• 9.385.755 stemmen

Little Miss Sunshine (2006)

Komedie / Roadmovie | 101 minuten

Genre: Komedie / Roadmovie

Geregisseerd door: Jonathan Dayton en Valerie Faris

Met onder meer: Abigail Breslin, Toni Collette en Steve Carell

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Little Miss Sunshine

"A family on the verge of a breakdown"

De zevenjarige Olive Hoover leeft in een bijzonder gezin. Haar vader Richard is een mislukte mental coach, haar broer Dwayne weigert te praten, haar oom Frank is homoseksueel en suïcidaal, haar grootvader Edwin is verslaafd aan heroïne en haar moeder Sheryl begint ook langzamerhand door te draaien. Als Olive dan te horen krijgt dat ze mee mag doen aan de finale van de Little Miss Sunshine wedstrijd, besluit het hele gezin van Albuquerque naar Californië te reizen in hun oude Volkswagenbusje.

Richard Hoover

Stan Grossman

Nancy Jenkins

Pageant MC

Jesse93 schreef:

Dat einde was zo'n soort feel good moment, maar ook weer een beschamend moment.

Ik vond de hele film vrij beschamend. Die familie was nou niet echt wat je noemt "standaard". Dat is ook de kracht van deze film.

avatar van Mescaline

Mescaline

Derde kijkbeurt van Little Miss Sunshine is me wederom weer prima bevallen!

Wat deze film zo sterk maakt en wat zelfs overeind blijft na meerdere kijkbeurten is toch wel de warme sfeer door de film heen, de uiteenlopende personages die allemaal zo hun eigen problemen en zienswijze op het leven hebben en op het eerste gezicht maar 1 ding gemeen hebben, de liefde voor Olive en de wilskracht om haar droom waar te laten worden.

Erg mooie en warme film die nergens te zoetsappig wordt en zijn realistische kant tot en met de aftiteling weet de bewaren, zeer knap gemaakt filmpje

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mooie ode aan de niet-perfecte mens. On-Amerikaans en toch weer extreem Amerikaans tegelijk. Leuke film die ik kan blijven kijken tot ik erbij neer val.

avatar van Minotaures

Minotaures

Grappig film.

Zaten paar heerlijke stukjes in. Dat op hol geslagen claxon van de VW, bijv. En dan nog dat beauty-show Enge barbie-dwergen, sommige... Dat bikini-ronde vond ik eerlijk gezegd een beetje pedo

Ik moet zeggen dat ik van alle karakters opa Edwin toch een bad-ass vind. Wel jammer dat die halverwege sterft. Ik had hem wel willen zien reageren bij 't finale met Olive. Olive is wel een grappig en lief meisje, maar wel aan de dikke kant Ja, Paul Dano vind ik eigenlijk een verschrikkelijk eng ventje. Zijn rollen zijn ook vaak hele rare-rollen.

Toch een 3,5 omdat ik toch af en toe echt moest lachen en voor 't aparte verhaaltje.

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

3 sterren plus.

Een aantal leuke fragmenten, maar traag.

Beetje humor, beetje drama, beetje feel-good.

Minotaures schreef:

bikini-ronde vond ik eerlijk gezegd een beetje pedo

Ik vond die hele modeshow een beetje pedofiel overkomen Wat een raar volk was dat zeg.

avatar van Minotaures

Minotaures

En dan nog geloven dat die ''modellen'' 7 - 8 jaar moesten voorstellen!

avatar van rensiemetal

rensiemetal

Zulke modeshows gebeuren echt hoor.

Meestal zijn de moeders degene die de kinderen overhalen/pushen om deel te nemen.

Thom1994

Ja. Inderdaad. Ik zie ze wel eens op Amerikaanse TV zenders voorbij komen. Die meisjes die helemaal in de make-up zitten.

Verschrikkelijk. Dit viel nog mee vergeleken met de realiteit.

avatar van R1992

R1992

Het begin van de film had wat weg van de Amélie Poulin stijl, het meisje met de grote blauwe ogen,bril met jampotglazen en het kleurgebruik van de omgeving; ook muziek van Yann Tiersen hoorde ik in de film, alleen jammer dat de film maar een enkele van dat soort 'bijzondere' momenten had die bij mij een bepaalde fantasiesfeer opriepen en werd het vaak te Amerikaans en erg cliché.

Ik vond Olive niet zo goed spelen en wel lief maar soms bijdehand overkomen =/

Wat een vreselijk irritante vader, gosh, ik werd helemaal GEK van zijn overwinningsdrang, terwijl hij (op het einde na) een grote loser is. Wel respect voor hem toen hij het podium opging om mee te dansen =)

avatar van shelter

shelter

ik houd niet zo van komedies, ik vind het meestal allemaal op elkaar lijken. Met deze film had ik dat niet...echt zeer grappig en hilarisch einde. Zoals ik al zei ik ben echt niet zo van de komedies maar deze film vind ik wel het betere werk wat ik gezien heb... 4*

avatar van stefan dias

stefan dias

shelter schreef:

Als een komedie alleen maar de benaming is voor een stel (zwakke) grappen na elkaar gemonteerd, dan heb ik ook een hekel aan komedies.

De leuke komedies hebben vaak net wel wat meer om het lijf en dit is er een mooi voorbeeld van.

avatar van essepluisje

essepluisje

Heerlijke familie, ik kan dit soort films absoluut waarderen.

Ik bedoel die dansscène alleen al prachtig!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

R1992 schreef:

Ik denk dat het de bedoeling was dat de vader irritant is. Zo zijn alle met overwinningsdrang vervulde vaders toch

avatar van Mescaline

Mescaline

en al weer de 4de kijk beurt, heerlijke film!

AGE-411

Niet echt een speciale film met erg veel inhoud. Beetje standaard 'feelgood' movie die met een bizar einde de indruk wil geven toch ergens uniek te zijn. Ik ben echter niet overtuigd door de scéne op het einde van de verkiezing.

Waar ik dan wel fan van ben zijn de met momenten droge situaties en het samenspel tussen de verschillende figuren.

Van mijn part mocht ook meer tijd in de Frank en Dwayne gestoken worden. Met voorsprong de 2 intressantste figuren uit de film.

Toch wel amuseerbaar.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Exact mijn kijkervaring. Mooi verwoord

Ook naar VTM gekeken?

Wellicht de eerste maal in maanden dat ik nog eens iets bekijk op die zender.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Ik kijk ook erg weinig naar VTM. En deze keer ook niet (ik heb The Interpreter gekeken), had deze film al eerder gezien maar nooit gezegd wat ik er van vond. Vind hem wel wat overdreven goed beoordeeld hier en op imdb. En verder volledig wat jij zei.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Ik had meer verwacht van deze film. Hij is niet slecht, totaal niet. Maar ik mistte wat de emotionele beïnvloeding van de film. Ik had nooit echt het gevoel dat ik me betrokken voelde bij de film, maar eerder als een buitenstaander aan 't kijken was. En daarom heeft dit geen gevoel bij me nagelaten.

Het verhaal is goed, mooi opgebouwd, realistisch. Personages zijn goed, maar hier en daar mis ik wel diepgang. De acteurs zetten een mooie prestatie neer. Zeker de kleine Abigail Breslin, die ik wel reeds zag in films waar ze iets ouder is.

Voor de rest eigenlijk geen opmerkingen meer. Goed voor een hoog middelmatige score.

Q Jones

Er zat wel diepgang in de personages hoor, misschien niet goed gekeken maar die was er echt

Q Jones schreef:

Diepgang wel, maar er mocht wel wat meer met aangevangen worden.

avatar van shanti

shanti

Heerlijk roadmovie...ik vond het jammer dat er een eind aan kwam

avatar van marjon66

marjon66

In een woord geweldig!

Heb zo genoten van deze film.

Gewoon kijken, je krijgt geen spijt

avatar van Basso89

Basso89

Redelijke komedie, maar heb niet echt hard moeten lachen. Het begon soms een beetje saai te worden.

Het is ook een komedie drama

Q Jones schreef:

Het is ook een komedie drama

Dramatische komedie?

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Lach maar, in het boekje van de cinema hier in Mechelen schrijven ze dat steevast, 'een dramatische komedie'. Wanneer gaat men nu eindelijk leren dat het een tragikomedie is?

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Leuke, luchtige roadmovie.

Mengeling van drama en komedie komt in deze film goed tot zijn recht. De gehele familie bestaat uit leuke typetjes en daarnaast kent de film zijn ups en downs. Een aantal grappige momenten worden afgewisseld met wat triestere momenten. De omschakeling hiervan werkt echt.

Verder kijkt de film erg lekker weg, maar echt hoogstaand was het alleszins niet.

Q Jones

Het was juist wel hoogstaand, alles klopte in deze film. Ik vraag dan ook aan jou direct, heb je ooit weleens een film gezien waar drama en komedie zo goed in samen gaan. In 1 scene kan je lachen en nog geen 5 seconde later is er niks grappigs meer aan en leef je met het personage mee. Echt een top prestatie om komdie en drama zo op elkaar af te stemmen.