• 9.373.582 stemmen

1987: When the Day Comes (2017)

Alternatieve titel: 1987

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Joon-Hwan Jang

Met onder meer: Yoon-seok Kim, Ha Jung-woo en Hae-Jin Yoo

Gesproken taal: Koreaans

Plot 1987: When the Day Comes

"The truth must be told."

In 1987 wordt de universiteitsstudent en voorstander van de democratie Park Jong-chul door de politie gearresteerd en gemarteld tot hij overlijdt. Zowel de politie als de overheid pogen deze zaak in de doofpot te stoppen, maar ze krijgen tegenstand van de media en de universiteitsstudenten die er alles aan willen doen om de waarheid naar buiten te brengen.

Park Cheo-won

Lee Han-yeol

Jang Se-dong

avatar van BBarbie

BBarbie

30 jaar na dato, een gedramatiseerde reconstructie van de politieke en sociale onrust in Zuid-Korea in 1987 na de marteldood van een student in een politiecel. Een minutieus verslag van de gebeurtenissen vanaf de pogingen om het voorval in de doofpot te stoppen tot en met de meedogenloze vervolging van iedereen, die mogelijk op enigerlei wijze bij het aan het licht brengen van het schandaal betrokken was. De cast, aangevoerd door de brute “communistenjager” Yun-seok Kim, bestaat uit de crème-de-la-crème van de hedendaagse Koreaanse cinema.

avatar van missl

missl

Mooie film over het martelen van een student en dit dan in de doofpot willen stoppen, in het begin wat rommelig maar uiteindelijk mooi gemaakt. Je ziet wat er allemaal voor gedaan word om een 'foutje' niet uit te laten komen. Het aparte liefdesverhaal tussen de jonge mensen had voor mij niet gehoeven.

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Gezien tijdens KLM vlucht. Erg goede film! Ik wist niet veel hierover maar door de film krijg je een goede inkijk in de geschiedenis van Zuid-Korea in de jaren '80. Goed acteerwerk ook in dit drama en dat liet me zeker niet onberoerd. De film verdient een hogere waardering dan nu op Moviemeter staat.

avatar van mrklm

mrklm

Op 14 januari 1987 sterft de 21-jarige Zuid-Koreaanse student Park Jong-Chul [Yeo Jin-goo] aan de gevolgen van marteling op bevel van Park Cheo-Won [Kim Yoon-seok], die de student verdacht van banden met Communistische regime in Noord-Korea. Parks poging om dit in de doofpot te stoppen wordt gedwarsboomd door de hardnekkige aanklager Choi Hwan [Ha Jung-woo]. Wat volgt is een complexe serie van incidenten met een grote hoeveelheid personages waardoor Park Jong-Chul een martelaar wordt voor medestudenten. Het hart van de film is Yeon-Hee [Kim Tae-ri], een studente die via haar oom Han Byung-Yong [Yoo Hae-jin], een gevangenisbewaker, en de charismatische studentenleider Lee Han-Yeol [Gang Dong-won] gedwongen wordt een kant te kiezen in een escalerend conflict dat resulteerde in een 20 dagen durende serie massademonstraties. Wie de aandacht erbij houdt kan de personages prima uit elkaar houden in deze indrukwekkende, gedramatiseerde reconstructie van een sleutelmoment uit de Zuid-Koreaanse geschiedenis die vooral indruk maakt tijdens massascènes en (dus) een schitterende ontknoping heeft.