Genre: Komedie / Roadmovie
Met onder meer: Abigail Breslin, Toni Collette en Steve Carell
Releasedatum: 26 oktober 2006
Bekijk via Videoland
Plot Little Miss Sunshine
"A family on the verge of a breakdown"
De zevenjarige Olive Hoover leeft in een bijzonder gezin. Haar vader Richard is een mislukte mental coach, haar broer Dwayne weigert te praten, haar oom Frank is homoseksueel en suïcidaal, haar grootvader Edwin is verslaafd aan heroïne en haar moeder Sheryl begint ook langzamerhand door te draaien. Als Olive dan te horen krijgt dat ze mee mag doen aan de finale van de Little Miss Sunshine wedstrijd, besluit het hele gezin van Albuquerque naar Californië te reizen in hun oude Volkswagenbusje.
Richard Hoover
Nancy Jenkins
Kirby
Pageant MC
Thom1994
Dat einde was zo'n soort feel good moment, maar ook weer een beschamend moment.
Ik vond de hele film vrij beschamend. Die familie was nou niet echt wat je noemt "standaard". Dat is ook de kracht van deze film.
Mescaline
Derde kijkbeurt van Little Miss Sunshine is me wederom weer prima bevallen!
Wat deze film zo sterk maakt en wat zelfs overeind blijft na meerdere kijkbeurten is toch wel de warme sfeer door de film heen, de uiteenlopende personages die allemaal zo hun eigen problemen en zienswijze op het leven hebben en op het eerste gezicht maar 1 ding gemeen hebben, de liefde voor Olive en de wilskracht om haar droom waar te laten worden.
Erg mooie en warme film die nergens te zoetsappig wordt en zijn realistische kant tot en met de aftiteling weet de bewaren, zeer knap gemaakt filmpje
Donkerwoud
Mooie ode aan de niet-perfecte mens. On-Amerikaans en toch weer extreem Amerikaans tegelijk. Leuke film die ik kan blijven kijken tot ik erbij neer val.
Minotaures
Grappig film.
Zaten paar heerlijke stukjes in. Dat op hol geslagen claxon van de VW, bijv. En dan nog dat beauty-show
Enge barbie-dwergen, sommige... Dat bikini-ronde vond ik eerlijk gezegd een beetje pedo
Ik moet zeggen dat ik van alle karakters opa Edwin toch een bad-ass vind. Wel jammer dat die halverwege sterft. Ik had hem wel willen zien reageren bij 't finale met Olive. Olive is wel een grappig en lief meisje, maar wel aan de dikke kant
Ja, Paul Dano vind ik eigenlijk een verschrikkelijk eng ventje. Zijn rollen zijn ook vaak hele rare-rollen.
Toch een 3,5 omdat ik toch af en toe echt moest lachen en voor 't aparte verhaaltje.
Sideshow Bob
3 sterren plus.
Een aantal leuke fragmenten, maar traag.
Beetje humor, beetje drama, beetje feel-good.
Thom1994
Ik vond die hele modeshow een beetje pedofiel overkomen
Wat een raar volk was dat zeg.
Minotaures
En dan nog geloven dat die ''modellen'' 7 - 8 jaar moesten voorstellen!
rensiemetal
Zulke modeshows gebeuren echt hoor.
Meestal zijn de moeders degene die de kinderen overhalen/pushen om deel te nemen.
Thom1994
Ja. Inderdaad. Ik zie ze wel eens op Amerikaanse TV zenders voorbij komen. Die meisjes die helemaal in de make-up zitten.
Verschrikkelijk. Dit viel nog mee vergeleken met de realiteit.
R1992
Het begin van de film had wat weg van de Amélie Poulin stijl, het meisje met de grote blauwe ogen,bril met jampotglazen en het kleurgebruik van de omgeving; ook muziek van Yann Tiersen hoorde ik in de film, alleen jammer dat de film maar een enkele van dat soort 'bijzondere' momenten had die bij mij een bepaalde fantasiesfeer opriepen en werd het vaak te Amerikaans en erg cliché.
Ik vond Olive niet zo goed spelen en wel lief maar soms bijdehand overkomen =/
Wat een vreselijk irritante vader, gosh, ik werd helemaal GEK van zijn overwinningsdrang, terwijl hij (op het einde na) een grote loser is. Wel respect voor hem toen hij het podium opging om mee te dansen =)
shelter
ik houd niet zo van komedies, ik vind het meestal allemaal op elkaar lijken. Met deze film had ik dat niet...echt zeer grappig en hilarisch einde. Zoals ik al zei ik ben echt niet zo van de komedies maar deze film vind ik wel het betere werk wat ik gezien heb... 4*
stefan dias
Als een komedie alleen maar de benaming is voor een stel (zwakke) grappen na elkaar gemonteerd, dan heb ik ook een hekel aan komedies.
De leuke komedies hebben vaak net wel wat meer om het lijf en dit is er een mooi voorbeeld van.
essepluisje
Heerlijke familie, ik kan dit soort films absoluut waarderen.
Ik bedoel die dansscène alleen al prachtig!
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Ik denk dat het de bedoeling was dat de vader irritant is. Zo zijn alle met overwinningsdrang vervulde vaders toch
AGE-411
Niet echt een speciale film met erg veel inhoud. Beetje standaard 'feelgood' movie die met een bizar einde de indruk wil geven toch ergens uniek te zijn. Ik ben echter niet overtuigd door de scéne op het einde van de verkiezing.
Waar ik dan wel fan van ben zijn de met momenten droge situaties en het samenspel tussen de verschillende figuren.
Van mijn part mocht ook meer tijd in de Frank en Dwayne gestoken worden. Met voorsprong de 2 intressantste figuren uit de film.
Toch wel amuseerbaar.
Ook naar VTM gekeken?
Wellicht de eerste maal in maanden dat ik nog eens iets bekijk op die zender.
MyOwnStyle
Ik kijk ook erg weinig naar VTM.
En deze keer ook niet (ik heb The Interpreter gekeken), had deze film al eerder gezien maar nooit gezegd wat ik er van vond. Vind hem wel wat overdreven goed beoordeeld hier en op imdb. En verder volledig wat jij zei.
notorious_kim
Ik had meer verwacht van deze film. Hij is niet slecht, totaal niet. Maar ik mistte wat de emotionele beïnvloeding van de film. Ik had nooit echt het gevoel dat ik me betrokken voelde bij de film, maar eerder als een buitenstaander aan 't kijken was. En daarom heeft dit geen gevoel bij me nagelaten.
Het verhaal is goed, mooi opgebouwd, realistisch. Personages zijn goed, maar hier en daar mis ik wel diepgang. De acteurs zetten een mooie prestatie neer. Zeker de kleine Abigail Breslin, die ik wel reeds zag in films waar ze iets ouder is.
Voor de rest eigenlijk geen opmerkingen meer. Goed voor een hoog middelmatige score.
Q Jones
Er zat wel diepgang in de personages hoor, misschien niet goed gekeken maar die was er echt
AGE-411
Diepgang wel, maar er mocht wel wat meer met aangevangen worden.
marjon66
In een woord geweldig!
Heb zo genoten van deze film.
Gewoon kijken, je krijgt geen spijt
Basso89
Redelijke komedie, maar heb niet echt hard moeten lachen. Het begon soms een beetje saai te worden.
AGE-411
Het is ook een komedie drama
Dramatische komedie?
J. Clouseau
Lach maar, in het boekje van de cinema hier in Mechelen schrijven ze dat steevast, 'een dramatische komedie'.
Wanneer gaat men nu eindelijk leren dat het een tragikomedie is?
TrickySmalls
Leuke, luchtige roadmovie.
Mengeling van drama en komedie komt in deze film goed tot zijn recht. De gehele familie bestaat uit leuke typetjes en daarnaast kent de film zijn ups en downs. Een aantal grappige momenten worden afgewisseld met wat triestere momenten. De omschakeling hiervan werkt echt.
Verder kijkt de film erg lekker weg, maar echt hoogstaand was het alleszins niet.
Q Jones
Het was juist wel hoogstaand, alles klopte in deze film. Ik vraag dan ook aan jou direct, heb je ooit weleens een film gezien waar drama en komedie zo goed in samen gaan. In 1 scene kan je lachen en nog geen 5 seconde later is er niks grappigs meer aan en leef je met het personage mee. Echt een top prestatie om komdie en drama zo op elkaar af te stemmen.

Vakantie, roadtrip of gewoon een dagje weg? De film 'Little Miss Sunshine' is jouw inspiratiebron

Into the Wild

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Romantiek / Sciencefiction, 2004

Voces Inocentes
Drama / Oorlog, 2004
broer of zus relatiecaliforniëman vrouw relatiefamily's daily lifehighwayliterature professorbeauty contestbeauty queen contest rondritdisfunctioneel gezinfamilie relatiesfamily holidayroadmovievrouwelijke regisseurtragicomedybeauty pageant tragicomedy