Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: John Moore
Met onder meer: Julia Stiles, Liev Schreiber en Mia Farrow
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 6 juni 2006
Plot The Omen
"A new generation of terror"
Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een journaliste gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is.
Robert Thorn
Cardinal Fabretti
Nanny
Bugenhagen
De Puritein
Jammer, de enige hoop op een fantastische horror dit jaar is de grond in geboord.
Waar zijn de pracht horrors van enkele decennia geleden toch gebleven
Waar blijft die ene regisseur die het tij keert ?.
Ach ja, volgend jaar beter zeggen we dan maar weer.
mirjo 2
Ik zal wel 'n ouwe zeur zijn, maar deze film voegt helemaal niets toe aan het origeel. Exact dezelfde film, alleen minder. Als je 'n remake maakt, zorg dan dat-ie beter is. Anders moet je 't laten. Jammer.
De Puritein
gisteren gezien.
Een aardig tussendoortje, niets meer.
De 2 hoofdrol spelers missen toch wat charisma om de film te dragen.
En het jongetje is helemaal een slechte keuze.
Hij lijkt alleen quasi evil te kunnen kijken, slaat de plank mis.
Verder is de film vrij modern opgezet, dus veel vaart, veel schrikmomenten, allemaal gewoon nieuwer, sneller, vetter maar niet beter.
Mijn grootste bezwaar is dat de film nergens eng wordt.
Het orgineel was duister. In het orgineel had je echt het idee dat er een enorm groot kwaad sluimerde, buiten onze wereld (maar wel in staat de onze binnen te dringen).
Tijdens het orgineel twijfelde je er even voor 2 uur geen seconde aan dat Satan wel degelijk bestaat.
In het orgineel zaten scene;s waar ik het echt koud van kreeg.
In deze versie mist dat en dat lijkt me nu net essentieel.
Muziek was ook niet top.
EN toch, ondanks alle bezwaren, heb ik me niet verveeld.
Gewoon zwak maar best lollig.
De film zeker wel wat amusements waarde. En das zeker ook wat waard.
1 punt: de waarschuwende priester vond ik in de nieuwe versie veeel beter dan in de oude versie.
Die man, weet zijn naam effe niet, speelde geweldig!
Zijn droeve angst voor het aanstaande eeuwige branden was subliem gespeeld. Hoogtepunt van de film wat mij betreft.
XZtephan
Wat een weeke film, ik vond hem zo slapjes.
Vooral die hoofdrolspeler, wat een gevoeloze, slecht acterende zak is dat zegt.
Iedereen gaat dood en hij blijft heel onnatuurlijk cool, eronder.
1,5 * voor de leuke dood van die priester.
Charles Manson
kijk het orgineel maar eens.
die is veel beter, veel stijlvoller.
normaal gesproken ben ik niet anti-remake, maar deze is echt een beetje overbodig.
voskat
Tsja, leuke herhalingsoefening, maar geen greintje van de persoonlijkheid van het origineel.
dulcinea
Ik moet bekennen dat ik het origineel nooit gezien heb, maar dat ga ik na deze te zien wel ns doen. Ik vond em héél middelmatig, nooit slecht maar ook nooit echt goed, misschien vind ik in het origineel wel wat ik in deze miste
gave film
goeie horror en een leuk verhaal
dat stukje dat die priester viel op die punt en er dwars door heen gaat was gaaf
Ben benieuwd of er ook nog andere delen uitkomen
schattig jongetje trouwens
Mijn vader zij dat er meerde delen van zijn dus ik hoop dat die ook snel uitkomen
Charles Manson
dit is wellicht een klein spoilertje....?
tdenissen
Ik vond hem helemaal niet zo verkeerd als de andere hier beweren, maar misschien komt dat wel doordat ik het eerdere deel niet gezien heb.
Ik geeft hem een 3.5
kimmetje194
Verhaal is erg traag, net zoals in de originele film. Ik ben een horrorliefhebber, maar ik vond deze film in beide uitvoeringen niet zo sterk. 2,5 *
Juniahiah
Ik vond hem niet heel spannend of leuk. Het was niet wat ik gehoopt had.
Een 2,5
eh,misschien een dom vraagje
maar eh wat is een spoiler eigenlijk precies
een stukje van een film of zo
En weet iemand trouwens van die meerdere delen al iets
Charles Manson
een spoiler is wanneer je een stukje verklapt van een film.
"to spoil" betekent verpesten.
[EDIT: spoilers voor The Sixth Sense verwijderd, V]
en het orgineel van The Omen heeft 2 a 3 vervolgen.
en of nu, met deze remake ook al die vervolgen opnieuwe geremaked gaan worden, dat weet ik niet.
een mooie site voor dat soort vragen over horror is:
aanrader.
saleena
sorry mensen.dat ik er iets van verklapt heb
ben niet zo slim
hartstikke bedankt om de betekenis te zeggen
en bedankt voor die site
darkcity
Vond hem aan de ene kant echt heel erg freaky maar aan de andere kant wil ik het origineel ook eens zien en deze daarna serieus beoordelen.
Hij heeft me iig geboeid en er zitten wel degelijk beangstigende stukken/beelden in, vond alleen het acteerwerk erg matig, maar goed, voor nu 3 sterren!
Cinema-Reporter
The omen 666 is een goede remake van het origineel uit 1976. Er zitten een aantal bloederige en spannende scene's in.Wel zijn de moord-scene's veel van het origineel overgenomen en dat is wel een minpuntje.En het jongentje dat Damian speelt , speelt sterk zijn rol.
Ik geef deze film 3,5 sterren.
T-88
ik had wat meer verwacht van deze film ik heb m eergisteren gezien met een vriendin.
ik heb het origineel niet gezien misschien dat ik die ook nog even ga kijken binnen kort.
xangadix
Eigenlijk overbodig natuurlijk, maar op één of andere manier vond ik het wel leuk met ál die overeenkomsten. Het is bijna een één op één kopie. En sorry, maar ik vond de variatie op de fameuze onthoofdingsscène erg mooi uitgewerkt...
Zou hier nog een vervolg op komen? Ik heb deze niet gezien, maar The Omen 2 is nou een film waarbij een remake haast alleen maar beter uit kan vallen dan het origineel.
Mister_Movie
Ik heb niet kunnen genieten van deze film.
Het eerste half uur komt het allemaal verschrikkelijk traag op gang. De acteurs vind ik stuk voor stuk nogal hol en inspiratieloos. Geen bijblijvende persoonlijkheden. De moordscenes, nja, redelijk, net genoeg om nu en dan eens terug je tweede oog open te gooien, maar dat is het dan ook. Het gevoel deze film al eens gezien te hebben, deed er verder ook weinig goed aan.
2* voor een erg matige film.
andy1980
vond hem niet slecht maar had meer angstaanjagende momenten verwacht
Rik^
Heb m net gekeken en ik vond m echt goed! Hij bleef geloofwaardig en boeiend omdat Robert steeds een stukje verder komt.
Ik kende het verhaal niet en dat maakte het extra spannend. Eindelijk eens een horror/thriller die wat dichter bij het realisme komt.
Ik vind het totaal geen slome film. Er zitten geen snelle scenes in het eerste gedeelte, maar traag wil ik het zeker niet noemen. Voor mij werd mooi duidelijk wat er precies gebeurde en waarom.
Een aanrader voor iemand die wat realisme zoekt in de horror films.
metaledje
helaas, ik verwachte best veel van deze remake, valt enorm tegen, dit is de eerste remake die ik heb gezien waarin alles precies hetzelfde gebeurt, dat ze dan uberhaupt de geld en moeite nemen om met zo een film aan de slag te gaan, een totaal gemiste mokerslag, en dat jongetje ook ZO slecht, als je daar de rillingen van moet krijgen
mijn grote teen is nog enger..
wel een goede cast, julia stiles en Liev Schreiber vond ik altijd nog wel redelijk, maar in deze film is dat ook niet het geval, de film mist een hoop gevoel en sfeer en zonder die 2 dingen is het geen film, als het zo door blijf gaan zie ik de remakes helemaal niet meer zitten, toch een 2.5* voor een paar goede scenes in een nieuw jasje en de priester die ik kende uit *the usual suspects*
Sabrewulf
Crappy remake van een briljante horror film. Het is duidelijk dat de makers geen fantasie hadden.. want het is bijna hetzelfde alleen minder. De sfeer is minder angstaanjagend, de acteurs zijn slechter dan in het origineel. Het enige dat ik mooi vond is dat blauwe donkere tintje als Thorn met de journalist op pad gaat. Mensen die dit cool vinden moeten het origineel checken. Remakes van games willen nog af en toe goed zijn, maar bij films is dit veel minder het geval.
2* sterren.
leuke film , ik wil aleen dat er een vervolg komt
Er zijn twee vervolgen.
Deel 2. http://imdb.com/title/tt0077394/ (Niet slecht, maar minder dan het origineel)
Deel 3. http://imdb.com/title/tt0082377/ (heb ik nooit gezien, maar schijnt erg crappy te zijn)

The Omen
Horror / Mystery, 1976