134.893 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.043 berichten | 4.929.683 stemmen

Gincho Nagaremono Mesuneko Bakuchi (1972)

Alternatieve titels: Wandering Ginza She-Cat Gambler, Wandering Ginza Butterfly 2, Wandering Ginza Butterfly 2: The...

Gincho Nagaremono Mesuneko Bakuchi (1972)
3 stemmen | gemiddelde 3,50
mijn stem:
Volledige alternatieve titels: Wandering Ginza She-Cat Gambler, Wandering Ginza Butterfly 2, Wandering Ginza Butterfly 2: The Wildcat Gambler

Japan
Actie / Avontuur
95 minuten

geregisseerd door Kazuhiko Yamaguchi
met Meiko Kaji en Sonny Chiba

Nami de Zilveren Vlinder komt aan in Ginza, Tokyo om de moordenaar van haar vader te vinden. Ze ontmoet Oyabun Aiboshi, die zo'n schoonheid als haar meteen in wil huren voor zijn gokhal. Ze weigert. Op haar zoektocht rekent ze af met pooiers, yakuza, gokbazen en andere louche figuren. Ook helpt ze Hanae, door wie ze eerder bevrijd was, die achtervolgd wordt door een bende waaraan haar vader, een dronkenlap met gokschulden, haar verkocht had.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2007, 13:54 uur
Dank voor de toevoeging! _O_

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2008, 16:29 uur
Bedankt voor de toevoeging. Deze film wil ik zeker nog zien.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2009, 21:12 uur
Komt volgende maand uit via Synapse (regio 1)!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 16:43 uur
Nog voorafgaand aan de Female Prisoner (4 films) en Lady Snowblood (2 films) serie deed Meiko Kaji het tweeluik Wandering Ginza Butterfly. Beide films zijn van hetzelfde niveau (dit tweede deel is iets wellicht 'lolliger' dan het eerste deel) en beide films zijn ook bijna net zo goed als die twee meest bekende ook meest hoogstaande filmseries van deze legende. Alleen het titellied alleen al is al weer van grote klasse. Je zit er direct middenin.