Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Kill Bill: Vol. 1
"Here comes the bride."
De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...
The Bride
Gogo Yubari
Hattori Hanzo
Johnny Mo
pumpking
De bloederige scènes zijn mooi gemaakt, zonder meer. Vooral wanneer de ledematen eraf zijn, met het fonteineffect.
Miss Sway
Een beetje à la Kick-Ass?
Dat vind ik echt een vergelijking die afbreuk doet aan deze film. Hoe leuk ik kick-ass ook vind, de overeenkomsten zijn er naar mijn mening volledig niet.
Snelle bloederige actie vind je in zo veel films terug, daarmee lijken deze films echt niet op elkaar.
Kill Bill heeft afiniteiten met het Manga, Kick ass met de Amerikaanse Comic styl. De enige overeenkomst die ik hierin vind is dat het idee geinspireerd is op een 'stripboekje'.
Het is een beetje alsof je een film van Jackie Chan vergelijkt met een J.C. van Damme.
Miss Sway
Hahaha nee hoor, het was zeker niet mijn bedoeling zo over te komen. Waarschijnlijk wat te enhousiast zitten typen
Oké.
Maar wat je probeert te zeggen is dus dat Kick-Ass meer Amerikaans is en Kill Bill Japans. Of is dat te kort door de bocht?
Tha-Joker
Het is toch een ode aan de japanse vechtfilms? Of zit ik heel fout?
Miss Sway
@planet_of-death, dat heb je goed samengevat. Wat betreft stijl wel ja, het Amerikaanse is allemaal wat meer 'plastic'. Nu is dit zoals ik dat zie natuurlijk, wat niet hoeft te rijmen met jouw mening.
Heb jij dit deel al gezien? Dit staat overigens niet los van deel 2.
@Tha-Joker, dat was de bedoeling > ode aan de Japanse vechtfilm.
RonMathijs
haha echt een Tarantino film. Vond het begin en midden egt leuk, maar vanaf het einde (het mega slachten) vond ik het een beetje TE. Dit einde deed me egt denken aan het inglourious bastards einde waar ze op het laatst in de cinema iedereen slachten.
De tarantino films zijn niet helemaal mijn ding, maar qua orginaliteit en muziek vind ik ze altijd super:D
planet_of_death
Ben werkelijk overdondert door de hoeveelheid (humoristische) gore. Haha! Heb wel ontiegelijke genoten. Stem en recensie volgen morgen.
planet_of_death
De meest bizarre mix van actie en drama die ik ooit heb gezien. Heb al een aantal Taranito's gezien en weet daarom ook wel dat de beste man een vreemde manier van filmmaken heeft, maar dit slaat werkelijk alles. Toch komt hij er weer mee weg.
Uma Thurman is goed op dreef als de grootste bitch uit de filmwereld. Ze straalt zo veel agressie uit dat je er bang van kan worden. De beginscene, waar we kennis maken met de blonde moordmachine, is geniaal om zijn droogheid. Mag zo in het rijtje beste begin van een film. Ik was voorbereidt op een grote hoelveelheid Gore en het mes in de buik vond ik verassend mild. Later werd ik alsnog op de proef gesteld...
Koppen die van de romp worden afgehakt, benen en armen die in de rondte vliegen, ogen die eruit worden getrokken... Het is overdreven, het is absurd, het is geniaal! Nog nooit heb ik zulke vette actie momenten gezien als in Kill Bill. Geen geweren, maar samurai zwaarden staan centraal. Het knappe aan de actie is, is dat Tarantino compleet zijn eigen stijl heeft ontwikkeld. Van de onlogische salto's tot de gigantisch overdreven bloedfonteinen. Het is allemaal anders en dat maakt dit kunstwerkje tot iets bijzonders.
Wel zijn er nog wat typische elementen van Tarantino te bespuren. Zo gaan de gesprekken vaak nergens over en duren de scènes lang. Dat laatste is een punt van kritiek. Ik heb een aantal keer dacht zovan: Nu weten we het wel, ga nou maar verder! Hoe geniaal sommige scènes ook zijn, genoeg is genoeg. Het feit dat het verhaal simpel is kan echter niet gezien worden als minpunt. De stijl en actie is waar het om gaat. De storyline is hier ondergeschikt.
De actie en de vibe van Kill Bill laten mijn score hoog uitvallen. De film mist alleen de x-factor voor een negen.
GinolaEHV
Ik vind het een mislukte film vanwege het feit dat het te overdreven is. De cartoon-stukjes tussendoor staan me helemaal al niet aan. Dat bloedvergieten is buiten alle propoprties om zo overdreven.
Verder vind ik de vechtscenes totaal ongeloofwaardig.
Het meest typische van allemaal: ik ben naar heel veel films in de bioscoop geweest, maar dit was de enige waarbij mensen nog voor het einde van de film de zaal uitliepen. Van de ongeveer 50 mensen die er zaten waren er op het einde nog maar 35 in de zaal.
Ik had zelf ook de neiging om weg te gaan: veruit de slechtste film die ik ooit gezien heb.
Een herziening kan nooit kwaad, zo blijkt. Ik heb Kill Bill destijds in de bios gezien. Ik vond er niks aan... zo blijkt ook wel uit mijn recensie hierboven die ik (jaren nadat ik de film heb gezien) heb geschreven.
Nadat ik de film vanavond opnieuw heb gezien, ben ik veel positiever over deze film.
Ook nu stoor ik me nog aan het gevecht van Uma Thurman met die 100 gasten, maar dat is nu slechts nog één van de weinige minpuntjes.
Het verhaal is goed, acteerwerk prima, en de cartoons storen me nu eigenlijk helemaal niet.
Verhoging van 1,0* naar 3,5*.
BillyMac
Here comes the bride
Een film die ik aan veel mensen zou willen aanraden, maar verwacht er ook niet te veel van, is gewoon vermakelijk, maar van een heel ander niveau dan Pulp Fiction.
chevy93
Is meer dan alleen vermakelijk hoor
Overigens totaal niet te vergelijken met Pulp Fiction. Dus ook een heel ander niveau ja. Wel ook hier de hoogstaande, typische "Tarantino"-dialoog, maar voor die vergelijking kan je gewoon een willekeurige film van hem kiezen.
BillyMac
Eigenlijk mijn bedoeling niet om te gaan vergelijken, want wanneer een artiest een absoluut meesterwerk maakt, gaat het in de meeste gevallen daarna "bergaf", maar bij Tarantino is bergaf nog van een zéér degelijk niveau. Mijn drie sterren geef ik dan ook niet voor de poster, en de film is inderdaad iets helemaal anders.
Overigens speelt Uma Thurman haar rol heel goed, ze zit gewoon vol vuur en haat, kun je zo van haar ogen aflezen.
Tha-Joker
Een 3* voor Kill Bill vind ik wel heel erg bergafwaarts. Waar ik het overigens totaal niet mee eens ben. Het is gewoon weer een prachtige Tarantino-film.
FuzzyNL
Zojuist Kill Bill 1 gezien, ik snap er echt niets van dat deze film zo hoog scoort op MM en IMDB.
Ik had best wel hoge verwachtingen van deze film mede door het hoge cijfer en de top 250 positie die deze film heeft. De gevechten waren erg slecht om maar niet te spreken van het één na laatste gevecht in dat huis tegen ~100 man. Ook de bloedspuitende lichamen slaan helemaal nergens op vind ik.
Toch nog 2,5* omdat het acteerwerk best wel goed was en de muziek geweldig.
Misschien dat iemand mij kan vertellen waarom deze film wel zo hoog heeft gescoord
planet_of_death
Neem het is godsnaam niet serieus... Het is een ode aan de Japanse vechtfilm. Alles wordt expres aangedikt.
yeyo
Maar 'one man army' films zoals Die Hard, Law Abiding Citizen en The Transporter kunnen je blijkbaar wel bekoren? Want daar is het geweld nu ook niet bepaald subtiel, laat staan geloofwaardig.
Tha-Joker
Toch nog 2,5* omdat het acteerwerk best wel goed was en de muziek geweldig.
Je zult inderdaad als eerste moeten weten dat dit een ode aan de Japanse vechtfilms is. Als je Kill Bill 1 niet kon waarderen, vind je denk ik Kill Bill 2 beter. Die heeft meer verhaal en minder actiescenes, volgens mij
DonOswaldo
- 1931 stemmen
meer dialoog is het bij kill bill 2.
FuzzyNL
Ik denk niet dat je het geweld in "one man army" films zoals die je opnoemt kunt vergelijken met een japanse vechtfilm als Kill Bill. Het geweld in Kill Bill is heel anders dan in deze films. Ik ben sowieso niet echt een fan van het japanse vechtfilm genre.
Vanmiddag maar is Kill Bill 2 kijken, hopelijk heeft die wat minder gare actie en betere dialogen.
yeyo
Ik ben sowieso niet echt een fan van het japanse vechtfilm genre.
Das nog wel iets heel anders dan zeggen dat de gevechten slecht zijn en nergens op slaan.
planet_of_death
Ik snap dat je een hele andere vorm van actie verwachte, maar deze actie is wel uniek.
Tha-Joker
meer dialoog is het bij kill bill 2.
Dat bedoelde ik te zeggen, met meer verhaal. Meer dialoog.
FuzzyNL
De spuitende lichamen vond ik nergens op slaan, dat heeft niets met het vechten te maken, bloedspuitende lichamen kunnen in allerlei soorten films met geweld zitten, niet alleen japanse vechtfilms.
Miss Sway
@FuzzyNL, Dat de Japanse vechtkunst centraal staat is denk ik wel duidelijk. Nu wil ik niet alle Japanse vecht films over één kam scheren maar over het algemeen zijn ze toch wel over de top en met extremere scènes die 'nergens op slaan'. Armen die van lichamen af worden geslagen etc. Daarnaast weet je dat het een Tarantino film is. Zelf geef je aan dat de Japanse vechtfilm niet echt je ding is, wat ik mij dan afvraag... wat voor verwachtingen had je dan in hemelsnaam.
Misschien waren jouw verwachtingen niet realistisch in dit geval, wat niet per definitie zegt dat dit een slechte film is. Dat deze film hoog scoort begrijp ik wel. Mensen die dit gerne wel waarderen, wat waarschijnlijk het overgrote gedeelte stemmers is geweest, zien ook dat dit een geweldig stukje film is. Dat heeft te maken met ervaring in het beoordelen van dit concept films.
Overigens denk ik dat je deel twee ook niet leuk zult vinden. Immers zijn het twee delen die de film één maakt.
FuzzyNL
Ik heb sowieso altijd al een beetje de japanse vechtfilms vermeden maar besloten om er toch maar eens één te kijken, wie weet bevalt het me wel
Om die reden dus gekozen voor Kill Bill aangezien deze erg hoog gerate worden op sites als moviemeter en imdb. Tuurlijk ik had wel een japanse vechtfilm verwacht, maar niet een vechtfilm met zulke extreme vecht scenes.
Zo juist ook nog Kill Bill 2 gekeken, die film is wel erg goed. Veel maar dan ook veel beter dan 1. Betere dialogen, geen extreme gevechtscenes, leuk einde ook. Ook de zwartwit scenes geven de film een heel mooi sfeertje. Kill Bill 2 is naar mijn mening een film die ik zeker nog een keer ga kijken in de toekomst!

Kill Bill: Vol. 2
2004

Quentin Tarantino onthult idee voor 'Kill Bill'-prequel: 'Zal ik het nog doen?'

Uma Thurman stelt dat 'Kill Bill 3' niet snel op komst zal zijn

Quentin Tarantino hint op een derde 'Kill Bill'-film: "Waarom niet?"

Bloederige klassieker 'Kill Bill: Vol. 1' van Quentin Tarantino morgenavond op Veronica

Pulp Fiction
Misdaad, 1994