

Ik vind wel dat de film te lang duurt. Shaun of the dead duurde wat korter wat leuk is met deze humor. Deze film zakt in het midden behoorlijk in namenlijk.

avatar van dave

dave

Vrij mysterieuze film die zichzelf echter niet serieus neemt en eerder als parodie ten tonele wil verschijnen. Het duo Frost en Pegg komt af en toe grappig uit de hoek en is geschikt om gedurende lange tijd naar te kijken. De gebeurtenissen daarentegen waren zeer slaapverwekkend, hetgeen niets te maken had met het 'slaperige plaatsje Sandford'. Tijdens de afwezigheid van humor valt op hoe saai de film in werkelijkheid is. Als je de flitsende ontknoping niet meerekent weliswaar. Zowel mensen die de ene grap na de andere verwachten als anderen die een min of meer interessant plot op prijs stellen, zullen teleurgesteld achterblijven. Er valt wel wat van te maken, maar in deze staat komt het stuurloos en weinig overtuigend over.

3,00 (2,75)

dave schreef:

?? Ik kan me haast geen halve minuut indenken waarbij er niets gebeurde dat grappig was.

Dat de plot niet echt levensvragen oproept ofzo klopt natuurlijk maar is ook de bedoeling niet. Naar van de pot-gerukte komedienormen is dit in elk geval een superinteressant plot. Of ken jij veel films die hier op lijken misschien?

avatar van dave

dave

Ik had de indruk dat er te veel naar het einde werd toegewerkt, en dat alles dat daaraan voorafging doorgaans saai en langdradig aanvoelde. Verder is het niveau van de humor zeker niet constant en misten veel grapjes hun doel.

Smaken verschillen nu eenmaal, om er een oeroud cliché tegenaan te gooien.

dave schreef:

Volgens mij heb je veel dingen gemist dan want er zijn echt wel voortdurend grappige toestanden aanwezig. En het einde is een slechts een climax op alle boeiende gebeurtenissen en details die ervoor gaan (stadsflik in boerendorp, extreme tolerantie, Angel vs Danny zijn leefwereld, hilarische achtervolging zwaan, meest brutale moorden die geschaard worden onder een ongeluk enzovoorts...).

Dat allemaal saai noemen vind ik raar maar goed, het is zoals je zegt smaken verschillen.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Hahaha ik lig nu al dubbel, geniale montage en gortdroge humor

Edit:

Dit is echt fantastisch, het wordt steeds gekker, wat een machtig script en een geniale rol van Pegg!

avatar van TimZor

TimZor

Ik vond Shaun of the ... ... erg leuk, en had vanavond zeeeeer hoge verwachtingen voor deze film. Vooral ook door de vele hoge waarderingen. Maar het viel me best wel tegen. Hij duurde erg lang en was weinig (echt) leuke humor in terug te vinden. Eigenlijk was alleen het laatste half uur echt vermakelijk. Misschien was me waardering wat hoger geweest als hij ook bijvoorbeeld half uurtje korter had geduurd.

avatar van TimZor

TimZor