Genre: Komedie / Roadmovie
Met onder meer: Abigail Breslin, Toni Collette en Steve Carell
Releasedatum: 26 oktober 2006
Bekijk via Videoland
Plot Little Miss Sunshine
"A family on the verge of a breakdown"
De zevenjarige Olive Hoover leeft in een bijzonder gezin. Haar vader Richard is een mislukte mental coach, haar broer Dwayne weigert te praten, haar oom Frank is homoseksueel en suïcidaal, haar grootvader Edwin is verslaafd aan heroïne en haar moeder Sheryl begint ook langzamerhand door te draaien. Als Olive dan te horen krijgt dat ze mee mag doen aan de finale van de Little Miss Sunshine wedstrijd, besluit het hele gezin van Albuquerque naar Californië te reizen in hun oude Volkswagenbusje.
Richard Hoover
Nancy Jenkins
Kirby
Pageant MC
Turkeyloverz
Geweldige film! Little miss Sunshine begint al meteen erg goed, omdat de personages zich onbewust op een boeiende manier voorstellen. Steve Carrel en de zoon zorgen voor de humor, maar ook de opa was leuk.
Het lijkt alsof de film de voorspelbare weg opgaat, maar niet is minder waar. Ik ben toch wel een paar keer verrast, op het einde bijvoorbeeld Toen de vader en de broer begonnen met ''ze mag de podium niet op'' dacht ik meteen, ow weer dat oude trucje, nu gaat ze de podium op en leert ze iedereen een lesje, maar nee dus.
Het eindstuk waarbij ze allemaal de podium opgaan, alleen voor hun dochter, was trouwens erg leuk.
De personages hebben allemaal hun eigen redenen om ongelukkig te zijn en op het eind lijkt het alsof alles, maar dan ook echt alles (Dwayne's droom, opa's leven, vaders carriere, Franks liefde, Olive's droom en de moeder die zich om alle personages zorgen maakt) verloren is, maar dat is zeker niet zo. Ze beginnen elkaar eindelijk te begrijpen en te waarderen en dat vond ik wel mooi.
Little miss Sunshine is vermakelijk, grappig en laat toch wel zien dat het leven niet alleen maar om winnen en verliezen draait, zoals de vader de hele tijd beweerde.
4*, voorlopig.
WB
Niets aan bovenstaande argument(en) toe te voegen. Ik geef het alleen een half puntje hoger, aangezien deze film mij wel erg goed lag. Beetje zwarte humor, vleugje drama. De perfecte combinatie...
4,5 sterren.
bobleeuw
Ik ging de film kijken zonder voorafgaande info. Ik was aangenaam verrast en heb heel erg moeten lachen om de, af en toe, zwarte humor. Een film die in mijn persoonlijke top 10 thuis hoort. 4,5 wat mij betreft.
hinie
Vond hem ook erg goed.
Je zou maar zo.n opa hebben!!!
Prachtig neergezet.
DaanRiver
echt supergrappig! ik had geen idee waar de film over ging voordat ik hem keek..
maar het is echt een vet grappige film
4 sterren!
tjp1994
Briljant - een dikke vijf! Aanrader voor iedereen. Wisselwerking van cast was echt perfect en een ultiem grappig einde
stem veranderd naar 4,5
omdat hij zo goed is, ik lach er nogsteeds om als ik eraan terug denk
hinie
Deze film is genomineerd voor een golden globe!
Hilarious
Hele goeie film. Ik heb mij heel de film door perfect vermaakt. Het plot is heel goed uitgewerkt. Er zijn heel wat leuke, goed gevonden momenten en een zeer goeie cast.
De film neemt je meteen mee in een een leuke, grappige, ontroerende reis, met gepaste drama en sterke acteerprestaties.
Dikke 3,5*.
Dikke 3,5*.
thibault14
Hij heeft hem perfect vermaakt, hij vindt de film op zich niet perfect.
Turkeyloverz
Zij vermaakte zich perfect, betekent niet dat ze de ook de film perfect vindt.
Hilarious
Zij vermaakte zich perfect, betekent niet dat ze de ook de film perfect vindt.
Ja juist, bedankt.
En mijn score hangt een beetje tussen 3,5 en 4*, dus er kan altijd nog een verhoging komen.
thomzi50
- 1991 berichten
Fijne comedy, met een aantal geweldige scenes, maar het niveau van Solondz wordt niet gehaald.
Ook erg genoten van deze film. Vond het begin al gelijk erg scherp, maar was ook nog wat bang voor te gemaakte "rare figuren". De film werd hierna echter alleen maar leuker. Heerlijke droogkomische taferelen met die bus, verschrikkelijk moeten lachen om het einde, maar toch waren het ook nog eens "echte" mensen.
Dit is eigenlijk mijn mening in een notendop: erg fijne en vermakelijke film. 4*
dennisloquet
triestig en grappig tegelijk, hier en daar een beetje erover maar toch zeer mooie film met goede acteerprestaties
victor v Gorkom
5* mag dat? Kan het beter of mooier? nee, dit is een film, en die zijn schaars. Goede acteer prestaties inderdaad. En hun gezichtsuitdrukkingen... perfect. Ik heb hier ernorm van genoten, iets wat ik nomaal helemaal niet doe.
The_Game
Ik ben het eens met de meeste van de mensen hier. Het is echt een soort komedie / drama, waar er van mij meer van mogen komen.
XanaX
Prima acteer prestaties, leuk bedacht maar.............
Ik vind deze film echt overgewaardeerd, top250 IMDB! ik snap niet hoe deze film zo hoog staat.
De film geeft mij niet een gevoel van "Ja, topfilmpje" neej, eerder iets van "Grappig om gezien te hebben.. thats all"
2.5 *
wokkels
Niet echt mijn humor. De opa was wel grappig, maar de film kon mij niet echt boeien. 2,5*
morreke
Prima acteer prestaties, leuk bedacht maar.............
2.5 *
denk net zo.
dit is echt zo een 7.5 film voor mij hehe ...
Niet slecht, maar veel meer van verwacht aan alle comments te horen.
queenie
dit is wel een geinige film vooral omdat hij gaat zoals je niet verwacht had.........3,5*
Nephilim
Net gezien. Ik vond hem erg vermakelijk maar de zwarte komedie vond ik net iets te conventioneel (iets te 'veilig'. zo van we moeten niet TE ver gaan). Een aantal erg grappige scenes en af en toe mooi ontroerend maar als ik een echt goeie zwarte komedie zou moeten kiezen.. Geef me dan maar Happiness.
Little Miss Sunshine krijgt 3.5 sterren van me.
Sutherland
Gewoon een hele leuke film, wat niet alleen de nodige humor bevat maar ook zeker mooie stukken drama erin heeft zitten. Ik vond de personages ook allemaal wel wat hebben.
Salto
Genomineerd voor een Oscar!
Had ik nooit verwacht, ondanks dat ik de film zeker niet slecht vond.
matthijs_013
Abigail Breslin staat ook genomineerd, op 10-jarige leeftijd!
aerogp1
Fantastische Film. Persoonlijkheden zijn erg herkenbaar en de humor is top. Zeker niet clichematig!!
FillumGek
Leuk wegkijkertje maar niet briljant. Ik verwachtte meer humor van onder andere Carell. Slechts één keer echt moeten lachen:
"Where's your grandpa now?
- In the trunk of our car."

Leuk, niets minder, niets meer.
Vond dat hele gedoe met die Opa juist niet zo heel goed werken...
theresia
hele leuke wegkijk film.. met wat drama erin verwerkt in een komisch jasje..
Respekked
Schitterende grappige en ontroerende film.
Blijkbaar hou ik wel van dit soort 'roadmovie' drama's overgoten met een subtiel laagje zwarte maar ook oprechte humor. Een beetje in de lijn van Broken Flowers, alleen dan audiovisueel iets minder sterk.
Mooie introductie, hoewel ik even bang was dat het drama-deel te veel de overhand zou krijgen, maar dan komt Opa aan tafel en komt gelijk de humor in de film.
Het sterke punt aan deze film is dat de karakters, hoewel stereotyp in hun aandoeningen, heel naturel en echt over komen. Het is allemaal erg subtiel en oprecht.
De combinatie drama en humor is echt perfect. De verbitterde recht voor zijn raap opa, Steve Carell met zijn polsen bij het tankstation, de claxon en de perverse agent en als klap op de vuurpijl de hele Sunshine show. Ik heb me echt kapot gelachen.
Ja dit was echt een topper!

Vakantie, roadtrip of gewoon een dagje weg? De film 'Little Miss Sunshine' is jouw inspiratiebron

Into the Wild

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Sciencefiction / Romantiek, 2004

Voces Inocentes
Drama / Oorlog, 2004
broer of zus relatiecaliforniëman vrouw relatiefamily's daily lifehighwayliterature professorbeauty contestbeauty queen contest rondritdisfunctioneel gezinfamilie relatiesfamily holidayroadmovievrouwelijke regisseurtragicomedybeauty pageant tragicomedy