• 9.376.945 stemmen

The Omen (2006)

Horror / Thriller | 110 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Julia Stiles, Liev Schreiber en Mia Farrow

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 6 juni 2006

Plot The Omen

"A new generation of terror"

Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een journaliste gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is.

Robert Thorn

Vatican Observatory Priest

Cardinal Fabretti

avatar van djalwin

djalwin

Ach de beeldkwaliteit is wat beter, de personages zien er misschien iets moderner uit. En het acteerwerk is niet zo nep meer

avatar van Halcyon

Halcyon

djalwin schreef:

En het acteerwerk is niet zo nep meer

Vond je het acteerwerk in The Omen nep dan? Ikzelf vond het van een enorm hoog niveau.

avatar van johanm3

johanm3

remakes is ook leuk voor mensen die het origineel niet hebben gezien...;)

avatar van Halcyon

Halcyon

Heb hier een preview van gezien, namelijk de scène waar het kindermeisje zelfmoord pleegt. Zag er mooi uit, maar ja...of dit de film kan redden is nog maar de vraag. Waarom in godsnaam weer een remake.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

De trailer ziet er wel goed uit dus wie weer wordt het wel wat......

Nou ja en dat het een remake is wil niks zeggen....de meeste originele films zijn al wat ouder en heb ik dus toch nog niet gezien dus whatever!

En soms zijn juist de remakes beter dat het origineel maar ja wat maakt het uit....het houdt ons weer van de straat toch? hahah

avatar van Redlop

Redlop

Ik dacht dat de werktitel The Omen 666 was?

avatar van stinissen

Redlop schreef:

Ik dacht dat de werktitel The Omen 666 was?

The Omen 666 (USA) (working title)

avatar van Charles Manson

Charles Manson

lijkt me best lachen hoor.

ik lees hier veel gekoer over allerlei remakes.

iedereen mag vinden wat zij/hij vind uiteraard, maar zo vervelend zijn al die remakes toch niet? althans, dat is mijn bescheiden opinie.

ik vond de meeste echt wel vermakelijk tot aan goed:

Amityville - heel aardig

Texas chainsaw - vrij goed

Dawn of the Dead - heel goed

Hills have Eyes - vermoedelijk erg goed

ik vind het wel leuk, al die remakes.

avatar van rudolfski

rudolfski

Eerst dacht ik ook, WAT ZONDE dat er ook van deze geweldige klassieker een REMAKE komt.

Toch is het niet zo verkeerd om een nieuwe generatie filmkijkers dit mooie, boeiende verhaal te laten zien.

De jeugd kijkt toch niet de films van gregory peck.

De film zal niet als de echte klassieker zijn maar het verhaal was en is ook geweldig toch.

Ik denk dat de nieuwe generatie erg van deze re-make zal genieten.

avatar van starbright boy

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het feit dat dit jaar de datum 06-06-06 voorkomt de belangrijkste reden is dat deze film gemaakt wordt. De teaser is slim gemaakt maar ziet er als niks nieuws uit, ik vrees een scene voor scene remake.

avatar van Raz

Raz

Ja, ik had die originele gezien..

hij is niet eng maar er zat wel een goed verhaal in

en ik zag een voorstukje van deze film

en om het maar even grof te zeggen, scheet ik bijna in mijn broek!

avatar van dr walgvogel

dr walgvogel

Halcyon schreef:

Misschien een beetje off-topic, maar om op Dennis Evahi's vraag te antwoorden: The Fly van David Cronenberg vind ik persoonlijk een voorbeeld van een uitstekende remake.

The Thing van Carpenter is ook heel erg goed. Net zo goed als het orgineel. Maar dit zijn dan ook mensen met eeen enorme hoge creativiteit en ja die zijn tegenwoordig dun bezaaid in hollywood. Dus vandaar dat de meeste Remakes tegenwoordig slechter zijn dan het orgineel en eigenlijk helemaal niks toevoegen. Cronenberg maakte waarschijnlijk de meest orginele remake ooit met The Fly en drukte echt zijn stempel op de Fly. Jonh Carpenter ook. Die gast de The texas Chainsaw masacre totaal verkrachtte helemaal niet en die van Dawn of the dead ook niet en die van the Fog ook niet en die van de.... ook niet. Ik denk dat de Omen best te pruimen zal zijn alleen een meesterwerk als het orgineel zal het nooit worden. Ik zou toch liever zien dat er orginele ideeen gebruikt worden. Maar ja liever goed gejat dan zelf bedacht. Wat dat betreft lijken de film en de muziek industrie tegenwoordig heel erg op elkaar.

avatar van SlaughterKult

SlaughterKult

waarom zoveel remakes pffff

avatar van dr walgvogel

dr walgvogel

SlaughterKult schreef:

waarom zoveel remakes pffff

Ja he het begint zielig te worden. Niemand herinnert zich de remakes na een jaar al. Terwijl mensen het nog wel over de originele films blijven hebben. So what's the fucking point? kom met wat origineels. Er zijn genoeg coole ideeen en nog veel meer goede boeken in allerlei genres die vragen om verfilmd te worden.

avatar van Tess198

Tess198

ben toch wel benieuwd, al zie ik het nut niet echt van een remake van zo'n geweldige film. maar goed, is even afwachten. wat ik wel leuk vind is dat damien uit het origineel een kleine rol speelt in de remake

avatar van Escobar

Escobar

Wat een gezeik over een remake hij is al gemaakt hoor dus heeft geen enkele zin om daarover te zeuren.

Maar wel allemaal downloaden he vind je het gek dat ze alleen nog maar voor zekerheidjes gaan want schijnbaar scoort het wel anders zouden ze het heus niet maken. Als we allemaal vaker naar de bios gaan is er ook meer mogelijk.

Ik heb niks met de filmwereld te maken maar als er een remake wordt gemaakt is het eerste wat sommige doen afzeiken terwijl er schijnbaar een hoop vraag naar is.

Die zelfde mensen vinden het zeker ook vreemd dat er minder cd's uitkomen.

Zo moest ik even kwijt.

avatar van dieuwertje

dieuwertje

Ook deze film in antwerpen gezien. Het is gewoon een lekkere horror...

avatar van Tom Savini

Tom Savini

starbright boy schreef:

ik vrees een scene voor scene remake.

Denk ik ook, als je zo de clips ziet op filmfocus.nl

Maar ja, kan ook leuk zijn. Als feest van herkenning.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Ik vond de orginele The Omen echt briljant. Het voldeed aan alle horror eisen en had een geweldig verhaal. Ik weet nog niet of ik het jammer vind dat ze er een remake van gemaakt hebben, daarvoor zal ik die eerst moeten zien.

Wat ik wel vind is dat ze wat mij betreft beter The Omen 5 hadden kunnen maken of iets dat op dat verhaal leek dan een directe remake van het orgineel. Maar als deze beter is dan het orgineel... dan neem ik mijn woorden terug!

Afwachten maar...

avatar van danijel

danijel

zal m in de bios ff checke

ben benieuwd!

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Lijkt me wel een goede film. Kan iemand die de film al heeft gezien zeggen of er veel "verschietmomenten" inzitten ?

Bij zo'n moment ga ik dood in de bios :d

avatar van 648

Naah, nee dankje.

Dit lijkt me dus niets, al die remakes.. *zucht

avatar van Mescalino

Mescalino

Een film waar ik naar uitkijk. De trailer beloofde veel goeds, maarja dat doen trailers meestal.

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

Feit. De trailer zag er goed uit... maar dat zegt nog niks over de film. Ik heb er toch het vertrouwen in aangezien er een reeks goede acteurs in de film meespelen en er zullen meer speciale effects inzitten dan in de allereerste omen films.

Ik ga hem geen bekijken, laten we hopen dat hij de moeite waard is!

avatar van maurice74

maurice74

Als die maar beter is dan de remake van The Fog. Ik hoop echt dat de duivel zijn werk een beetje goed heeft gedaan. Morgen is de grote dag.

avatar van UrbanDjampa

illogical

UrbanDjampa schreef:

Ik verwacht er niet teveel van. Hier een trailer van maar liefst 6 minuten

waarschuwing spoilers: http://www.foxfilm.at/trailer/Visual_Maze_med.wmv

Ben ik nou gek of zitten er allemaal stukjes tussen die niet in de film zitten? Het ziet er iig wel spannend uit .

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Er zitten inderdaad stukjes bij die niet in het origineel te zien zijn, bv. het spiegelfragment. Dat maakt mij toch wel wat nieuwsgieriger!

avatar van thunderball

thunderball

Wow! Echt mooie lange trailer! Toch wel benieuwd nu geworden! Ik neem aan dat die stukjes van oa de Twintowers er niet bij horen??