• 9.377.395 stemmen

The Omen (2006)

Horror / Thriller | 110 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Julia Stiles, Liev Schreiber en Mia Farrow

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 6 juni 2006

Plot The Omen

"A new generation of terror"

Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een journaliste gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is.

Robert Thorn

Vatican Observatory Priest

Cardinal Fabretti

avatar van p_tah

p_tah

Ik vond dit echt een geweldige film!

* de manier waarop de mensen doodgaan

* het verhaal, onderwerp

* de duistere spanning

topfilm! -> *****

avatar van sporthaas

sporthaas

movielau schreef:

wel mooie film. Schrok me een paar keer echt he-le-maal kapot, dat hoofd in die spiegel bijv, ieuw. Dat jongetje wordt naarmate de film vordert ook steeds enger, maar toch niet echt eng genoeg vond ik. Het verhaal was wel redelijk oke, maar niet top. Schreeuwt wel om een vervolg met dat open einde.

Bedankt, nu weten we al veel voordat we de film hebben gezien.

Thanks.

avatar van darkRomance

darkRomance

De film deed me af en toe denken aan Final Destination 3.

De foto's met hoe ze zouden sterven en dan op een bizarre manier sterven.

Leuke film! 4*

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Echt coole film. Begint een beetje raar. Is een beetje erg voorspelbaar maar in iedergeval, die ontsnapping van die aap laatste week is gewoon een opgenomen video van deze film.

Zit nu pas op de helft, en vind hem echt geweldig, denk al hoe die verder gaat lopen, dus kan me mening geven!

avatar van bugno

bugno

NOOIT meer doen zo'n remake,doodzonde,de orginele film uit 1976,is gewoon een cultfilm,deze zal nooit zover komen,3 keer niks dus. 0.5*

avatar van FixX

FixX

ik heb de eerste film nog niet gezien die uit 1976

daarom mijn oordeel

ik vond deze film zeer goed

het verhaal de moorden en toch knap van dat mannetje om zo te kijkken en te spelen

avatar van SanniePannie

SanniePannie

heb deze film net gezien, dacht dat hij heel eng was maar dat viel tegen. wel paar goede schrikmomenten, mooi verhaal verder ook.

ondanks dat ik hem niet super vond toch 3,5*

*edit: komt er nog een vervolg of?

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Dat deze remake totaal overbodig was, neemt niet weg dat het eindresultaat nog goed te pruimen is. Het is alleen jammer dat iedere acteur en actrice in deze film vergeleken met hun voorgangers in het niets vallen. Zelfs de moorden waren toch een stuk minder dan in het origineel. De sfeer is echter nog goed getroffen, ondanks het ontbreken van Jerry Goldsmith's briljante score van het origineel. Die score is trouwens nog wel een van de dingen die ik het meest mis aan deze remake.

2.5 sterren voor een goede, maar compleet overbodige remake.

avatar van kaztor

kaztor

Wat een ongelofelijk flauwe kutfilm!

Als je een remake maakt, doe het dan op de manier zoals bij Texas Chainsaw Massacre 2003, of, liever; begin er helemaal niet aan!

Dat ventje is ook totaal niet goed gecast. Hij kijkt erbij alsof iemand z'n snoep heeft gejat. De Damien van het origineel had charisma en leek echt te weten wat zijn plaats in de film was. Dit komt allemaal gekunsteld en onnodig over. Een remake om snel te vergeten!

0,5.

avatar van kaztor

kaztor

savi_7 schreef:

Mia Farrow is gewoon weg echt super spooky, en Julia Stiles is echt een dom grietje dat niet eens mee kan in de lekker donkere sfeer. Heb de versie uit de jaren 70 niet gezien, maar moet zeggen dat deze film mij redelijk goed beviel.

Mia Farrow was het enige lichtpuntje in deze mislukking.

De link naar Rosemary's Baby is dan ook snel gelegd.

avatar van valerio2003

valerio2003

de oude film is een stuk enger,maar deze was ook niet verkeerd

avatar van fanaat

fanaat

Volgens mij vinden de mensen die het orgineel hebben gezien deze film bagger.

En volgens mij vinden mensen die het orgineel niet hebben gezien deze film een echte goeie spannende film.

avatar van FixX

FixX

ik ga met fanaat mee

ik heb de orginele ook nooit gezien

dus ik bekijk deze film anders als de mensen die hem wel hebben gezien

en ik vond hem echt 10 x beter als dominion prequel to the exorcist

maar ik ga zeker nu ook de oude versie kijkken

maar deze film vond ik zeer top

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

fanaat schreef:

Volgens mij vinden de mensen die het orgineel hebben gezien deze film bagger.

Volgens mij heb jij gelijk.

avatar van ReplicaF

ReplicaF

fanaat schreef:
Volgens mij vinden de mensen die het orgineel hebben gezien deze film bagger.

Mee eens!Maar ik vond het origineel ook niet donders spannend.Toch is die scene waarin de Nanny van het dak springt een absoluute klassieker."For you Damien!"Sick gewoon.

avatar van _wednesday13_

_wednesday13_

deze film is oké. had er wel wat meer van verwacht als ik eerlijk mag zijn xD hij mocht spannender!

avatar van Aarsjen

Aarsjen

vond de film wel goed in elkaar gezet, hoewel ik open einde's altijd erg jammer vind.

loved the psycho kid

avatar van darkjaap

darkjaap

echt een eng jochie maar vond het toch een goeie film

avatar van Reporterz

Reporterz

Deze film is echt een film waarvan je moet houden.

De verhaallijn is mysterieus en vereist een slimme kijker.

De film zelf is nogal ingewikkeld en niet echt spannend.

Alhoewel de moorden goed uitgewerkt en realistisch zyn.

3 Sterren

avatar van Smantt_x

Smantt_x

goede film, alleen je moet van deze soort films houden, af en toe een beetje ingewikkeld maar ik heb hem net gezien en ik vond het wel een goede film.

Dat jochie had wel een goed koppie ervoor! wel komisch gezichtje.

avatar van mandyytjuhh

mandyytjuhh

kaztor schreef:

Wat een ongelofelijk flauwe kutfilm!

0,5.

helemaal niet mee eens,dat jochie speelde goed,,!!

ik vond het echt een mooie film,beter dan de 1e

avatar van Slimmy

Slimmy

Waarschuwing!!!

Heb je ooit het origineel gezien, kijk dan deze versie zeker NIET. Zonde dan ze zo'n slap aftreksel hebben gemaakt van het origineel. Kijk het origineel en laat deze bagger.

Ik snap niet dat ze na het de flop van Psycho nog eens zo iets hebben geprobeerd.

avatar van stingree69

stingree69

Leuke remake, echter; Voegt niets toe aan het origineel. Vind persoonlijk het origineel beter en geef daarom deze versie een laag cijfer wegens overbodigheid.

avatar van bianca218

bianca218

Tja, ik heb het origineel gezien en vind dit dus écht niks, persoonlijk vond ik het vergelijkbaar met de remake van psycho, ook niks dus.......Voor diegene die de films op zich staand hebben gezien zal het misschien wel een leuke 'ervaring' zijn geweest. Dat hoop ik dan.

avatar van Phantasm

Phantasm

Wat een verschrikkelijke slechte remake, hij is gewoon in een iets moderner jasje gestoken, nee, geef me dan de origeneel uit 1976 maar, die was gewoon super, vooral de muziek ook.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

een aardig niemandalletje...

avatar van sklaverdijk

sklaverdijk

Het verhaal is heel aardig, en het acteerwerk is ook prima gedaan. Toch miste ik aan het einde van de film de spanning. Voor de rest vond ik het sowiezo geen best einde. Waarom weet ik niet, maar het had niets.

avatar van horrorjp

horrorjp

leuke film! 3,5*

nu nog het orginele deel uit 1976 kijken

avatar van Metalfist

Metalfist

Zeker doen, origineel is wel beter!

avatar van twente

twente

hoi allemaal

ik heb zojuist de orginele gezien uit 1976 en vond deze tien keer beter dan deze.

ik had hem nog nooit gezien uit 1976 en vond deze van 2006 super maar tot dat vandaag zag ik hem uit 1976, echt jongens mijn mening is duidelijk en dit is een flopper.

in het begin (1976) word veel beter uitgelegd over de kind en ook over de adoptie en ga maar door.

jongens deze niet kijken en kijk aub de orginele uit 1976.

gr twente