Genre: Komedie / Roadmovie
Met onder meer: Abigail Breslin, Toni Collette en Steve Carell
Releasedatum: 26 oktober 2006
Bekijk via Videoland
Plot Little Miss Sunshine
"A family on the verge of a breakdown"
De zevenjarige Olive Hoover leeft in een bijzonder gezin. Haar vader Richard is een mislukte mental coach, haar broer Dwayne weigert te praten, haar oom Frank is homoseksueel en suïcidaal, haar grootvader Edwin is verslaafd aan heroïne en haar moeder Sheryl begint ook langzamerhand door te draaien. Als Olive dan te horen krijgt dat ze mee mag doen aan de finale van de Little Miss Sunshine wedstrijd, besluit het hele gezin van Albuquerque naar Californië te reizen in hun oude Volkswagenbusje.
Richard Hoover
Nancy Jenkins
Kirby
Pageant MC
Tazzzmania©
Ziet er leuk uit, al moest ik bij het zien van de titel + het plaatje al meteen aan Solondz denken. Na het zien van de trailer lijkt het wel erg sterk die richting uit te gaan.
edejong
ik wil deze echt heel erg graag zien.. kan niet wachten ... komt hij ook in Nederland uit??
Esteban
Hij staat nu al eeuuuwen bovenaan mijn verlanglijst en deze week gaat hij dan eindelijk in de zalen draaien over the ocean. Maar van een release aan deze kant van het water is nog steeds niets te vinden.
Mug
imdb spreekt over een Nederlandse release 12 oktober 2006. Maar een confirmatie van een distributeur alhier heb ik nog nergens kunnen vinden.
titia
de nfc releaselijst zegt idd ook 12 oktober 2006. Fox gaat 'm uitbrengen.
Stars
Ik kijk hier echt naar uit!!!
We hebben wel behoefte aan "sunshine" niet?
Alhoewel we mogen niet klagen bij dit weer.
Lee-john
hele grappige film. Veel rake grappen, maar ook een half drama.
goede casting, erg goed uitgekozen karakters.
4*. Ik heb hem gezien in Amerika, krijgt hij ook goede kritieken
Poisonthewell
Mooi klein Sundance filmpje weer, die een perfecte balans tussen komedie en tragedie weet te vinden en te combineren. Uitstekend geacteerd. Komt misschien een tikkie langzaam op gang, maar tegen de ontknoping zal iedereen met een brede glimlach in de zaal zitten. Dikke 4*. Dit soort films zie ik graag.
edejong
26 oktober hier pas!
waarom zo laat als hij nu al in de USA draait.
Mc
- 2092 stemmen
Disfunctional Family hits the Road
Ik zie dat ik hier nog helemaal niks bij heb gepost, dat moet een misverstand zijn. Ik heb Little Miss Sunshine nu ongeveer 3 weken geleden gezien toen ik in Amerika op vakantie was, een prachtig groot scherm in een bioscoop in San Francisco, daar kun je geen nee tegen zeggen. Little Miss Sunshine was alles wat ik hoopte en meer. Het begint al als de film nog maar 2 minuten bezig is, moeilijke situaties aan tafel als een vader die niet tegen z'n verlies kan, een drugsverslaafde, uitgesproken hetero en seksverslaafde opa, een puber die vanwege Nietzsche weigert nog langer te praten, een suicidale, homoseksuele oom, een overstresste moeder en een dochtertje dat haar zinnen heeft gezet op het Little Miss Sunshine kampoenschap samen gaan eten. Stel je dit gezelschap voor in een klein geel busje dat door autopech niet langer zelf kan optrekken en geduwd moet worden, iets waar je niet snel op zou komen dacht je, het wordt nog veel gekker...
Little Miss Sunshine is een prachtige, ontroerende en hier en daar surrealistische komedie. Het ene moment maak je je zorgen om het lot van de hoofdrolspelers, en ik garandeer je, het andere moment kan je niet meer ophouden met lachen. Denk niet te snel dat Little Miss Sunshine niet jouw humor is, de film verkent elke vorm van humor die je je maar kunt voorstellen en bracht zo elke, elke persoon in de bioscoop waar ik me in bevond aan het lachen. Van een jongen van rond de 17, tot een opa van minstens tachtig, van een net uitziende moeder, tot een gangster-achtige twintiger.
Little Miss Sunshine is een film die je meteen grijpt en je meeneemt op reis met de 'disfunctional family' waarover je hierboven hebt gelezen, een komische, ontroerende en prachtig mooie reis. Als Little Miss Sunshine je niet kan vermaken, weet ik het ook niet meer...
Van mij 4,5* voor Little Miss Sunshine
titia
Wow, wat een pracht-recensie! En ik was al zo nieuwsgierig naar de film, nu kan ik echt niet meer wachten. Wanneer kwam hij ook al weer uit? Volgende maand pas???? WHYYYYYY???
Esteban
Little Miss Sunshine draait dit jaar op 't 'Filmvestival van Gent' (11 tot 21 oktober 2006).
WoolyMammoth
Gezien in gent, maar niet echt overtuigd. De film is over het algemeen een beetje te cliche indie voor mij. Bij elke persoon gaat er wel iets mis, maar op het einde beseffen ze dat het niet uitmaakt omdat ze elkaar hebben en dergelijke zaken. Vooral bij Paul Dano's personage vond ik het tenenkrommend. Ik zeg niet dat ik niet gelachen heb om de uiterst grappige slotscene, maar ik vond de kwaliteit van de film overall niet super. De opa was wel een erg interessant personage hehe.
'n 3.
P.s. dit lijkt in niets op Solondz's werk.
bebdn
Een familiedrama, roadmovie, een beetje van alles maar zeker erg genietbaar met een sublieme cast, de VW inbegrepen
RemyBl
Als ik met mijn moeder en zus van dertien naar de film wil gaan, is het altijd lastig om onze alledrie te plezieren. Vaak moest iemand het dan ook ontgelden. Hier absoluut niet. Dit is een ware crowdpleaser.
De film weet naar mijn mening rakelings teveel sentiment en te slappe humor te vermijden. Fantastisch gevonden scenes volgen elkaar snel op,met dank aan een goed scenario. Heerlijke muziek, goed acteerwerk. Zit in het straatje van recente films als Garden State, Sideways, en About Schmidt alleen dan met meer onweerstaanbaar grappige scenes.
Voor mij: 5*
amber_islief
Werkelijk, wat een pracht van een film. Subtiel in haar humor, gepast met drama, en bovenal een verhaal om van te smullen. Een verhaal simpel, maar oh zo mooi verteld. Sommige momenten bezorgt de film je een brok in de droge strot, een moment later lopen de tranen je in de ogen van het lachen. Niet door platte, ordinaire grappen, maar door humor in haar puurste vorm. En claxon van een wagen die niet meer kan stoppen, is op dat gebied maar een heel simpel voorbeeld, maar ik lag dubbel. Ik bespeurde, ondanks het wel puur Amerikaanse einde, geen vals sentiment, het sprak mij oprecht aan. Ik ga het hier niet verklappen, maar er werd, naast dat het uiterst humorvol werd gebracht, ook nog eens een statement gebracht. Voordat ik mijn lofzang beeindig toch nog even een veer in de ongetwijfeld uitgewoonde reet van de makers stoppen: hoezo goed gecast. Werkelijk elk dubbeltje valt op zijn kant, toch bijzonder knap bij zulk uitgesproken karakters. Kortom: ik ga nog niet beweren dat dit de film van het jaar is, maar je moet godbetert wel een verdomde held zijn dit met nog twee maanden te gaan te overtreffen. Mijn avond was goed, cheerio, cheerio, in Rotterdam zingen we zo!
Oh ja, 4, 5 ster!
Redlop
Beetje 'Sideways' op zijn Disney's. Disfunctionele familie valt wel mee, best braaf eigenlijk. Leuk, niet hilarisch. 3,5*
FRANKY PANKY
Helemaal eens met amber_islief. Perfecte Lachfilm, met cynische ondertoon, die regelmatig keihard naar boven komt drijven !! Wat worden de Beauty Queens hier op de schop genomen zeg !! 4,5 sterren
cboes
Little Miss Sunshine ( Jonathan Dayton - 2006 )
Little Miss Sunshine is een heerlijk filmpje, erg grappig - af en toe zelfs op z'n Solondz - en daarbij ook nog eens goed ogend en prettig om naar te luisteren (want de muziekkeuze is ook niet slecht). Geweldige film.
cosp
Ergens een typisch Amerikaanse film, hoewel de de film de Amerikaanse maatschappij op de hak neemt. Een enkel lachwekkend moment is wat mij betreft niet meer waard dan 3,5 *
jacobine_rodijk
Heerlijke film met een fantastische soundtrack, heb in een tijdje al niet zo'n goede feel-good-film gezien, waardoor die nog beter bij me in de smaak viel. Perfecte casting, perfecte muziek en uitstekend acteerwerk van de hele cast. Enige minpuntje was Arkin's korte tijd op het scherm, geweldige rol. Dikke 4*

Vakantie, roadtrip of gewoon een dagje weg? De film 'Little Miss Sunshine' is jouw inspiratiebron

Into the Wild

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Romantiek / Sciencefiction, 2004

Voces Inocentes
Drama / Oorlog, 2004
broer of zus relatiecaliforniëman vrouw relatiefamily's daily lifehighwayliterature professorbeauty contestbeauty queen contest rondritdisfunctioneel gezinfamilie relatiesfamily holidayroadmovievrouwelijke regisseurtragicomedybeauty pageant tragicomedy