• 9.378.486 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Glen Whitmann

avatar van *Joly*

*Joly*

JacoBaco schreef:

Ik kan ook zeggen. ''Valt wel mee.''

Want.

1. Ik vind Transformers geen slechte film. 3* Hij viel alleen tegen.

2. Ik kraak niet iedereen regelmatig af. Eigenlijk niemand. Alleen de film een beetje.

Het zal best.

Is iederen nu happy.

Kunnen we dan nu ophouden met al dat gezeik

avatar van Spetie

*Joly* schreef:

Je zeg net

En nu zeg je

Wat is dan het probleem

Begrijp het niet hoor

Er is geen probleem, maar zegt dat je het niet grappig vindt en dat iedereen serieus moet doen, terwijl je zelf dus onlangs ook loopt te lachen om een opmerking.

Beetje tegenstrijdig om dan te roepen dat men weer serieus moet gaan doen, als je zelf een x tal berichten daarvoor ook niet serieus bent.

Verder geen problemen.

avatar van *Joly*

*Joly*

Spetie schreef:

Maar niet achter elkaar.

Maar ik wil graag deze discusie sluiten want het gaat weer om helemaal niks. Dat mensen zich zo druk kunnen maken.

avatar van Zinema

Volgende maand.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Michael Bay = spektakel. En dat zal wel altijd zo blijven: 3.00 (3.00)

Bay doet waar hij goed in is, het neerzetten van een spectaculaire blockbuster. Net zoals overigens al zijn andere films. Het is zeker geen toeval dat het is 'mislukt' met Pearl Harbor, waarbij de focus niet lag op het spektakel maar een slecht uitgewerkte liefdesromance. Alhoewel Bay zich in die prent toch nog kon uitleven met de visueel sterke aanval op Pearl Harbor en alle andere gevechtstaferelen. Maar goed, Transformers nu dus. Normaal ben ik niet zo'n fan van al wat met robots en weet ik het wat voor neppe dingen te maken heeft, maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat Transformers zowaar aardige kost is. Toch leunt de prent weer sterk op de filmtechnische aspecten, en dat is toch wel erg jammer, aangezien Transformers meer heeft te bieden dan alleen de prachtige visuele settings.

Zo begint het verhaal heel redelijk, maar sterft het script een langzame dood als Bay zich volledig uitleeft op alle cinematografische pracht en praal naarmate de prent vordert. De cliche's stapelen zich op naar het einde toe, de verhaallijnen 'lopen' voor geen meter meer (naar mijn mening worden er sowieso net 1 of 2 verhaallijnen teveel in de film gepropt) en verliest Bay langzamerhand het overzicht in de regie. Dit uit zich met name in het feit dat het subplotje met de twee whizzkids Megan en Glenn er met de haren wordt bijgesleept en doet het hele 'gedoe' rondom Sector Seven nogal onwerkelijk en weinig overtuigend aan. Al verspeelt Transformers sowieso veel van zijn geloofwaardigheid naarmate de prent vordert aangezien men bepaald niet consequent te werk gaat (ook de geforceerde keuze voor een dichtbevolkte stad als decor voor het bombastische slotakkoord helpt niet echt mee). Wat betreft het acteerwerk ben ik positief noch negatief. Iedereen doet zijn ding waarbij niemand echt opvalt met een sterk of zwak optreden (afgezien van enkele kleine bijrollen). De dialogen stellen over het algemeen ook niet bijster veel voor en zijn bij vlagen zelfs behoorlijk geforceerd.

Maar zoals wel vaker in prenten van Michael Bay laat hij 'de rest' versloffen om zich helemaal op de cinematografie te richten. En dat terwijl ik er nog steeds van overtuigd ben dat Michael Bay zijn talent als regisseur gewoonweg verkwanseld door zich steeds maar weer blind te staren op de cinematografie. Het lukte hem met The Rock immers wel om cinematografische hoogstandjes hand in hand te laten gaan met een sterke regie. Maar, daar is de maar, als je zoals Bay ergens voor gaat moet je het goed doen, en dat doet hij opnieuw. De vonken spetteren er letterlijk vanaf. Het camerawerk is zeer sterk en divers (misschien zelfs wel het beste van al zijn fiilms tot nu toe), valt de uitermate zorgvuldige montage op (hetgeen ook nog eens het tempo lekker hoog houdt waardoor de 135 minuten voorbij vliegen), en is ook de coordinatie een vet pluspunt. De special effects zijn daarnaast van grote klasse. Vrijwel geen moment oogt het ergens onnatuurlijk dat de robots niet echt aanwezig zijn. Daarnaast is ook de soundtrack buitengewoon sterk. Transformers is al bij al wederom een geslaagde blockbuster van de hand van Michael Bay, die zijn kunstje telkens weer van nieuwe elan voorziet en daarmee 'zijn formule' vooralsnog glansrijk ten uitvoer kan brengen.

Script / Verhaal:................ 2,50

Transformers staat daarmee voor 'Goldfinger' en achter 'Seven Years in Tibet'

avatar van christian

christian

Weertenaar schreef:

Michael Bay = spektakel. En dat zal wel altijd zo blijven: 3.00 (3.00)

Script / Verhaal:................ 2,50

Acteerwerk:....................... 3,00

Regie / Speelduur:...........3,00

Cinematografie:............... 4,50

Positie: 93/322

Transformers staat daarmee voor 'Goldfinger' en achter 'Seven Years in Tibet'

Je kan toch wel de conclusie trekken dat Bay de SFX belangrijker vind dan een goed verhaal. Wat ook altijd opvalt zijn de oneliners en teksten die gebruikt worden voor het script. Als je ze voor het eerst hoort dan klinkt het heel erg origeneel en leuk gevonden maar na een tweede en derde keer "raakt" het op een gegeven moment niet meer en is het zijn lading kwijt die die het eerste keer wel had. Voor mij duidelijk een film die ik maximaal 1 keer moet zien en anders zo goed als zeker dat de waardering omlaag gaat.

Verder vind ik het raar dat je de film voor realisme een 2 geeft terwijl er duidelijk staat dat het om een SF gaat dat zou dus betekenen, dat elke SF een onvoldoende zou krijgen.

avatar van ®Tc

®Tc

Realisme:......................... 2,00

Nu respecteer ik veel mensen hun mening. Maar z'n dingen gaan er toch echt wel over.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

christian schreef:

Inderdaad, je kan niet dezelfde criteria op elke film loslaten.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

ehhmmm, dat realisme slaat niet op het feit dat het over robots of over SF gaat hoor...

dat zit hem in geforceerde (én onafgemaakte) verhaallijnen, tal van cliche's, en in deze film met name het geringe gehalte aan consequentheid. Het ene moment gaat de film linksaf terwijl het andere moment voor rechts wordt gekozen. Als ik er een puntje uit mag lichten: Aan het begin van de film 'zeggen' de autobots dat ze geen acties ondernemen waar mensen het slachtoffer van kunnen worden, maar de acties die met name in het slotakkoord volgen ondersteunen die gedachte totaal niet. Deels ingegeven door het feit dat die kubus naar een dichtbevolkte stad (????) werd overgebracht. Een nogal lompe beslissing, die er op wijst dat Bay een spectaculair decor zocht om het slotakkoord af te spelen. Onder andere dit gegeven reken ik de prent zwaar aan.

Er zit echt wel een gedachte achter mijn beoordeling, maar als ik die overal ga toelichten dan kan ik op slot wel 5 pagina's volschrijven, en daar heb ik geen zin in. Net zo zeer dat ik er nu een punt achter zet. Vindt je in mijn gedachten of niet, die keus laat ik aan jullie.

avatar van Don MN

Don MN

Weertenaar schreef:

Geloofwaardigheid. Realistisch zal de film nooit worden.

avatar van gerbenvdpeut

gerbenvdpeut

Best wel een aardige film, realistisch weergegeven en aardig geacteerd. Al met al 3,5*

avatar van darthconner

darthconner

gerbenvdpeut schreef:

realistisch weergegeven

en weer met dat realisme.

das een grapje he.

avatar van gerbenvdpeut

gerbenvdpeut

darthconner schreef:

en weer met dat realisme.

das een grapje he.

Realistisch weergegeven, ik zeg niet dat het realistisch IS

avatar van Aapje81

Aapje81

Ze hangt zelfs nu over een moter ipv een auto

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Speelt lekkere Megan Fox in deel 2???

Wat is dat nou weer voor een vraag?

Daar kan je nog veel simpeler en sneller achter komen door gewoon Transformers 2 in te typen op moviemeter.

avatar van aburex

aburex

Deze film is top entertainment. Fantastische spectaculaire effecten, een goed verhaal waarin de mensen niet vergeten worden. De robots zijn prima gemaakt: het valt bijna niet op dat ze met de computer gemaakt zijn. Dit is één van de topfilmen van 2007 ala War of the Worlds en Independance Day. U ziet hier ook de hand in van meester Steven Spielberg.

Een dikke 5

avatar van Kawasakiman

Kawasakiman

Hebben de film gisteren ff gekeken thuis en ik ben een fan van SF, Actie en Thriller. Deze komt echt wel goed uit de bus. Het verhaal is goed en de effecten vond ik geweldig. Kan niet wachten om naar de bios te gaan voor Transfomers: Revenge of the fallen.

Dit is een van de beste films van aller tijden.

moeilijke vraag??, even op de site van pathe kijken......

Speelt lekkere Megan Fox in deel 2???

weer een moeilijke vraag van je... even op imdb kijken of op moviemeter....

aburex schreef:

Deze film is top entertainment.

avatar van moviemarloes

moviemarloes

Actie & top entertainment.

Ben benieuwd naar Transformers 2

Ik zou deel 2 alleen al willen bestellen voor de lekkere Megan Fox

avatar van aburex

aburex

hollywood king schreef:

ik heb me niet zitten entertainenen, dus de missie van de film is mislukt.

Ja zo heeft iedereen zijn mening natuurlijk

hollywood king schreef:

ik heb me niet zitten entertainenen, dus de missie van de film is mislukt.

Ik weet dat de transformers een top film is.

Als je deze film saai vindt zullen vele films voor jou saai zijn

Misschien vind jij de saaie films boeiend.

amaz0ne schreef:

Ik weet dat de transformers een top film is.

Als je deze film saai vindt zullen vele films voor jou saai zijn

Misschien vind jij de saaie films boeiend.

1 dat is jouw mening.

2 welke vele films dan ??

3 het ligt er aan, als ze goed zijn dan wel.

avatar van deTuinman

deTuinman

@ Amaz0ne : jij gaat duidelijk voor het oppervlakkige

@ hollywood king: jij gaat duidelijk voor het innerlijk

avatar van egelhunter

egelhunter

Heb nu de soundtrack op cd. Die is gewoon echt briljant!

amaz0ne

De hele film is briljant.