• 9.384.749 stemmen

Releasedatum: 24 april 2003

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Van God Los

"Rock Hard and In Your Face"

De 17-jarige scholier Stan sluit vriendschap met de 3 jaar oudere, kleine crimineel Maikel. Als de jongens bij een overval in paniek hun slachtoffer doden, maken ze onbedoeld indruk op het hoofd van de plaatselijke drugsmaffia. Deze ziet wel wat in de jongens en ze maken snel carrière als zijn doodseskader. Hun vriendschap wordt door de gebeurtenissen steeds hechter. Alleen Anna, Maikels vriendin, vormt een probleem. Stan is meer voor haar gaan voelen dan hij zou willen, maar slaagt er toch in haar op afstand te houden. Dan komt Anna erachter waar Maikel zo veel geld mee verdient. Bang geworden, doet ze een beroep op Stan om haar te helpen weg te komen. Stan moet kiezen tussen Maikel en de doodsbange Anna. Een onmogelijke keuze.

Anna Sprengers

Mother Stan

Mrs. van de Velde

Mr. van de Velde

tovenaar schreef:

Is Asten niet een gemankeerd Eindhoven dan?

Yep, dat zijn onze Limburgs sprekende Brabanders

avatar van Wouter

Asten...

wie komt er hier uit Asten?

avatar van Macmanus

Macmanus

RamonK zoals je ziet als je op zijn naam drukt

avatar van FeZ

FeZ

Hoe lang duurt deze film eigenlijk? Ik lees op imdb dat ie 100 minuten duurt, op een andere site 115 en op MM 85. Waarom is dit zo boeiend vraag je je misschien af? Ik ben van plan morgen na toe te gaan, maar ligt eraan hoe lang ie duurt zodat ik trein wel/niet kan halen.

85 minuten is de duur van de videoversie. De bioscoopversie is dan krap aan 90 minuten (4% langer).

avatar van FeZ

FeZ

kappeuter schreef:

Bedankt.

Ik vond het echt een goede film; allemaal behoorlijk realistisch neergezet, goed geacteerd en af en toe best spannend.

avatar van herman78

herman78

Wel, ik heb hem vanavond dan eindelijk gezien en ben net klaar met het doorploegen van 5 pagina's discussie alhier. Vond het een erg goede film, maar inderdaad wel een paar kleine minpuntjes die Van God Los voor mij geen 5-sterren (of 4,5 for that matter) maken.

Ik zet het voor het gemak allemaal maar tussen spoilertags:

1. Het gemak waarmee Stan in het begin meegaat met Maikel. Ik snap dat ie het thuis kut heeft, maar om dan meteen de eerste de beste kans aan te grijpen om de misdaad in te gaan... Evenzo met het voorliegen van Anna's ouders.
2. De voice-over stoorde me in het begin een beetje. Vond het af en toe te belerend, en bovendien schepte het (in dit geval) een onnodige afstand tussen film en publiek (mij). Hier kon ik me echter wel vrij snel overheen zetten, gelukkig.
3. De pauze na 20 minuten. Belachelijk. En dan ook nog 3 euro voor een halve liter cola vragen. Deze klacht staat verder los van de film en neem ik niet mee in mijn waardering.
4. Het feit dat de junk even weg was bij de slotscene met de oudjes.
5. Waarom vertelt Stan niet meteen waarom hij liever niet heeft dat ze het geld bij de oudjes vandaan halen? Alleen omdat ie bang is voor softie te worden uitgemaakt? Zowiezo vond ik het wat raar dat de emotionele band tussen hem en Tygo wat oppervlakkig bleef, terwijl Tygo al vrij snel aangeeft een vriend voor hem te willen zijn (slaat hand om hem heen bij begrafenis vader).
6. De overdreven manier waarop Tygo soms in beeld werd gebracht als er actie gaande was (als hij bijvoorbeeld onderweg is naar het Turkse theehuis): slow motion, donker beeld. Iets te veel van het goede. Had subtieler gekund.

Ook nog maar wat pluspuntjes.
1. Angela Schijf. Ik vond Ik Ook Van Jou werkelijk een gedrocht van een film, en Schijf speelde daar een grote rol in. In deze film haalt ze echter alles uit haar oppervlakkige rol.
2. De rest van de cast.
3. Kon me soms wel erg goed inleven in de rol van Stan. Ook vooral het feit dat hij de oudjes wilde sparen, in tegenstelling tot sommigen hier. Ook al heeft hij geen contact meer met ze gehad sinds lange tijd, ik kan me levendig voorstellen dat die mensen nooit meer iets fout kunnen doen bij hem, omdat ze hem eenmaal heel erg geholpen hebben.

Wel, dit was het wel. Ik heb me d'r erg mee vermaakt. Twijfel tussen 4 en 4,5, maar geef hem toch maar 4. Bij een herziening wellicht een halfje d'rbij.

Ik vond het wel een goede film, met enkele indrukwekkende scenes en vooral Tygo imponeerde. Aan de andere kant vond ik het verhaal niet al te best uitgewerkt. Ik ben het ook volkomen eens met de punten van kritiek van Fisherking en Herman. Eigenlijk zitten er iets teveel gaten in het verhaal om echt een goede waardering te geven.

Ik vind dat deze film dan ook iets teveel goodwill op deze site krijgt.

Als ik de berichten er hier op nalees heeft iedereen best veel punten van kritiek op het verhaal. Vervolgens zeggen ze: 'ik twijfel tussen een 4 en een 4,5' Ik denk dat geen enkele film op de site daarmee wegkomt.:)

Dat en de mate van irritatie over de nep-accenten brengt het tot een (dikke) 3 sterren bij mij.

avatar van herman78

herman78

Je hebt wel een punt, Kos. Een 4,5 zal deze film van mij nooit krijgen, den ik. Maar ondanks de minpuntjes van de film, heb ik me er toch heel erg mee vermaakt. Vandaar wellicht mijn enthousiasme. Nu, een paar dagen later, staat de film vrij vast op een 4.

avatar van marcskie

marcskie

Zeer goede Nederlandse film.

Mooi,sfeervol(indringend en beklemmend) gefilmd. Ook goed geacteerd. Tycho Gernandt en Egbert-Jan Weeber vind ik zeer goed 'realistisch' spelen.

Wel jammer dat ie zo kort duurt.

avatar van juudje

juudje

In één woord geweldig. Ik heb hem vanavond gezien en ik ben er helemaal ondersteboven van.Éen van de betere nederlandse films, misschien zelfs wel de beste. Vooral tygo gernandt was in topvorm.Hij mag trots zijn op deze film net zoals zijn medespelers Egbert Jan weeber(EGGIE!!) en Angela Schijf. Ik was niet ondersteboven van Angela schijf maar ze heeft wel bewezen dat ze meer is dan een mooie meid.

avatar van Marvin

Marvin

Ik vond de film tot mijn verbazing erg confronterend, dit waarschijnlijk omdat hij nederlands gesproken is, en niet omdat dit naar een waargebeurd verhaal gemaakt is.

avatar van Darko

Darko

Er is ook een boek over de bende van Venlo (van Valerie Lempereur) en die had ik gelezen voordat ik de film ging kijken. Met het werkelijke verhaal in mijn achterhoofd vond ik de film toch wel erg tegenvallen (okay okay er was al aangekondigd dat de film afwijken vertoonde van het verhaal), maar vooral van het einde van het verhaal hadden ze naar mijn mening veel meer kunnen maken. Ik geef daarom 2 punten, omdat ik nogal teleurgesteld was in het verhaal, zeker na alle lovende kritieken die deze film kreeg...

Jordy

"Vanaf 14 oktober te huur."

Jordy schreef:

"Vanaf 14 oktober te huur."

Is de koop dvd er dan ook?

Helaas, nog even langer wachten tot 19 november.

Staat al op KaZaa...

Jordy

Oh je kunt 'm downloaden? dan koop ik 'm niet...

cornelis schreef:

Staat al op KaZaa...

Ik dacht dat we dit zouden vermijden?

Jordy schreef:

Oh je kunt 'm downloaden? dan koop ik 'm niet...

Dat bedoel ik dus

Eh? Jordy was sarcastisch

Eh? Jordy was sarcastisch

Vond het al niet bij 'm passen... tis laat

Stephan schreef:

Ik dacht dat we dit zouden vermijden?

Het was bedoeld met een . Verder staat de titel wel op KaZaa, maar blijkt dat een geheel andere film (met een andere titel).

cornelis schreef:

maar blijkt dat een geheel andere film (met een andere titel).

avatar van empirekees

empirekees

Nee the ring

avatar van yosemite44

yosemite44

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

"Van God Los", vanaf deze week ook in de Belgische zalen.

Ik ben benieuwd

bioscoopzaal schreef:

"Van God Los", vanaf deze week ook in de Belgische zalen.

Voor de liefhebbers van het uitbrengen van sterren, ook hier is op de film te stemmen.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Alleen: hoe democratisch gaat het er op die site aan toen? Elke film heeft minimaal 4 sterren

Je hoeft je niet te registreren. Lijkt me nogal fraudegevoelig. Cookies verwijderen en elke dag een stem uitbrengen ?

Voer voor producenten.