Deja Vu (2006)
Met onder meer: Denzel Washington, Val Kilmer en Paula Patton
Releasedatum: 14 december 2006
Bekijk via Disney+
Plot Deja Vu
"If you think it's just a feeling, go back... and look again."
De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt: het vreemde gevoel wanneer je ergens bent, iemand ziet of een situatie beleeft en denkt het eerder meegemaakt of gezien te hebben. Maar wat als deze gevoelens in werkelijkheid waarschuwingen zijn uit het verleden of puzzelstukjes voor de toekomst? Inspecteur Doug Carlin wordt ingeschakeld om bewijsmateriaal te verzamelen wanneer er een bom is ontploft op een boot in New Orleans. Hij ontdekt tijdens zijn onderzoek dat het déjà vu-gevoel, waarvan men over het algemeen denkt dat het slechts in je hoofd bestaat, in werkelijkheid een krachtig hulpmiddel kan zijn.
Doug Carlin
Shanti
Jack McCready
Agent Stalhuth
Minuti
Onderhoudende actie/thriller met een dun sci-fi laagje. Het idee is wat vergezocht, maar levert wel een aantal spannende scenes op zoals de auto achtervolging waar meer dan vier dagen tijdsverschil tussen zit. Films over tijdreizen zijn zelden waterdicht, maar vaak wel boeiend. Tony Scott's flitsende montage is hier gelukkig wat minder nadrukkelijk aanwezig dan in een aantal andere films van de man.
mnrk
Een leuke en prima film van Tony Scott.
De vaart in de film zit er lekker in waardoor deze goed weg kijkt, de opening van de film is ook erg sterk/indrukwekkend.
De actie scene's waren ook goed en kwamen ook goed over.
Het acteerwerk van Denzel Washington is gewoon weer goed (zoals we hem kennen) en Jim Caviezel is ook goed gecast voor zijn rol.
Grover
Heb me wel vermaakt met deze film. Wel is de valkuil met al dat tijdgereis, dat de draad snel zoek dreigt de raken. Washington doet zijn ding en zijn stijl is niet veel anders dan dat het altijd geweest is, maar dat is ook tegelijk zijn kracht.
An sich een interessante invalshoek voor een misdaadfilm, maar eentje die zich op het randje begaf, vooral toen Denzel terug ging.
TMP
Aardige actiefilm met Denzel Washington, maar de plotholes die er toch duidelijk in het verhaal zitten, voorkomen dat de film echt de moeite waard wordt. Niettemin een vermakelijke actiefilm.
TMP
Welke plotholes?
Tijdje geleden dat ik deze film gezien heb, maar op de vorige pagina staat al een IMDb-link. Het is vermakelijk hoor, maar ik had nou niet het gevoel dat het plot helemaal waterdicht is uitgewerkt. Als ik Deja Vu nog eens kijk, wat niet snel zal gebeuren, zal ik nog eens beter op het plot letten.
Courtes
Deja Vu movie mistakes, goofs and bloopers - moviemistakes.com
daar staan ze, valt opzich nog wel te overzien
o0Timmy0o
Wat een film. Toch een dikke 3.5*
Even een vraagje: Hoe kan het dat alles al gebeurd was, terwijl de boot wel naar de tering ging. Oftewel: Opgeblazen werd. Dus hij heeft alles al gedaan, maar dan op het einde gefaalt? Ik moet hem nog een keer zien denk ik, maar ik snap er niks van.
Toch hoog cijfer en zeker een aanrader. Goed acteerwerk, goed script en zeker origineel. Nog 1 minpuntje vond ik de Machine waarmee ze konden tijdreizen. Deze was wel heel geadvanceerd en sci-fi. Sci-fi vind ik juist tof maar dit was beetje to much voor deze film.
Zeker een vette film! 3.5*
Resh
Een hele sterke actie/thriler film!, zoals elke film van Denzel Washington, hij heeft weer heel goed zijn rol neergezet. En maakt niet uit dat hij steeds dezelfde type speelt, hij is het beste in zijn rol. De film is van begin tot aan eind spannend, en wanneer je denkt dat het het einde is ben je er nog lang niet. Het verhaal is ook goed in elkaar gezet met wat leuke science-fiction snufjes. Enige minpunt is dat bij de tijdreizen toch een aantal kleine foutjes zitten. Maar het belangrijkste is dat de film in zijn genre absoluut is geslaagd.
Rickmans
Denzel heeft weer een staaltje mooi acteerwerk afgeleverd, maar wat wil je. Bruckheimer en Scott staan al jaren garant voor prima actiefilms.
ILDIB
Met de actie zit het wel snor. Wat mij het meeste stoort is dat de explosie zo had voorkomen kunnen worden door een briefje naar he politiestation te sturen in het verleden met daarop de melden dat de boot zou ontploffen en die gast de dader is. Wedden dat de politie echt wel gaat checken! Het gezever dat dat niet gelooft zou worden is onzin.
MartiN_
Zeer goed acteerwerk weer van Denzel Washington, een zeer vermakelijke film. Alleen jammer dat het verhaal aan alle kanten rammelt als je echt kritisch gaat denken..
(verwijderd)
Handelen met voorkennis. Waar heb ik dat eerder gezien? Back To The Future, The Mothman Prophecies? Zou ik luchtig over enkele onwaarschijnlijkheden en ongeloofwaardigheden heen stappen, dan kom ik in een fascinerend verhaal terecht.
Het grootste struikelblok vond ik die tijd-ruimte-telescoop-machine, die als een Deus-ex-Machina in het verhaal opdook. Niets in de tijdgeest van de film deed denken aan een voortgeschreden technologie, waardoor zo'n apparaat mogelijk zou zijn.
Voorts vond ik de woede uitbarsting van Doug, die een stoel door een beeldscherm joeg, volkomen misplaatst. Daarnaast was de actie van Claire volkomen ongeloofwaardig. Ze besloot na lang treuzelen op een zeer in het oogvallende positie, om niet de politie te waarschuwen, maar om zelf de held uit te gaan hangen, terwijl zij net uit de handen van haar moordenaar gered was, die nu op het punt stond vele onschuldige mensenlevens de dood in te jagen. Waar haar waan opeens vandaan kwam, is mij een raadsel.
Als we deze onvolkomenheden terzijde schuiven dan blijft er een fascinerend verhaal over, waarin de levenswandel van Doug en Clair miraculeus in elkaar verstrengeld raken.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Origineel verhaal, er gebeuren bepaalde dingen die je niet verwacht. Daarnaast acteerde Denzel Washington ook goed.
Forrest001
Aardige film met een van mijn favoriete acteurs, Denzel Washington. Zoals in elke tijdreisfilm zitten er wel wat gaten in het verhaal, maar als je daar niet te veel aandacht aan schenkt is het wel te doen. Goed gefilmd, goed gespeeld, goede special effects.
Het verhaaltje is nogal dun. Dat blijkt vooral uit het volgende: als Als Doug teruggaat in de tijd om Claire te redden, zijn er voor mij twee belangrijke vragen: waarom belt hij niet gewoon met de politie om te zeggen dat er een bom aan boort van de ferry is en waarom gaat hij niet terug naar het moment dat zijn partner wordt doodgeschoten? In het laatste geval kan hij de bomlegger uitschakelen en zijn partner redden en voorkomt hij de rest van de ellende. Iemand met een antwoord?
(verwijderd)
De film heet niet voor niets Deja Vu! De manier waarop jij zou willen ingrijpen in de geschiedenis zou het heden zo hebben veranderd, dat het moment waarop de film begint en de scene, waarmee de film eindigt niet langer de 'lading' dekt. Bovendien is het Doug meer te doen om in het leven van Claire te 'verschijnen', al zou dat misschien maar heel kort zijn geweest, want het risico bestond dat hij de tijdreis er niet levend vanaf zou brengen. Eigenlijk komt het erop neer dat een mens maar op een plaats in de tijd-ruimte tegelijk kan zijn, en Doug koos ervoor om via het spoor van Claire, dat verband hield met de ramp, de fatale explosie op de veerboot te voorkomen, en daarmee ook haar dood. Dat is ook de reden, dat Claire uiteindelijk op die veerboot moest verschijnen.
markie1978
Bij het zien bij deze film had ik het gevoel dat ik deze al een keer gezien had.
Denzz
Originele sf-film. Washington is in orde. Actie is spectaculair en mooi in beeld gebracht. Knappe scène vond ik wel toen Washington op de snelweg reed met dat ding op z'n kop
De geloofwaardigheid was soms wel ver te zoeken (met die machine waarmee je in het verleden kon kijken bv.) maar toch geef ik deze Tony Scott-film een dikke 3.5*.
Katharina
Ik kon een eind meekomen met het verhaal, maar ik snap niet waarom Doug aan het einde toch leeft.
Buske
Zet de Harddisk recorder maar klaar. Maar ik praat ook niet zonder vooroordeel omdat ik het acteerwerk van Denzel Washington wel weet te waarderen. Een paar dagen terugkijken in het verleden om zodoende een terroristische aanslag te voorkomen. Uiteraard een film met weinig pretentie maar op en top vermaak, goede actie en mooi vormgegeven. Aanrader voor een lekkere avond pocorn, cola chips en bier.
Aardig actiefilmpje dat zich leent voor het betere knalwerk, wat je af en toe ook te zien krijgt. Ook leent Deja Vu zich helaas uit voor een zeer vreemd verhaal waarbij de logica soms ver te zoeken is en je al snel te maken krijgt met plotholes. Daarnaast ben ik het wel eens met xav, niets wijst erop dat de technologie al zo vergevorderd is. Toch kan het blijkbaar erg makkelijk in deze film.
Je moet echt proberen je gedachten op 0 te zetten, want een hoger popcorngehalte dan dit kan een film niet krijgen.
Spookje
Redelijk goede, boeiende aktiefilm die niet heel orgineel is, ik moet toch steeds denken aan films zoals, Minority Report en Back To The Future
Laat ik nou net van deze films houden en daarom heeft deze film mij absoluut weten te boeien...Ik wou dat ik zo'n apparaatje had om terug te gaan in de tijd!!
Erg realistisch is ie absoluut niet en soms is een beetje lastig te volgen, helemaal als je ff weg zou lopen..
Goed acteerwerk, lekkere aktie..
3, 5 sterren
hodin
Denzel doet het uitstekend in deze film, Hij laat het geloofwaardig overkomen, alhoewel dat onmogelijk is..
DIkke 5*
Shinobi
Redelijk filmpje dat gered wordt door Washington.
De logica is soms best ver te zoeken, maar gewoon niet al te veel bij nadenken en het over je heen laten komen.
De actie is verder ook wel oké.
3,0 Sterren.
hodina
DIkke 5*
ben ik helemaal met je eens!
dvdfreak123
Film geeft me echt van begin tot het einde op het puntje van men stoel laten zitten vond deze boeien gans de film.
Denzel speelt weer fantastische rol en zet dan ook weer fantastische acteerprestatie neer.
4.5
fappie
- 2005 stemmen
Deja Vu movie mistakes, goofs and bloopers - moviemistakes.com
daar staan ze, valt opzich nog wel te overzien
De helft zijn ook geen eens echte fouten. Sommige wel, maar zelfs met dit in mijn achterhoofd is niets mij opgevallen tijdens de film. Dat die vrouw in het ene shot naar links kijkt en het volgende vooruit zal niemand opvallen. Als dit als een fout wordt gezien dan zitten alle films vol met fouten.
mikey
Er zitten geen plotholes in. Je moet je niet blind staren op 2 tijdlijnen.

Sciencefictionfilm 'Deja Vu' van Tony Scott vanavond te zien op televisie

Goede beoordeelde films die net als 'Tenet' aan de haal gaan met de tijd

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006