• 9.378.051 stemmen

Geregisseerd door: Byron Howard en Chris Williams

Met onder meer: John Travolta, Miley Cyrus en Malcolm McDowell

Releasedatum: 11 februari 2009

Plot Bolt

"Fully Awesome. Ridonculous. Let It Begin."

Bolt is een superhond. Althans, dat is hij wekelijks in zijn eigen TV-serie "American Dog". Al denkt hij daar zelf heel anders over. Want als hij pardoes van Hollywood in New York terechtkomt, kan hij ineens niet meer op z'n superkrachten terugvallen. Samen met de zielige huiskat Mittens en Rhino, een aan televisie verslaafde hamster in een plastic bal, moet Bolt zijn weg terug naar Hollywood proberen te vinden.

Bolt (stemrol)

Young Penny (stemrol)

avatar van Keane1983

Keane1983

Wat een topfilm..

De animaties zagen er zeer gelikt uit (wat ik ook niet anders verwacht had van pixar). De soundtrack was typisch disney (wat eigenlijk altijd wel aanstekelijk werkt en goed in het gehoor ligt).

De humor was toch wel constand aanwezig en heeft er voor gezorgd dat ik de hele tijd een glimlach op mijn gezicht had.

De film weet ook te ontroeren, maar ook niet te zwaar te worden.

Kortom...top vermaak in een anderhalf uur durende roadmovie....

Een dikke 5.0*

avatar van f2sputnik

f2sputnik

In één woord: BLITS !!!!!!!

Echt een te gekke annimatie, kinderen werden wild, vonden het fantastisch.

Staat op mijn mediaplayer en wordt grijs gedraaid.

Annimatie van dit formaat krijgt "5" sterren.

avatar van Hanssske

Hanssske

Heel grappig en echt heel leuk gemaakt!! Me vriendin en ik hebben echt gelachen!! Zowel leuk voor kinderen als voor volwassenen!

avatar van oruiz

oruiz

geniaal.Toch wel een paar keer in een deuk gelegen door die hamster

avatar van Misery :3

Misery :3

Super Awesome

Ik wordt helemaal blij van deze film. Ik mocht de film lenen van iemand, maar ik denk dat ik em zelf hou xD

Die Hamster is ook geweldig. Whaha wat heb ik om dat beest gelachen, vooral die scheve tandjes van em :3

En Bolt had toch echt wel de trekjes van een echte hond, erg knap gedaan..

avatar van ronnyboy

ronnyboy

Inderdaad , ik vond het ook weer een zeer vermakelijke film.

Goede en mooie animaties en soundtrack was ook weer erg leuk.

Mooi verhaal weer van de giganten.

Ik heb weer zeer genoten met mijn zoontje!!!!!

Zeker een aanrader !!!!!

avatar van jeroenlamers

jeroenlamers

zeer leuk voor kleine kinderen,

voor volwassen mensen overigens is het verhaal voorspelbaar en kinderachtig, maar de grappen zijn wel grappig! Daarom voor kinderen 4 sterren, maar voor volwassenen niet meer dan 3 sterren!

avatar van Shinobi

Shinobi

Vermakelijke film om te zien, niks meer en niks minder.

Vooral die hamster was echt te geniaal gewoon.

De animatie was overigens puik, echt een genot voor je ogen ook al zag je alleen gras in beeld.

Goed voor 3, 0 sterren.

avatar van Spetie

Aardige animatiefilm, die er verrassend goed uitziet voor een Disney. Heel anders ook, dan de meeste films van hen. De film is ondanks de cliches en voorspelbaarheid best vermakelijk. Het tempo is hoog, de animatie goe. De hoofdpersonages zijn aardig, maar hamster Rhino steelt wat mij betreft echt de show.

Zeer grappig bijpersonage is dat evenals de duiven met hun droge opmerkingen. Jammer dat de film op het einde een beetje zoetsappig wordt, maar verder is het geheel best vermakelijk en lijkt Disney de strijd met Pixar op deze manier goed aan te kunnen gaan. Hopelijk trekken ze deze lijn in de toekomst door.

mcdaktari

ik dacht dat de meeste Disney animatie films er goed uit zien. En is Pixar niet van Disney???

mcdaktari

sterker nog Pixar is Disney. en het lijkt mij dat ze de strijd niet met zich zelf aan hoeven te gaan toch

avatar van Riddierid

Riddierid

Ik vond het een goede film, heel mooi gemaakt en zeker een aanrader voor bijna iedereen.

kijken dus

avatar van montoyaruler

montoyaruler

De eerste keer dat ik een film op Full-HD heb bekeken. Mijn laptop trok het met moeite, maar de kwaliteit was echt verbluffend. Zeker de vacht van Bolt was haarscherp (leuke woordspeling ).

De film zelf was vermakelijk. Het verhaal was opzich niet veel soeps, maar de humor van de dieren die Bolt in zijn avontuur tegenkomt zijn gewoon heerlijk. Vooral de duiven en die hamster zijn echt grandioos funny.

Ik heb de film in Nederlandse synchronisatie gezien, wellicht is de Amerikaanse versie leuker.

3½*

avatar van gekkehuus73

gekkehuus73

Ik zie het schijnbaar niet wat iedereen in deze film aantrekt...

avatar van Spetie

mcdaktari schreef:

De vroegere wel, de laatste jaren vond ik het niet altijd even goed. Pixar is van Disney ja, maar verder wel een op zichzelf staande Studio, die wat mij betreft betere animatiefilms aflevert dan Disney zelf. Concurrent is misschien een iets te groot woord inderdaad.

avatar van Lotte84

Lotte84

bril-jante animatie film!!!

mcdaktari schreef:

Doen ze ook niet, waarom denk je dat deze in het najaar uit kwam en Pixar de zomer ruleert? Simpelweg omdat Pixar het beter doet (zowel kwaliteit als box office), daar gaat Disney niet proberen voor te staan.

Standaard Disney.

Ik moet zeggen Disney heeft het nog niet zo slecht gedaan met de CGI reeks. In vergelijking tot de Classics valt hij natuurlijk in het niet, maar tegenover de zeer vermakelijke Dreamworks weten films zoals 'Bolt' zich prima staande te houden.

Met een standaard Disney verhaal met een originele draai is Bolt een leuke familiefilm met, zoals dat hoort, een schattige hoofdrol en coole bijrollen (een hamster in een bol heeft een awesome-level van 'Madagascar's' diertje met groten ogen). Dit, een aantal goede grappen en een paar aardige wendingen, weten het toch wel slappe, voorspelbare verhaal staande te houden.

De animatie is mooi, maar nauwelijks zo verbluffend als we gewend zijn van Pixar en aangezien het niet zo cartoonesk is als Dreamworks, valt het er een beetje tussenin, wat dus een gemengd gevoel oplevert. Echt adembenemend is het nooit.

Al met al redelijk vermakelijk, met leuke critiek op televisieland, maar vooral met de potentie om een betere film te kunnen zijn.

3.0

avatar van validius

validius

Keane1983 schreef:

Wat een topfilm..

Dit was alleen geen Pixar film.

mcdaktari schreef:

ook dat is niet waar. Pixar is ontstaan uit Disney (oprichter van Pixar zat bij disney, is weggegaan en is Pixar begonnen), Pixar werd gewaardeerd en steeds groter, DIsney zag dit ook en heeft het bedrijf opgekocht. Hoewel Pixar VAN disney is, is Pixar toch een eigen bedrijf en is zelf geen disney, natuurlijk heb je dan weer allemaal poeha met samenwerkingen enzo en blabla.. erg ingewikkeld allemaal en ik denk ook niet de moeite om over na te denken.

Uiteindelijk maakt het niet uit of Pixar, Disney of je overbuurman in zijn hobbygarage de film gemaakt heeft, het resultaat telt. En ik vind het een erg leuke film. De schilderachtige achtergronden zijn erg goed toegepast in de film en het geeft een fijne sfeer die moeilijker te bereiken is wanneer je alles in 3 Dementies animeert. Ook het verhaal is vermakelijk met als hoogtepunt Rhino de hamster. GO DISNEY!

mcdaktari

Je kunt het brengen hoe je wilt maar Pixar en Disney horen wel bij elkaar. Maar het ging er over dat Pixar niet de strijd met Disney hoeft aan te gaan omdat ze bij elkaar horen, dan had hij beter kunnen zeggen dat Pixar de strijd met dreamworks aan kan gaan. Maar je hebt gelijk het is een hele leuke film

Angrod_Pallanén

Ik denk dat je hetzelfde zegt als validius, Pixar en Disney zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, ja, maar Pixar is een studio op zichzelf, vandaar dat je bij het begin en eind van Bolt ook Walt Disney Animation Studios zag en niet het lampje van Pixar. Twee verschillende studios, twee verschillende productiemaatschappijen, één distributeur.

mcdaktari

juist dat klopt zoals jij het zegt

avatar van ladyg

ladyg

Leuke animatie! Ik heb erg gelachen om die hamster. VET!

avatar van WB

WB

De animatie is uiteraard heel mooi gemaakt! Het verhaal is niet helemaal geweldig, maar de personages zijn leuk. De hamster, een sidekick, is weer dè komische noot. Wat veelal gebeurt in de Disney- en Pixarfilms. Leuke film, voor jong en oud, maar haalt het niet bij de eerdere werken van Pixar.

avatar van palingroker

palingroker

Een alleraardige Disney productie. Heb me ook kapot gelachen om de hamster en de verschillende duiven. Vond Bolt zelf erg schattig totdat hij ging praten.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Met de kids mee gekeken en het is weer een topper.

Je denkt, het zal wel een keer uitgemolken zijn, maar met het zien van deze film.......toch niet.

Het is een uiterst leuk filmpje geworden, waarbij spanning en humor elkaar in razend tempo aflossen.

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

Heel erg leuke film! Vind het na Finding Nemo 1 van de betere animatiefilms...

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wel een aardige film, had stukken minder verwacht. De Disney factor was wel weer erg aanwezig want dat hondje was soms erg schattig

avatar van Spookje

Spookje

Heel erg mooi gemaakte animatie-film met hier en daar ontroering, aktie en humor...Voor de kids is ie werkelijk fantastisch....

Persoonlijk had ik iets meer humor verwacht..

Toch één van de betere films op animatiegebied....

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Erg leuk!

Vooral de hamster en de onnozele duiven zijn een erg leuke toevoeging in deze geslaagde animatiefilm.