• 9.378.566 stemmen

Geregisseerd door: Byron Howard en Chris Williams

Met onder meer: John Travolta, Miley Cyrus en Malcolm McDowell

Releasedatum: 11 februari 2009

Plot Bolt

"Fully Awesome. Ridonculous. Let It Begin."

Bolt is een superhond. Althans, dat is hij wekelijks in zijn eigen TV-serie "American Dog". Al denkt hij daar zelf heel anders over. Want als hij pardoes van Hollywood in New York terechtkomt, kan hij ineens niet meer op z'n superkrachten terugvallen. Samen met de zielige huiskat Mittens en Rhino, een aan televisie verslaafde hamster in een plastic bal, moet Bolt zijn weg terug naar Hollywood proberen te vinden.

Bolt (stemrol)

The Agent (stemrol)

Veteran Cat (stemrol)

Young Penny (stemrol)

avatar van rep_robert

Zeer leuke Disney animatie film. Goed geanimeerd en sympathieke personages.

De film begint leuk en zit vol (leuke)actie.

De film bevat veel humor, vooral de duiven en de fanboy Hamster zijn geniaal grappig.

Hij krijgt niet helemaal een topwaardering, omdat het einde toch een beetje teveel Disney achtig wordt, met de happy endings.

avatar van J-fan

J-fan

Erg leuke film!

Leuke personages en heel wat humor!

avatar van bennyboy

bennyboy

leuke film en een goed einde

avatar van pardalis

pardalis

Toffe jeugdfilm ! Daar hou ik wel van. Die hamster is de ster van de film. Een aanrader voor heel het gezin !

avatar van YenSid

YenSid

Geef mij maar Mittens, die stoffige kat!

avatar van Keutul

Keutul

Wat een ontzettende tegenvaller is dit. Van een nieuwe Walt Disney had ik veel meer verwacht. Het verhaal is slecht. En dat is vervolgens saai uitgewerkt. Er zit een liedje in het midden van de film dat gewoon nergens op slaat. Je kunt makkelijk in die tijd 2 keer naar de wc en drinken en popcorn bestellen. Je mist niks.

Het enige wat wel leuk was waren de duiven. En de hamster is soms wel leuk. Nee deze film raad ik af. En wie weet is het voor kinderen wel een leuke film, maar voor volwassenen totaal ongeschikt.

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Hele leuke film is dit. Haalt niet helemaal het niveau van Cars, maar dat is natuurlijk al een klassieker op zich.

Er zit lekker humor in.

Het enige minpuntje vind ik het einde, hoewel natuurlijk al mijlenver te raden is hoe het afloopt, had ik toch op een wat sprankelender eind verwacht.

avatar van Celine Dion

Celine Dion

Niet zo'n leuke film. Heb gewoon niets anders op te merken.

Ik vind de animatie films van Disney super leuk, maar deze kon me echt niet boeien. Doe mij dan maar Toy Story of Finding Nemo.

avatar van Legan

Legan

Bolt begint hopeloos maar trekt dan alles uit de kast om vele imponerende scènes te laten zien. Helaas kunnen deze scènes nooit imponeren en na die korte opwelling zakt de film dan ook in elkaar als een mislukte soufflé. Voor een groot deel komt dat door de karakter- en emotieloze stemmen, maar ook de vele slappe personages, de overdosis aan moraaltjes en zoetsappigheid, het gebrek aan sfeer en de vaak tegenvallende animaties zijn hier debet aan.

Het verhaal gaat van de ene naar de andere saaie avontuur waarbij alleen de duiven en de hamster nog een beetje kunnen interesseren. Avontuur, humor, hartverwarmend, ... zijn allemaal zaken die ontbreken in deze animatie. Dieptepunt is een heel stuk waarin Bolt leert om hond te zijn. Echt zo'n typisch doorspoelmoment.

Daarna volgen nog vele moraaltjes en de standaard 'traantje wegpinken' momenten en aan het neerwaartse spiraal lijkt geen einde te komen. Maar tot mijn grote verrassing weet Bolt op het eind toch nog een leuk stukje weet uit te persen (de alienscène), waardoor het niet een totale mislukkig is.

avatar van film_kaza

film_kaza

Eerst het kritiek:

DISNEY WTF? Waarom maken ze volledig computer geanimeerde films? Het lijkt niet eens op Disney. Ook kwa stijl. Het had net zo goed van Warner Bros ofzo kunnen zijn.

Disneyfilms horen 2D tekenfilms te zijn, met een sprookjes achtig laagje en Alan Menken achtige muziek.

Het goeie:

Bolt is leuk zoals het is. Niet indrukwekkend ofzo, maar gewoon leuk. Kleurijke en gedetaieerde figuren, leuk verhaaltje en veel grappige stukken. Vooral om die hamster kon ik hard lachen.

Één ding van Disney herkende ik erin. De leuke stijl die voor jong en oud is. Het is maar wat je leuk vind.

Kortom, laat de computer animatiefilms maar aan Pixar Animation over en begin weer met tekenfilms. Maar in overall is het wel een leuke film om te zien.

avatar van seth gecko

seth gecko

een lief simpel verhaaltje dat knap geanimeerd gebracht wordt. Bolt is schattig en een personage waar je wel kan om kan geven maar de show wordt toch gestolen door zijn twee metgezellen en een stel duiven.

3.5****

avatar van jadolino

jadolino

Lang geleden dat een film, en dan nog een animatie als deze me zo kon ontroeren . Warm en schattig.

avatar van Kisje

Kisje

Heb hem lang in de rekken laten staan, maar uiteindelijk toch bekeken. Wat een leuke prent. Origineel verhaal en de hamster.. die maakte het verhaal gewoon af he ..

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Een erg goed gemaakte animatiefilm. Met zowaar een goedlopend verhaal. Ik heb die 90minuten met plezier gekeken. Een van de betere animatiefilms

avatar van parel123

parel123

Middelmatig verhaal. Uiteraard wel leuke humor, maar hoort voor mij zeker niet tot de toptekenfilms

avatar van Nick.

Nick.

Rhino steelt de show, erg grappige film 4*

avatar van JosieT

JosieT

Vermakelijke film, maar Disney heeft leukere films..

avatar van martenaria

martenaria

dacht eerst dat ik naar die hard zat te kijken maar later werd het wel wat beter. idd toy story en nemo zijn leuker

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

De hamster is geweldig!

Voor de rest was het wel een vermakelijke film. Oh ja de duiven waren ook nog wel grappig.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Die nerdy hamster is inderdaad geweldig! Staat model voor de arme gamer-/cubicle nerd, maar op sublieme wijze weergegeven. Verder is het concept natuurlijk weer erg sterk van de film.. vertoont zo nu en dan wat sleetse plekken, maar blijft leuk en onderhoudend.

avatar van kMal

kMal

Ik heb 'em net op Film1 gezien en ik moet zeggen dat de humor minder cheesy was dan ik had verwacht!

Prima film.

avatar van Leursio

Leursio

De hamster rules! Leuke film, zit goed in elkaar, en mijn dochter is inmiddels helemaal Bolt-fan.

avatar van Aapje81

Aapje81

Heb inmiddels teveel van dit soort films gezien waardoor ik er een beetje op uitgekeken ben maar dit Boltje is toch wel heel leuk. Verder is het allemaal netjes gedaan zit het filmpje vol met leuke en schattige momenten en heb je er een leuke avond aan en dat is het belangrijkste.

ook al is het een kinder film is hij gewoon goed, en echt leuk om te zien.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Leuke film! Alles is zo tot in detail en realistisch uitgewerkt (de stad dan). Af en toe wat humor, maar de schattigheid van Bolt staat toch op de voorgrond. Wat een cool figuurtje.

Verder is de film vooral blits, zoals bijna alle Disneys en Pixars tegenwoordig zijn. Lekker trendy dus, maar de echte Disney magie mis ik tegenwoordig toch wel, ook al zit er nog steeds een happy end en droevig momentje in de huidige ontdekkingen. Bolt is origineel, maar nergens echt betoverend.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Leuk, schattig, .... maar inderdaad .... ik ken betere!

avatar van Zmrzlina

Zmrzlina

Erg leuke film! De hamster en de duiven zijn lachen.

avatar van cr_ix

cr_ix

Wahahahahaha.... die hamster en die duiven... dat hebben ze echt goed gedaan. Ik weet niet of je over beter of slechter kunt spreken, maar deze film is heel anders dan de rest van de Disney's. De humor is erg Amerikaans. Combinatie van humor en actie maakt het een heerlijk ontspannen filmpje.

avatar van ehs21

ehs21

Verrassend leuke film, alleen het begin vond ik veels te overdreven. Ik snap dat dat juist de bedoeling was maar dan nog vond ik het gewoon te. Er zitten veel grappige momenten in (met name hamster en duiven) en Bolt is gewoon een leuk hondje. Relatie tussen Mittens en Bolt is ook goed gedaan. Heb me eigenlijk vrijwel geen moment verveeld 4*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Weer een leuke film uit de Walt Disney studios. Rhino blijft echt een geweldig personage en de duiven ook wel, maar ook Bolt zelf werd goed in beeld gebracht. De animatie-stijl vond ik best mooi en na een spectaculair begin wordt de film steeds leuker. Vooral het stuk met de brand vond ik een spannende scène. Ik heb me in ieder geval goed vermaakt hiermee, zeker een aanrader voor kinderen (en eigenlijk ook wel voor volwassenen).