• 9.375.049 stemmen

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Avontuur / Sciencefiction | 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Speelduur: 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Alternatieve titels: E.T. / E.T. en Zijn Avontuur op Aarde

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Henry Thomas, Drew Barrymore en Robert MacNaughton

Releasedatum: 2 december 1982

Plot E.T. the Extra-Terrestrial

"He is afraid. He is alone. He is three million light years from home."

De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.

avatar van Eraser

Eraser

ik vindt deze film ook best goed 3.5*

avatar van Zavo

Zavo

Ik verlaag hem met een halfje en dan blijft er 3,5* over. Ik vond hem toch tegenvallen nu ik 'm weer eens heb gezien. Het is dat ik hem als kind wel leuk vond anders zou ik hem nog verder verlagen.

avatar van Rascal

Rascal

Sentimenteel draakje. Als kind vond ik hem natuurlijk geweldig. Te vaak gezien ook (verplicht kijken op school )

Vanwege zijn 'status' 3.5* (maar ik hoef de film nie meer te zien)

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

E.T stijgt met stip naar de eerste plaats op mijn "favo filmpersonages". Heb nog nooit zo hard gelachen, die scene dat E.T met dat laken over zn hoofd/lichaam over straat loopt.

avatar van wackyboy

wackyboy

mr.Frielink schreef:

Nu weten we ook meteen waar Michael Jackson zijn opvoedmethodes vandaan haalt

avatar van Sjaak

Sjaak

De film waar ik als klein jochie een brok in mijn keel van kreeg as ie ff moest bellen..

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Grensverleggend meesterwerk van Spielberg die iedereen wist te raken met deze film. De eenvoud van de film is geniaal. De eindscene waar men E T dood waande was erg emotioneel en ontroert nog steeds vele mensen 4,5*

avatar van fiona depp

fiona depp

Ik snap echt niet wat iedereen zo leuk vind aan deze film. Twee uur genozel over een jongetje die bevriend wordt met een buitensaardwezen.... .

avatar van janusjanus

janusjanus

fiona depp schreef:

22 jaar geleden had je er misschien iets anders over gedacht.

avatar van Reinbo

twee uur genozel over mensen met pruiken,

twee uur genozel over drugs en disco,

twee uur genozel over een bankoverval in New York,

twee uur genozel over een zoon uit een familie met problemen,

twee uur genozel over een meisje en een piraat.

avatar van sydney

sydney

Reinbo schreef:

*Boem*

Hahaha, geweldig.

avatar van speedy23

speedy23

Vaak omschreven als de allerbeste Disney-film, ware het niet dat deze prent in de verste verte niets met Disney te maken heeft. Technisch steekt dit klassieke meesterwerk zeer goed in elkaar, en ook de creatie van het buitenaardse wezentje is zeer geslaagd. Geen Spielberg zonder John Williams: ook hier heeft deze componist weer voor een overdonderende score gezorgd. De man kreeg er een Oscar voor, net als het geluid en de special effects...

avatar van janusjanus

twee uur genozel over mensen met pruiken,

twee uur genozel over drugs en disco,

twee uur genozel over een bankoverval in New York,

twee uur genozel over een zoon uit een familie met problemen,

twee uur genozel over een meisje en een piraat.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Jammer, maar helaas... ik kan dit ab-so-luut geen meetserwerk noemen. Daarvoor is E.T. TE voorspelbaar en wordt de film vanaf een bepaald moment gewoon afgejakkerd. ***1/2; die 1/2 extra vanwege het emotionele moment als E.T. 'sterft' en ook IK verwachtte dat de mutant het aardse loodje zou leggen.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Zwaar jeugdsentiment bij deze film, wie niet eigenlijk. Eerste film waarbij ik gehuild heb als kind. Ben verbaast dat deze niet in de top 250 staat. 5*en dik verdient!!

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Dit is waarschijnlijk de film die ik het langst niet heb gezien vanaf de laatste keer tot nu.

Het zou me niet verbazen als dat al meer dan 10 jaar geleden is want ik kon me niet meer herinneren hoe de film precies ging.

Ik heb dus nu de dvd gekocht en het ziet er buitengewoon mooi uit.

Dit is ook één van de films waarmee ik ben opgegroeid en me zeker doet terug denken aan de tijd dat ik nog vet klein was.

Ik weet nog dat ik in het E.T. huis was in Hollywood studio’s en dat is al 12 jaar geleden.

Een mooie herinnering dus net zoals deze film, toch nog steeds één van de leukste films aller tijden als je het mij vraagt.

De sfeer is zo perfect te noemen in deze film, een beetje ewok stijl maar dan nog meer apart, deze film kent zijn eigen stijl en daarom stijgt de film ver boven het gemiddelde uit.

Het idee dat het gewoon een pop is maakt het toch minder geloofwaardig tijdens het kijken van de film maar toch is het subliem gedaan, het is zeker niet storend, en wat verwacht je van een film die meer dan 20 jaar geleden is gemaakt.

De pop is in ieder geval een stuk overtuigender dan Jaws en dié was zelfs vermakelijk.

Dat zegt al genoeg.

De film is btw zeer vernuftig digital gereconstrueerd.

De kinderen in de film acteren steengoed en de film zelf zit ook prima in elkaar.

Het gaat vrij vlot allemaal, scènes volgen snel achtereen op en voor je het weet is de film voorbij maar toch merk je dan weer dat het een lange zit is geweest.

Deze film doet mij goed om naar te kijken, ik vond het zeer aangenaam om de film na zo veel jaar weer te zien en weer herinnerd te worden aan toen.

Absoluut 4,5 ster waard, al is het maar als waardering voor vroeger.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

^^ Mooi verslagje 'ThaMovieVoter'

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

thanks superman, ik ben er nu ook achter gekomen dat de release datum van E.T. op 28 maart 1982 was, het zou heel goed kunnen dat ik op de dag van het 10 jarig bestaan de E.T. atractie bezocht, rond die tijd was ik toen daar in Hollywood en Los Angeles, niet erg interessant, wel grappig.

avatar van Ikkeuh

Ikkeuh

triestige films maar goed gemaakt, mooi voor kinderen

avatar van wendyrr

wendyrr

Nog steeds een geweldige film, zo denk ik er nu over en 22 jaar geleden dacht ik er ook zo over.

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Eerste keer gezien als 12 jarige in de bioscoop wat een heerlijke film! Had als kind een ETpop Natuurlijk heb ik nu de dvd gekocht! grote fan!

avatar van mikey

mikey

Film over lief wezentje en het bioscooppubliek kon het niet meer droog houden (jaren 80). zielug!! Het jankende jochie kon ik wat minder waarderen. Speilberg kan heel goed kinderen regisseren. 3

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Jaja, Spielberg om te beginnen, en je vind dat Spielberg goed kinderen kan regiseren, maar je vind dat jochie minder. Ook beetje vreemd...

avatar van Remi

Remi

Mooie film...

avatar van djelle

djelle

Hele mooie, gezellige kinder/familiefilm. Jeugdsentiment. Persoonlijk moet ik wel zeggen dat er dergelijke fantasiefilmpjes waren die me meer raakten als kind. (zoals the neverending story, the princess bride, hook en willow...) Opgenoemde vind ik nu nog altijd iets sterker. 3,5

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik heb 'm nu een stuk of drie keer gezien. De eerste keer was ik ongeveer 10 jaar, maar zelfs als kind vond ik 'm niet echt speciaal en het wist me nooit echt te ontroeren. Het was gewoon een leuke film. Het had wel wat momenten die boven het gemiddelde uitsteken, maar het meest is toch gemiddeld. Drie sterren.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Deze film blijft mij raken. Lekker `80!!

avatar van Flipman

Flipman

Inderdaad lekker 80's. Ik heb hem natuurlijk ook meerdere keren gezien en ik zou hem nu niet meer zo gauw willen zien denk ik. Mara omdat het wel een goeie film blijft en omdat er een boel jeugdsentiment aan vast zit, geef ik 'm een 3,5

avatar van E V

E V

Heerlijke film, een klassieker met mooie herhinneringen.

Echt een hebfilm.

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

leuk film de eerste keer dat ik hem zeg vond ik hem zielig nu alleen nog maar om te lachen.

***