Genre: Actie / Oorlog
Speelduur: 118 minuten / 126 minuten (gerestaureerde versie)
Alternatieve titels: Force Ten from Navarone / Alistair MacLean's Force 10 from Navarone
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Guy Hamilton
Met onder meer: Robert Shaw, Harrison Ford en Edward Fox
Gesproken taal: Engels, Spaans, Kroatisch, Duits en Servisch
Releasedatum: 21 december 1978
Plot Force 10 from Navarone
"Explosive high adventure!"
Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden verscheidene militaire experts samengevoegd tot een groep om samen een missie uit te voeren. Hun missie is om een dam te bezetten en deze te laten ontploffen.
Mallory
Petrovitch
Schroeder
Jensen
Timmy757
Vanavond maar weer eens gekeken voor de 4e keer ofsow, blijft een boeiende film. Vind hem eigenlijk ook wel beter dan The Guns of Navarone
. 4*.
rondh
Wat voor een (pardon my French) lulhannes bent u? Deze is 'aardig' en een 'stuk minder' dan The Guns of Navarone. En The Guns of Navarone geeft u 0,5.
Ik heb the guns of navarone niet 0,5 sterren gegeven, maar 4,5 sterren.
Popeye Doyle
Heb deze film intussen op DVD besteld. Heb hem vroeger wel een aantal keren gezien maar ik kan er maar weinig van herinneren.
wist niet dat dat de voorganger was...
Volgens mij is er hier sprake van een misverstand. De voorganger van Force 10 From Navarone is The Guns of Navarone. Twelve O'Clock High heeft met deze twee titels helemaal niks te maken, behalve dat er acteurs meespelen uit The Guns of Navarone.[/quote]
Anyway
ik heb ze allebei op op dvd
thunderball
Anyway
ik heb ze allebei op op dvd
[/quote]
Bedankt dat je dat met ons wilde delen (zucht!)!
=michael=
Bedankt dat je dat met ons wilde delen (zucht!)![/quote]
slaat ook nergens op....
dionj
Heb deze film vroeger vaak gezien, nu op dvd gekocht en ik vind hem nog steeds een vermakelijke film.
De film is niet super, maar heeft een paar goede acteurs en heeft een mooie soundtrack (zoals altijd van Ron Goodwin) Ook de natuur-opnames zijn best mooi om te zien.
De film doet op sommige punten wel wat goedkoop aan, zo zie je duidelijk dat in een tweetal scene's poppen zijn gebruikt.
Robert Shaw speelt erg sterk, jammer dat dit zijn laatste filmrol was en zo jong stierf.
Harrison Ford speelt een neutrale rol.
Barbara Bach speelt nietgeweldig, maar is qua uiterlijk de moeite waard.
Ook is het vertrouwen en wantrouwen erg duidelijk in deze film.
De film is wel minder als The Guns of Navarone, maar vind deze toch erg vermakelijk om te zien.
3* (Wat een logische waardering is)
thunderball
Deze gister avond maar weer eens gekeken. Blijft een aardige film, hoewel ik hem nu niet meer zo goed vind als in mijn tienertijd.
De film heeft de nodige spanning en humor en een stel aardig goede acteurs (het James Bond gehalte is erg groot!).
Shaw en Fox lijken met hun relaxte houding zo in een zomervakantiekamp te verblijven, terwijl Ford en Nero dan weer uiterst serieus en vol drama (vooral die laatste) staan te acteren.
Vreemd genoeg wordt deze film altijd in de pers ontzettend afgekraakt. In de filmencyclopedie stond destijds iets in de trend van: i.p.v. de dam hadden ze de hele film maar opgeblazen! en kreeg hij een nul.
Voor mij onbegrijpelijk, omdat de film zeker vermakelijk is en nou niet bepaald een flop. Qua verhaal misschien minder dan Guns..., maar vergeet niet dat dat ook geldt voor het oorspronkelijke boek van Maclean (die haalde het ook bij lange aan niet bij het originele Guns... boek), waar op deze film is gebaseerd!!
Ik heb me iig weer vermaakt!
3,5 ster!
Dk2008
Deze film vind ik beter dan Guns of Navarone ondanks alle kritiek. De humor in deze film is ook goed.
wo2-Freak
Als ik de reacties hierboven zie zoals:
''Blijft een aardige film, hoewel ik hem nu niet meer zo goed vind als in mijn tienertijd etc.''.
Maak ik me geen zorgen, dat ik hem later slecht ga vinden. Het is en blijft een goede Oorlogsfilm. Hij zit zelfs in mijn top 10
Zulke oorlogsfilms (vooral de klassiekers die meestal nergens over gaan maar waarbij de sfeer, het verhaal en de hopeloos heid van de Duitsers zo goed weergeven wordt) vind ik meestal de beste.
Omdat het niet de realiteit was en het anders is dan normaal.
In de film Where Eagles Dare b.v. knalt Clint Eastwood iets van 100 Duitsers dood, de Duitsers gooien granaten hij gooit en schopt ze allemaal terug. Als hij 1 granaat gooit alle 50 Duitsers die daar schieten en gooien kunnen de granaat NOOIT teruggooien en als ze het proberen worden ze al weer neergeknald.
Dat vind ik altijd wel grappig, de Amerikanen (Geallieerden) winnen altijd. Ze maken in hun eentje 2000 Duitsers dood. Is wel grappig als je het vergelijkt met de echte oorlogsdoden. Maar daarom blijven ze wel goed en meestal vanwege de acteurs, het verhaal, de sfeer plaats waar het opgenomen is en natuurlijk waar het over gaat!
Goodfella_90
Schrijf maar vast op in je agenda:
18 februari 2014 - aan Goodfella90 vermelden dat het tóch anders verliep
Een vervolg die echt een pak minder was. Alles wat sterk in deel 1 was, ontbrak in mijn ogen grotendeels in deel 2. Niet dat ie slecht was, maar het was niet echt een waardig vervolg. Leuk om eens te kijken, terwijl deel 1 een behoorlijke klassieker in het oorlogsfilm genre is geworden.
combi
- 20609 berichten
deze film vind ik leuker om te kijken, (vroeger stuk of tien keer gezien), maar staat bij lange na niet in de schaduw van zijjn voorganger.
Popeye Doyle
Ik vind in sommige scenes de muziek erg irriterend. O.a. bij het afsteken van de vuurpijlen.
Tha Luz
Goede film!
Acteer werk is wel wat slapjes verhaal is goed genoeg en een beetje een voorspelbaar einde.
3.0
Onderhoudend vervolg op de betere klassieker Guns Of Navarone. De sterrencast ten spijt wordt het niveau van Guns helaas niet gehaald. Redelijk.
Bart Simpson
OH MY GOD!
Waarom scoort deze film zo laag? Dit is zéker één van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt! Het is dan niet altijd realistisch, maar het is toch zéker een goede klassieker! De film verveeld écht niet en de acteerprestaties zijn buitengewoon goed! Het verhaal is super en camerawerk is ook niet slecht. Deze film kun je 100x achterelkaar kijken zonder dat hij verveelt!
Een keiharde 5.0*
Bart Simpson
Schrijf maar vast op in je agenda:
18 februari 2014 - aan Goodfella90 vermelden dat het tóch anders verliep
Eey Goodfella90, wo2-freak was mijn oude account (zoals je al wist waarschijnlijk) het is nu bijna één jaar geleden dat je die bericht plaatste. Ik ben nog steeds niet van mening veranderd, dat zal in 2014 ook zo blijven
DeCol
In mijn ogen een onderwaardeerde film. Helemaal niks mis met deze oorlogsfilm. Ik geniet elke keer weer als ik hem zie.
bremg
ehh? deze film is cker niet fantastisch..
Als je als geallieerde achter vijandelijke linies wordt gedropt en vijandelijke soldaten overmeesterd lijkt het me vrij logisch dat je dan ook zijn wapens meeneemt of niet? Tot 2 keer toe gebeurt dit niet..
Die dam inlopen zonder wapens..
Die neger die zen wapen tegen een boom zet..
Verder komt de film vrij goedkoop over en is vaak niet logisch..
Aardige actie/oorlog film die doet denken aan een James Bond film.
Cat1971
Aardige actie/oorlog film die doet denken aan een James Bond film.
Door "jaws" zeker? Die man met die zilveren tanden. Die speelt toch een kozak in deze film?
Dat deze filmnaam "Navarone" in zich herbergt is voor mij een raadsel. Het enige wat ik kan verzinnen is dat er een commerciele gedachte achter zit, omdat de film "guns of Navarone" zo goed heeft gelopen. Dat maakt deze film dan ook wel weer wat goedkoop.
De scenes zijn snel geschoten vermoed ik, waardoor het een beetje goedkoop aandoet. Van Harrison Ford mag je toch wel iets meer verwachten. Zoals dat shot dat ze in het vliegtuig zitten en Harrison Ford wat wijst naar buiten en de landkaart bekijkt. De manier van wijzen en oogopslag doet echt goedkoop aan. Het verhaal is best wel okay. de special effects in deze film zijn best okay, zoals de explosie van de dam en het instorten van de brug. Dat ziet er realistisch uit. Ook is er aardig wat materieel opgetrommeld voor deze film dus hij verdient van mij toch nog een 3,5
mnrk
Toch wel een redelijk vervolg op "guns of Navarone" .
De cast in deze film is natuurlijk wel dik in orde, ook de acteer prestatie's zijn goed. Ook de omgeving waar deze film is geschoten is zeker de moeite waard.
Miller is toch wel de held in deze film.
Lexcoaster
Miller is toch wel de held in deze film.

Dit is inderdaad toch nog wel een tof filmpje. Het zit allemaal niet o briljant in elkaar als 'Guns', maar dat wordt gecompenseerd door de lichte ondertoon. Erg leuk filmpje, ook leuk om een jonge Harrison Ford te zien. 3*

The Guns of Navarone
1961

Veelbesproken verfilming van 'Wuthering heights' nu te zien in de bioscoop

Sciencefictionfilm 'Bølgen' met Kristoffer Joner is zondag te bekijken op televisie

'Derry Girls'-bedenker terug op Netflix met nieuwe komedieserie

Disney+ onthult releasedatum voor tweede seizoen van bejubelde dramaserie 'Rivals'

Sleuth

Gettysburg
Drama / Oorlog, 1993

Westfront 1918: Vier von der Infanterie
Drama / Oorlog, 1930
joegoslaviëgebaseerd op boekguerrilla warfarepistooltweede wereldoorlogtraitornazibrugmajorvervolgcolonelsergeantstrijdpartizaantask force commandojaren 40chetniksdemolition expertyugoslavian resistance