• 9.378.696 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.292.118)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Weer erg 'Tarantino', maar niet zo sterk als 'normaal': 3.50 (3.30)

Andermaal een zeer onderscheidende Tarantino productie, maar het niveau van zijn eerste twee grote projecten wordt niet of nauwelijks geëvenaard. Wat wel is gebleven zijn de typische kenmerken waar Tarantino zich jaren geleden mee de markt heeft ingeprezen op het visuele vlak, in verhaaltechnische zin en de hoogwaardige dialogen, al pakt de dialoog in deze prent niet zo groot uit zoals hij misschien voor ogen had. Van het verhaal weten we in zoverre dat het, zoals zo vaak, schier onduidelijk is welke motivatie er achter schuilgaat. Er wordt behoorlijk geacteerd door Thurman en valt ook Liu zowaar in positieve zin op. Paradepaardje van deze film is echter de cinematografie, met vele geweldige scenes wordt de prent over enkele dode punten heengebracht. Benieuwd naar het vervolg.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Lang geleden al een keer gezien, toen niet helemaal bevallen, maar daar moet ik toch (een beetje) van terugkomen.

Heel erg stijlvol (de opdeling in chapters, het mangastukje erdoor was top, zwart-wit scènes), weer erg coole personages, toffe bloederige gevechten en een prima soundtrack. Verhaallijn is in dit eerste deel erg dun. Je komt ook erg weinig te weten over The Bride (dat wordt in deel 2 enigszins goedgemaakt).

Fim is eigenlijk een rollercoaster die van de ene coole actie-scène naar de andere gaat en je daardoor constant aan het scherm gekluisterd houdt.

Enige minpuntje was de eindscène waar Thurmans personage het opneemt tegen een heel leger vechtjassen, bah, dat had voor mi niet gehoeven. Overdaad schaadt.

Maar voor de rest prima en aldus een verhoging.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Geweldige films heeft die Tarantino toch... Heb me zeer goed vermaakt met de twee Kill Bill-films

Thom1994

Komt er nou nog een deel 3 aan?

Thom1994

Nog een tijdje wachten dus..

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Vet, tegen die tijd ben ik allang 16 en mag ik deze wel in de bios zien!

avatar van ghostman

ghostman

Deze film van Franco is een zeer belangrijke inspiratiebron ... : Bahía blanca (1984)

avatar van 88Fabian

88Fabian

maar Bill is allang Gekilld wat een raar idee van Tarantino.

Over uitmelken gesproken.

88Fabian schreef:

maar Bill is allang Gekilld wat een raar idee van Tarantino.

Over uitmelken gesproken.

Dan zal ik hem als ik jou was niet kijken. Je kan namelijk echt niet lager beoordelen dan 0,5*.

Maar kijk, de film was populair,en tarantino wil nog een deel reggisseren. Dan is het wel handig om deze film dezelfde naam te geven als zijn voorgangers, om verwarring te voorkomen. Het zou toch best raar zijn als ze deze film de naam "Kill Henk" gaan noemen.

Maar ja, ik ben wel benieuwd naar deze film, en ik heb ook wel het vertrouwen.

Dit gaat geen slechte film worden, daar ben ik 99% zeker van.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Tarantino heeft naar mijn idee 2 goeie films gemaakt

namelijk 'Jackie Brown' en 'Inglorious Bastards' voor de rest mag die het houden.

Thom1994

Tot nu toe heeft hij mij nog geen een keer teleurgesteld.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Tarantino heeft naar mijn idee 2 goeie films gemaakt

Grapjas. Wat is er verkeerd aan zijn andere films?

avatar van aspro

aspro

Smakeloos kan mij niet bekoren.

Tarantino heeft naar mijn idee 2 goeie films gemaakt

Jij kraamt echt ongelooflijk veel onzin uit.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Waarom zijn mensen altijd zo verwondert als iemand de films van Tarantino niet goed vindt? Zie d'r altijd meteen 3-4 reacties opkomen vol verbazing, alsof het niet mogelijk is.

Tha-Joker

Het gaat meer om de persoon die het zegt.

Tha-Joker schreef:

Het gaat meer om de persoon die het zegt.

Die is niet snel tevreden

GuyB

Hij houdt het toch vol om me nooit teleur te stellen. Jackie Brown moet ik nog zien.

Kan niet veel zeggen over de film, behalve dat het héél erg creatief is en waarschijnlijk een ode aan de één of andere oosterse regisseur. Dat denk ik toch?

Schitterend gevecht op het laatste. Toppunt van creativiteit dit.

4,0*/5,0*

Thom1994

Ode aan een Oosterse regisseur? Geen flauw idee.

GuyB

Weet ik niet, kwam zo over, is wel misdaad maar toch iets helemaal anders, en aangezien hij een paar idolen heeft van een paar generaties voor hem?

avatar van Nomak

Nomak

GuyB schreef:

Shurayukihime

GuyB

Interessant. Herken precies al iets aan de cover...

Thom1994

Ja, kan wel kloppen. Ik vind 't erg gek, dat Japanse films mij over het algemeen helemaal niet aanspreken. Vaak heb ik al genoeg gehad na het zien van de Filmposter. Toch jammer. Japan heeft een hoop toppers op zijn naam staan.

Ik denk dat het meer het idee is dat het allemaal een beetje onbekend en teveel vechten is. Ondanks dat het natuurlijk helemaal niet waar is/hoeft te zijn, blijf ik Japanse films toch ontwijken.

Ramon K

En dat vind ik nogal dom eigenlijk. Met 4,0* voor deze film van Tarantino is een vooroordeel aangaande het aantal fightscenes in voor jou onbekende Aziatische genrefilms nogal vreemd. Ik vind deze latere film van Tarantino erg goed omdat de flow van Japanse 70's exploitationfilms en HK kungfufilms goed benaderd wordt.

Nomak schreef:

Shurayukihime

Dat is de duidelijkste, maar het is een ode aan een hele tak van cinema en een hele boel regisseurs uiteindelijk.

Zoals: dit

etc.

GuyB

Is mij (te) onbekend, daarom graag eens tijd voor maken.

Tha-Joker

Het is toch gewoon een algemene ode aan de Japanse vechtfilms?

Thom1994

Ik denk dat Tha-Joker gelijk heeft.

Tha-Joker schreef:

Het is toch gewoon een algemene ode aan de Japanse vechtfilms?

Japanse vechtfilms, maar ook Japanse samouraifilms (vooral de exploitationkant, niet zo zeer Kurosawa e.d) en Hong Kong kung fu (film opent niet voor niets met het Shaw Brothers-logo).

Hong Kong films als The Chinese Boxer, Five Fingers of Death en Master of the Flying Guillotine staan in Tarantino's Grindhouse Top 20, en er wordt ook duidelijk naar gerefereerd in zijn Kill Bill Saga. Dus niet enkel een ode aan Japanse films.

Het personage Pai-Mei komt oa uit de Shaw Bros' klassiekers Executioners from Shaolin en Clan of the White Lotus. In die laatste film is het acteur Gordon Liu die Pai-Mei verslaat. Uitgerekend hij vertolkte nu de badguy in Kill Bill Vol. 2.