Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: John Moore
Met onder meer: Julia Stiles, Liev Schreiber en Mia Farrow
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 6 juni 2006
Plot The Omen
"A new generation of terror"
Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een journaliste gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is.
Robert Thorn
Cardinal Fabretti
Nanny
Bugenhagen
p_tah
Ik vond dit echt een geweldige film!
* de manier waarop de mensen doodgaan
* het verhaal, onderwerp
* de duistere spanning
topfilm! -> *****
sporthaas
wel mooie film. Schrok me een paar keer echt he-le-maal kapot, dat hoofd in die spiegel bijv, ieuw. Dat jongetje wordt naarmate de film vordert ook steeds enger, maar toch niet echt eng genoeg vond ik. Het verhaal was wel redelijk oke, maar niet top. Schreeuwt wel om een vervolg met dat open einde.
Bedankt, nu weten we al veel voordat we de film hebben gezien.
Thanks.
darkRomance
De film deed me af en toe denken aan Final Destination 3.
De foto's met hoe ze zouden sterven en dan op een bizarre manier sterven.
Leuke film! 4*
Chattingforum
Echt coole film. Begint een beetje raar. Is een beetje erg voorspelbaar maar in iedergeval, die ontsnapping van die aap laatste week is gewoon een opgenomen video van deze film.
Zit nu pas op de helft, en vind hem echt geweldig, denk al hoe die verder gaat lopen, dus kan me mening geven!
bugno
NOOIT meer doen zo'n remake,doodzonde,de orginele film uit 1976,is gewoon een cultfilm,deze zal nooit zover komen,3 keer niks dus. 0.5*
FixX
ik heb de eerste film nog niet gezien die uit 1976
daarom mijn oordeel
ik vond deze film zeer goed
het verhaal de moorden en toch knap van dat mannetje om zo te kijkken en te spelen
SanniePannie
heb deze film net gezien, dacht dat hij heel eng was maar dat viel tegen. wel paar goede schrikmomenten, mooi verhaal verder ook.
ondanks dat ik hem niet super vond toch 3,5*
*edit: komt er nog een vervolg of?
Denden 100 Piek
Dat deze remake totaal overbodig was, neemt niet weg dat het eindresultaat nog goed te pruimen is. Het is alleen jammer dat iedere acteur en actrice in deze film vergeleken met hun voorgangers in het niets vallen. Zelfs de moorden waren toch een stuk minder dan in het origineel. De sfeer is echter nog goed getroffen, ondanks het ontbreken van Jerry Goldsmith's briljante score van het origineel. Die score is trouwens nog wel een van de dingen die ik het meest mis aan deze remake.
2.5 sterren voor een goede, maar compleet overbodige remake.
kaztor
Wat een ongelofelijk flauwe kutfilm!
Als je een remake maakt, doe het dan op de manier zoals bij Texas Chainsaw Massacre 2003, of, liever; begin er helemaal niet aan!
Dat ventje is ook totaal niet goed gecast. Hij kijkt erbij alsof iemand z'n snoep heeft gejat. De Damien van het origineel had charisma en leek echt te weten wat zijn plaats in de film was. Dit komt allemaal gekunsteld en onnodig over. Een remake om snel te vergeten!
0,5.
kaztor
Mia Farrow is gewoon weg echt super spooky, en Julia Stiles is echt een dom grietje dat niet eens mee kan in de lekker donkere sfeer. Heb de versie uit de jaren 70 niet gezien, maar moet zeggen dat deze film mij redelijk goed beviel.
Mia Farrow was het enige lichtpuntje in deze mislukking.
De link naar Rosemary's Baby is dan ook snel gelegd.
valerio2003
de oude film is een stuk enger,maar deze was ook niet verkeerd
fanaat
Volgens mij vinden de mensen die het orgineel hebben gezien deze film bagger.
En volgens mij vinden mensen die het orgineel niet hebben gezien deze film een echte goeie spannende film.
FixX
ik ga met fanaat mee
ik heb de orginele ook nooit gezien
dus ik bekijk deze film anders als de mensen die hem wel hebben gezien
en ik vond hem echt 10 x beter als dominion prequel to the exorcist
maar ik ga zeker nu ook de oude versie kijkken
maar deze film vond ik zeer top
Denden 100 Piek
ReplicaF
_wednesday13_
deze film is oké. had er wel wat meer van verwacht als ik eerlijk mag zijn xD hij mocht spannender!
Aarsjen
vond de film wel goed in elkaar gezet, hoewel ik open einde's altijd erg jammer vind.
loved the psycho kid
Reporterz
Deze film is echt een film waarvan je moet houden.
De verhaallijn is mysterieus en vereist een slimme kijker.
De film zelf is nogal ingewikkeld en niet echt spannend.
Alhoewel de moorden goed uitgewerkt en realistisch zyn.
3 Sterren
Smantt_x
goede film, alleen je moet van deze soort films houden, af en toe een beetje ingewikkeld maar ik heb hem net gezien en ik vond het wel een goede film.
Dat jochie had wel een goed koppie ervoor! wel komisch gezichtje.
mandyytjuhh
Wat een ongelofelijk flauwe kutfilm!
0,5.
helemaal niet mee eens,dat jochie speelde goed,,!!
ik vond het echt een mooie film,beter dan de 1e
Slimmy
Waarschuwing!!!
Heb je ooit het origineel gezien, kijk dan deze versie zeker NIET. Zonde dan ze zo'n slap aftreksel hebben gemaakt van het origineel. Kijk het origineel en laat deze bagger.
Ik snap niet dat ze na het de flop van Psycho nog eens zo iets hebben geprobeerd.
stingree69
Leuke remake, echter; Voegt niets toe aan het origineel. Vind persoonlijk het origineel beter en geef daarom deze versie een laag cijfer wegens overbodigheid.
bianca218
Tja, ik heb het origineel gezien en vind dit dus écht niks, persoonlijk vond ik het vergelijkbaar met de remake van psycho, ook niks dus.......Voor diegene die de films op zich staand hebben gezien zal het misschien wel een leuke 'ervaring' zijn geweest. Dat hoop ik dan.
Phantasm
Wat een verschrikkelijke slechte remake, hij is gewoon in een iets moderner jasje gestoken, nee, geef me dan de origeneel uit 1976 maar, die was gewoon super, vooral de muziek ook.
sklaverdijk
Het verhaal is heel aardig, en het acteerwerk is ook prima gedaan. Toch miste ik aan het einde van de film de spanning. Voor de rest vond ik het sowiezo geen best einde. Waarom weet ik niet, maar het had niets.
twente
hoi allemaal
ik heb zojuist de orginele gezien uit 1976 en vond deze tien keer beter dan deze.
ik had hem nog nooit gezien uit 1976 en vond deze van 2006 super maar tot dat vandaag zag ik hem uit 1976, echt jongens mijn mening is duidelijk en dit is een flopper.
in het begin (1976) word veel beter uitgelegd over de kind en ook over de adoptie en ga maar door.
jongens deze niet kijken en kijk aub de orginele uit 1976.
gr twente

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie