• 9.378.898 stemmen

Irréversible (2002)

Drama / Thriller | 97 minuten / 86 minuten ('Irréversible - Inversion Intégrale')

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 97 minuten / 86 minuten ('Irréversible - Inversion Intégrale')

Alternatieve titel: Irréversible - Inversion Intégrale

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Irréversible

"Time destroys everything."

Twee vrienden, Marcus en Pierre, zijn in Club Rectum op zoek naar een persoon met als bijnaam 'de lintworm'. Marcus is blind van woede en Pierre onderneemt vruchteloze pogingen om de wraaklust van Marcus te temperen door op hem in te praten. Waarom Marcus zo obsessief op wraak uit is blijft vooralsnog onduidelijk.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

De film overdondert je in de eerste helft, de tweede helft is zo rustig dat je bijna in slaap valt, maar van mij krijgt hij zeker een 4,5!

brucecampbell schreef:

Het tweede deel laat je pas beseffen wat er in het 1e deel is gebeurd en speelt in op je emoties.

Jammer dat je dat niet snapte.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

mikoz schreef:

Jammer dat je dat niet snapte.

ik snapte dit natuurlijk wel, het gaat er gewoon over dat de 2 delen totaal verschillend zijn!

avatar van Nephilim

Nephilim

Gister herzien. Ik vind hem nog steeds te gelikt. Verder ook nog steeds mijn twijfels met de achterstevoren manier van vertellen. Bij Memento is het redelijk effectief al vond ik het daar ook storend, maar hier vraag ik me af of de film andersom niet even, of niet meer, effectief is.

Maar ja. wie weet.

3.5 sterren

PS. Wie weet welke muziek er in Club Rectum draaide? Vond het erg leuk klinken en ook bekend maar ik kom er niet op.

Nephilim schreef:

In de klassieke zin wel, maar dan gaat wel het belangrijkste effect van de film verloren. Het feit dat je als kijker pas echt met de personages meeleeft hoe verder de film vormt, en daaraan verbonden de impact van de eerste scenes.

Gewoon een sterke illustratie van het feit dat de subjectieve ernst van een situatie erg veel afhangt van de persoonlijke betrokkenheid. En dat op een originele manier overgebracht.

Het nummer in Rectum is voor de film zelf geschreven. Zijn wel een paar remixen van (DJ Daisy - Sacrum als ik mij niet vergis) maar dan zou je al bekend moeten zijn met wat darkcore gedoe.

Helemaal mee eens.

Ook bekend

avatar van Doom

Doom

Onderhond schreef:

Het feit? Natuurlijk niet. Dit is persoonlijk en dus een mening. Het is juist hoe verder de film vormt, hoe meer verveling er komt te ontstaan. En dat is jammer.

De impact van het echte einde was zoveel harder en aangrijpender geweest wanneer Irréversible zich in de logische volgorde had afgespeeld. Nu was de eerste drie kwartier het sterkste deel van de film, daarna daalde het niveau met de seconde. Zonde.

Doom schreef:

Het feit? Natuurlijk niet. Dit is persoonlijk en dus een mening.

Figure of speech.

Blijft wel zo dat het doel van de film verscholen zit in het tonen van de gebeurtenissen in omgekeerde volgorde. Wat los staat van de impact.

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Yak schreef:

Hmm.. ik begin meer en meer de oprechtheid van deze film in twijfel te trekken. Ten eerste En dat hij zegt de schokkende verkrachtingsscène te hebben bedacht aan de hand van een tape van de meest heftige verkrachtingsscènes uit de filmgeschiedenis?

Ik zeg: 'Irréversible' stinkt. Die laat ik mooi links liggen.

Uuuuh http://www.moviemeter.nl/fi...

Over dit film..

Dit film is zozo al niet slecht maar wel volkomen doelloos om eerlijk te zijn de regisseur wilde ons shockeren jah klopt als een 2 wat ik deze film ga geven

Het doet me denken aan Requim for A Dream eigenlijk de drama enzo., ik vind het belachelijk om verkrachtingscene te doen om mensen wakker te schudden, het is on acceptabel !!! een goede message zou zijn geweest zoals je in Requim for a Dream!!! Fuck deze film e fuck death wish 2

Om eerlijk te zijn is geweld (ook verkrachting jah) veelste makkelijk gezocht de film is niet slecht zeg ik!

Het is veelste makkelijk Noel heeft een gift om dingen goed in beeld te zetten maar legt het veelste handig vast

Requim for a Dream daarentegen die bouwde de message voor je (unlike Scarface)

Dit film verdient een 2* (het blijft doelloos)

P.S.

dan ken ik net zo goed de Biografie van Nick Berg ff lezen en dan de executie van hem gaan bekijken

avatar van SilverGun

SilverGun

poisonpen1234 schreef:

Uuuuh http://www.moviemeter.nl/fi...

Over dit film..

Requim for a Dream daarentegen die bouwde de message voor je (unlike Scarface)

Dit film verdient een 2* (het blijft doelloos)

P.S.

Wat een vreselijk onduidelijk bericht.

avatar van Sander2

Sander2

poisonpen1234 schreef:

Over dit film

Om over de rest van het bericht maar helemaal te zwijgen.

mikoz

Dat bericht verdiend eigenlijk al een ban.

avatar van Respekked

Respekked

pas dan ook even jou taalfoud aan.

avatar van Chr.s

Chr.s

lol

avatar van Pgs3000

Pgs3000

Ik heb de film gisteravond bekeken, zonder enige voorkennis. Ik ben gaan kijken, en ik vond het begin al vreemd.. die zwiepende camera, en die doordringende muziek (die ik overigens geweldig vind bij deze film!! past precies bij de sfeer)

Het vreemde is dat de film achterstevoren afspeelt.. soortje memento-effect, wat ik erg jammer vind.. als deze normaal was afgespeeld was het enigzins spannender, want naarmate het einde (begin dus) dichterbij kwam, werd het hoe langer hoe saaier.. En dat terwijl ik de hele film al erg raar vond.. Het was wel even schrikken toen die kerel in het begin die ander zijn hoofd totaal tot pulp sloeg met een brandblusser, wat overigens met geweldige special effects gemaakt is, want het leek net echt! daarna ging de film bergafwaarts met een zeer rotte verkrachtingsscene die me veel te lang duurde.

De film op zich heeft een simpel verhaaltje, wat moeilijker in elkaar lijkt te zitten doordat het achterstevoren gespeeld word. De film was zeker niet amusant om naar te kijken. shockeren was duidelijk de bedoeling.
Wat ik een pluspunt vind ik de grimmige sfeer, de muziek en de special effects. verder vind ik het een smakeloze film, zonder inhoud of bedoeling.. Maar dat kan ook aan mijn filmsmaak liggen, omdat er ook mensen zijn die hem weer vreselijk goed vinden. En dat mag ook! smaken verschillen!

ik geef hem 3 sterren. als het verhaal beter zou zijn had ik er meer voor gegeven.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Het einde vond ik juist mooi. Staat in volledig contrast met het begin. Het feit dat eigenlijk een happy ending nog zo shockeerd is aandoenlijk.

avatar van Art1975

Art1975

Nephilim schreef:

Één van de leden van Daft Punk, hij heeft alle muziek gemaakt. De CD van Irréversible is te koop via internet.

Oh, en een geweldige film. Puur, rauw en formidabel geacteerd. Method-acting ten top. Bijzonder en daarom ook mijn nummer 1!

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

De muziek in Rectum is dat niet een soort Darkcore? Het klinkt behoorlijk duister en heeft een harde beat. Ik kon het in ieder geval behoorlijk waarderen in die scene. Zelden zo'n scene gezien die me zo'n onbehaaglijk gevoel gaf.

avatar van xenne

xenne

een film die begint met een aftiteling, die kondigt zich als lastig aan. het camerawerk in het begin is een pure chaos, na 20minuten had ik zin om de film af te zetten, zo duizelig was ik ervan geworden. dat is zo'n beetje het punt in de film dat de camera minder gaat rondtollen, het verhaal krijgt vorm en aan het einde van de film had ik wel het gevoel dat alles in deze film wel zijn waarde had. van pure chaos naar rust. had eigenlijk na afloop al meteen zin om de film te gaan herbekijken, al was het maar om te zien of ze de juiste kerel hadden in elkaar geramd ('t geweld is bijzonder expliciet). lastig te beoordelen na 1 keer, voorlopig een 3

avatar van metaledje

metaledje

niet echt veel om het lijf, erg jammer van de amateuristisch overkomende camera(wat in deze film juist een functie zou moeten hebben,jaja ik weet het maartoch..), vond de geweldadige scenes en de totale gefliptheid wel geweldig in de film, in het begin *brandblusser op het hoofd scene* leek wel een faces of death scene ofzo, echt lachen..

wel erg gedurft filmpje, shemales, homo's, incestieuze mensen en ander gespuis, je komt het allemaal tegen. wel veel BAH momenten dus,mja je moet er van houden natuurlijk, ik vind het pure wansmaak!!! 3*

jammer van de muziek ook, had liever dark metal gehoort wat al veel meer jaartjes bestaat dan het gejatte zogenoemde dark core,maar achjah dark metal in een tent vol met *mensen van de verkeerde kant* had ik nou ook weer niet leuk gevonden

metaledje schreef:

wat al veel meer jaartjes bestaat dan het gejatte zogenoemde dark core

Niet om een muziekdiscussie op te starten, maar wat is er nu weer gejat aan darkcore ? (wat verder ook niet in deze film voorkomt ...)

avatar van metaledje

metaledje

die duistere klanken met beats erin, laten die lui het nou maar gewoon op hardcore houden, heb er niet veel verstand van, maar dark core is in principe hardcore met wat meer klank erin, toen ik nog hardcore luisterde, had je dat nog helemaal niet... in de metal had je dat al zolang ik besta, dus daarom vind ik dat gejat, zoals ze wel meer gejat hebben..mja dat zijn weer andere onderwerpen..

Met één ding in je bericht ben ik het eens, laten we het daar maar op houden.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wel grappig dat je vaak ziet dat mensen die zelf verklaren er geen verstand van te hebben toch conclusies durven trekken.

avatar van Gish

Gish

Heftige en nerveuze film, zo zie je ze niet iedere dag zullen we maar zeggen. Soms pure exploitatie, extreem gewelddadig en een [te] lange verkrachtingsscene.

Soms ook irritatie [vervelende dronken mannen] maar naar het einde toe toch teder en aangrijpend.

De memento-vorm is goed gekozen, maar geeft je na afloop een verontrustend gevoel. Je weet immers wat er met Monica gaat gebeuren als ze in dat park ligt te zonnen en dat zorgt voor koude rillingen.

**** sterren.

avatar van Chr.s

Chr.s

Electronische muziek is nu eenmaal een gevoelig onderwerp bij metal liefhebbers.

avatar van Materny

Materny

Ik hou van gecompliceerde films waarbij volledige aandacht vereist is, maar de grauwe en geweldadige sfeer hier ligt me totaal niet.

Ik denk dat 50% van mm al afhaakt na 20 minuten, simpelweg omdat de manier van filmen en de vele uitgerekte scene's ervoor zorgen dat de mensen hun aandacht er niet bij kunnen en willen houden.

Persoonlijk was dat voor mij ook de reden om met veel tegenzin de film uit te zitten. Geen twijfel dat er positieve en creatieve elementen in de film zitten.

Of je daar van houdt is een 2e, maar het is zeer waarschijnlijk dat de meeste het niet aankunnen.

De sfeer is enigzins de + en - aspecten in de film, maar helaas was het persoonlijk meer een - dan wat anders. Plot daarentegen was sterk, maar kon me niet genoeg motiveren tot het geven van een voldoende.

De sfeer doet het.

avatar van Glacius

Glacius

Ik vond de film in z'n geheel niet zo interessant en het hele concept voegde niet bijzonder veel toe aan de film..

Ik persoonlijk denk dat de film in normale tijdsverloop meer indruk had gemaakt..

Maar de verkrachtings-scene, 'oh my god' erg indrukwekkend en geweldadig realistisch neergezet.

Eén van de meest memorabele scénes die ik ooit heb gezien.

avatar van Safri

Safri

Onderhond schreef:

Met één ding in je bericht ben ik het eens, laten we het daar maar op houden.

Welk ding dan?

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

metaledje schreef:

...heb er niet veel verstand van, maar ...

Heb zo'n donkerbruin vermoeden .