• 9.377.328 stemmen

The Omen (2006)

Horror / Thriller | 110 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Julia Stiles, Liev Schreiber en Mia Farrow

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 6 juni 2006

Plot The Omen

"A new generation of terror"

Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een journaliste gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is.

Robert Thorn

Vatican Observatory Priest

Cardinal Fabretti

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Een vervolg op deze werd er bedoeld.

The omen (2006) is een boeiende film. Het verhaal is wel interessant en ondanks de film voorspelbaar is, is hij toch wel vermakelijk. Er zitten genoeg schrikmomenten in en hij blijft ook de hele tijd spannend. Als je films als The Da vinci Code en Exorcis(t)(m) leuk vond, mag je deze ook zeker niet missen.

avatar van Strudllkanudll

Strudllkanudll

Het origineel is gewoon beter maar toch weet deze film wel te boeien. Ik had als ik de makers was geweest de moorden wat verschrikkelijker gemaakt. Ik bedoel het is satansgebroed en daar verwacht ik toch net even wat meer van. Het jongetje speelde overigens wel een goede rol, je zal hem maar als zoon hebben.

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Ik vond het jongetje geweldig gespeeld en soms zelfs een beetje angstaanjagend, maar daarintegen was de film allesbehalve angstaanjagend.. wat een saai gebeuren met weinig actie en gruwelijke moorden erin..

avatar van Reinbo

Vrijwel letterlijke remake van het origineel, maar in alles een stuk minder. Met name de muziek, het jongetje en de sfeer zijn in het origineel veel sterker. kopieren ze alle moorden letterlijk behalve de beste waar ze met een erg tamme variant komen.

Middelmatig tv-product. 1,5*

avatar van mitch3ll

mitch3ll

Sabrewulf schreef:

Crappy remake van een briljante horror film. Het is duidelijk dat de makers geen fantasie hadden.. want het is bijna hetzelfde alleen minder. De sfeer is minder angstaanjagend, de acteurs zijn slechter dan in het origineel. Het enige dat ik mooi vond is dat blauwe donkere tintje als Thorn met de journalist op pad gaat. Mensen die dit cool vinden moeten het origineel checken. Remakes van games willen nog af en toe goed zijn, maar bij films is dit veel minder het geval.

2* sterren.

Er zijn twee vervolgen.

Deel 2. http://imdb.com/title/tt0077394/ (Niet slecht, maar minder dan het origineel)

Deel 3. http://imdb.com/title/tt0082377/ (heb ik nooit gezien, maar schijnt erg crappy te zijn)

ik bedoelde een 21ste eeuw versie van deel 2 en 3

avatar van Metalfist

Metalfist

er is zelfs al een deel 4

avatar van Jantje666

Jantje666

Reinbo schreef:

wat vond jij de beste dan?

Misschien die moord waarbij de journalist door die glasplaat onthoofd wordt? Ja he?

Die vond ik best heel orgineel overgedaan eigenlijk.
Of bedoelde je een andere?

avatar van Reinbo

Idd deze Misschien wel de knapste moordscene ooit. Vooral het shot van boven is brilliant.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een nutteloze remake is dit! Belachelijk gewoon. Het is precies als het origineel, maar dan slechter geacteerd en met minder spannende muziek. Eén van de meest geldverkwistende producten uit Hollywood in het jaar 2006 wat mij betreft. 2 *.

avatar van Fna

Fna

Heb het orgineel niet gezien en ben ook niet van plan om die te gaan kijken. Ik houd niet zo van duivel horror films omdat ik het maar allemaal beetje dom vind, maar ondanks dat weten ze me wel altijd te boeien. Deze keer boeide het me weer en vond de film erg goed, goeie schrik momenten, blijft heel de tijd spannend, vind eht een goeie horror/thriller film.

avatar van Judiith^

Judiith^

Best leuke film, alleen het eind vind ik minder.

avatar van *kelly*

*kelly*

Vond deze film best wel spannend.

Had enerzijds wel spannender verwacht maar van een duivelsfilm kan je niet anders verwachten dan dit.

Het spannendse gedeelte vond ik 1)de moord op die journalist 2)Als die pastoor zo naar die kerk gaat en daar gedood wordt door die paal of wat het ook moge zijn.

Dat jongetje vond ik machtig.Vertolkte z'n rol zoals het hoord:donker en myserieus.

Kan er mij iemand misschien het einde uitleggen?

Is die Robert nu dood?

-------------------->4*

avatar van joeri89

joeri89

Alles is letterlijk nagemaakt van het orgineel. Ondanks dat is het heel vermakelijke film. Er zit veel spanning in de film het jongetje vond ik erg goed acteren

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Ik vond het wel een leuke film om te zien alleen een beetje een raar einde een einde dat je niet zal verwachten!

ik geef een ***3***

avatar van film88888

film88888

De film was maar zo zo. er gebeurde bijna alles in zoals het orgineel maar dan ook zag ik niet echt een verschil bij al de remakes heb ik toch al dingen gezien dat verschillen hier is dat ook wel bij maar niet zo veel vindt ik. ik heb mij wel 2 keer verschoten maar dat maakt ook niet zo alles goed waar ik mij aan stoor de film is wel goed hoor maar toch alles is wat het zelfde. alleen die flashbacks die stiles heeft in haar dromen was wel leuk gevonden, maar i kzie de film als the omen in deze tijd. ik geef de film een 3,0

avatar van LazyJohn

LazyJohn

Heb het origineel ook niet gezien, maar dit vond ik best wel te pruimen. Toch was het alles behalve schrikwekkend te noemen.

avatar van movielau

movielau

wel mooie film. Schrok me een paar keer echt he-le-maal kapot, dat hoofd in die spiegel bijv, ieuw. Dat jongetje wordt naarmate de film vordert ook steeds enger, maar toch niet echt eng genoeg vond ik. Het verhaal was wel redelijk oke, maar niet top. Schreeuwt wel om een vervolg met dat open einde.

avatar van aleksa

aleksa

met argwaan naar gekeken omdat ik het origineel heb gekeken en meestal worden remakes van oude klassiekers totaal verpest.

Ik vond het verhaal zeker niet slecht, het verhaal is precies hetzelfde alleen is het in een nieuw jasje gestoken met wat mooie special effects.

Als je het origineel kent dan valt hier voor de rest weinig aan toe te voegen.

Twijfel tussen een 2,5 en een 3. Ik geef het de voordeel van de twijfel, een 3* dus

avatar van Davidian

Davidian

Vraag me niet om het te gaan uitleggen ofzo, maar wat een bagger film is dit.

Ook totaal geen enge scenes oid en niet spannend

1.0

avatar van dafoefan

dafoefan

Ik had hier toch wat meer van verwacht.

Goed geacteerd door Julia Stiles, niet verwacht haar te zien in zo'n film.

Af en toe wat gore gestolen scènes uit Final Destination.

Goede scènes waren die dromen van haar.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Erg ongeloofwaardig

avatar van FillumGek

FillumGek

Hoewel ik het origineel aardig vond en drie sterren gaf heb ik deze maar opgezocht om te kijken of hij veel verschilt.

Het origineel was voldoende maar geen film die blijft hangen. En ook deze wist me nauwelijks te bekoren. Het jongetje was wel goed, maar er was haast geen spanning en de moorden waren ook niets bijzonders. Wel waren de honden erg angstaanjagend. Verder ben ik totaal niet geinteresseerd in religieuze verhalen, waar het in deze film toch om draait. Al dat gebrabbel over Jezus, Satan, apostelen en hosti's hoef voor mij niet. Daarom scoort deze nog een half puntje lager dan het origineel.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Kreeg soms het gevoel dat ik naar een Final Destination film zat te kijken. Althans 3 keer .
Ook bekeek ik de deleted scenes, maar die waren ietsje anders.
1. Je zag bij de priester bloed uit z'n mond komen.
2. De onthoofding van meerdere kanten en meer bloed natuurlijk.
3. Het einde waarbij je nu wel zag hoe die man neer geknald werd
Ik snap niet waarom die dingen niet bij een film als deze erin zaten.
kleine 3*

avatar van veni

veni

Een behoorlijk spannende film. Heb toch de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten. Maar ook niet meer. Het is geen film waarvan ik na een aantal maanden nog weet hoe die was. Verhaal is spannend en duidelijk. Tempo zit er redelijk in. Jongetje speelt een heel goede rol. Aan het eind van de film wordt hij steeds enger en enger. Plot is ook zeer verrassend. Leuk voor een spannende avond. 3.0

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik vind dit een zeer geslaagde remake.

Liev Schreiber is zeer goed in zijn rol en David Thewlis mag wat meer vernoemd worden vind ik. Je vind zijn naam amper, terug zowel op de hoes als op de filmsites, en dat terwijl hij ook een pracht van een rol neerzet.

Sommige scenes zijn wel echt schrikwekkend, niet te bloederig, maar net goed genoeg om zijn effect niet te missen.

Het verhaal is welgekend, maar ik vind het prachtig hoe het is omgezet naar deze tijd.

Het einde kan dan ook niet symbolischer zijn, de zoon van de Duivel die naast de baarlijke Duivel van deze tijd staat... en wie ik daarmee bedoel zal iedereen begrijpen als je de film bekijkt.

avatar van TOR

TOR

Remake van die uit 1976, en hebben echt bijna alles letterlijk gekopieërd.
Wel is er geprobeerd om deze film een hoger horror gehalte in te blazen, door er visioenen bij in te stoppen, wat voor mijn gevoel goed gelukt is.
Voor de rest vond ik de film wat aan de zwakke kant, wel loopt deze film dan wel weer mee met de tijd, zo bellen man en vrouw niet met elkaar maar sturen ze elkaar smsjes wanneer zijn geliefde in het ziekenhuis ligt.
En zo zijn er nog wel meer veranderingen binnen de film.
Nou even over de acteurs...... ik heb nog nooit zo'n emotieloos figuur gezien in een film als Liev Schreiber in deze.
Ik heb hem volgens mij niet 1x zien glimlachen of iets dergelijks, ik zag alleen de hele tijd die ene zelfde blik van hem, wat me op den duur wel begon te irriteren.
Zo waren er nog meer irritatie momenten gezien de acteurs, maar als ik die allemaal ga opnoemen blijf ik bezig en verraad ik volgens mij delen van de film.

Het enige pluspuntje bij de acteurs vond ik de fotograaf
(gespeeld door David Thewlis), dat was de enige die mij kon overtuigen met zijn rol.

Als je het eerste deel niet hebt gezien, is dit een betere horrorfilm met schrik-momenten. Maar wil je meer spanning en mysterie dan kun je beter die uit 1976 zien.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

Stoere film, ook leuk verzonnen. 4* vind ik hem wel waard.

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Aardige film, maar niet mijn genre. Die moorden zijn wel vet gefilmd en bedacht. Dat kleine ventje kon echt niet acteren. 3,0*.

avatar van Apster

Apster

Deze remake is net zo overbodig als Gus van Sant's Psycho, gewoon een kopie dus. En welke idioot had besloten om tienersterretje Stiles als moeder te casten?

avatar van SanniePannie

SanniePannie

oke. ik wil deze film heeeeeel graag kijke maar ik durf niet!