• 9.375.882 stemmen

Death Wish II (1982)

Actie / Thriller | 88 minuten / 91 minuten (uncut version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 88 minuten / 91 minuten (uncut version)

Alternatieve titel: Death Wish 2

Geregisseerd door: Michael Winner

Met onder meer: Charles Bronson, Jill Ireland en Vincent Gardenia

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 4 maart 1982

Plot Death Wish II

"He's Planning to Clean Up the City. HIS way!"

Als de huishoudster van architect Paul Kersey wordt aangevallen, verkracht en vermoord en ook zijn dochter niet levend uit de handen van de bende komt gaat hij weer op wraaktocht, deze keer niet in New York maar in Los Angeles.

Geri Nichols

Carol Kersey

Fred McKenzie

avatar van Mushroom

Mushroom

Nu ik toch bezig ben wahahah de scene die de dood van FISHBURNE tot gevolg heeft!!

Hij zit achter een auto tijdens de schietpartij, hij wil vluchten en pakt ter bescherming een draagbare radio, deze radio houd hij voor zn gezicht en loopt daarmee wat knullig naar achteren en BOEMMMMM kogel van Kersey dwars door de radio en dus ook door het hoofd van FIShBURNE, vervolgens stort hij kreunend en met de hilarische roze zonnenbril scheef op zijn kop ter aarde!!

FEEENOOOOMEEENAAAL!!!!

avatar van Hellraiser666

Hellraiser666

Deze , film laat zien dat tuig geen kans heeft

avatar van Hellraiser666

Hellraiser666

Mushroom schreef:
Ik ga even spoilen hoor, maar deze scene is zo grappig dat ik het dan echt bijna niet meer heb van het lachen!!

Op het moment dat hij die blonde af gaat knallen is zo leuk!!!!
Do you believe in jezus??? YES I DO!!! Well you gonna meet him!!! Vervolgens BAMMM!!! door zn hand en door het kruis dat om zn nek hangt, vervolgens gaat hij spartelend naar de grond, valt neer, dan een korte stilte!! BAMMM bronson knalt er voor de zekerheid nog een keer op in, en vervolgens vliegt het lijk bijna weer in de zitpositie door de kogel gegeegh werkelijk fantastisch!!!
Deze film laat juist een anti-gewelds boodschap achter en niet zozeer hoe kersey het doet, maar hoe die fishburne en zijn companen het doen sadisten een jonge, onschuldige vrouw vernederen en verkrachten....werkelijk ranzig en FOUT 5 ****

avatar van DiDa

DiDa

Bronson is terug als De Wreker! Het eerste deel van de Death Wish films is een combinatie van actie en drama. vanaf het 2e deel wordt het pure actie.

Is dat erg? Nee helemaal niet. Death Wish 2 is een zeer vermakelijke film met een ruige Charles Bronson. De film pakt je meteen bij de strot vanaf de verkrachtings- en moordscene. Nadat zijn dochter en huishoudster zijn vermoord, besluit Bronson zijn wapen weer uit de kast te halen en weer de straat op te gaan om de bad guys een lesje te leren. Serieus te nemen dit 2e deel? Nee helemaal niet. Het kwetsbare personage uit het 1e deel heeft plaats gemaakt voor het macho-type, zoals het bij een typische jaren 80 actiefilm hoort.

De film is onderhoudend en toch best spannend. Het is altijd leuk om te zien hoe Bronson gehakt maakt van tuig! En dat gaat gepaart met een boel snedige oneliners! Als actiefilm zeer overtuigend! Paul Kersey blijft toch één van de beste rollen die Bronson ooit heeft gespeeld......3 sterren!

avatar van Pacino88

Pacino88

Ben het helemaal met je eens DiDa,weer een geweldig vervolg,maar de verkrachting blijft moeilijk om te kijken,maar dit is nodig om de rest gerechtigheid te vinden.

Hier maakt Bronson er wat minder af dan in het eerste deel,maar hier is het wat persoonlijker,ook wel vetter.

Niet zo goed als deel 3,maar zeer de moeite waard,Bronson rules.

Ben ook zeer benieuwd naar Mr. Majestyk.

avatar van Waku

Waku

Beroerd acteerwerk als je het allemaal terugziet.

Maar het draait dan ook allemaal om het extreme geweld en de wraak.Verkrachtingen,moordpartijen en mishandlingen tot op het bot.

Keiharde actie.

In de jaren 80 was ik helemaal idlaat van de films van Charles Bronson.

avatar van exfrozen

exfrozen

CB: Do u believe in Jezus?

Bad guy: Yea, yes

CB: Well you gonna meet him.

Geniaal

avatar van bramnoor

bramnoor

Waku schreef:

In de jaren 80 was ik helemaal idlaat van de films van Charles Bronson.

Eensgelijks hier, lekker hard.

Sinds 2 weken op dvd thuis Tja , dat valt tegen maar toch...misschien jeugd-sentiment

Gisteren gezien samen met deel 3

Ik vind dat er wel vaart in komt in de Death Wish reeks. Deze vond ik ietsje beter dan deel 1. Bronson deed het weer goed en deze keer nam hij ook wraak op de schurken die zijn dochter, huisvrouw vermoord hebben. (en zelfs zijn portomonee gestolen hebben) Dat had ie in deel 1 ook kunnen doen. Met enkele hillarische scenes en Quotes:

Paul: Do you beleve in Jesus.
Boef: Ye... Yes.
Paul: Well you gonna meet him.

Ook een grappige stuk dat die boef zijn eigen probeert te verschuilen achter zijn radio maar die schiet Bronson dwars doormidden en die boef word alsnog geraakt

Raar dat deze film een Razzie heeft gewonnen. Volgens mij strooit Hollywood maar een beetje met Razzie's zonder nog echt te kijken hoe goed zo'n film is.

Mijn stem een 4,0*

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

die verkrachtingsscene is zoooooooo HARD he het zou bijna verboden moeten zijn !!!

En die bende he die dat deden zo zie je maar dat Heavy Metal pas slechte invloed heeft op mensen dus niet HIPHOP (Voor Alle HipHopHaters)

avatar van U-96

poisonpen1234 schreef:

avatar van Reinbo

poisonpen1234 schreef:

Hallo allemaal,

Enig idee waar ik Death Wish II kan bemachtigen? Ik weet dat hij te koop is bij Mediamarkt maar waar ik woon is geen filiaal in de buurt. En het bedrijf heeft geen internet shop. Online bij FreeRecordShop en Bol.com kan ik hem ook niet vinden..

Wie kan mij helpen?

Popeye Doyle

Dank je wel voor de tip, Caz. Ik had een bestelling geplaatst bij DVD Planeet maar ik kreeg vandaag de melding in mijn mailbox dat hij niet meer leverbaar is... Wie kan mij verder helpen?

avatar van Seifer

Seifer

Het is toch een klote film

avatar van nightbreed

nightbreed

Tsja...deel 1 was nog leuk omdat het nieuw was maar er hadden geen opvolgers moeten komen.

Ik denk dat zelfs de jeugd hier niet meer warm van zal worden.

Cijfer: 2

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Dit is zo ongelooflijk slecht ..Heb echt met tranen in mijn ogen en buikpijn van het lachen zitten kijken..Vermakelijk dus zeker wel..Wat een chaotische rotzooi!! Alleen de aanleiding van alles al: Meneer Bronson's Portemonnee wordt gejat, hahaha de scripts van Bassie en Adriaan zijn nog beter..

Tip: als je van satire en parodie houdt...Kijken deze film en je zult er een plezierige comedynight mee hebben

Popeye Doyle

Nog steeds niet op DVD weten te bemachtigen maar ik heb hem intussen op TV gezien. Een film die wel aan mijn verwachtingen voldeed. Goede muziek, echte Amerikaanse sfeer en natuurlijk een prachtige oneliner van Bronson. Niet echt vernieuwend maar wel erg leuk om de film te kijken. 3 sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima 2e deel uit de death wish reeks. charles bronson is weer terug als de wreker, en rekent weer af met al het geteisem. de film bevat lekker veel actie, en een charismatische bronson. verder is het verhaal niet van hoog kaliber, maar maakt de actie veel goed. 3 sterren.

Popeye Doyle schreef:

Kijk anders eens bij een mediamarkt of v & d. Daar is ie nog wel eens te krijgen.

avatar van AVM

AVM

Nog harder en genadelozer dan het befaamde eerste deel. Het tuig, waaronder een jonge Laurence Fishburn, gedraagt zich dermate onmenselijk, dat je als kijker er naar snakt dat ze hun verdiende loon krijgen. Kennen jullie ook die scene, waarin Bronson Nirvana, de aanvoeder van de bende, opzoekt in een pschyatrische inrichting, vermomd als arts? Er ontstaat een bruut gevecht, waarbij Nirvana zijn hand in een electro shocker slaat en aaarrrrrrrrrrggggg.

avatar van Film Pegasus

Vorig weekend deel 1 gezien dat van mij 2.5 sterren kreeg. Deze film is kwalitatief hetzelfde en krijgt dus evenveel sterren. Anders is wel dat sommige sterke punten verlegd zijn. Er is minder aandacht gegeven aan de personages, maar m'n heeft nu blijkbaar gekozen tussen het psychologische en de actie, iets waar deel 1 mee worstelde.

Death Wish 2 komt over als een kruising tussen Death Wish en een aflevering van The A-Team. Misschien vanwege de 80's sfeer dat ik aan die tweede moet denken. De actie wordt wat opgevoerd, maar is verre van origineel. Het element van de journaliste hebben ze blijkbaar gebruikt in The Brave One, dat imo een soort moderne remake is van Death Wish. Sterk is wel dat m'n het aangedurfd heeft om sommige personages aan hun einde te laten komen waar men het niet direct van zou verwachten: de dochter en de New Yorkse agent.

Eindconclusie is dat dit vervolg doet waar m'n in deel 1 al meer aandacht had aan moeten besteden: actie en vaart brengen in de film. Al had met wat meer diepgang in de personages de film toch wat beter geworden. Nu is Death Wish 1 gewoon een blauwdruk van de wraakfilms (mooi voorbeeld, maar slecht uitgewerkt) en de volgende delen leuke B-actiefilms om van te genieten zonder meer. Beniewd hoe het zit met de rest van de reeks. Dat zal even duren, want ik heb enkel de eerste twee delen op video staan.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie film waardige opvolger van deel 1 de verkrachting is zeer bruut denk niet dat dit in nog veel andere films zo bruut getoond word ik vind de wraakscene's goed

avatar van Luc_Beijers

Luc_Beijers

Sommige scene's zijn inderdaad bruut. Maar al met al is het een leuke doordeweeks-film.

avatar van The Oceanic Six

Waardig vervolg die bijna hetzelfde niveau haalt als zijn voorganger. Zelfde soort verhaal maar meer actie. De verkrachtingsscene vond ik sowieso wel hard en gemeen. Gaf meteen het gevoel aan de kijker dat Bronson juist handelde met zijn wraakactie daarna.

avatar van Zinema

Zeer gemiddeld vervolg op het enigszins redelijke eerste deel.