Genre: Komedie / Roadmovie
Met onder meer: Abigail Breslin, Toni Collette en Steve Carell
Releasedatum: 26 oktober 2006
Bekijk via Videoland
Plot Little Miss Sunshine
"A family on the verge of a breakdown"
De zevenjarige Olive Hoover leeft in een bijzonder gezin. Haar vader Richard is een mislukte mental coach, haar broer Dwayne weigert te praten, haar oom Frank is homoseksueel en suïcidaal, haar grootvader Edwin is verslaafd aan heroïne en haar moeder Sheryl begint ook langzamerhand door te draaien. Als Olive dan te horen krijgt dat ze mee mag doen aan de finale van de Little Miss Sunshine wedstrijd, besluit het hele gezin van Albuquerque naar Californië te reizen in hun oude Volkswagenbusje.
Richard Hoover
Nancy Jenkins
Kirby
Pageant MC
Boenga
Had je niet mogen doen (en dan al zeker geen punten geven). Ik vond de eerste 20 minuten ook een zware zit, maar ben ik bijzonder blij dat ik ze doorgeworsteld ben...
Jaarme
Dan ga ik de film morgen nog een kans geven!
Movieritch
Wat een lawaaierige rotfilm. Loopt die kleindochter niet te schreeuwen, loopt die opa wel te bléren. Houd die eindelijk z'n kop, begint die toeter te tetteren
. Wekte me allemaal iets teveel op mijn zenuwen.
Jaarme
Zeer benieuwd, kijk uit naar je nieuwe commentaar...!!
Ja prima film op zich, wel ging het meer naar de drama kant toe dan ik er komedie in kon herkennen..
Die scène dat ze allemaal beginnen te dansen op dat podium blijft mooi
Hanzig
Hoge verwachting niet waargemaakt gezien de recensies. Niet bijzonder en beetje een 'drukke' film
MRDammann
Prachtige film, heb echt genoten. Had niet verwacht dat hij zo leuk en goed zou zijn. Soundtrack was ook goed (Sufjan Stevens!). De karakters voelen echt aan en dat maakt deze film tot een topfilm.
Lord Flashheart
De karakters voelen echt aan en dat maakt deze film tot een topfilm.
MRDammann
Ik vind het wel mooi eigenlijk. Mensen die niet perfect zijn. Hoe vaak zien we films met mensen die helemaal perfect zijn. Hier had ik dat totaal niet. Ik begreep de karakters en hun problemen. Voor mij voelden ze echt aan, want ik voelde hun emoties.
michelw
Heb de film zojuist gekeken via Netflix. Leuke film voor als je een avond niks te doen hebt en een film wilt zien waarbij je niet te veel hoeft na te kijken. Ik vind de score wel wat aan de hoge kant. Het is een aardige film maar niet meer dan dat. 3 sterren past beste bij deze film
Tarkus
Leuke roadmovie, met een prima cast.
Simpel verhaal, maar meer moet dat niet zijn.
Zaten enkele geslaagde grappen in. Vooral de miss verkiezing op het einde is hilarisch.
mbakker75
Leuke film en echt een feel good movie. De film heeft wat mij betreft net te weinig diepgang, en ik wilde eigenlijk 2.5 sterren geven, maar het geweldig grappige eind waarin de hele familie mee danst op het podium (behalve opa uiteraard) zorgt ervoor dat de wijzer doorslaat naar de 3 sterren.
nilserr
Schitterende film die laat zien hoe moeilijk het eigenlijk is om jezelf te zijn.
Ton uut Gennep
Bedroevend slechte voorspelbare ongeloofwaardige film vol clichés, flauwe humor en ook nog eens een boodschap. Als roadmovie hoopte ik op mooie landschappen maar ook die waren schaars. Helaas.
Pazmaster
Niet eens met mijn voorganger. Ik vond juist dat de geijkte paden niet werden betreden, het loopt eigenlijk nét iets anders dan je zou verwachten. De humor is best geestig, vooral het busje met de toeter vond ik erg grappig. Verder een hele leuke cast en er wordt prima gespeeld! En qua landschappen? Nou dat interesseert me totaal niet! Als ik mooie plaatjes wil zien ga ik wel een mooie natuurdocumentaire kijken. Waar het hier om gaat is het verhaal en de karakters en dat is prima in orde! Leuke film!
teacher
Heerlijke film. Van het begin tot het eind genoten. De familie wordt goed neergezet. Breslin als kind acteur vind ik een erg goeie.
Als je ook komt lachen om de niet stsndaard humor dan is dit een goede!
Het einde, het optreden is geniaal!
Mochizuki Rokuro
Nu op TV (één), zie m niet in het overzicht staan, is er iemand dood of zo dat deze ineens op TV is?
mozes_kriebel
Her en der wel wat aandoenlijke scenes en wat glimlachmomentjes... Maar de film had simpelweg niet voldoende body om me echt te kunnen boeien. 2.0/5
wavanbuuren
Het uitmuntende slot van dit verder kabbelende, clichématige verhaaltje trekt de film nog net naar een voldoende. Het zou mijn humor moeten zijn, zwartgallig en ingetogen, maar in dit geval deed het me bijzonder weinig. Naar mijn smaak schromelijk overgewaardeerd. ** 1/2
(verwijderd)
Saai zeg. Gestopt na ongeveer de helft te hebben gezien, er gebeurt echt helemaal niets. Continue dialogen waarvan je weet dat ze of heel dramatisch of heel komisch moeten overkomen, maar het deed me niets.
Omdat ik hem niet uit heb gekeken hou ik het nog op een 2*, bij uitkijken wellicht nog lager.
DDT
Beste is het optreden van Olive, opa was de enige die aandacht had en haar voordien hielp ....dat was grappig
Leo1954
- 2073 berichten
Tjonges jongens, dit niveau van kijk en omschrijving, ik vond het aardig in het begin hier, maar ik pas.
(verwijderd)
Leo1954 niet iedereen kan het met je eens zijn. Probeer er niet iets anders van te maken dan dat het is.
Zwolle84
Je mag natuurlijk wel een mening hebben over scores uitdelen zonder de film af te kijken. Nu is dit ook nog eens een film met een grote verrassing in de staart, maar dat staat er eigenlijk los van.
Boenga
... niet iedereen kan het met je eens zijn.
Enerzijds: helemaal akkoord.
Anderzijds (en ik heb dat wel al eens eerder bij films opgemerkt): zou het in zo'n geval kunnen zijn dat het kwestie van een bepaald soort/genre van films gewoon niet te kunnen waarderen/appreciëren/inschatten/...?
Cfr: er zijn nog wel een paar genres, maar zelf sta ik bv helemaal niet open voor oorlogsfilms en maffiafilms. Ik ben ooit naar The Godfather beginnen kijken; ben gestopt, want ik verveelde me gewoon dood. Maar heb niet gestemd, want het feit dat die film me totaal niet kan bekoren, doet me in zo'n niet besluiten dat het een slechte film is. Platoon of Saving Private Ryan staan hier in de top 100: ik probeer zelfs niet, ik ga daar totaal niks aan vinden. Maar ik veroordeel ze daarom nog niet tot slechte cinema, ik kan best begrijpen dat kwalitatief sterk staat...
Terwijl ook de liefhebbers van (de humor van) Police Academy het er over eens zijn dat deel 238 toch niet dat meer is...
En ik hou niet van Beethovens muziek, maar kan ze wel waarderen.

Vakantie, roadtrip of gewoon een dagje weg? De film 'Little Miss Sunshine' is jouw inspiratiebron

Into the Wild

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Romantiek / Sciencefiction, 2004

Voces Inocentes
Drama / Oorlog, 2004
broer of zus relatiecaliforniëman vrouw relatiefamily's daily lifehighwayliterature professorbeauty contestbeauty queen contest rondritdisfunctioneel gezinfamilie relatiesfamily holidayroadmovievrouwelijke regisseurtragicomedybeauty pageant tragicomedy