Twelve O'Clock High (1949)

66 stemmen | gemiddelde 3,48

Drama /
Oorlog132 minuten
geregisseerd door
Henry Kingmet
Gregory Peck,
Hugh Marlow en
Gary MerrillGeneraal Frank Savage krijgt in W.O. II het bevel over een groep bommenwerpers. Zij dienen missies uit te voeren over Duitsland. Savage eist van zijn mannen het maximale; ze dienen zo laag mogelijk te vliegen, en veel risico's te nemen. Dit heeft vaak noodlottige resultaten voor de piloten, maar Savage heeft geen medelijden. Hoe verder ze komen, hoe meer Savage zich realiseert dat zijn mannen geen vertrouwen krijgen door zijn stijl van leiding geven.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2006, 18:53 uurgoede oorlogsfilm, waarbij authentieke beelden worden gebruikt.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 september 2006, 19:10 uurmooiweer schreef:
goede oorlogsfilm, waarbij authentieke beelden worden gebruikt.
helemaal mee eens
wo2-Freak
[permalink] geplaatst op 13 januari 2008, 16:09 uurOok mee eens!
Bart Simpson
[permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 18:27 uurGoede oorlogsfilm. Kort na WO2 gemaakt, maar mooie beelden voor zo'n oude film. Dit is écht een aanrader. Als je de film niet hebt gezien, snel kopen dan. Hij is goedkoop, maar zeker het aanschaffen waard.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 11:46 uurInderdaad wel een bijzondere oorlogsfilm. Met name de originele, authentieke beelden van de luchtgevechten met de Duitsers zijn natuurlijk indrukwekkend.
Echter, de film kent pas in het laatste half uur actie, wat misschien een beetje jammer is. Maar de hele aanloop is voor zijn tijd al erg volwassen. Zo veel klassieke oorlogsfilms zijn er niet die de stress en psychische problemen van militairen, in dit geval vliegeniers, tijdens de oorlog behandelen.
5,0
[permalink] geplaatst op 2 september 2011, 15:09 uurEn een prachtige onderkoelde bijrol van Dean Jagger waarvoor hij terecht een Oscar won. Dit is ook de film waardoor ik Gregory Peck met andere ogen ging bekijken.