134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.583 berichten | 4.929.006 stemmen

locatie: Films » Death Wish II (1982) » Info

Actie / Thriller
88 minuten

geregisseerd door Michael Winner
met Charles Bronson, Jill Ireland en Vincent Gardenia

Als de huishoudster van architect Kersey wordt aangevallen, verkracht en vermoord en ook zijn dochter niet levend uit de handen van de bende komt gaat hij weer op wraaktocht, deze keer niet in N.Y. maar in L.A.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2010, 11:24 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Paul Kersey: You believe in Jesus...
Stomper: Yes, I do.
Paul Kersey: Well, you're gonna meet him.

DE dialoog van deze film is natuurlijk bovenstaande. Heerlijk moment in de film zeg! 8)
Death Wish 2 is vooral meer van hetzelfde. Wederom komt Paul Kersey in de situatie dat hij het recht in eigen hand gaat nemen. Nu worden zijn huishoudster en dochter verkracht en vermoord. Overigens werd dat behoorlijk realistisch in beeld gebracht. Best een hard gedeelte van de film. Het gaf je wel meteen het gevoel dat wat Paul met hen zou gaan doen terecht en goed is!

Gelukkig duurt het hier minder lang voordat Paul de wapens trekt in vergelijking met deel 1. Het levert weer vermakelijke beelden op. Maar ik vind dit 2e deel wel wat minder dan het origineel. Het is niet allemaal even geinspireerd uitgewerkt. Zo vond ik het redelijk suf hoe meteen weer de link werd gelegd met Kersey als de schutter die het tuig op straat vermoord. Ik snap wel dat dit redelijk snel duidelijk moet zijn voor de film, maar hierdoor kwam het wel allemaal vergezocht over.

Toch is Death Wish 2 een fijn wraakfilmpje geworden. Bronson is geen wereldacteur, maar hij past enorm goed in deze rol. Maar er had wel meer uit deze film gehaald kunnen worden. Helemaal op audio gebied. De muziek was echt bagger. 3* stonden en na deze herziening blijven ze staan.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2010, 17:08 uur
Hier handelt Bronson totaal niet uit woede of waanzin, het gaat hem puur om het principe.Hij gaat perfect berekend te werk want, wraak is toch een basisrecht!! Thematisch dus ontzettend verkeerd, bovendien op elk vlak compleet incompetent gemaakt (ze doen zelfs geen moeite meer), en dat verdient 45 miljoen euro... je zou er eigenlijk best kwaad om mogen worden... Of je kan er eens om lachen.

If you want art, don't mess about with movies. Buy a Picasso." - Michael Winner

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2010, 22:05 uur
Beduidend minder dan de eerste, maar ik heb toch weer vol genoten.Het blijven toch echt toppers. Ik blijf bij mijn mening dat deze films niet meer zo gemaakt worden op deze manier. 3.5 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2010, 9:51 uur
Begrijp ik, M1chel,

Death wish II is typisch een film die wordt gedragen door zijn hoofdrolspeler. Pulp van de eerste orde, maar ruimschoots kijkbaar vanwege de aanwezigheid van Bronson.

Je zegt dat films zo niet meer worden gemaakt, dat is waar, maar acteurs als Bronson zijn er ook nog nauwelijks of niet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2010, 12:26 uur
yorgos.dalman schreef:
Begrijp ik, M1chel,

Dat klopt, bronson was one of a kind eigenlijk, het blijft toch jammer dat er niet meer van dit soort acteurs nog zijn.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 18:52 uur
Charles Bronson is de man, de man die hele goede films heeft gemaakt.
en deze film is er ook weer zo één.
niet te langdradig, lekker vlot voor 1982
en de man houdt de spanning er goed in

p.s. En wat is het geweldig dat zijn vrouw er weer in speelt hé, Wat een liefde. haha

Een topperrrrrrrrrrrrrr

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2011, 18:21 uur
Gisteren op MGM movie channel weer eens bekeken
Goede Bronson maar zeer matige film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2011, 23:48 uur
Bah

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2011, 22:38 uur
Onbevredigende moorden.

Bronson is opnieuw de wraaknemer in dit simpele vervolg op het beroemde deel 1. De moorden weten amper bevrediging te brengen en het verhaaltje hangt van zand aan elkaar, maar het tempo is goed en de oude Buchinsky blijft nu eenmaal cool. Met een jonge Fishburne in een van zijn eerdere rolletjes.

Redelijk.

djelle
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2011, 16:08 uur
Bloter. Bloederiger. Berekender. In Death Wish 2 mag het allemaal ietsje meer zijn. Deze keer verkrachten ze zelfs niet alleen Bronson’s dochter, zijn huishoudster mag er ook nog eens uitvoerig aan geloven. Bij Nanny Mcphee zou het geen waar zijn.

In elk geval reden genoeg dus voor Paul Kersey (Bronson) om terug op wraaktoer te vertrekken, die zijn fraaie Smith & Wesson blijkbaar heeft omgeruild voor een iets meer praktische Beretta. De twijfelende bibber uit de vorige aanvaring is ook allang omgeruild met de koelbloedigheid van een doorwinterde moordmachine, waarbij het vooral geestig is dat we droge oneliners kunnen horen op stoere Jimmy Page dreunerijen. Kersey is in form, en criminelen die in Jezus geloven zullen Hem gauw ontmoeten.

Pluspunt is ook dat er anderzijds wat meer sprake is van geduchte weerstand en munitie onder het boeventuig evenzeer, hetgeen vaker echte actiescenes oplevert in plaats van een resem eenzijdige executies. De dialogen zijn echter zo sterk niet geschreven als bij zijn voorganger, maar in ruil daarvoor krijgen we dan weer minder (opdringerig) ultrarechts gepreek en een beetje meer gezonde zelfspot. Het geweldige einde zet wat dat betreft wel de kers op de taart.

Tegelijk ontbreekt het allesbehalve aan brutaliteit en rauwheid, vooral de verkrachtingscene's zijn behoorlijk expliciet al mag je niet de Nederlandse DVDrelease in handen hebben want die is zwaar geknipt. Wat de makers beter hadden geknipt was de stompzinnige rol van een toen nog piepjonge Lauwrence Fishburne, hoewel het idiote moment waarbij zijn personage dekking zoekt achter een draagbare radiocassettespeler wel voor een hilarisch hoogtepunt zorgt.

Kersey houdt niet van ghettomuziek. En nog minder van boefjes die in Jezus geloven, en terzelfderijd zijn huishoudster gangbangen. Death Wish 2, voor wie het allemaal ietsje meer mag zijn.

3;5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2011, 18:50 uur
@ djelle,

Heeft u wel eens een baan overwogen bij de PR afdeling van een major studio? Met uw opzwepende literaire 'fastfoodtalk' valt volgens mij flink veel dollars mee te verdienen...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 0:32 uur
Inderdaad, een erg vlotte babbel.

djelle
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 15:05 uur
Straks ga ik nog blozen :). Zo professioneel zijn mijn schrijfsels nu ook weer niet denk ik, ik probeer het wel altijd wat op te leuken omdat ik dat zelf tof vind. Voor dergelijke jobs moet je al serieuze literaire studies gedaan hebben wellicht.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 12:21 uur
een klassieker goed voor zijn tijd nu volledig verouderd maar toch goed voor nog eens te zien

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 10:35 uur
Inderdaad wat hier boven al staat, bloter, bruter en gewelddadiger.
Persoonlijk vind ik deze beter dan deel 1, genieten van begin tot eind.