• 9.376.564 stemmen

Death Wish II (1982)

Actie / Thriller | 88 minuten / 91 minuten (uncut version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 88 minuten / 91 minuten (uncut version)

Alternatieve titel: Death Wish 2

Geregisseerd door: Michael Winner

Met onder meer: Charles Bronson, Jill Ireland en Vincent Gardenia

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 4 maart 1982

Plot Death Wish II

"He's Planning to Clean Up the City. HIS way!"

Als de huishoudster van architect Paul Kersey wordt aangevallen, verkracht en vermoord en ook zijn dochter niet levend uit de handen van de bende komt gaat hij weer op wraaktocht, deze keer niet in New York maar in Los Angeles.

Geri Nichols

Det. Frank Ochoa

New York D.A.

Herman Baldwin

Inspector Lt. Mankiewicz

Carol Kersey

Fred McKenzie

avatar van 606

leuke actie van charles en verhaal is oke

avatar van darkjaap

darkjaap

wooow... harde film !

vooral die groepsverkrachting scene waS erg schokkend om te zien!

buitendat was hij al niet zo goed

* *

avatar van steventje

steventje

Vond dit 2de deel niet slecht. Leuke actie en no nonsense.

De scene met de poetsvrouw was hard en geil tegelijk, leek even op een pornofilm

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Dit deel word niet te koop aangeboden op bol.com of andere sites, de andere delen wel. Waarom?

avatar van Quentin

Quentin

Out of Print, wel te krijgen in de Death Wish box, 15 euro bij Van Leest.

avatar van Malick

Malick

Zelfde film andere stad met weer Charles Bronson als wreker en nu een super klein rolletje van Laurence Fishburne. Maar alweer had ik te maken met een confronterende beginscene en vervolgens verloopt de film zoals bij zijn vorige. Waarom is deze film gemaakt?

avatar van Quentin

Quentin

Overigens is de Nederlandse DVD zwaar gecut en is de beruchte verkachtingsscene tot bijna niks teruggebracht.

avatar van Wouter

Malick schreef:

Waarom is deze film gemaakt?

Waarom denk je?

avatar van aburex

aburex

Gewelddadiger dan het eerste deel, maar daarom niet minder goed

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik heb deze dvd aangeschaft (alleen is de titel gewoon in het Engels):

Volgens mij gewoon uncut en een Nederlandse uitgave. Een hele goede ook, met de juiste verhouding en een prima transfer.

Over de film:

Een sequel die minstens even goed is als het sterke eerste deel. De Death Wish serie is in essentie een slasher serie 'in disguise', want het enige doel van de protagonist is het systematisch afmaken van mensen die in zijn ogen (en in dit geval vele andere ogen) zo snel mogelijk het loodje moeten leggen. Dan strip ik het wel erg tot op het bot, want Death Wish wil nét iets meer zeggen dan menig, laten we zeggen, Friday the 13th film. De immer geweldige Charles Bronson stapt in de huid van een getergde man die persoonlijk is getroffen door het gespuis van de straat. Een keurige burger die geconfronteerd raakt met geweld jegens mensen die het op geen enkele manier verdiend hebben. Het script speelt zeer slim in op dit psychologisch aspect, want zeg nou zelf; in zijn positie en in een wereld waar de realiteit overeenkomt met die in de film, hadden we waarschijnlijk hetzelfde gedaan. Death Wish is exploitation dat geweldig inspeelt op onze 'guilty pleasures'. Death Wish II maakt prima gebruik van dit uitgangspunt. Bronson is nóg cooler dan in het eerste deel en het 'tien kleine indiaantjes' uitgangspunt is zeer prettig te volgen. In dit geval worden wij cultliefhebbers ook nog eens verblijd met een toffe 80's setting en een score van niemand minder dan Jimmy Page. Erg toffe tweede deel. Zeer benieuwd naar Death Wish 3 nu. Volgens liefhebbers het beste deel uit de reeks.

avatar van SSeagal

SSeagal

Iemand enig idee overigens hoe dat hele vage nummer heet in de film, vooral tijdens zoektochten e.d. , het klinkt heel psychedelisch, kan het nergens vinden....

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zul je op imdb wel kunnen vinden, denk ik. Het is in ieder geval van Jimmy Page.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

De meest schokkende verkrachting ooit in een film denk ik.

Verder niet zo goed als deel één, maar wel kijkbaar.

Vind overigens deel drie mijn persoonlijke favoriet uit deze reeks.

avatar van horror3d

horror3d

Dit vind ik de slechte death wish die er is.

Weinig aktie ,verhaal was wel goed.

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Weinig actie? Dit deel staat juist bekend (samen met deel 3) om de actie en het geweld.

avatar van Fixi88

Fixi88

Vond deel 1 beter. Dit verhaal was zo nog ongelooflijker en de films zijn ook niet echt bijster lang. Had meer in gezeten. 3*

avatar van Zandadder

Zandadder

SSeagal schreef:

Ik heb de soundtrack op mp3. Als je hem wilt hebben laat het even weten.

avatar van bob de niro

bob de niro

weer een goeie wraakfilm van bronson,behoorlijke harde scenes zitten er in!3,5*

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

De hele film rust op de schouders van Bronson.

De rest van de cast speelt matig tot heel slecht.

Maar door Bronson wel de moeite van het bekijken waard, ook meer dan één keer voor wat mij betreft.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Tweede film van de Death Wish reeks van vandaag aan de beurt. Deel één was al niet echt goed, en deze film heeft ongeveer hetzelfde niveau. Redelijk matig dus. Inplaats van New York speelt de film zich af in L.A.. Opnieuw wordt zijn en dochter en ook ditmaal zijn schoonmaakster verkracht, wat best wel een gruwelijke scene oplevert. Naja, gruwelijk is een beetje overdreven maar het was zeker geen fijne scene. En net als in deel één wil de goeie ouwe Charles Bronson wraak!

Wat ik toch raar blijf vinden is dat hij maar een wandelingetje door het park hoeft te maken of hij wordt al berooft. Dat lijkt me toch een beetje overdreven. Opnieuw kruipt Charles Bronson in de huid van El Vigilante. En alhoewel hij zeker niet geweldig acteert, blijft het toch wel een prettige acteur om naar te kijken. Verder weer een lekker jaren 80 sfeertje, en goeie sfeervolle muziek.

Niet echt een goeie film, al moet ik wel zeggen dat ik niet zit te wachten tot de film is afgelopen.

avatar van stephan73

stephan73

Hoewel ik net iets meer heb met het derde deel, is ook deel twee weer een heerlijke wraakfilm met Bronson.

Hij gaat hier iets "subtieler" te werk, maar weet alsnog al dat tuig over de kling te jagen.

Bronson was gewoon perfect voor dit soort films, en ook Michael Winner wist wel raad met dit genre.

Heerlijke film!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

heerlijke film, net zo goed als deel 1!

dat einde, prachtig.

"What else should I by doing on a saturday night?"

en vervolgens die pistoolschoten, werd er stil van haha.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Jammer, dit is voor mij de laatste Death Wish film. Ik heb genoten van alle delen en ze allen goed gevonden.

Dit keer gaat Bronson zich wreken voor zijn dochter, alleen dit keer komt zij er niet levend uit. Het "gerechtigheid's" gevoel is fijn. Er zitten weer grove scene's in, zoals die groepsverkrachting en het gevecht in het ziekenhuis etc. 3,5.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Det. Frank Ochoa: "follow that bus".
Cab Driver: - "It isn't moving"

Een stuk beter dan het eerste deel, en doet eigenlijk alles beter. Weg met die zogenaamde character development, een veel wrangere aanleiding (die rape en de dood van zijn dochter mochten er wezen qua impact). Dat vond ik bij het eerste deel toch een stuk minder. Bronson is de juiste man voor een rol als deze, en wat blijft ie cool. Ook veel meer campy waarden wat mij betreft bij deze Death Wish, veel meer actie, wat meer bloed, meer over the top en ook meer bloot in dit deel. Geeft het toch een hogere campy waarde. Zoals die dame die naakt muziek zit te luisteren, tuurlijk zo rondborstig als wat . Dat slaat werkelijk nergens op. Heerlijk! . Een erg fijne opvolger, want het eerste deel vond ik toch wel teleurstellend i.t.t. de naam van de reeks maar de naam van Death Wish is weer in alle eer herstelt.

avatar van yeyo

yeyo

Dit is toch veruit mijn favoriete uit de Death Wish-reeks, al geef ik grief toe het 5de deel nooit gezien te hebben. Maar goed, gezien de reputatie van die film is het onwaarschijnlijk dat deze erdoor van de troon zou gestoten worden.

Bronson is cooler dan ooit in deze prent:. Somber en stoïcijns, maar toch straalt hij een zekere charme en vooral veel zekerheid in zijn acteren uit. Ook de onderlinge relaties, met zijn dochter, met Jill Ireland, worden geloofwaardig genoeg gebracht om een zekere impact te kunnen hebben op het verdere verloop. Het verlopen stadsleven wordt prachtig weergegeven: de minachting van de makers tegen excentriek geklede nozems, zwervers, prostituees en goedkope motels is dan ook constant voelbaar. Een waar tijdsdocument van de jaren '80. Het dystopisch gevoel wordt beklemtoond door de bevreemde soundtrack van niemand minder dan Jimmy Page.

De boeven zijn ook weer heerlijk ongenuanceerd: hilarisch fout gekleed en ze lijken wel te verkeren in een soort onophoudelijke trance van seks en geweld. Let op een jonge Laurence Fishburne tussen het krapuul. Hoe ze stuk voor stuk aan hun einde komen is ook geweldig, zeker de legendarische "you believe in Jezus" quote springt er tussenuit.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Beter dan de eerste. Op naar de derde!

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Vannacht op TV - MGM > 00:30 uur

avatar van Hannibal

Hannibal

"Vergelding zonder genade"

Die titel zegt genoeg over de film. In de jaren '80 was dat uiterst stoer, maar tegenwoordig kan ik hier geen voldaan gevoel meer van krijgen. Sterker nog, ik vind die stoerdoenerij van Charles Bronson nogal belachelijk, net als het magere verhaaltje.

Makkelijk wraakfilmpje vol cliché's, niks bijzonders.