Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: John Travolta, Miley Cyrus en Malcolm McDowell
Releasedatum: 11 februari 2009
Bekijk via Disney+
Plot Bolt
"Fully Awesome. Ridonculous. Let It Begin."
Bolt is een superhond. Althans, dat is hij wekelijks in zijn eigen TV-serie "American Dog". Al denkt hij daar zelf heel anders over. Want als hij pardoes van Hollywood in New York terechtkomt, kan hij ineens niet meer op z'n superkrachten terugvallen. Samen met de zielige huiskat Mittens en Rhino, een aan televisie verslaafde hamster in een plastic bal, moet Bolt zijn weg terug naar Hollywood proberen te vinden.
Bolt (stemrol)
The Agent (stemrol)
Veteran Cat (stemrol)
Young Penny (stemrol)
Captain Pervert
Fantastische animatie, leuk grappig verhaal. Disney haalt hier mee zeker het niveau van Pixar. Topper!!!
Niets aan toe te voegen, behalve:
De aanwezigheid van John Travolta was nauwelijks merkbaar, hij had een heel ingetogen rol. Ik verwachtte meer stoere praat, zoals bij Over The Hedge (met Bruce Willis) maar Travolta's rol was opmerkelijk tam. Ook wel jammer dat er niet meer verwijzigen naar bekende films en Hollywoodsterren in zitten. Dat is altijd erg geestig.
Op IMDb staat trouwens dat Ron Moss de stem van Dr. Forrester inspreekt, maar die heb ik nergens gezien?
pokefreak
Pixar heeft nu een waardige tegenstander/ concurent!
Pixar is toevallig wel van Disney
Waku
hele leuke animatie en knap gemaakt.
Ik kan niet anders zeggen.
Het zijn de animatie figuren als hondje Bolt, de verlaten kat en de gekke hamster doe voor een voortdurende glimlach zorgen.
En ik had na verloop van tijd echt niet meer het idee naar een
animatie film te kijken maar naar een speelfilm.
3,5*.
SanneW
Ow wat een geweldige animatie! Vooral die hamster maakt het hem wel!! Ik heb heerlijke gelachen! Alles zag er ook heel mooi uit, allemaal goed in detail. Soms leek het net of we echt door Las Vegas reden, zo echt zag het er soms uit.
the new guy
Ja! Toppertje. Weer eens echt een Disney.
Echt gelachen om die domme hamster.
Ash0089
Toen ik een tijd geleden naar de film ging kwam de trailer voor Bolt voorbij. Ik moest huilen van het lachen om de hamster, wat geniaal!
Dus, toen ik afgelopen week zin had in een bioscoopje moest het er toch maar van komen.
Wat een teleurstelling. De hamster is echt hilarisch, daar kan niemand omheen. Het verhaal van de film is origineel, alleen de uitwerking is heel erg afgezaagd en standaard Disney. De moraal ligt er weer lekker dik bovenop en de andere personages (hoewel ze er schattig uitzien) doen mij helemaal niets. Helaas, helaas.
De hamster blijft wel een absolute hit, misschien moet die nog eens zijn eigen film krijgen...
sander.h
Geweldige film, supermooi gemaakt. Het gras, de vacht van de beesten etc. etc. - echt heel veel detail. Die hamster steelt inderdaad de show! Echter die agent van Penny vond ik ook geweldig getroffen, wat een type
Van moraal heb ik niet zo heel veel gemerkt, een goed teken dus.
Wat mij betreft een aanrader.
Fryce
Ik vond em leuk. Ben niet zo van de Disney, maar moest hier wel om lachen. Ik hoop dat ze ooit nog van het zoetsappige morele sausje afkomen, want dan gaat de kwaliteit na mijn idee met lichtsnelheid omhoog.
m1701
Voor een animatiefilm vond ik em erg goed!
De film begon meteen met actie, waar ik erg van hou!
Heel erg leuk verhaal. De hamster Rhino is ook erg grappig
Film is zeker de moeite waard om te kijken
Film is ook lekker vlot
4,0* voor deze zeer leuke film
kaydegreef
De beste animatiefilm die ik de afgelopen weken heb bekeken
Grappige momenten, veel 'actie',...
Livefree70
Met mijn dochter in de bios gezien, en moet zeggen dat het de beste 14 euro waren die ik de laatste tijd heb uitgegeven. Uiterst grappige en goed gemaakte film met sterke personages (de hamster was leuk, en de duiven super!).
Kuwiel
Zeer leuke familie film , erg goed gemaakt .Ik heb mij kostelijk vermaak , voral de hamster is erg leuk !
BandietjeXL
Geweldig,
Nooit gedacht dat ik ook echt leuk ging vinden,
Maar het is ook echt een film voor jong en oud!
die film heeft zowel de humor voor kleinere kinderen, maar zeker niet verkeerd voor volwassene,
Nu ga ik kijken naar Shrek, Dit is dus ook een film voor jong en oud!
Die hamster is geweldig, en die kat is apart!
maar hoe die duiven het deden, Geweldig!
Nagini
Erg leuk!
Grappig, orgineel verhaal.
Hahh die puppyogen, echt lief!
Mr.niceguy
grappige film. Erg mooie beelden en ik heb me kapotgelachen om die dikke hamster. Ik vind het een geslaagde film
bakuratje
Onwijs leuke disney film!
Al hou je van Disney gewoon lekker kijken
Chimpz
De beste non-pixar Disney 3D animatiefilm ooit en de beste non-pixar Disneyfilm sinds Tarzan in 1999. Dat wil niet zo heel veel zeggen, maar verder haalt Disney studios voor de eerste keer het Pixar niveau met "Bolt": origineel concept, memorabele personages (waaronder het grappigste Disney personage in lange tijd, Rhino de Hamster), goede stemmen (Travolta baby!)... Goede grappen en de typische oude sfeer (hoe cliché die ook is, dat hoort er bij) zorgen voor de beste Disney film in 10 jaar.
andrehoek
Leuke Disney. Vond het jammer dat de Pathe's in de buurt deze film alleen s'middags vertoonde. Dus dan maar thuis op de bank.
De "slechte" katjes, de duiven en uiteraard de hamster waren allemaal top. Vind 'm zeker beter dan Monters vs Aliens.
Het beslaan van het bolletje van de hamster, helemaal geweldig...
Henkebart
Echt orgineel allemaal. Ik heb genoten! Zeer zeker een aanrader voor de kids, en ook voor de oudere onder ons die van animatie houden.
B_B
- 1969 berichten
Dacht in het begin eventjes dat Disney een totaal andere kant opging.
Bleek niet echt zo te zijn maar wel (weer) een vermakelijk filmpje. Toch leuk om te zien dat ze inmiddels ook mee gaan met de tijd. Zo zit er een stoere (nou ja stoer) actiescène in en is de soundtrack ook anders dan je zou verwachten. Nog maar 1 meezingliedje zit er in, niet zo erg natuurlijk want met die Phil Collins muziek kunnen ze anno 2009 niet meer mee aankomen.
Verhaaltje is verder wel vermakelijk, beetje cliche en voorspelbaar maar dat hoort er wel bij. Voice-acting vond ik dan weer redelijk slecht, altijd jammer als 'de grote namen' erbij zitten en vervolgens niks toevoegen aan de film. Personages waren dan wel weer leuk uitgewerkt, vooral die hamster was echt geweldig.
Dikke 3*
_Moonwalker
Mooi animatie film. De hamster was geweldig gewoon.
Moeite waard om te kijken.
Jeanine1987
Leuke film!
kort maar krachtig.
Ik val persoonlijk waarschijnlijk een beetje buiten de doelgroep maar ben met mijn kleinere buurmeisje geweest. Ik vond het een goed en origineel verhaal met leuke karakters. Zowel de hond, als de kat waren geweldig maar voor mij was de hamster toch wel de ster van de film die guitige hamster in zijn balletje die er heilig van overtuigd is dat bolt wel een echte superheld is geniaal
niet alleen leuk voor kinderen maar zeker ook voor wat oudere jongeren die van animatiefilms houden
Hectometersnor
De zoveelste animatie film die voor mij heel erg standaard beginnen te worden. Allemaal dezelfde verhaalslijn, allemaal dezelfde opbouw en altijd een 'grappig' 2nd character. Deze was overigens in deze film naar mijn mening totaal niet grappig. Technisch gezien ziet het er allemaal supermooi uit maar ik heb hem toch na een klein uurtje uit gezet en ben toen maar weer Hoodwinked gaan kijken. Dat is tenminste humor!
Parisa
De beestjes waren cute en leuk getekend. Maar helaas, ik kan er niet meer van maken. Want mijn gezicht richtte zich geregeld naar de klok.
Lui (crew films)
- 11914 stemmen
Prachtig begin en de film leek zo veelbelovend maar veranderde al snel in een standaard animatiefilmpje. Puur vermaak voor één keer!
rotem
Wat een strakke film zeg. Heb hier werkelijk (samen met kids) van genoten !!!

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

The Adventures of Tintin
Animatie / Avontuur, 2011

Shrek 2
Animatie / Komedie, 2004
hamster human animal relationshipcomputer animatietalking dogdiercat vs dog duringcreditsstingertalking catpetsdog cat friendship animal lead