134.885 gebruikers | 85.681 films | 31.041 regisseurs | 3.507.216 berichten | 4.928.535 stemmen

locatie: Films » Hard Times (1975) » Info

Actie / Drama
90 minuten

geregisseerd door Walter Hill
met Charles Bronson, James Coburn en Jill Ireland

Straatvechter Chaney vertrekt samen met Speed naar New Orleans. Speed leent geld om gevechten te organiseren, maar vergokt vervolgens al het geld dat Chaney wint.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2002, 19:58 uur
ik dacht eerst aan een standaard knokfilm,maar dat viel echt ontzettend mee. komt vooral door het goeie acteerwerk van bronson en coburn.3.5 sterren

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2004, 1:34 uur
Mooie film; prachtig contrast tussen zwijgzame Bronson en luidruchtige Coburn; 4 sterren....

» Laagste prijs voor deze film op DVD

gratis verzending

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2004, 1:35 uur
Weinig mensen hebben dit pareltje van Bronson gezien....

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2004, 1:41 uur
Was best vermakelijk en goed te kijken. Bronson doet het aardig in dit voorspelbare knokfilmpje.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2007, 21:09 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Charles Bronson eens in een andere rol, dan die van stand daart wreker. Naar wat ik weet, beschouwde hij het zelf als 1 van zijn betere films, omdat Bronson zelf opgroeide in de crisis jaren en de armoede, misere en misdaad van die tijd aan den lijfe had ondervonden.Hij zet een goede rol neer als de zwijgzame straat vechter , die voor Coburn in ilelgale prijsgevechten, het geld binnen haalt. Een mooie scene, is als tijdens 1 van de gevechten, ze het gewonnen prijs geld niet krijgen uitbetaalt en Bronson, avonds op eigen houtje, de kroeg, waarin de bende zich ophoud binnen gaat en met pistool en harde vuist het geld alsnog incasseert. Om zijn argumenten kracht bij te zetten, schiet hij de Juxe Box en de drank kast aan flarden.

aerts007
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2008, 15:23 uur
Gewoon geweldige film,Coburn en Bronson schitteren in deze parel van een film!
Eén van de betere!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2008, 1:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deze vanavond maar weer eens gekeken, nadat ik hem zeker in geen 15 jaar meer had gezien.
In de jaren '80 kwam ie nog wel eens op TV, maar tegenwoordig nog nauwelijks.
Voor een knokfilm is ie opmerkelijk goed geproduceerd, met zeer veel oog en detail voor de aankleding en sfeer van die tijd (de jaren '30 vd vorige eeuw).
Bronson speelt als gewoonlijk een vrij zwijgzame loner, die echter nu wel praatjesmakers Coburn en Strother Martin nodig heeft om zijn doel (snel geld verdienen) te bereiken via het meedoen aan illegale knokpartijen en daar geld op in te zetten.
Helaas vond ik de gevechten zelf, hoewel vermakelijk en goed gechoreografeerd en in beeld gebracht, niet echt spannend en de afloop vrij makkelijk te voorspellen.

Toch zeker de moeite waard: een zeven, ofwel 3,5 ster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2008, 11:40 uur
wel leuke film om een keer te kijke

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2008, 10:44 uur
Aardige film om eens te kijken niet heel veel spectaculairs maar gewoon een leuke film, aardig geacteerd ook dus kortom : deze kan je best huren (tenminste fans van het genre dan).

***

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2008, 0:20 uur
Knappe film opzicht, die vooral de moeite waard is door de uitstekende spel van Bronson en Cuborn. Tevens paar erg leuke vecht-scenes. Onderhoudende film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2008, 14:45 uur
Hard Times van Walter Hill is vooral leuk om te zien hoe twee oud gediende weergaloos acteren. Charles Bronson speelt een stille straatvechter en James Coburn de persoon die de wedstrijden regelt. Hoewel de film vrij kort is krijg je toch een sterk beeld van de jaren ‘’30. Waarbij er veel misdaad heerst iets dat samengaat met armoede en dat weer te maken heeft met de crisisjaren. De film is vooral vermakelijk door de gevechten die aardig in beeld zijn gebracht. Het is geen hoogvlieger en pretendeert dat ook niet. Maar door de aankleding, het gegeven en het sterke acteerwerk stijgt de film boven zichzelf uit.

consumer1970
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2008, 17:48 uur
Ja, klassieke blote vuisten - vechtfilm met weergaloze Charles Bronson. Mooie soberheid. Vier sterren wat mij betreft.

crack1
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2008, 15:48 uur
stinissen schreef:
Weinig mensen hebben dit pareltje van Bronson gezien....

Ik heb dit pareltje gezien, harde schets van vroegere jaren met uitmuntend acteerwerk.Topper! ^O^

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2009, 6:07 uur
Een typische debuutfilm.

Wat ik met een typische debuutfilm bedoel is redelijk simpel. Weinig gedurfd met een vleugje amateurisme erin, al is soberheid hier misschien een beter woord.

Walter Hill lijkt me na 3 films van hem gezien te hebben een man die wel wat in zijn mars heeft maar het er niet echt laat uitkomen omdat zijn scripts het niet toe laten zo ook hier met The Streetfighter. Het is allemaal zo simpel.

Ohja, Charles Bronson was weer op zijn niveau, enorm slecht dus :D

aerts007
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2009, 14:09 uur
®Tc schreef:
Een typische debuutfilm.

Ohja, Charles Bronson was weer op zijn niveau, enorm slecht dus :D

In sommige films haalt Bronson niet echt niveau, maar hier enorm slecht?
Ik vrees dat er iets scheelt met uw filmkennis, Bronson was hier zo goed..!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2010, 0:50 uur
Een van de betere typische Charles Bronson films met ook veel andere
acteurs in een glansrol,bijv.James Coburn als gladde regelaar van
illegale vuistgevechten en de bijbehorende weddenschappen.
Perfect beeld van het New Orleans in de jaren 30 van de vorige eeuw.
Op foto's uit de film is ook een scene te zien waarin Bronson tegen een
grote neger knokt en hem over een aantal tonnen of vaten heen mept.
In de film zelf is deze scene echter niet te zien,zowel in de bioscoopversie indertijd als op video en dvd. merkwaardig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2010, 10:49 uur
Simpel maar zeer effectief verhaal. Charles Bronson is hier op zijn best als niet veel zeggende straatvechter die probeert door de dagen van De Grote Depressie heen te komen.

Alles aan deze film, van het 'recht toe recht aan' script tot het strakke camerawerk tot Bronson's performance is no-nonsens.

Briljant geregisseerd door de hier debuterende Walter Hill (let eens op locatie gebruik, of hoe tijdens de gevechten geen opzwepende muziek wordt gebruikt om de spanning te benadrukken.)

Een schot in de roos.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2010, 20:05 uur
Goede film.

Het aardige verhaal wordt afgewisseld met mooie acteerprestaties, belichting, setting en wat leuke vecht scene's, intro van de film was ook wel goed. De film heeft me geboeid en het is het kijken waard. Zeker voor mensen die Bronson kunnen waarderen. Of voor mensen die gek worden van zijn wraakfilms :D. 3,5.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2010, 21:47 uur
Vermakelijk en onderhoudend is het allemaal wel, al heb ik de film een paar uur geleden gezien en ben ik nu al de helft vergeten. Niet echt een goed teken. Maar verder is het dus allemaal wel vermakelijk, onderhoudend en haalt en wel een redelijk niveau. Alleen over twee weken ben ik deze film waarschijnlijk compleet vergeten, je kent het wel...

Walter Hill weet best een prettig sfeertje te creeren. Het verhaal is erg simpel en helemaal recht - toe - recht - aan. Verrasingen zijn er niet en het is dus allemaal best voorspelbaar. Maar goed, verder zijn de acteerprestaties wel uitstekend. James Coburn zet hier een prima rol neer als de man die de knokpartijen regelt. Die zagen er trouwens wel geinig uit, al zag je duidelijk een paar ´´rake´´ misslagen. Ook Charles Bronson deed het heel aardig. Wel prettig om hem voor een keer niet als wreker te zien.

Verder is alles zo´n beetje wel gezegd. Redelijke film die niet echt veel indruk achterlaat. Acteerpresties zijn wel oke evenals het sfeertje. Had hier toch stiekem wel wat meer van vermacht, maar slecht is het ook niet.

Kleine 2.5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 20:49 uur
Bronson rules!!! Een prima onderhouden vechtfilm. 4* voor deze prima lekkerwegkijkende film van film legendes Charles Bronson en James Coburn.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2011, 20:53 uur
Een van de beste/betere met Charles Bronson, heerlijk om dit oudje gezien te hebben.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2012, 15:48 uur
ronnieboy schreef:
Een van de betere typische Charles Bronson films met ook veel andere
acteurs in een glansrol,bijv.James Coburn als gladde regelaar van
illegale vuistgevechten en de bijbehorende weddenschappen.
Perfect beeld van het New Orleans in de jaren 30 van de vorige eeuw.
Op foto's uit de film is ook een scene te zien waarin Bronson tegen een
grote neger knokt en hem over een aantal tonnen of vaten heen mept.
BlueRay -wanneer ?