• 9.376.964 stemmen

Geregisseerd door: Byron Howard en Chris Williams

Met onder meer: John Travolta, Miley Cyrus en Malcolm McDowell

Releasedatum: 11 februari 2009

Plot Bolt

"Fully Awesome. Ridonculous. Let It Begin."

Bolt is een superhond. Althans, dat is hij wekelijks in zijn eigen TV-serie "American Dog". Al denkt hij daar zelf heel anders over. Want als hij pardoes van Hollywood in New York terechtkomt, kan hij ineens niet meer op z'n superkrachten terugvallen. Samen met de zielige huiskat Mittens en Rhino, een aan televisie verslaafde hamster in een plastic bal, moet Bolt zijn weg terug naar Hollywood proberen te vinden.

Bolt (stemrol)

Veteran Cat (stemrol)

Young Penny (stemrol)

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wauw dit was even een leuke meevaller! Had niet echt hoge verwachtingen maar dat was onterecht, Bolt is een enorme leuke en vooral ook grappige film.

Bolt word neergezet als een enorm stoer hondje die eigenlijk gewoon om op te vreten is. Denk aan de scene dat hij leert om te schooien, enorm cute! Maar degene die de film echt nog een stuk hoger tillen zijn Mittens, Rhino en die duiven! Die zijn zo leuk neergezet en hebben zo'n eigen persoonlijkheid dat is gewoon heel leuk om te zien, en de humor is geweldig. (al vond ik het niet echt humor voor de wat jongere kids onder ons) Jammer van het begin, dat hele actie / super-dog gedoe vond ik wel een stuk minder, maar de film werd gelukkig snel naar een hoger niveau getild en dan is het een hele vermakelijke, leuke, grappige, ontroerende familie film!

Ik doe eens gek...

avatar van amanda22

amanda22

Nou ik vond het een leuke en grappige disney film!

Alle 3 de diertjes waren schattig en het verhaal was ook wel leuk..

Ik heb vooral gelachen om die Rhino the Hamster!

Kortom erg genoten!

avatar van teigetje37

teigetje37

Hele leuke verassende animatie voor jong en oud

Waardering: 3 1/2

avatar van RobinF

RobinF

Had er niet veel van verwacht , maar is idd wel een erg leuke film ... langleve de hamster

avatar van gotti

Vlot, vrolijk en vredelievend. Verhaaltechnisch gezien wellicht ietwat voorspelbaar, maar verhalen als deze werken altijd wel goed mits er genoeg originele en markante details inzitten; iets dat bij Bolt zeker het geval is.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geweldig leuke animatie, veel kunnen lachen, vooral toch om de hamster.

Grappig verhaal, leuk voor jong en oud.

4* dik verdient

avatar van DoubleDutch

DoubleDutch

Bitking schreef:

Totaal niet verwacht! Erg goede pixart film!

Geen Pixar, gewoon Disney

avatar van Piede

Piede

Die! Die! Die!

Die hamster is echt tof

avatar van kashu

kashu

Wat een ontzettend leuke film zeg! Anderhalf uur lang zitten genieten..

Enige minpuntje is dat de film op een gegeven moment toch écht afgelopen was..

avatar van IcU

IcU

Na de vele goeie berichten vond ik hem maar zozo. Er zit niet echt een memorabel karakter in zoals in de oude Disney films. Ook is de sfeer niet echt top. De animatie is wel enorm sterk. Het uiterlijk van de film is prachtig. Voorderest valt het allemaal iets wat tegen.

avatar van Dreamboy

Dreamboy

vond hem niet zo bijzonder, het verhaal vind ik nogal vreemd, hij denkt dat hij een superhond is omdat hij in een serie speelt maar hij is dat niet, hij kan de zoef zoef, ofziets vaags, hij heeft laserogen en de superblaf... waar slaat dat op?? er zitten wel is komische stukjes tussen vooral met het hamstertje

avatar van fkb

fkb

Deze film had de Oscar moeten krijgen. Alleen al de eerste 15 minuten zijn al beter dan heel Wall-E. De rest van Bolt blijft er met kop en schouders boven uit stijgen. Erg goed allemaal !

avatar van gotti

Dreamboy schreef:

Zo te zien heb je hem niet helemaal begrepen. Bolt speelt in een serie, zonder dat hij dit weet. Hem wordt voorgehouden dat hij echt een superhond is, om hem de puurste acteerprestaties te laten behouden...

avatar van Piede

Piede

Dreamboy schreef:

Zie het maar als een combinatie van The Truman Show en Buzz Lightyear

avatar van DoubleDutch

DoubleDutch

Het blijft uiteraard een kinderfilm en het verhaal moet makkelijk te volgen zijn maar naar mijn mening is het verhaal net iets te afgeraffeld.. De personages waren leuk en die hamster was echt hilarisch!

Muziek van John Powel was wederom subliem trouwens!

Het verhaal en de afwerking waren redelijk, de animaties waren heel erg mooi dus een gemiddelde 4* van mij maar desalnietemin gezien de animatie: Pixar heeft nu een waardige tegenstander/ concurent!

avatar van Vavi

Vavi

Het is een leuke ontspannende animatie, geen Wall-E, maar toch leuk.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Leuk voor de Kids.

avatar van Betamax

Betamax

Prima film.

verhaal erg leuk en spannend.

De hamster is echt super!

Typische Disney productie

Ja?

Wou net zeggen een erg atypische Disney productie. De actie in het begin, stoere helicopters met raketten, die hamster sidekick, gebrek aan nummers, behalve dan tijdens een interessante tussen sequence. Ik ken niet alles van Disney maar heb ze dit absoluut nog nooit zien doen.

Het zijn wel de nevenpersonages die deze film z'n flair geven. De hamster (the hell!) en die duifjes (en dan vooral die nekjes en kopjes) zijn erg leuk. De kat en het hondje zelf zijn eigenlijk wat minder.

Verder ook leuk de scene halverwege, hoewel erg zoetsappig. Je ziet het toch weinig dat een animatie zo even zijn ding onderbreekt om wat sfeerbeelden te tonen. Jammer genoeg is het laatste uur wél erg cliche met het getraumatiseerde katje dat later Bolt weer terug moet opvrolijken omdat hij net op een verkeerd moment z'n baasje weerziet en bladidbladibla. Het zal er wel bijmoeten maar vond het de film weer serieus minder leuk maken naar het einde toe.

Verder aangenaam filmpje. Verre van alle humor is geslaagd, maar al een enorme meevaller dat er echt grappige stukjes inzitten. Verder is de animatie matig, buiten wat aardig kleurgebruik hier en daar is er op dat gebied ook niet zoveel te beleven.

2.5*, Disney is duidelijk beter bezig dan z'n grote broertje Pixar.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Een vrij standaard Disney filmpje. Echt een kinderfilm met een aantal leuke diertjes er in.

Waar Pixar zich met veel grappen ook op het wat oudere publiek richt ontbreekt dat bij deze film. Verder is deze ook weinig origineel, zowel qua verhaal als qua grappen. De kleine rolletjes, van bv de hamster, zouden de film grappig moeten maken maar kunnen niet echt verassen.

Weinig grappige momenten en en vrij standaard verhaaltje waardoor het een redelijk saaie film wordt vind ik. Misschien leuk voor kinderen maar waar Pixar en Dreamworks er wel in slagen om het oudere publiek aan te spreken is dat Disney met deze film (bij mij) niet gelukt.

avatar van Zobor

Zobor

Ja, wel leuk. Sommige stukken in het begin deden me denken aan Jungle Book zoals de introductie van de duiven bij Bolt ging zo ging de introductie van de gieren min of meer ook bij Mowgli. Maar als de film vordert neemt hij typisch Amerikaanse vormen aan, zoals Bolt die zijn zelfvertrouwen verliest en weer terug moet vinden.

De hamster was wel fun (de incarnatie van de gemiddelde Amerikaan), opvallend overigens dat de figuurtjes met de meeste humor allemaal eens naar de apotheek moeten gaan voor een dosis ritalin of iets dergelijks.

avatar van Flipman

Flipman

De intro was erg grappig. Het verhaal achter het geheel ook, maar zulks hebben we al gezien in Toy Story en The Truman Show. Humor werd dus afgewisseld met voorspelbaarheid en dat maakte deze harige achtbaanrit toch een stuk minder leuk.

Ik hou toch echt meer van Pixar. Daar zit misschien ook een soort van vast patroon aan vast, maar binnen dat patroon zit wel veel meer variatie. De karakters en het verhaal zijn veel meeslepender en de animaties zijn veel geslepener. Ik miste in Bolt een emotionele houvast, die ik bij Pixarfilms wel nagenoeg altijd heb. Het verhaal deed me daarvoor ook echt teveel aan dat van Toy Story denken.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

All my training has prepared me for this moment... Die! Diiie!

Rhino Misschien wel één van de grootste pluspunten in deze film, dat geweldige hamstertje. Voor de rest een erg leuk, vlot filmpje die lekker vermaakt. Het verhaal is niet geweldig. Opzich leuk bedacht, maar allemaal wat voorspelbaar, clichématig enzo... Mjah, het ziet er allemaal erg mooi uit en er gebeuren genoeg leuke dingen die er voor zorgen dat deze film een voldoende verdient voor mij.

Bolt en Mittens zelf zijn eigenlijk nou niet bepaald geweldig, vond ik. Het zijn vooral de bijpersonages die de film erg goed doen, zoals eerder aangegeven het hamster Rhino, maar ook de duiven zijn geweldig. Tsjah, eigenlijk heb Ik me wel vermaakt, het laatste kwartier stapelen de cliché's wel erg snel op, maar dat is dan even niet anders. Dikke voldoende voor deze Disney.

avatar van dikkop

dikkop

Alweer een geslaagde animatie. Zolang de animaties mooi zijn en een leuk en meeslepend verhaal, kan ik niks afkraken.

avatar van Ant

Ant

Vond alle dieren wel een leuke vorm van humor hebben in deze film. Ook Bolt zelf zag er super koddig uit. Heb me goed vermaakt met deze film. Alleen houd ik niet zo van het "Disney gehalte". Maar dat wist ik vooraf, dus daar zeur ik verder niet over.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Vandaag verplicht Bolt moeten kijken. In mijn oordeel probeer ik me zo veel mogelijk te verplaatsen in het hoofd van een kind. Voor de kinderen is deze film natuurlijk geweldig, maar voor een vijftienjarige jongen als ik, niet echt. Alhoewel ik wel moet zeggen dat ik met sommige grappen wel een beetje kon lachen. Maar ik vermaak me toch stukken beter met andere animatiefilms, zoals Ice Age en Finding Nemo.

Ik vond de animaties wel erg mooi gemaakt, die worden echt van steeds betere kwaliteit. Ook hebben de makers hevig gebruik gemaakt van camerastandpunten die in de echte wereld niet mogelijk zijn. Dit maakt het gehele plaatje nog gelikter.

Het verhaal vind ik dan weer nergens op slaan. Kom op: een hond laten denken dat heel die dingen waarin hij meedoet echt zijn, zodat ze een beter acteerprestatie uit hem krijgen. Ze doen net alsof het een dom mens is. Maar ja, dan denk ik weer: het is een kinderfilm. Dus ik weet nog niet goed hoe ik daarover moet oordelen.

Ach ja, al met al heb ik me wel een beetje kunnen vermaken. Voor de kinderen onder ons zal dit prima vermaak zijn. Maar als ik hem vergelijk met films als Ice Age en Finding Nemo, vind ik deze (zeker qua verhaal) wel een stuk slechter.

3,0 sterren.

avatar van Pestiis

Pestiis

toch duidelijk voor mij wel een van de leukste animatiefilms uit de disneyfabriek van 't laatste jaar.

dikke 5 *

avatar van filmfreak25

filmfreak25

een van de betere animatiefilms van de afgelopen tijd. erg leuk verhaal, leuke typetjes en vooral erg goede humor! aanrader!

avatar van barcam

barcam

Fantastische animatie, leuk grappig verhaal. Disney haalt hier mee zeker het niveau van Pixar. Topper!!!

avatar van Vinco

Vinco

Had hier wel meer van verwacht, tis helaas weer een standaard disney verhaal, erg jammer!