• 9.378.500 stemmen

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Denzel Washington, Val Kilmer en Paula Patton

Releasedatum: 14 december 2006

Plot Deja Vu

"If you think it's just a feeling, go back... and look again."

De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt: het vreemde gevoel wanneer je ergens bent, iemand ziet of een situatie beleeft en denkt het eerder meegemaakt of gezien te hebben. Maar wat als deze gevoelens in werkelijkheid waarschuwingen zijn uit het verleden of puzzelstukjes voor de toekomst? Inspecteur Doug Carlin wordt ingeschakeld om bewijsmateriaal te verzamelen wanneer er een bom is ontploft op een boot in New Orleans. Hij ontdekt tijdens zijn onderzoek dat het déjà vu-gevoel, waarvan men over het algemeen denkt dat het slechts in je hoofd bestaat, in werkelijkheid een krachtig hulpmiddel kan zijn.

avatar van stinissen

Goede sciene-fiction thriller die soms wel erg ongeloofwaardig is maar dit kan de pret niet drukken in deze onderhoudende film.

avatar van gotti

Niet zo erg als Domino (waar ik letterlijk hoofdpijn van kreeg), maar ook Deja Vu is broddelwerk eerste klas. Het verhaal klopt van geen kant (ik wil het gegeven an sich best slikken, maar niet met zoveel plotgaten en fouten dat ik de tel kwijt raakte...), Washington lijkt twee gezichtsuitdrukkingen te hebben (lachen en serieus fronsen) en bij het minste of geringste komen de bombastische muziek en de tig, door elkaar gemonteerde, helicopter shots om de hoek kijken.

Vooral vermoeiend omdat er geen hout van klopt; als je al die dingen voor lief neemt is het best redelijk...

2* en dan ben ik gul...

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Tony Scott

Wederom een heerlijke film van Tony Scott, niet zomaar een actiefilm. Nee, Tony Scott gaat innovatief te werk, hij gebruikt geavanceerde technieken om de daders van een aanslag te achterhalen. Geloofwaardig? Allerminst, maar dat is ook niet de opzet van de film. De scène waarin ingezoomd wordt op die vrouw terwijl ze een douche neemt is topvermaak en daarnaast bevat het ook een futuristische boodschap. Misschien ooit in de toekomst? Natuurlijk komen er dan ook ethische vraagstukken om de hoek kijken. Tot hoever mag je als politie gaan om de daders te acherhalen? En wat is nog legitiem en wat druist regelrecht tegen de privacywet in?

Ik ging ieder geval helemaal op in al de technische snufjes, absoluut hoogtepunt voor mij was de scène op de brug waarin Denzel Washington een speciale bril droeg en de achtervolging op de boef inzette. Ik kreeg spontaan een Escape From New York deja vu, de brug in die film lag tegen het einde immers ook bezaaid met auto(wrakken) . Wel ongeloofwaardig trouwens dat je een crash met een vrachtwagen zo gemakkelijk overleeft . Maar het paste prima bij het sfeertje in deze film, net zoals alle technische snufjes, lekker over de top. Eens een keer wat anders, dan allerlei statische weggetjes in te slaan, die vaak onbuigbaar blijken te zijn. Use your imagination!

Ik keek de film in een volle bioscoop en was telkens geboeid, dat kwam niet alleen door de interessante gadjets van de politie en het boeiende verhaal maar ook dankzij magistraal camerawerk. Weliswaar wat minder druk dan in Man On Fire, maar wel met veel close ups erin van o.a. rijdende auto `s, helikopters en de brug.

Een sfeervolle, mooi gekleurde film dus die soms wat actie brengt maar vooral op technisch vlak erg boeiend is, met name door het vele in en uitzoomen op de stad en haar bewoners. De muziek deed soms trouwens lekker carnavalesk aan en als er geen reden was tot een feestje dan bleef de muziek bonkend aanwezig op de achtergrond. Mijn 3de Tony Scott film die een 4,5* verdient.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Natuurlijk is dit een Bruckheimer film, is het (dus) commercieel en (dus) zonder artistieke waarde. Dat weet je van tevoren.

Het plot is volledig over the top en ongeloofwaardig. Kijk, de uitleg over dat hele tijdreizen gebeuren (wormholes, papier dat omgevouwen wordt, rivier met aftakkingen): lees een boek van Stephen Hawking, volg een cursus Speciale Relativitetistheorie en je zult het tegenkomen. Een deel daarvan is speculatief, een deel niet. Maar de uitwerking hier, en vooral de speciale beelden, missen geloofwaardigheid.

Dat had ik na een paar minuutjes wel door, dus ik ging er voor het gemak in mee. Denzel, die zich heerlijk voelt in dit soort machorollen (alleen het eerste shot al, als hij vertraagd de auto uitstapt en zonnebril afzet), past er daarom goed in. Je kunt je er aan ergeren, en ik snap iedereen die dat goed erg goed, maar voor deze keer ging ik erin mee.

Wat dan overblijft, is een vermakelijke, nergens saaie, goede actiefilm. Achtervolgingen, explosies, massaal en macho gedoe: the whole package. Moet kunnen toch?

Verder ben ook ik doorgaans geboeid door het plot(holes) en verklaringen, zoals bij Memento, The Prestige, enz. Toch heb ik hier weinig zin daarin. Die films staan voor mij
op een hoger niveau: ze zijn het waard daarover na te denken. Dit is pure actie/thriller.
Al met al 3.5*

avatar van Macmanus

Macmanus

Tijdreizen?

Het is altijd lastig in Hollywood land. Maar deze film heeft wel iets meesterlijk bedacht. Namelijk terug in tijd gaan dan 1000x inzoomen en je kunt gewoon alles zien, wel maar 1 keer! Hoe? ik heb geen idee.

Heel veel maakt het ook niet uit. Logica is niet waarvan deze film het moet hebben. Maar de film heeft zeker zijn momenten. De auto achtervolging met een auto in het verleden was best spannend, en maf bedacht. Alleen tegen het eind duurt het wat lang en het tijdreizen neemt opeens zo een belangrijke rol in dat de gaten toch wel een beetje gingen storen. Die hints op de koelkast zouden nooit gezien kunnen zijn in de toekomst, aangezien hij dan al haar leven zou hebben gered. Anywho als je het niet te serieus neemt kun je wel een aardige tijd hebben.

Kleine 3* Hou het maar simpel Scott.

Tony Scott, zo'n regisseur die uit het graf is opgestaan.

Z'n stijl is wat gemilderd, maar het eerste uur was er genoeg moois te beleven. De explosie was indrukwekkend (zowel qua impact als visueel vormgegeven), het "sateliet" gegeven interessant en ook wanneer de ui gepeld werd bleef het lang boeiend. De achtervolging op twee tijdstippen was bijv erg gaaf.

Verder ook erg mooi hoe het verleden er op de monitor uitzag. Van mij mogen ze zo gerust een volledige film in elkaar boksen.

Dan volgt het tweede uur, waar de film langzaam z'n krediet verliest en op een serieus valse noot weet te eindigen. De lol is er af, na een verrassend frisse eerste deel loopt alles vanaf het tweede stuk mooi op railtjes en vergaat ook langzaam de visuele flair van de film.

Jammer want Scott is tot meer in staat. Uiteindelijk redt het eerste gedeelte wel de film, maar dit hadden makkelijk 4* kunnen zijn, zoals z'n twee eerdere. Nu blijf ik steken op een wat magere 3*.

avatar van Phoenix

Phoenix

Rare film zeg. Ten eerste heeft Orleans als plek des onheils totaal geen toegevoegde waarde aan het verhaal, maar men gebruikt het wel als selling point. Het mag dan wel opgedragen zijn aan de "strength and enduring spirit" van de slachtoffers van Katrina, maar meer heeft de film er ook niet mee te maken gehad.

Ten tweede het verhaal. Je kunt erover discussiëren in hoeverre dat in een Bruckheimer belangrijk is, maar de film zelf doet er serieus genoeg over en is daarbij niet eens consequent. In de eerste 100 minuten geeft de film met talloze hints aan dat er niets veranderd kan worden aan de afloop. Of dit dan komt doordat elke actie, of deze nou vanuit de toekomst of het heden afkomstig is, vantevoren zit ingebakken in de tijdlijn (Minuti was nooit op vakantie) of doordat deze tijdlijn flexibel genoeg is om via een andere route tot hetzelfde gevolg te komen (Minuti was oorspronkelijk op vakantie, maar na het plaatsen van het briefje in een parallelle tijdslijn gaat hij op onderzoek uit, wat verder geen gevolgen heeft voor de uiteindelijke aanslag) laat de film gelukkig nog wel in het midden, maar verder zwalkt de film wel heel erg heen en weer.

Neem die jurk. Zegt Doug eerst dat ze maar een andere aan moet doen (waardoor dingen dus veranderen), dat doet ze vervolgens niet (wat de film weer richting het "de tijdlijn ligt vast"-principe brengt) maar dan wordt in het laatste kwartier toch de ramp nog voorkomen. Dat is niet alleen verhaaltechnisch amper te verklaren , maar ook gewoon totaal niet passend binnen het eerdere pad dat de film bewandelde (ok, misschien daarom juist weer wel, alsof de regisseur tijdens het filmen opeens ingreep en de film een ander leven ging leiden )

Gelukkig biedt het gegeven ook wat leuke originele scènes (achtervolging op twee tijdstippen) en is het allemaal goed vormgegeven (deed me af en toe qua effecten denken aan Stay). Washington speelt jammer genoeg al jaren (Out Of Time, Inside Man, Man On Fire, etc) hetzelfde licht getormenteerde, vakbekwame smooth-talking personage, en dat begint nu een beetje te vervelen.

Goed, 3* dan maar.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Het viel me helaas een beetje tegen.

Het was geen slechte film, maar ik had eerlijk gezegt meer verwacht.

Ik vond het allemaal erg rommelig en je werd er zo snel tussen gegooid, ik snapte er iig weinig van.

Denzel acteerde weer geweldig, en met de actie zat het ook goed, maar toch miste ik iets.

Ook jammer vond ik het dat Tony Scott niet wat meer het sfeertje van zowel Domino als Man on Fire in deze film weerbracht.

Ik kom op een matige 3,5* (jammer)

avatar van otherfool

otherfool

Haha, wat een belachelijke film is dit... Suspend your disbelief maar Deja Vu vult het tijdreizen verhaal zo onnozel in dat ik haast niet meer bijkwam van het lachen... Denzel in z'n boxer die in een kluisje gaat zitten, hoe verzin je het. Slap verhaal verder (Caviezel is een standaard bad guy, 'love-interest' is saai, geen humor). Dommig, niet spannend, eigenlijk gewoon slecht.

1*.

Veel leuker dan ik gedacht had. Het is natuurlijk vergezochte onzin, maar wel erg leuk gemaakte onzin. En wat een mooie hoofdrolspeelster.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Mooie film waar ik wel even in moest komen. De scene waarin de boot ontploft in het begin vond ik erg mooi gemaakt. Het maakte het verhaal extra dramatisch dat je er allemaal kleine kinderen op zag zitten.

Toen in het begin net gedaan werd of de beelden waar ze naar keken slechts satelietbeelden waren vond ik dat meteen een heel zwak element in de film. Daar is toch niets aan, dacht ik nog, zo zou je iedere misdaad wel op kunnen lossen. Gelukkig heb ik niet op de stopknop gedrukt want al snel bleek dat er veel meer achter het verhaal zat.

Het item "terug gaan in de tijd" wordt vaak gebruikt, maar hier combineerde ze het met het dejavu verhaal en dat maakte dit verhaal toch wat anders dan anders. Denzel was in deze film zoals gewoonlijk ontzettend goed. Weinig minpuntjes aan deze film. *4

Weet je wat ik me wel afvraag !?! Hoe zou het heden er opeens uitzien voor de rest van de mensen. Bijvoorbeeld die scienceguy: Omdat Denzel het verleden heeft verandert, verandert dan bij hem in 1 klap zijn realiteit in het heden. Ze waren tenslotte met een moord van een vrouw bezig. Nu is dat aspect verandert.

Hoe gaan zij om met het feit dat hun realiteit plotsklaps verandert !?! Maken ze dat bewust mee ?! Denk ik nu te ver door ? Wat denken jullie hierover ?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Scott combineert deze keer de teletijdmachine van prof. Barabas met Google Earth en overgiet het met de pompeuze, calorierijke actiesaus van Bruckenheimer. De beelden zijn weer behoorlijk hyperactief maar gelukkig weet Scott toch iets vaker zijn statief te vinden en wat minder vaak de zoomknop dan in bv Man on Fire. De film ziet er erg gelikt uit en heeft de juiste hippe looks.

Maar dat verhaal hé... Dat is wel erg uit een ontzettend dikke duim gezogen. Niet dat ik iets tegen fantasie in films heb, helemaal niet juist. Maar dit is, in de setting van de film die verder als een serieuze thriller is, zo onmogelijk dat het me moeite koste om in de film te komen.
De film begint op zich best aardig, er zijn genoeg onbekende factoren wat de boel lekker spannend weet te houden, echter het einde stelt teleur en is niet veel meer bijzonders dan het standaard Hollywood "The All American Hero Saves the Day- again" scenario. Washington begint trouwens ook behoorlijke Nicholas Cage trekjes te krijgen, door veel te vaak hetzelfde typetje te spelen. Jammer.
Daarnaast is een plot in "terug in de tijd films" altijd lastig maar de film spreekt zichzelf toch wel erg vaak tegen. Zo kan het nooit dat de Carlin uit de ene tijdlijn (de boot is ontploft) aanwijzingen tegenkomt (zijn eigen vingerafdrukken en bloed) van de Carlin uit de andere tijdlijn (de boot is niet ontploft). Dat wordt notabene zelf in de film zo uitgelegd En dan heb ik het nog helemaal niet over het feit dat er dus op een bepaald moment 2 Carlins rondlopen... Ja, dat kan dus niet!

Nou ja, wie 2 ogen dichtknijpt en net door zijn wimpers naar de plotholes kan kijken ziet een best aardige actiefilm. Met genoeg pyrotechnische effecten en achtervolgingen om een vermakelijke filmavond te hebben. Deja Vu goed voor 3*

avatar van The Oceanic Six

Overtuigende sf film die me wist te boeien. Washington is dan ook een overtuigend acteur, ook nu weer.

Het verhaal is diepgaand, soms lastig te volgen maar als je goed oplet valt het wel mee. Het einde is sterk en de spanning is de gehele film aanwezig. Prima film.

avatar van DieGo

DieGo

dieterverhaeghe schreef:
zit erg goed in elkaar

Zo goed zit het ook weer niet in elkaar..

Het gevaar met dit soort tijdreis films is dat er vaak behoorlijk wat plotholes achterblijven, zo ook bij Deja Vu. Bijvoorbeeld: Wat gebeurt er nu eigenlijk met de rest van de 'oude' tijdlijn. In de film wordt het heel kort even afgedaan met iets van "Die stopt gewoon te bestaan." maar daar wordt verder helemaal niet op ingegaan. En wat was er gebeurt als hij niet doodging aan het einde (waarom zwom hij trouwens niet ook gewoon uit het gat in de voorruit naar buiten maar dat terzijde). Genoeg stof dus om met een aantal vraagtekens achter te blijven.

Dit neemt niet weg dat het verder prima kijkvoer is. Het wordt nergens echt vervelend en Washington is weer goed op dreef.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

*Recensie*

Het einde maakt veel goed. Ik heb (alweer!) een traantje moeten wegpinken.

Washington en Paula Patton zijn echt heel leuk samen.

Ik vind het gegeven waar de film op gebaseerd is niet ijzersterk, toch is het een onderhoudende 128 minuten. Erg veel meer valt er mijns inziens niet te zeggen over 'Déjà Vu'.

Vanwege de erg fijne laatste scenes nét een 3-sterrenfilm.

(Te beginnen met deze post voeg ik *Recensie* bovenaan mijn filmbeschrijvingen toe, om deze te onderscheiden van berichten waarin gebruikers in een discussie verwikkeld zijn)

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Strakke film van Scott. Heb even moeite gehad om in de film te komen, maar na een tijdje was dit toch echt genieten geblazen. Wat een geweldige film zeg. Washington doet het weer prima, de muziek is geweldig verzorgd en ondanks dat het soms ongeloofwaardig word is het lang geleden dat ik zo op het puntje van mijn stoel heb gezeten, geweldig! Tony Scott levert weer een goede film af wat mij betreft. Ik ga de film niet afrekenen op de vele gaten die er in zitten, want daar was ie' simpelweg veel te vermakelijk voor.

* * * *

avatar van Zinema

Vrijwel alle vermakelijkheid wordt teniet gedaan door de vele, bijna beledigende, plothiaten in dit sterrencast-vehicel vol potentie. Een zeer gemiste kans.

avatar van P8rb

P8rb

Erg leuke actiefilm van Tony Scott. Het verhaal was dan wel een beetje erg over the top en ongeloofwaardig, de fijne en flitsende actie maakte dit weer lang en breed goed. Washington speelde zijn rol weer erg goed.

Het 2e uur van de film nam mijn interesse een beetje af omdat het allemaal net iets te werd. Al met al wel een fijne film. Kleine 4*

avatar van Spetie

Déjà Vu van Tony Scott is een redelijke thriller met de nodige actie, die goede actie combineert met een ietwat rommelig verhaal. In ieder geval is het een hele verbetering t.o.v. Man on Fire. Er gloort wat mij betreft toch weer hoop voor Scott. Zoals ik reeds zei is het verhaal rommelig, doordat alles niet altijd even duidelijk wordt gebracht en daarnaast is het einde erg makkelijk en enigszins teleurstellend. De actie zit echter goed in elkaar en vond ik in deze film van Scott eigenlijk nauwelijks storend. Vooral de achtervolgingsscène, waarin heden en verleden door elkaar heen lopen is subliem gemaakt. Al met al een onderhoudende film, die zijn mindere punten heeft, maar die ik over het geheel gezien toch behoorlijk vermakelijk vond.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Het goede aan deze film is natuurlijk dat ik nog steeds aan het nadenken ben in welke mate hij klopt. (op dit moment blijf ik vinden dat er serieuze gaten in de plot zitten).

Voorbijgaand aan het belachelijk ongeloofwaardige uitgangspunt (tijdreizen???), waarop ik deze film niet zal beoordelen, moet ik zeggen dat ik de film tijdens het kijken erg spannend vond.
Toen ik echter na de film even begon te denken, kwamen mij al gauw enkele dingen voor de geest die gewoon niet konden kloppen.

Even rondgeneusd hier en ik ben blijkbaar niet de enige die dat denkt

Het is inderdaad erg belangrijk dat als je als regisseur een film maakt over tijdlijnen en dergelijke, dat je dan maakt dat alles perfect klopt. Dat is natuurlijk niet gemakkelijk (ik denk ook aan films als The Sixth Sense, The Butterfly Effect, waar er denk ik een ganse crew moet aangesteld worden juist om zulke plotgaten te vermijden), maar toch zou het niet mogen dat het eindresultaat naar mijn idee er toch nog enkele bevat: Zo is het al absoluut noodzakelijk dat er minstens drie tijdlijnen zijn - hoewel in de film maar van twee sprake - en dan nog ben ik er niet uit.
Anderzijds, misschien moet ik proberen tijd als een lus te zien... hmm, moeilijk.

Juist daarom kan ik deze film niet hoger waarderen dan 2.5. Als ik alle gaten oplos, krijgt hij er een puntje bij.

Hier trouwens een leuk filmpje over de tien dimensies
YouTube - Imagining the Tenth Dimension (annotated)

avatar van huVILEub

huVILEub

Washington speelt erg goed in deze film. Het verhaal is leuk maar wel een beetje moeilijk. Mooi camerawerk en leuke stunts.

avatar van JahLex

JahLex

Gister gezien, en moet zeggen ben positief verrast!
Supergrappig toen mijn vriendin vroeg(bij het kijken naar Claire): 'Dit kan toch niet echt?'
Zeer onderhoudend en spannende film, mooi om te zien hoe de tijdlijnen in elkaar kruipen .
Top!

avatar van thunderball

thunderball

Toen ik destijds de trailer zag leek het me niets, nu dan op TV in de herkansing.

Film lijkt eerst een soort Big Brother is watching you variant te worden. De overheid kan iedereen op ieder willekeurig tijdstip met terugwerkenden kracht in de gaten houden.
Dat zat al tegen het vergezochte aan, maar wanneer het dan om naar het verleden reizen blijkt te gaan, verliest de film al zijn geloofwaardigheid en zit het verhaal vol plotgaten.

Feitelijk leunt de hele film op die ene gimmik van het terug in de tijd reizen, laat je die weg, dan stelt het verhaal totaal niks voor en is het een dertien in een dozijn misdaad verhaaltje. Nergens bijzonder, of origineel.

Washington acteert zoals gewoonlijk zeer goed en weet met zijn spel de film nog enigsinds boeiend en de moeite waard te maken.

Een mager zesje, ofwel 3 sterren.

avatar van Metalfist

Metalfist

If you thought it was just a trick of the mind, prepare yourself for the truth

Ik kende de film al van titel en hoewel het concept me wel aansprak is het er nooit van gekomen om de film te zien. Maar gisteravond was er een kameraad die heel lyrisch sprak over de film dus ineens maar opgezet.

Zoals hierboven gezegd spreekt het concept van tijdreizen me wel hard aan. Vooral wanneer er parallelle universums worden aangesproken (hier gebeurt dat nu niet) maar voor dat soort films stel ik wel één voorwaarde. Er mogen geen te grove fouten worden gemaakt en dat is nu net waar Deja Vu compleet de mist ingaat. De film bevat gewoon teveel plotholes. Zo klopt het eind van de film waar Washington terug in de tijd gaat meestal langst geen kanten omdat de makers zelf lijken te twijfelen of de toekomst nu vast staat of nog kan aangepast worden met als gevolg dat er een mengelmoes van situaties ontstaan die elkander eigenlijk serieus tegenspreken. Heel het tijdreizen wekt bij mij ook nog wel wat vragen op. Waarom kun je alles zien van 4 dagen en 6 uur geleden, uit alle standpunten dan ook nog eens maar wel maar één keer? Er wordt ook nooit een deftige uitleg gegeven. Het concept is dus al niet echt origineel maar de uitwerking van het verhaal is nog minder. Misschien is het omdat ik recent Minority Report heb gezien maar ik vond dat Deja Vu door het oplossen van een moord die al gepleegd is om deze alsnog te voorkomen vrij veel gelijkenissen vertoont met Spielbergs film.

Ik heb Washington altijd een sterke acteur gevonden maar de laatste tijd speelt hij gewoon constant hetzelfde type. Een type dat hij wel uitstekend neerzet maar toch irriteerde ik me er aan dat ik precies naar Man of Fire 2 of Out of Time 2 zat te kijken. Val Kilmer heeft maar een klein rolletje maar zet dit dan wel uitstekend neer. Rest van de cast kwam ook nog wel overtuigend over maar nergens zit er een uitschieter tussen.

Tony Scott staat bij mij garant voor een serieus actie spektakel maar jammer genoeg slaagt hij er hier niet in om het allemaal interessant te laten overkomen. Er was eigenlijk maar één scène, Washington die een auto achtervolgt in zowel het heden als het verleden die echt knap overkwam maar de rest was slaapverwekkend en kwam ontzettend rommelig over. De ontploffing aan het begin van de film waar hier een aantal mensen zijn over te spreken vond ik eigenlijk ook niet zo uitzonderlijk.

Ik kan me voorstellen dat wanneer je je niet echt concentreert op de plotholes dit wel eens een redelijke film kan zijn maar bij mij werkt dat niet.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Wat een film. Het Deja Vu gevoel is mij bekend. Het gevoel dat je een gebeurtenis eerder hebt meegemaakt, terwijl je weet dat het op dit moment voor je ogen gebeurt, heb ik best vaak. Dat ze dat met strakke voorbeelden, perfect in een film hebben weten te krijgen vind ik persoonlijk geweldig gedaan. Ik hou wel van dit soort films. Het verhaal is echt uitstekend uitgewerkt. Zeer fascinerend, voor de mens blijft tijdreizen natuurlijk een fascinerend onderwerp. Geweldig om te zien dat een man terug kan gaan naar het verleden om een aantal dingen recht te zetten. Moge we God bedanken dat het in het echt niet mogelijk is, want anders zou iedereen wel wat dingen willen veranderen, met als gevolg zou het netwerk echt een puinzooi/chaos worden. But everything's possible in the movie business dough!

Snap je iets niet? Kijk 'm na een tijdje nog een keer. Eigenlijk is dit geen doordenkertje. Je zult er gewoon, vooral voor het einde, goed voor moeten zitten. Pas in de loop van de film vallen alle stukjes op zijn plaats en blijf je gespannen kijken naar hoe de makers Doug's karakter hebben geëxpliceerd.

Slimme zet van de makers om het verhaal alleen door de ogen van Doug te laten zien. Het einde kon echt zo hard mis gaan. Chapeau voor de makers! Tony Scott heeft met deze film een meesterwerk afgeleverd.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Als je een beetje vertrouwd bent met de vorige films van Tony Scott dan weet je op voorhand dat je een aangenaam wegkijkende, groots opgezette Actie-Thriller te zien gaat krijgen. Deze is niet anders.

Af en toe komt het allemaal wat verwarrend over maar regisseur Tony zorgt er telkens voor dat die verwarring niet te lang duurt en verwerkt op tijd en stond duidelijke hints in zijn films zodat je als kijker niet voortijdig afhaakt.

Hij weet maar al te goed dat het grote publiek niet zit te wachten op de volgende ingewikkelde "wie heeft het gedaan" film waarbij je je hersens moet pijnigen om te kunnen volgen. Deze vlotte aanpak siert hem en zorgt er voor dat je achteraf het gevoel hebt een opwindende, zij het vrij voorspelbare, film gezien te hebben.

7/10.

Als je zijn vorige Actie-Thrillers goed vond zal deze je ook wel bevallen.

Het is aangenaam kijkvoer bedoeld voor een groot publiek en niet enkel voor de genrefans.

Filmsite : http://video.movies.go.com/...

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Gemengde gevoelens na het zien van deze film. Snow White, het superdevice waarmee 4 dagen en 6 uur terug in de tijd gekeken kan worden, is uiteraard ultra-hip, evenals de immer onkrenkbare Denzel Washington en het tijdreisgebeuren. Zeiksnorren zien uiteraard allemaal plotholes, ik kon er me niet aan storen en vond het verhaal wel aardig. Maar toch mankeert het een en ander: overdreven dramatiek (hilarisch hoe de dame van het Snow White-team in tranen uitbarst, wanneer ze videobeelden van een moord ziet ), de standaard domme niet grappige oneliners en ook nog eens een irritante soundtrack.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Beetje een mindere film van Tony Scot met samenwerking van Denzel Washinton.

Man on Fire was goed maar hierin lijkt alles wel bergafwaards te gaan met de samenwerking. We beginnen met die aanslag op die boot, dat later geassocieert moet worden met de katrina-ramp en daarna volgt er wel 75 minuten aan een saai brok vol gekloot om zo'n aanslag en speelt zich het grootste gedeelte daarvan bijna af in die computer kamer waar er zo gepielt word met de camera beelden en big brother spionage (en zelfs enkele kopie's uit Scotts oudere film Enemy of the State) naar die ene Claire en dan begint de film erg saai te worden en op een CSI aflevering te lijken. En dan zomaar ineens komt dat tijdmachine in bod die Denzel terugstuurt naar de tijd voor die aanslag en dan moet alles heel verassend lijken terwijl het al voorspelbaar was en tegelijkertijd ook een warboel is. Vooral het einde waarin: Claire, Doug wel kent maar omgekeerd niet, terwijl Doug daarvoor Clair heeft helpen ontsnappen en zelf is doodgegaan.

De korte actiescene was nog wel te doen en Val Kilmer was ook wel ok. Je ziet wel dat ie erg dik begint te worden. Maar voor de rest is dit niet echt een film om warm van te lopen.

avatar van chevy93

chevy93

Het was wel even wennen, maar als je eenmaal geaccepteerd heeft dat men door muren kan afluisteren en kijken. En dat ze kunnen de tijd kunnen verbuigen. Dan is het een uitstekende thriller die geniaal in elkaar zit. Het is zeker geen film waarbij je alles zo op je bordje krijgt.

Het enige minpunt vond ik dat Scott een beetje willekeurig bepaalde van 'dit komt terug en dit niet'. De ene keer liet hij zien waarom je aan het begin wat zag, maar aan de andere kant had je ook weer dingen die juist veranderde en daardoor werd er soms niet één lijn getrokken. Een beetje moeilijk uit te leggen.

Een uitstekende thriller, maar ik kan geen knop omzetten in mijn hoofd, zodat ik alles kan accepteren. Vandaar ook geen echte topper

avatar van Respekked

Respekked

Degelijk Tony Scott die vooral boeiend is in het eerste uur. Ik had in het tweede uur toch wel wat moeite met het ongeloofwaardige plot ( tijdreis gebeuren ) vs. serieus gebrachte film. Die combinatie vind ik niet altijd kijkbaar. Toch houdt de visuele flair van Scott deze film op de been.