Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 88 minuten / 91 minuten (uncut version)
Alternatieve titel: Death Wish 2
Geregisseerd door: Michael Winner
Met onder meer: Charles Bronson, Jill Ireland en Vincent Gardenia
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 4 maart 1982
Plot Death Wish II
"He's Planning to Clean Up the City. HIS way!"
Als de huishoudster van architect Paul Kersey wordt aangevallen, verkracht en vermoord en ook zijn dochter niet levend uit de handen van de bende komt gaat hij weer op wraaktocht, deze keer niet in New York maar in Los Angeles.
Paul Kersey
Rosario
Fred McKenzie
Elliot Cass
Jildou
Zo, ik dacht echt dat een film zoooo slecht kon zijn, maar dit is echt DE slechtste film die ik ooit heb gezien!
Vreselijk hoe Bronson door de straten loopt die bende opzoekt en uitmoordt, je kunt er met je kop niet bij, zo slecht..
Ik kon geen enkele sympathie opbrengen voor die bende maar ook zeker niet voor Bronson!
De film heeft geen enkel gevoel, het lijkt meer op een computerspelletje waarbij je iedereen die je in de weg staat maar vermoorden moet..
Vreselijk slecht, maar ik kan niet lager gaan dan 0,5 ster, dus dat moet het dan maar worden..
C3RB
Nou ik vond het eigenlijk niet zo'n slechte film. Er zijn veel saaiere films dan deze. Zoals Human Traffic of The Brothers. Kijk dat zijn de films waar je van walgt.
- 2070 stemmen
Zeker niet de beste uit de DeathWish-pentalogie, maar toch veel beter dan al die andere aktiefilms.***
- 2070 stemmen
Om Charles Bronson te eren moet en zal deze film woensdag aanstaande worden bekeken....
- 2070 stemmen
Ik heb deze film gisteren weer gezien, voor de zoveelste keer.
Velen zullen het wel niet met mij eens zijn, maar dit noem ik nou echt aktie op zijn top. Er bestaat gewoon geen beter persoon als Charles Bronson voor deze rol. Mijn stem blijft nogsteeds ****
roda
de filmmakers zijn te ver gegaan, met het filmen van die walgelijke verkrachtingscene's, ze duren veel te lang, het ziet er goor uit, als kijker zap je weg of kijk je de andere kant op, het had wat korter gekund en op een minder extreme manier gefilmd mogen worden.
maar door dit zo te doen, dachten de filmmakers natuurlijk dat je des te meer begrip kon opbrengen, voor Paul Kersey, en dat is gelukt, als kijker sta je achter alles wat Kersey doet.
het is verschrikkelijk wat de man overkomt, dus slaan de stoppen door bij hem, bij ieder normaal mens zou dat gebeuren, in zo'n situatie.
wat de acteurs betreft die het tuig speelde, die leken er wel erg veel plezier in te hebben, door aan deze film mee te werken.
bij die acteurs hoorde ook, Laurance Fishburne, die hier 1 van zijn eerste rollen neerzet.
in het eerste gedeelte van de film zit je de hele tijd nee te schudden, maar zodra Kersey aan het werk is, zit je ja te schudden.
maarja dat is mijn mening.
ik geef de film 2.5 sterren.
- 2070 stemmen
Die verkrachtigsscene was inderdaad lang en goor, maar zo zal het waarschijnlijk in de werkelijkheid ook zo zijn. Zoals Roda al zegt, de kijker krijgt respekt voor Paul Kersey en zijn daden, waaronder ik. Deze film heb ik ongeveer 5 keer gezien, en ik kan echt zeggen dat deze film veel meer inhoud heeft als dat de meeste mensen denken.
Smaken verschillen vooral in dit genre (vandaar dat deze film in de Flip-100 staat).
Jammer dat onze Charles Bronson al dood is, ik had hem graag zien spelen in Death Wish VI als oude wreker.
Derkje
Alhoewel deze films niet bepaald hoogstaande meesterwerkjes zijn, kijk ik graag naar Charles (wanneer komen ze een keer op dvd???) zo ook deze film. Zeer voorspelbaar, zeer violent maar behoorlijk amusant. Ik geef hem een 3.
Death Wish en Death Wish II zijn allebei al uit op dvd. 14.99 p/s
Klopt. Jammer dat ze deel 3 (en 4,5) niet op DVD uitbrengen.
Diesel
Voorspelbaar en hersenloos maar wel erg amusant.
Paco Delavega
Wordt één van de "bad guys" niet gespeeld door Laurence Fishburne?
Dit deel is mij het meest bijgebleven, waarschijnlijk door die verkrachtings-scene..
- 2070 stemmen
Wordt één van de "bad guys" niet gespeeld door Laurence Fishburne?
Nee, dat is in deel één..
Morgen komt Death Wish 3 op tv... Een aanrader...
Laurence Fishburne.
Death Wish II (1982) -> Cutter, Mugger
En dat noemt zich Death Wish fan.
- 2070 stemmen
Je hebt gelijk... Ik was in de war met Jeff Goldblum... Die kreeg zijn debuut in Death Wish...

Eerst:
Dan, drie postings verder:
Mijn stem blijft nogsteeds ****
mikey
Deze ken ik nog niet. Dat wordt genieten vanavond! Ik kon me trouwens herinneren dat hij naar chicago ging (deel 1) en niet naar LA. Wat doet het er ook toe. Klinkt wel zielig wat ze met die huishoudster hebben gedaan.
Ja maar toch was charles een beetje lui in de film. Te weinig dooien gezien. 1
Ja maar toch was charles een beetje lui in de film. Te weinig dooien gezien. 1
Ik heb weer geturft. Ik raakte in een scène de tel een beetje kwijt, maar het zijn er zeker weten meer dan in de eerste Death Wish-film.
mikey
Ik heb alleen de 2e helft gezien. Vond die nogal flauw. ik ga mijn stem eraf gooien. Want ik lul dus over dingen die ik niet kan begrijpen.
Lennert
Op de 1 of andere manier blijf ik het gave films vinden. Het begin was wel erg hard (en het valt me ook nog steeds op hoe grappig het is dat Bronson niet 1 traan laat om zijn dode dochter) maar de film bleef tot de laatste minuut onderhoudend. Heerlijk als het kwaad gestraft word
Mushroom
Ik ga even spoilen hoor, maar deze scene is zo grappig dat ik het dan echt bijna niet meer heb van het lachen!!
Op het moment dat hij die blonde af gaat knallen is zo leuk!!!!
Do you believe in jezus??? YES I DO!!! Well you gonna meet him!!! Vervolgens BAMMM!!! door zn hand en door het kruis dat om zn nek hangt, vervolgens gaat hij spartelend naar de grond, valt neer, dan een korte stilte!! BAMMM bronson knalt er voor de zekerheid nog een keer op in, en vervolgens vliegt het lijk bijna weer in de zitpositie door de kogel gegeegh werkelijk fantastisch!!!

Death Wish V: The Face of Death

1985

Death Wish
1974

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Hard Times
Actie / Sport, 1975